Kaverin perheongelmat huolestuttavat erittäin paljon

Anonyymi-ap

Hei.

Minun kaverini isä oli lyönyt häntä (ei ensimmäinen kerta) toissa viikolla ja nenä oli mennyt vinoon. Pohdiskelimme kaveriporukan kanssa onko se murtunut ja lopulta ajattelimme, että se olisi parempi viedä hoitoon, mutta kaverin vanhemmat eivät suostuneet, joten tyhmästi päätimme itse hänen kanssa mennä päivystykseen. Päivystyksessä nenästä huomattiin, että se ei ollut murtunut, mutta siinä oli vaurio joka piti hoitaa. Sitten tilanteeseen tuli sossut, koska vanhemmat eivät olleet vieneet hoitoon itse ja kotiin soitettiin. Kun me vihdoin päästiin kotiin niin heti seuraavana päivänä aamulla kaveri ilmoitti nopeasti viestin kautta, että hänen vanhempansa ovat ottaneet hänen kaiken elektroniikan pois ja hänellä on vain viisi minuuttia ruutuaikaa. Hänen vanhemmat ovat myös erittäin pettyneitä ja ovat sanoneet, että hän oli vahinko ja häntä ei voi korjata. Nyt hänestä puhutaan huonoja koko suvun keskuudessa ja hänellä ei ole enää paikkaa, johon pääsisi karkuun tätä. Minun kaveri saa myös mennä ulos vain kouluun ja hänen vanhemmat ovat sanoneet, että hän ei saisi puhua meille, koska olemme hänelle huono esimerkki.

Nyt on mennyt noin viikko tästä tapahtumasta ja minun kaverini kertoo koulussa ja viesteissä, että hän on alkanut pahasti masentua eikä ole varma kauanko hän pystyy olla haluamatta tehdä itsemurhaa. Hän kertoo, että hän tekisi mitä vain, että pääsisi takaisin menneisyyteen. Hänen vanhemmat kertovat hänelle joka päivä siitä miten he eivät voi ikinä antaa anteeksi hänelle ja miten paljon vihaavat häntä.

Itse en ikinä ole ollut tälläisessä tilanteessa ennen ja suren kaverini puolesta erittäin paljon. Hän ei itse uskalla kysyä neuvoa mistään, koska pelkää, että vanhemmat taas suuttuisivat. Emme myöskään voi tehdä tälle asialle mitään, koska olemme vain 14-15 vuotiaita ja kaveri on erittäin paljon sossujen soittamista vastaan.

Onko teillä mitään neuvoja mitä hänen pitäisi tehdä tässä tilanteessa jos sossuille soitto ja pois lähteminen ei ole mahdollista?

8

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      LASTENSUOJELU VIRASTOON TAI KERTOKAA TERVEYDENHOITAJALLE KOULUSSA MITEN PAHASSA TILANTEESSA YSVÄNNE ON EI SUOMESSA SAA LASTA KURITTAA KAVERIT JA VAPAUS KUULUU KAIKILLE!!!!!!!

    • Anonyymi

      Kouluterveydenhoitajalle puhumaan ja sitä kautta myös lääkärin arvio,masennus on vakava sairaus.Sosiaalityöntekijät voi myös ottaa yhteyttä jos herää huoli alaikäisestä.Onko ystävänne turvassa omassa kodissaan vai pitääkö pelätä jatkuvasti?Koulua ei masentunut pysty käymään ja jos kotiolot on huonot niin tämä on aikuisten asia.Voitte tukea ystäväänne mutta apu pitää tulla aikuisilta.

      • Anonyymi

        Ystäväni on kertonut jo aiemmin isän lyöneen tai tukistaneen, mutta nyt kun sossut oli jo kerran tullut niin se ei todennäköisesti jatku. Minua enemmän huolestuttaa hänen mieliala. Olemme kaveriporukan kanssa jutelleet hänelle avun hakemisesta, mutta hän sanoo, että ei halua enää mitään pahaa tapahtuvan vanhemmilleen ja, että kärsisi mielummin itse.


      • Anonyymi

        Ystävän isä on lievä alkoholisti ja on jo ennen käynyt käsiksi, mutta tämä kerta oli ensimmäinen, että tuli kunnon vaurio. Hänen vanhemmille tuli rikosilmoitus, siitä, että ei viety hoitoon ja nyt myös sossut kävi kylässä, joten uskoisin, että fyysisestä väkivallasta ei ole huolia juuri nyt. Valitettavasti ystäväni vanhemmat ovat alkaneet käyttämään henkistä väkivaltaa päivittäin. Ystäväni tulee kouluun ja tekee reippaasti tehtäviä, mutta itselläni on tunne, että hän ei ole sanonut koko totuutta mielialan kunnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ystävän isä on lievä alkoholisti ja on jo ennen käynyt käsiksi, mutta tämä kerta oli ensimmäinen, että tuli kunnon vaurio. Hänen vanhemmille tuli rikosilmoitus, siitä, että ei viety hoitoon ja nyt myös sossut kävi kylässä, joten uskoisin, että fyysisestä väkivallasta ei ole huolia juuri nyt. Valitettavasti ystäväni vanhemmat ovat alkaneet käyttämään henkistä väkivaltaa päivittäin. Ystäväni tulee kouluun ja tekee reippaasti tehtäviä, mutta itselläni on tunne, että hän ei ole sanonut koko totuutta mielialan kunnosta.

        Hienoa kun hänellä on huolehtivia ystäviä mutta kuten totesin että voitte ainoastaan tukea häntä.Hyvä kuitenkin että sossut tietää ja perhe voi saada sitä myöten apua ja vanhemmat herätystä.On tosi ikävää jos vanhemmat käyttää henkistä väkivaltaa,olisiko sijoitus sitten parempi mutta nämä on sossujen päätettävissä.Toivottavasti ystävänne uskaltaisi hakea apua masennukseen,vanhempien pelko voi sen estää vaikka näin ei saisi olla.


    • Anonyymi

      Onko mahdollista mennä yhdessä koulukuraattorin juttusille, kerrotte tilanteen, että pelkäätte tilanteen pahenemista ja olette siksi vähän tilanteessa, jossa ette osaa toimia oikein? Haluatte neuvoa kuraattorilta, miten kannattaa toimia niin, että tilanne ei menisi enää pahemmaksi? Tällainen masentuminen vaatii aina keskustelua ja toivon mukaan tilannetta paremmaksi muuttavia seikkoja, joista kuraattorilla luulisi olevan keinoja?

      • Anonyymi

        Kaveri haluaa oottaa vielä pari viikkoa jos tilanne paranisi, mutta lupasi mennä puhumaan kanssamme koulukuraattorille jos tilanne pysyy samana.


    • Anonyymi

      suomessa toimii myös sisäoppilaistos jonne kaverisi voi mennä kouluun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe