Lakkoon pakottaminen on työsopimuslaissa kielletty

Anonyymi-ap

Ammattiliitot kehittelevät työtaistelutoimia hallitusta vastaan, siis demokraattisesti valittua, perustuslain mukaista hallistusta vastaan tilanteessa, jossa vallitsee työrauhavelvollisuus, koska TES on voimassa.

Työsopimuslaki kieltää painostamasta liiton jäseneksi tai osallistumaan työtaisteluun. Kielto koskee ammattiliittoja ja yksittäisiä työntekijöitä. Oikeudessa se punnitaan. Työt eivät ole lakossa. Ei koskaan. Suomessa on liittymisen vapaus.

Akava, joka on tänä päivänä suurempi keskusjärjestö verrattuna SAK:hon, on myös ilmoittanut epäilyttäviä kannanottoja hallituksen vastaisesta toimista. Se olisi kyllä akateemisilta pohjanoteeraus. Lakkoilu ja sillä kiristäminen on uhkailua ja pakottamista. Se on panttivankitilanne, jossa lakkoon osallistujat ovat liiton panttivankeja yhtälailla kuin yritys, jonka työntekijät osallistuvat lakkoon.

Jos Akava lähtee rikollisille teille, niin se on jo vihoviimeinen tapaus ammattiliittojen historiassa. Moni eroaa. Kukaan ei halua lakkoilla. Vieläpä työnantajaa vastaan sen takia, että vasemmisto hävisi vaalit. (Lavea tulkinta) Aikooko SAK pakottaa perussuomalaisia, kokoomukselaisia ja kristittyjä lakkoon hallitusta vastaan? Sen ymmärtää, että vasemmistolaiset uhoavat lakoilla. Eivät he muuta osaa ja ymmärrä. Se on heillä verissä ja vanhoissa C-kaseteissa. Mutta koulutetut viisaat ihmiset?????

Hallituksen leikkauslista on pakko toteuttaa, olkoon hallituksessa kuka tahansa. Olemme kuilun partaalla, koska valtion korkomenot ovat jo 3 miljardia euroa vuodessa ja valtion menot ovat yli 10 miljardia miinuksella.

Vuonna 1992 SAK:n liittojen kiristyksen takia Suomen markka piti laskea kellumaan ja sen arvosta hävisi 40%. Se johti helvetin kierteeseen. Nyt ei ole aika lakkoilla. Nyt on aika tehdä korjaavia toimenpiteitä, ettei jouduta taas helvetin kierteeseen. Nyt on aika pelastaa hyvinvointipalvelut. Sen vastustaminen on kurjuuden kylvämistä, kuten vuonna 1992.

Nyt tarvittaisiin Sanna Marin sanomaan painokkaasti, että nyt ei ole aika lakkoilla. Ei taida demareista löytyä ketään sitä sanomaan. Häpeällistä populismia. En äänestä lakkoilijoita seuraavissa vaaleissa. Se on saletti. YTK kutsuu.

4

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakko säästää, mitenkä pääomapiirit ja yritykset osallistuu taloustalkoisiin?

    • Anonyymi

      Pääomapiirit ovat yritysten omistajia, jotka työllistävät. Työllisyyden nostaminen 100 000 hengellä on ydinkysymys. Eikä sitä pidä tehdä tempputyöllistämisellä, mikä ei säästä valtion menoja. Työllistäminen on tapahduttava pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Liitot eivät anna töitä, yritykset antavat.

      Työmarkkinailmapiiri on heikko ja sitä ei tee paremmaksi uhkailu lakoilla ja ulosmarssit. Ne haittaavat yritysten toimintaa ja ovat kalliita. Yritykset ovat kärsijöitä. Yrityksissä töissä olevat ovat kärsijöitä. AKT:n jatkuvat tukilakot satamissa ajavat yrityksen työpaikkoja ulkomaille. Sunila on yksi esimerkki. On lähellä satamaa, mutta tavara ei ole kulkenut asiakkaille. Sen takia tukilakkoja on hyvä rajoittaa. Samoin poliittisia lakkoja. Se on oikein.

      Pitäisikö yrittäjien vain kääntää toinen poski, kun jo molemmille on ay-liike läimäytellyt? Työntekijät ja työnantajat ovat samassa veneessä. Ay-liike keikuttaa juurikin tuota venettä. Huopaa ja keikuttaa, vaikka pitäisi soutaa eteenpäin. Ei ole saavutettuja etuja. Se on ideologista propagandaa. Ei ole saavutettuja etuja. Jo huomenna voi yritys ilmoittaa työpaikkojen vähentämisestä.

      Riku Aalto oli viime poliittisten lakkojen jälkeen päässyt televisioon kehumaan toimintaansa. Yle on punainen, joten ruutuaikaa annetaan vasemmiston propagadalle. Lakoilla ei saavutettu mitään, mutta Aalto kehui, että näytettiin ainakin joukkovoimaa. Naurettavaa. Lakot olivat laittomia, koska ihmisiä pakotettiin lakkoihin ja työrauhavelvollisuus oli voimassa. Se oli hyökkäys Eduskuntaa vastaan. Demokratiaa vastaan. Yrityksille tuli miljoonatappiot. Lapset jäivät päiväkodeissa ilman ruokaa, ihmiset eivät päässeet töihin, kun joukkoliikenne takkuili. Vaikutus lainsäädäntöön oli sama, mitä Trumpin vastaavassa pullikoinnissa Capitol-kukkulalla. Ei mitään. Pelkästään vahinkoa, ei mitään hyvää,

      Mikä on ay-pomojen motivaatio järjestää lakkoja ruudussa paistattelun lisäksi? Kolme syytä: oma palkka, oma palkka ja oma palkka. Narsismia ja oman edun tavoittelua.

    • Anonyymi

      Jos työt ei ole koskaan lakossa, ei siis milloinkaan, niin seuraavan kerran kun työnantaja järjestää työsulun niin marssikaa vaan tehtaaseen sisälle vaikka väkivalloin ja tehkää työnne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      63
      930
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      363
      688
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe