VAKAA JA AINUTLAATUINEN AURINKOKUNTA

Mitä enemmän tietoja saadaan kerättyä muista Linnunradan tähtijärjestelmistä, sitä enemmän naturalistiset tutkijat vaikuttavat olevan ymmällään. He ovat yhä enemmän pakotettuja tunnustamaan, että Aurinkokuntamme on ainutlaatuinen ja yllättävän vakaa. Tämä vakaus pitää Maan ihanteellisella Kultakutri-vyöhykkeellä (siis ”ei liian kuuma; ei liian kylmä”), joka pitää yllä elämää. Stuart Clark kirjoittaa: ”– – olemme saamassa uuden kuvan siitä, kuinka aurinkokunnat muodostuvat planeettojen syntyessä kaaoksessa ilman selvää lopputulosta. – – kalvava kysymys kuuluu yhä kovemmin: olemmeko aurinkokuntana tyypillisen sijaan se kummajainen?”
Mikään 3 600:sta tähän asti löydetystä tähtijärjestelmästä (ja 5 000 tunnistetusta eksoplaneetasta) ei muistuta meidän Aurinkokuntaamme. Monet ovat hyvin tiiviitä, kuten Kepler-90, jossa maapallon kokoiset planeetat ja kaasujättiläiset kiertävät lähellä emotähteä. (Kaikki kahdeksan planeettaa kiertävät tähteä sellaisen etäisyyden sisällä, joka vastaa Maan kiertoradan etäisyyttä Auringosta.) Uskotaan, että gravitaatiovoima on pienentänyt planeettojen ratoja oleellisesti tai tehnyt niistä erittäin elliptisiä.
Keskikokoiset planeetat ovat yleisiä muissa tähtijärjestelmissä, mutta meidän Aurinkokunnassamme niitä ei ole yhtäkään. Meillä on vain kaasujättiläisiä, kuten Jupiter ja Saturnus, sekä pieniä kiviplaneettoja, kuten Maa. Yritykset mallintaa Aurinkokuntaa (Nizzan malli) osoittavat, että Jupiter ja Saturnus ovat yhdessä estäneet gravitaatiovoimaa vaikuttamasta Aurinkokuntaamme näin ja tehneet Maan kiertoradasta vakaan. Kuitenkin erittäin pienet muutokset mallin parametreihin johtavat epävakauteen.
Niinpä tämä viimeisin tutkimus on lisätodiste älykkään suunnittelun puolesta, vaikkeivät naturalistiset tieteilijät sitä tunnustakaan.

9

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen jo aloituksessa vastannut kysymyksiin. Ei tarvitse toistaa. Koska te evoluutio satuihin uskovat voitte kumota minun väitteeni.

        https://www.facebook.com/photo/?fbid=2902525956550201&set=gm.10159842134046846&idorvanity=367020421845

        Mitä ihmettä jollakin kuvitteellisen jumalan kuvitteellisella aurinkokunnan nuppineulantarkalla säätämisellä on evoluution kanssa?

        Aina kun luulee ettei tomppelimpaa kreationistia voi enää ilmaantua näille palstoille, niin jostain kiven alta sellainen vain kömpii esiin.

        Palauttumattomasti tomppeli kreationisti (TM). :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen jo aloituksessa vastannut kysymyksiin. Ei tarvitse toistaa. Koska te evoluutio satuihin uskovat voitte kumota minun väitteeni.

        https://www.facebook.com/photo/?fbid=2902525956550201&set=gm.10159842134046846&idorvanity=367020421845

        (Oletan että olet Arto ja unohdit kirjautua)

        "Minä olen jo aloituksessa vastannut kysymyksiin."

        Et ole. Tässä aloituksessa sinä vain toistat sen tekstin, jota kysymykset ja huomiot koskivat. Ainoa ero noiden aloitusten välillä on, että tuossa vanhemmassa aloituksessa aloituksen nimi toistuu otsikkona tekstissä, muuten ne ovat sanasta sanaan samat.

        Eli jälleen kerran valitsit turvautua valehteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen jo aloituksessa vastannut kysymyksiin. Ei tarvitse toistaa. Koska te evoluutio satuihin uskovat voitte kumota minun väitteeni.

        https://www.facebook.com/photo/?fbid=2902525956550201&set=gm.10159842134046846&idorvanity=367020421845

        Olemme odottaneet vastausta dinojen pehmytkudosvalheisiin. Kumoatko M. Schweizerin kommentit siitä, että kreationistit vääristelevät erästä tutkimusta? Ko. henkilö on muuten itse tuon tutkimuksen tekijä.

        Oletko edelleen levittänyt tuota edelleen? Kai ymmärrät tuollaisen olevan moraalisesti hyvin alhaista touhua.


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­­­N­­y­­­m­f­o­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17993666W

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Samaan p**kaan sama vastaus kuin viimeksi (johon ei tietenkään tullut vastausta):

      Planeettoja määrää universumissa voi konkretisoida vaikka niin, että niitä on kymmeniä miljardeja jokaista maapallon asukasta kohden.

      Tämä tarkoittaa että jos joku planeetta (vaikka maa) edusta tyyppiä, jota on yksi miljardista, niin niitä on universumissa tuhansia biljoonia. Vastaavasti todennäköisyys että sellainen olisi löydetyn 5000 planeetan joukossa on pienempi kuin saaada päävoitto lotossa. Havaintojoukko ei ole edes promillen miljardisosia.

      Lisäksi kuva eksoplaneetoista on vinoutunut, koska helpoiten löydämme isoja kaasuplaneettoja, jotka kiertävät lähellä tähteään (ja siis nopeasti). Sellaiset planeettakunnat ovat tyypillisesti epävakaita ja kovin eri tyyppisiä kuin oma aurinkokuntamme.

      Se, että väittää Aurinkokuntaamme "ainutlaatuiseksi", kun yli 99,999999999999% muista aurinkokunnista on meille täysin tuntemattomia on törkeää valehtelua. Eli tosi kirsitillistä ja juuri sitä, mistä Arto777 on tunnettu.

    • Anonyymi

      Jos jumalan piti luoda arviolta 2 biljoonaa galaksillista tähtijärjestelmiä, voidakseen rääkätä uskovaisia tällä yhdellä murikalla, niin tämä on kiistämätön todiste älyttömästä luomisesta.

      • Anonyymi

        Ja luotuaan 2 biljoonaa galaksia Jumala katsoi luomustaan ja sanoi:
        "Muitta mitähän ihmiset siellä linnunradan laidalla minusta oikein ajattelevat".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe