Lääkäriliitto

Anonyymi-ap

Suomessa on pula lääkäreistä.
Syynä on Lääkariliiton jarrutus koulutuspaikosta, joka on jatkunut vuosia.

Yksityistetyt lääkäripalvelut ovat romahduttaneet terveyskeskusten palvelutason.

Omakohtaisesti keikkalääkärin vastaanotolla käyneenä sanon että kokemattomat lääkäriplantut pannaan arvailemaan ja nettiä selailemaan ja leikkimään lääkäriä.
Ei sitä potilasta tarvi toista kertaa tavata, kunhan saa sen kerran ulos.
Keikkatohtori ei opi kokemuksesta mitään.

6

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koulutuspaikkojen lisääminen suuriin kaupunkeihin ei auta, sillä lääkäripulaa on esim. lapissa ja Itä-Suomen pikkukunnissa. Nämä kunnat joutuvat tarjoamaan virkalääkäreillekin yli 10 000 euron palkkoja kuukaudessa. Siksi pitäisikin tehdä täsmäkoulutuksia, esimerkiksi Oulun yliopiston Rovaniemen lääkisyksikkö, jolla saadaan lääkäreitä lappiin tai Kuopion lääkiksen Jyväskylän yksikkö, jolla saadaan lääkäreitä Keski-Suomeen. Näin saadaan ainakin osa opiskelijoista harjoitteluihin ja kesätöihin juuri niille seuduille, joissa lääkäripulaa on. Tämä helpottaisi lääkäripulaa juuri niillä alueilla, koska varmasti osa jäisi sinne myös töihin. Näihin lääkiksiin olisi varmasti hakijoita, koska osa lääkikseen hakijoista menee nykyisin opiskelemaan jopa Viroon.

      Vaihtoehtoisesti pitäisi laittaa lääkikseen oma kiintiö niille, jotka suostuisivat menemään valmistumisen jälkeen töihin vaikka viideksi vuodeksi sinne päin Suomea, minne määrätään. Hakijoita olisi tähänkin kiintiöön varmasti.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­­­N­­­y­m­f­o­m­­a­­­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😍 ­N­y­­m­f­­o­­m­­a­­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18054892T

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Mutta hyvinvointialueet kuvittelevat olevan nykypäivää, että PAKOTTAVAT lääkärit sinne, missä on lääkäripulaa. Ja hups, kun lääkärit siirtyvät yksityiselle puolelle.

      Vierastan myös sitä, että lehdissä kirjoitellaan jopa lääkärien toimesta ostopalvelulääkäreiden lyhyistä työviikoista tai siitä, että lääkäripula ratkeaisi sillä, että jokainen lääkäri tekee 80 % työpanoksen. (Onko oikeasti niin, että keskimäärin lääkäreiden työpanos on alle 80 %? Ja jos on, niin miksi? Lähtisin pohtimaan työn kuormittavuuden ongelmia siinä tapauksessa ja ennen kaikkea selvittämään syytä!)

      Kukaan ei voi toisen puolesta arvioida onko lyhemmän työviikon syynä se, ettei terveys kestä muuta. Se on myös asia, jota ei monikaan lääkäri halua ääneen sanoa. Ei auta, jos hyvinvointialue ei neuvottele lyhemmästä työajasta, yksityinen puoli sen tekee. Olisiko parempi, että esimerkiksi osatyökykyiset lääkärit olisivat kokonaan poissa työelämästä? Toivoisin keskusteluun myös tämän asian huomioimista, vaikka olen samaa mieltä, että ostopalvelulääkäritoiminnan sijaan pitäisi pohtia muita ratkaisuja.

    • Anonyymi

      Kalliisti koulutetut, ylipalkatut keikkalääkärit takaisin oikeisiin työaikoihin ja vastuuseen kansakunnan terveydenhoidosta. Omalääkärikäytäntö ja kotikäynnit kunniaan!

    • Anonyymi

      Yhden lääkärin koulutus maksaa yli miljoonan. Opiskelijaksi valitulta pitää saada sitoumus töihin julkiselle tietyksi ajaksi tai sitten maksu saadusta koulutuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe