Syntymäpäiväyllätys

Anonyymi-ap

Täytin 50. Olin haaveillut syyslomaviikolla viettäväni aikaa lasteni kanssa, joista yksi asuu jo poissa kotoa. Siinä sitten olikin yksi sisaruksistani matkaa suunnitellut, nimittäin maksoi itselleen ja aikuiselle lapselleni lomareissun selkäni takana siytslomaviikolle. Olin hänelle omista suunnitelmistani aiemmin kertonut eli ne olivat hyvin tiedossa Minua ja lapseni sisaruksia eikä isää edes kysytty mukaan. Toki olisimme omat matkamme itse maksaneet. En sitten nähnyt tätä aikuista lastani syyslomalla ollenkaan. Välimatka on pitkä ja olin kovasti odottanut, että perheemme viettäisi taas vähän aikaa yhdessä. Sisarukseni sen sijaan asuu nykyisin samalla paikkakunnalla kuin lapseni. Kun lapseni asui kotona, meillä oli ihan hyvät ja lämpimät välit. Mietin, miksi ihmiset tekevät tuollaista? Olen surullinen ja pettynyt, kun joku toinen veikin itselleen yhteisen aikamme, jota on nykyisin niin harvoin. Onnellisen muiston sijaan muistan vain kuinka kyyneleet kihosivat silmiini, kun asia kävi ilmi. Uskallankohan haaveilla enää mistään vähään aikaan.

6

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vähän ajattelematonta lapselta.

      Kuitenkin , sinä olet täyttänyt velvollisuutesi - kasvattanut lapsesi aikuisiksi, huoltanut ja ohjannut heitä.
      Tuo pieni moka ei tarvitse viilentää perhesiteitänne! Kyllä lapsenne tietävät mistä todellinen tuki saadaan hädän hetkellä. Taputa itseäsi päälaelle ja ole iloinen että olet hoitanut hommasi hyvin.

      Joskus omatkin lapset ovat vain ajattelemattomia ja tekevät -ei kovin arvostettuja- päätoksiä.

    • Anonyymi

      Mokan teki tuo sisarus, joka tämän jutun järjesti, vaikka tiesi perheenne suunnitelmista. Siinä käveltiin yli tietoisesti. Hän ei arvosta sinua tai hänellä ei taida oikein löytyä kykyä asettua toisen asemaan. Olisihan se kiva ajatella, että joskus aikoinaan valvottuja öitä, kuskaamisia harrastuksiin ja luettuja satuja arvostettaisiin. Se ei se valitettavasti aina mene niin, vaan jotkut ovat opportunisteja . Synttäriyllätyshän se tuokin toki oli.

    • Anonyymi

      Oletko kysynyt heiltä miksi tekivät näin?

      • Anonyymi

        Sisareni mielestä hän ei tehnyt mitään väärin. Hänen mielestään hänen mielitekonsa lähteä lomalle juuri silloin oli tärkeämpää kuin suunnitelmamme juhlistaa täysiä vuosikymmeniäni perheen kesken. Hän vähätteli pahaa mieltäni ja syyllisti minua siitä, että kerroin olevani surullinen.Asia pimitettiin viime hetkeen asti tietoisesti.

        Liittyisikö tämä väheksyntä siihen, että sisareni on ollut aina vanhempieni suosikki. Hän sai lapsena kaiken haluamansa. ja hänen harrastuksiaan tuettiin. Minä keskimmäisenä lapsena olin yähän ylimääräinen tapaus. Olenkin ollut koko ikäni aika varovainen haaveilemaan mistään, koska lapsena piti elää sen kanssa, että en ollut yhtä tärkeä kuin sisareni. Ei kannattanut haaveilla, jotta ei pettynyt. Vanhempani paapovat häntä edelleen.. He ovat taanneet lainat ja äitini pesee pyykit. vaikka siskolla on ikää yli neljäkymmentä vuotta. Hän on tottunut ylipuhumaan ihmisiä palvelemaan itseään. mutta omia lapsia tai puolisoa hänellä ei ole. Muutakin matkaseuraa olisi varmasti löytynyt, sillä hänellä on paljon ystäviä,
        Lapseni asuu paikkakunnalla opiskelun takia.. Hän on täyttänyt kahdeksantoista vuotta. Eli ruuhkavuosista ei ole vielä kysymys. Hän sanoi, että lähti reissuun, koska hänelle ostettiin matka.
        Jos kyseessä ei olisi olleet tasavuosikymmenet, en ehkä olisi haaveillut mistään erikoisesta. Perheen ja työn takia omat ystävyyssuhteet ovat jääneet paitsioon, joten minun pienessä maailmassani minulla ei ole muita kuin oma perheeni, jonka kanssa voin juhlia merkkivuosiani. Yleensä en suuresti juhli merkkipäiviä, mutta viisikymmentä vuotta tuntui erityiseltä luvulta. Kokosin sydämeni palaset ja arkinen peertaminen jatkuu taas. Töissä oli noloa, kun ihmiset kyselivät, että mitäs mukavaa te yhdessä teitte. Vastailin vaan jotakin ympäripyöreää.


    • Anonyymi

      Tuota noin. Itse olen jo 55, ja on täysin totta että ehkä me "hiipuva sukupolvi", ajattelemme olevamme tärkeitä jälkikasvun elämässä. Kokemuksesta voin kertoa että niin ei ole. Enkä ole ollut siitä mitenkään ylättynyt, vaan vähän surumielinen ehkä ja huvittunut.
      25 ikävuodesta ylöspäin se nuorempi polvi elää sellaisia ruuhkavuosia nykyajan stresseineen ja selviytymisen paineineen työelämässä, että en ihmettele jos välillä vanhemmat unohtuvat.
      Sitäpaitsi jotkut aikuiset lapset ovat sekä ajattelemattomia että itsekkäitä. En itse ole kokenut että pitäisi roikkua missään asioissa lapsissani. Antaa vaan elää omaa. Minä elän omaa. Tietennin välillä on ikävä- se kuuluu asiaan, kun kuitenkin heistä välittää, ja heidät tuntee sieltä omasta kohdustaan asti.
      Minua itseäni ei millään tavalla haittaa että synttärini unohdetaan. Tai jotain pikku saavutustani ei ole omia juhlimassa, tai se että en kuule heistä mitään pitkiin aikoihin. Olen päästänyt irti. On ihan oma asiani löytää aina irtonaisiin päiviin tai lomilleni viihdykettä.

    • Anonyymi

      Voi ystävä hyvä. Tuohon ikään pitäisi päästää irti. Lapset on lainaa, jokainen hakee aikanaan paikkansa ja täysi-ikäinen (?) lapsesi tekee niinkuin haluaa. Olisit tyytyväinen, että aikuinen, luotettava ihminen on hänen kanssaan eikä sekoile yksin.
      En minä omia lapsiani pakota, enkä suunnittele heidän puolestaan, että "nyt tänne", jos/kun on juhlapäiviä He tulevat, jos tulevat ja heillä on jo omat elämänsä ja menonsa sekä työnsä vaikka ovat vasta nuoria aikuisia. Puhelin on keksitty, jos ei ehditä nähdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe