Parisuhteen ongelmista puhuminen

Anonyymi-ap

Mieheni on toistuvasti möläyttänyt kertoneensa yksityiskohtaisesti riidoistamme parhaille ystävilleen. Itse olen jättänyt draamat meidän välisiksi asioiksi ja saattanut kertoa vain että ”on hankalaa” tms yleisesti ja epämääräisesti. Koen että kun kertoo paljon riidoista, se aiheuttaa lopulta sitä että puolison kaverit alkaa katsomaan minua erilaisilla silmin. En voi siis luoda heihin omia kaveruussuhteita vaan yksityiset asiamme muodostavat mielipiteet minusta.
Mieheni kokee tärkeäksi että voi keskustella asioista jotka on sydämellään.
Mietin ratkaisuksi että jättäydyn näiden parhaiden kavereiden seurasta jatkossa pois, on helpompaa että ne ihmiset kenellä hän pesee parisuhteen likapyykin ei ole minun (meidän yhteisiä) kavereita vaan vain hänen.
Ongelmana on sitten että mielestäni jos minä jään pois niistä tapaamisista, tulee minullakin olla omia menoja ja ystäviä. Eli pitäisi nähdä omia kavereita myöskin ilman häntä mutta hän kokee nämä epäreiluna. Eli päätös jättäytyä pois hänen kavereiden seurasta on minun päätös ja hänen mielestään voin kyllä tulla. Koen että minusta puhutaan toistuvasti selän takana ja nolottaa enkä halua enää olla siinä seurassa.
Miten voisin loukkaamatta hyväksyä tarpeen avautua ja loukkaamatta jättää hänet minun menoistani jatkossa? Miehelläni on huomattavasti enemmän kavereita ja menoja ylipäätään kuin minulla.

7

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuo liene harvinaista. Olen syyllistynyt siihen minäkin.
      +50 vuoden avioliiton jälkeen vaimoni tokaisi kerran minulle "haista paska"!
      Olin aina hoitanut tv-ohjelmien tallennuksen boxille ja ottamisen katseluun.
      Kerran vaimoni alkoi kritisoimaan toimintaani jolloin heitin ohjaimen hänelle saatesanoilla "hoida itse"!
      Tun välitön seuraus oli tuo herja. "Haista paska"! 25% tataariveri kiehahti. Kavereiden kanssa, keskustelun sivutessa aihetta olen kertonut tuon herjaamisen. En minäkään ole jäänyt osattomaksi!

    • Anonyymi

      Yksityisasioiden levittely on väärin.
      Otappa tämä asia esille miehesi kanssa. Ellei hän kykene ymmärtämään eroa yksityisyyden ja ei-yksityisasioden eroa, hän on ...... mitä sanaa sinä käyttäisit?

      Teidän omat asiat kuuluvat vain teille kahdelle. Kukaan muu ei hyödy noista tiedoista. Ne eivät rikastuta kenenkään muun elämää joten miehesi todella täytyy oppia olla levittelemättä yksityisasioitanne. JA pitämään suunsa kiinni ellei hänellä ole älykkäämpää kerrottavaa kavereilleen!

      Tietysti jos riitelyt muuttuvat hengenvaarallisiksi... mutta se kuuluukin sitten virkavallalle jolla on oikeus toimia lain mukaan. Tuosta ilmeisesti ei ole sinun tapauksessa kyse.

    • Anonyymi

      Pohtimasi ratkaisu on oikein hyvä etenkin niiden kaverien kannalta.

    • Anonyymi

      Tuo on tuttu tunne. Mulla on hyvin samankaltainen kokemus eksästäni, joka ei jauhanut vain kavereilleen, vaan myös esim. äidilleen. Eikä kukaan tietenkään ikinä kerro objektiivista totuutta tilanteesta, joten noidne henkilöiden mielikuvat minusta olivat sitten hyvin voimakkaasti värittyneitä, kun mies vielä puhui noita aina vihaisessa mielentilassa, eikä jo rauhoittuneena. Itse en koskaan sanonut kenellekään mitään sen yksityiskohtaisempaa ja korkeintaan saatoin sanoa, että meillä on ollut ristiriitoja tai hankala tilanne.

      Tuollainen parisuhteen asioista juoruaminen on tuhoavaa käytöstä, tekipä sitä mies tai nainen. Eikä se tarkoita, etteikö asioista saisi mitään puhua. Järki pitäisi kuitenkin pystyä pitämään mukana ja mielessä se mitä sanoo ja kenelle sanoo. Mun eksäni vielä ihmetteli, kun mulla ei ollut mitään mielenkiintoa enää ikinä nähdä kavereitaan ja äitiään. Hän tuhosi sen ihan itse niillä juoruiluillaan.

      • Anonyymi

        Ja kyllä, miettimäsi ratkaisu on hyvä. Sinulla on ihan täysi oikeus tavata omia ystäviäsi, kun mies tapaa omiaan. Se on ollut ihan miehesi oma valinta sotkea tuo tilanne, eikä hän taatusti ajattelisi mitenkään toisin, jos tilanne olisi toisin päin.


    • Anonyymi

      Mäkin olen kokenut tuon saman kahden eri miehen taholta, molemmat ovat nykyään eksiä, osin juuri tuon takia. Jotkut miehet väittävät, että miehet eivät juoruilisi, mutta juoruilevat he. Toi on tosi vaikea tilanne, koska se tuhoaa luottamusta. Sitä jää helposti miettimään, että mitähän kaikkea muuta se kumppani on niille kavereilleen kertonut. Jos yksi asia on ihan ok kertoa, niin mikä kaikki muukin on? Jos voi juoruilla riidoista, niin voiko juoruilla vaikka seksielämästä tai toisen työjutuista tai toisen oman lähiperheen jutuista tai toisen taloudellisista asioista? Missä menevät ne rajat mitä hän ei kertoisi, vai onko sellaisia rajoja? Mun mielestä on melko yksiselitteisesti väärin, että luottamuksellisia asioita menee levittelemään ympäriinsä.

      Tota voi myös olla hyvin vaikea korjata, kun se luotto on kerran mennyt. Ensinnäkin siihen liittyy tuo, että ne kulkemiset alkavat eriytyä, koska luonnollisesti toinen ei enää halua olla tekemisissä niiden ihmisten kanssa, joille hänestä on juoruiltu. Se pitäisi toisenkin osapuolen kyetä tajuamaan, jos vähän ajattelee. Lisäksi tuossa voi helposti käydä niin, että alkaa jättää osan asioistaan sanomatta toiselle, kun ei koe voivansa olla varma, että ne pysyvät luottamuksellisina. Ihminen ei välttämättä tule edes ajatelleeksi miten paljon tuollainen toiminta voi parisuhteessa rikkoa ja ihan peruuttamattomastikin. Korjaaminen on paljon vaikeampaa, kuin rikkominen ja saako siitä kerran rikotusta sitten lopulta mitenkään täysin ehjää? Rikki mennessä peilissä on aina särö, vaikka sen liimaisikin yhteen. Se paljonko se särö häiritsee, riippuu ihan siitä missä kohtaa se särö on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe