Uusi työ paskalla palkalla

Anonyymi-ap

Niin, olen 60- vuotias ja muutosneuvottelujen myötä jäämässä työttömäksi.
Minulla oli kohtuullisen hyvä palkka päivätyössä ja nyt olisi mahdollisuus päästä kolmivuorotyöhön 12 euron tuntipalkalla, tämä uusi työ siis suhteiden avulla.
Bruttopalkka putoaisi ainakin 700 euroa kuukaudessa, miten itse toimisit? Ottaisitko työn vastaan, tämän ikäisenä kouluttamattomana kun vaihtoehtoja ei oikein ole.
Hallitus kun vielä heikentää tätä ansiosidonnaistakin niin en oikein tiedä mikä kannattaisi, eläkkeeseenkin on vielä yli 5 vuotta jäljellä...

14

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko oma asunto jo velaton, paljonko on säästöjä ?

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­y­­­m­f­o­­m­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18064816F

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kai tuohon tuntipalkkaan tulee vuorotyölisät päälle?

      • Anonyymi

        Lisät on kyllä tärkeä pointti. 3 vuorotyö voi aiheuttaa terveysongelmia.


    • Anonyymi

      Älä jää työttömäksi, simple as that.

      Vaihtoehtoja sinulla:
      A) Työttömänä työttömyyskorvauksella, jota ollaan leikkaamassa
      B) Töissä -700e/kk palkalla edelliseen palkkaan nähden, mutta sieltä sait potkut niin sinne ei voi jäädä
      C) Työttömänä, mutta et ilmottaudu TE-toimistoon vaan käytät omia säästöjäsi seuraavat 5 vuotta kunnes eläkeikä alkaa ja jäät kituuttamaan loppuelämäksi pienellä eläkkeellä.

      • Anonyymi

        "jäät kituuttamaan loppuelämäksi pienellä eläkkeellä"

        Tarkoittaaako tämä että eläke on jo nyt ihan paska vai sitä että se nousisi 5 tulevana vuotena niin paljon että se on sitten hyvä eikä sen takia kannata jäädä työttömäksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "jäät kituuttamaan loppuelämäksi pienellä eläkkeellä"

        Tarkoittaaako tämä että eläke on jo nyt ihan paska vai sitä että se nousisi 5 tulevana vuotena niin paljon että se on sitten hyvä eikä sen takia kannata jäädä työttömäksi?

        Kyllä


    • Anonyymi

      Jos nyt puhutaan tämän päivän tilanteesta, olet ollut pitkään duunissa ja sulla on 5v eläkkeeseen. Muutosneuvotteluissa saat kenkää..se on 6kk irtisanomisaikaa = täys palkka. Menet työkkäriin viimeistään 6kk siitä kun irtisanomisaika on loppu ja elelet tuon ajan säästöillä. Sit työkkäriin -> liitonrahoille (karenssi ehti kulua tuossa edellisen 6kk aikana) alat saada heti anssia joka on vielä tällä hetkellä se 400pv eli 18kk. Sitten kun tuo kaikki edellä kuvattu on käyty niin alatkin olla jo eläkeiässä... Voihan se olla että saat/pääset töihinkin tuon aikana.

      Epävarmaa vielä milloin uudet noita heikentävät lait tulee voimaan mutta jos menee vuosi vielä niin hyvällä säkällä vielä ehtisi tuohon 400pv anssiin.

    • Anonyymi

      Kirjoita tahallisestisi väärin päin numerot ja kirjaimet olen siis -68 vuotiaqs eli täydessä työ elämässä len ja työkykyinen jo 68-vuotta ennen syntymäänikin

    • Anonyymi

      Ehdottomasti kannattaa olla 5 vuotta kotona odottelemassa eläkettä.

      12 euron liksa vuorotyössä on paskinta mitä voit tehdä itsellesi, tuossa iässä muutoinkin on terveys tärkein asia, eikä mikään vitutusta aiheuttava paskaduuni.

      Ajattele asiaa mielummin niin että pääset terveenä eläkkeelle mutta 5 vuotta paskaduunissa voi tuhota niin kropan kuin mielenterveydenkin.

    • Anonyymi

      Luultavast ottaisin työn vastaan, joskin ehdottaisin osa-aikaista työtä, jolloin nauttisin myös soviteltua päivärahaa. JOs jäät kokonaan työttömäksi, sinulla on työnhakuvelvoite joka tapauksessa ja velvollisuus osallistua valmennuksiin tmv. Työttömyysetuus ei ole enää vastikkeetonta. Siitä kertyy myös tosi vähän eläkettä verrattuna palkkatuloon ja onhan se palkka joka tapauksessa isompi kuin päiväraha. Ja kuka sinua estää hakemasta parempipalkkkaista työtä?

    • Anonyymi

      Otappa tuosta verot pois, niin tulos on sama kun ansiosidonnainen. Olisit ilmaiseksi töissä.

      Yritä neuvotella palkkaa ylös. Ainakin 20 euroa tunti.

      Nyt tulee uusia lakeja niin paljon, että osa-aikainen työ ei enää kannata.

    • Anonyymi

      Ensilukemalta saattaa kuulostaa rankalta, mutta valitettava totuus on, että vuorotyö ei ole kaikille sopiva työaikamuoto. Mutta toisaalta kannattaa ainakin uhrata ajatus, että jos sittenkin sopisi itselle.


      Kouluttamattomalle ei tänä päivänä ole oikein hyviä työpaikkoja, saati sellaisia joissa maksettaisiin palkkaa. Tänä päivänä, kun isoon ääneen valitetaan työvoimapulaa ei olla halukkaita palkkaamaan vanhempia työntekijöitä, vaan pitäisi olla hyvin koulutettu parikymppinen kohtuullisella työkokemuksella. Ja tällaisen ihmeen tavattaessa palkkaa ei oltaisi halukkaita maksamaan.

      Selvennyksenä.
      Keskeytyvä = työt keskeytyvät viikonlopuksi, eli tehdään 5 päivänä viikossa.
      Keskeytymätön = töitä tehdään viikon jokaisena päivänä, myös viikonloppuisin
      Puhekielessä, keskeytyvä on yleensä kolmivuoro ja keskeytymätön viisivuoro.

      Onko aiempaa kokemusta vuorotyöstä. Yleensä vanhetessa vuorotyö on raskaampaa kuin nuorena, mutta tässäkin on yksilökohtaisia eroja. Vuorotyössä on univaikeudet iästä riippumatta yleisiä, pahimmillaan joutuu käyttämään lääkitystä unen saamiseksi. Unen laatuun lääkitys ei sitten auta. Pahimmillaan on koko päivän tokkurainen olo.

      Millainen vuorotyö, keskeytyvä vai keskeytymätön. Keskeytymättömässä on ansiot paremmat, koska silloin sunnuntaista saa tuplakorvaukset. Vuorotyössä perustuntipalkka ei ole määräävä, koska vuorolisät, vaikka eivät välttämättä ole kovinkaan suuria, ovat merkittävä osa ansioita. Kannattaa huomioida, että keskeytymättömässä vuorotyössä arkipyhillä on merkitystä, jos/kun ne osuvat työpäiväksi. Omalla alalla arkipyhinä tehdyistä työpäivistä saa kolminkertaisen palkan. Esimerkkinä tänä vuonna jouluna saa kolmen päivän työstä 9 päivän palkan. Paikallisilla palkkioilla ja lisillä on myös suuri taloudellinen merkitys, vuositasolla ne voivat olla merkittävä osa vuosiansioista.

      Keskeytyvässä yleensä ei viikonloppuisin olla töissä, jolloin sunnuntailta ei saa ylimääräistä tuloa. Vuorolisissä on käytettävällä TES:llä erittäin suuri merkitys. Joissakin TES:ssä vuorolisät ovat pahimmillaan euron pari tunnilta, eikä lauantailta makseta erillistä lauantaityölisää, kun jossakin toisessa vuorolisät ovat reilusti suuremmat ja lauantain työtunneilta saa oman korvauksen. Lisäksi kannattaa huomioida, että tulojen pienentyessä noinkin paljon alenee verotuskin, jolloin palkasta käteen jää suhteessa enemmän.

      Millainen vuorokierto on käytössä, lyhyt vai pitkä kierto. On eri asia tehdä lyhyellä kierrolla, kun vuoroja on lyhyessä kierrossa kuusi peräkkäin ja niiden jälkeen 4 päivän vapaata kuin pitkässä kierrossa pari viikkoa töissä ja sen jälkeen viikon verran vapaalla. Millainen on vuorojen kierto, onko säännöllinen ja mikä on kierron suunta. Kierron suunnalla on erittäin paljon merkitystä jaksamisen kanssa. On helpompaa siirtyä aamusta illan kautta yövuoroon, kuin jossakin muulla kierrolla, saati sitten jos kierto on täysin satunnainen.

      Lisäksi pitää miettiä millaista itse työ on, onko monotonista saman toistoa vai onko siinä jonkinlaista vaihtuvuutta työvuoron aikana. Ovatko työpäivät keskenään samankaltaisia, vai onko niissä vaihtelua. Onko työ pakkotahtista, eli voiko välillä tehdä vähemmän työtä ja toisinaan kiristää tahtia, vai määrääkö työ tahdin. Lisäksi miten fyysisesti raskasta työ on. Kevyt fyysinen työ voi olla helpompaa kuin kevyt istumatyö, kun voi liikkua ja vaihtaa työasentoa omaan tahtiinsa.

      Voihan sitä aina kokeilla onko kyseinen työ sellaista mitä jaksaa tehdä vielä jäljellä olevat työvuodet, vai onko se liian raskasta. Onhan siinä alussa kuitenkin koeaika, jolloin voi pomolle sanoa, että tämä oli tässä ja kokeilla jotakin muuta.

    • Anonyymi

      Kuuskymppisenä kannattaa elää ainoastaan itselleen ja jättää paskahommat nuoremmille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe