Riboflaviini saattaa olla parantava hoito joihinkin taittovirheisiin silmissä

Testaan kaikenlaisia juttuja, nyt on ollut kokeilussa korkea-annoksinen B-vitamiini, jossa 100 mg riboflaviinia (B2-vitamiini) per annos. Olen ottanut sitä noin 2,5 kuukautta, en joka päivä, ja puolet tuosta annoksesta per päivä.

Tänään aamulla kyllä hämmästyin, kun rupesin näkemään ulkona melko tarkasti pitkällekin. Huomasin kyllä pienempiä muutoksia näössä jo aikaisemminkin, mutta tänään muutos oli melko dramaattinen. Huomasin että näkeminen lähelle on parantunut myös jonkin verran (ikänäkö). Voi olla että tämä toimii myös kaukonäköön.

Itselläni siis on ollut likinäköä, näkökyky molemmissa silmissä noin 0,6.

Googlasin asiaa, ja siis UVA-valo aiheuttaa kemiallisen reaktion riboflaviinin kanssa silmissä, joka luo yhteyksiä ja sidoksia kollageenin muodostamiseksi sarveiskalvon sisään, jolloin se tulee kovemmaksi. Tätä käytetään sarveiskalvon valokovetushoidossa (CXL).

Aion jatkaa riboflaviinin testausta, siinä vaaditaan kuulemma noin 6 kk:n pituinen hoito, ja silmät pitää saada siis auringonvaloa välillä (UV-säteily) noin 15 min päivässä.

21

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      tuollainen on aika hyvä ohjeistus: yritä olla kokonaan sanomatta asioita joista jollekin toiselle voi tullsa paha mieli.

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍒 ­N­­­y­­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18032493I

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Mielenkiintoista, voisi kokeilla saisiko lähinäön paremmaksi. Laseja en halua hankkia, kirotut aina tiellä tai linssit soosissa. Laserleikkaus todennäköisesti ensi keväänä

    • Anonyymi

      hyvä kun korjanneet tuota juttuja joksa luulee kasikkikkia roboteiksi.

      Antti Arvoton.

    • Anonyymi

      kyllä nuo linuzitr olisi piostettava jos tekee jotain robottikuviakin, hassua jos painat, jotain henkilön kuvaakin tulee ilmoitus: OLET ROVBOTTI

    • Tässä on muuten juttua hoidosta, 10 potilasta, 100% onnistuminen, ja näkö paranee keskimäärin kolme riviä. Mutta tuossa käytetään riboflaviinisilmätippoja ja UV-valoa kertahoitona, ei liene niin tehokasta, siinä ei päästä syvemmälle silmiin. Ehkä tällainen hitaampi tapa on parempi.

      https://tnp.straitstimes.com/news/singapore/eye-clinic-tests-new-myopia-treatment-using-vitamin-b2-and-ultraviolet-light

      Ainakin tämä on paljon turvallisempi hoito kuin joku laserleikkaus, josta ei tiedä miten käy pidemmässä ajassa silmille.

      https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/naon-korjausleikkaus-voi-tehda-terveesta-silmasta-sairaan-varoittaa-professori

      • Muuttuuko kusi keltaiseksi? Tuotahan käytetään siis elintarvikkeista ihan vaan väriaineena joskus.


      • scrg kirjoitti:

        Muuttuuko kusi keltaiseksi? Tuotahan käytetään siis elintarvikkeista ihan vaan väriaineena joskus.

        Kyllä vaan, sen huomaa kyllä heti.


      • m36-intj kirjoitti:

        Kyllä vaan, sen huomaa kyllä heti.

        Oiva lisäaine siis talvisaikaan myös niille, jotka haluavat viestiä ympäristölleen lumihangen kautta.


    • Anonyymi

      Oho. Täytynee perehtyä jossain kohtaa.

      xLiner

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista!

    • Anonyymi

      Melkoisen yllättävää. Olen kiinnostunut kaikista tällaisestä. Onko mahdollista että sen vaikutus kestää?

      Löysin itse eilen Hesarin Tiede uutisista väsymysoireyhtymästä ja kävin miettimään jotain samanlaista, lukiessani wasf3 proteiinin kertymisestä lihaksiin. Siihen on olemassa vastalääkettä, mutta mietin liikunnan osuutta oireiden pahenemiseen tai helpottumiseen: kunto saattaa romahtaa entisestään vähänkään raskaammasta yrittämisestä, jolla yrittää tähdätä kunnon nostamiseen. Itse lääkettä ei kerrottu.

      Ei voi linkittää, mutta otsikko tämä:
      "Krooninen väsymys voi johtua solujen energiatehtaiden reistailusta – Lihaksista löytyy runsaasti tiettyä proteiinia"

      • Anonyymi

        ps. Kunnon romahtaminen ja väsymyksen paheneminen on ollut oma kokemukseni. Ei artikkelista.


      • Kannattaa huomata että riboflaviini on myös tehokas antimikrobiaali, ja se aktivoituu silmissä nimenomaan valon vaikutuksesta. Noissa silmätutkimuksissa ei tätä mainittu. Mikrobit pääsevät silmiin muualta elimistöstä, joten tämä lähde on ensin poistettava, jotta silmäongelmat eivät uusiudu ainakaan nopeasti. Mikrobien osuutta erilaisissa silmäsairauksissa ja taittovirheissä ei pidä vähätellä. Muuten nuo tulokset pitäisi olla kestäviä siinä missä muutkin menetelmät.

        Juurisyy krooniseen väsymysoireyhtymään ovat mikrobit, siinä käy niin että elimistö sitten generoi liikaa erilaisia proteiineja taistellessaan niitä vastaan, nämä proteiinit sitten myös kertyvät solujen voimalaitoksiin, eli mitokondroihin, jolloin ne rupeavat toimimaan huonosti. On melko varmaa että jonkun proteiinin poistaminen ei auta paljoakaan, ei se amyloidin poistaminen Alzheimerin taudissakaan ole johtanut mihinkään. Tai siis solujen ulkopuolisesta tilasta proteiineja saa poistettua, mutta proteiinit kertyvät myös solujen sisään.


    • Anonyymi

      kammottaviakin naisia voi olla jotkut sotilaspoliisit ja kovat piipussa valmiina heti ampumaan

    • Otin ja lähdin testaamaan, talvikausi lähestyy niin pystyn merkkaamaan nuo reviirini rajat entistä selkeämmin 👍

    • Joo, näihin näköhommiin täytyis kyllä laittaa jonkinlaista parannusta. Mulla tuli 40 vuotiaana ensimmäiset plus lasit ja sitä on lisätty parin vuoden välein ja viime vuoden lopussa tuli myös aavistus miinusta eli ns. monitehot. Kun ennen vanhaan oli vanhoja ukkoja, jotka ei tarvinnu minkäänlaista lasia. Mutta nykyään on jo viiskymppisenä täysin riippuvainen lasista. Kokemuksen mukaan lasit ei paranna näköä vaan huonontaa ja menee loputkin mukaantuvuudet. Optikoita ja silmälääkäreitä ei ainakaan kiinnosta tippaakaan, pistää vaan lisää tehoa laseihin. Sääliks käy vaan niitä joille jo lapsena määrätään lasit. Ja nykyään määrätään yhä enemmän lapsille laseja.

    • Mielenkiintoista. Pitänee jossain kohtaa lukea alkuperäisjulkaisu, juuri nyt ei jaksa on ihan riittävästi tieteellistä luettavaa työnpuolesta.

      Ensin tuli mieleen, että saako yliannoksella B2 vaikka maksansa voimaan pahoin, vaikka suurin osa liiasta B-vitamiineista on niin vesiliukoisia, että eriytyvät sellaisenaan eikä maksan metabolian kautta. B2 kuitenkin riski taitaa olla pieni mitä nopeasti surffasin.

      • Anonyymi

        kurppaantumisen ongelmiin ei auta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kurppaantumisen ongelmiin ei auta.

        Ai sä olet kokeillut,eikä tehonnut?


      • LD50-arvonsa puolesta riboflaviinilla taitaa olla suunnilleen sama arvo kuin sokerilla, eli ei ole ongelma. Eliminointi tapahtuu pääasiassa virtsan kautta.

        Sen sijaan, jos hankkii itselleen vaikka B50/B100-tasoisen B-vitamiinin, niin B6-vitamiini voi aiheuttaa ongelmia pitkäaikaisessa käytössä.

        "B6-vitamiinin saannissa 25 mg vuorokausiannosta ei tulisi ylittää. Suuret annokset (100-500 mg) pitkäaikaisessa käytössä voivat aiheuttaa neurologisia ongelmia, kuten muistihäiriöitä, vaihtelevaa heikotusta, kömpelyyttä ja vaihtelevia tuntohäiriöitä."

        Tämän vuoksi kannattaa ehkä hankkia valmiste, joka sisältää vain riboflaviinia 100 mg, jos sitä aikoo käyttää pidempiä aikoja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1007
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      838
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe