Hedelmällisyyshoitoa

Anonyymi-ap

Pidin opiskelijoille luentoja joitakin vuosia sitten yliopistolla vierailevana luennoitsijana. Yhtenä syyskuisena maanantaina pidin kaksituntisen luennon aika täydelle salille normaaliin tapaan. Huomasin, että joukossa oli muutamia uusia kasvoja, joita en muistanut aikaisemmilta luennoilta.

Luennon päättymisen jälkeen kävelin kahville tiedekunnan kahvioon, kuten yleensä. Muutamia muitakin kahvittelijoita oli paikalla. Istuin suuren kahvikuppini ja sämpyläni kanssa pöytään ikkunan ääreen, valoisalle maisemapaikalle. Aloin selailla kännykästä Hesarin päivän uutisia.

Hetken kuluttua kahvihetkeni katkesi. Pöytääni kohti käveli punatukkainen ja hoikka, noin kolmekymppinen nainen. Tyyli oli huoliteltu, mutta samalla opiskelijamaisen rento. Hän otti minuun katsekontaktia, johon vastasin kohottaen hieman silmänkulmiani. Pöydän luo päästyään hän tiedusteli hymyillen, olisiko pöydässä vapaata. Totta kai, sanoin. Hän esitteli itsensä Lauraksi ja kiitteli hyvästä luennosta. No todellakin, hänhän oli juuri luennollani salin edessä istuen.

Juteltiin opiskelusta, hän oli pitänyt opinnoista taukoa jo joitakin vuosia ja oli nyt palannut päättämään maisteritutkintoaan. Kiittelin ja kannustin häntä paluussa ja kerroin, että tiedän monta taukoa pitänyttä opiskelijaa, jotka ovat saaneet motivaationsa takaisin ja suorittaneet opintonsa loppuun vauhdilla.

Kysyin, että oliko hän pitänyt taukoa työn takia, johon hän vastasi, että ei, hän oli asunut kolmisen vuotta Kanadassa miehensä kanssa ja ollut siellä kotirouvana, vaikka lapsia ei ollut. Miehen tuloilla oli hyvin pärjätty siellä hyvin tähän asti. Vastasin, että olin itsekin ollut aikoinaan koti-isänä, koska olimme vuorotelleet vaimoni lasten kanssa kotona, kun lapsia oli siunaantunut neljä kappaletta.

Laura ja miehensä olisivat kuulemma lähdössä takaisin melko pian. Hän käyttäytyi hyvin ystävällisesti, mutta myös asiallisesti, turhaksi höpöttäjäksi häntä ei voinut kutsua. Hän vaikutti päämäärätietoiselta naiselta. Kahvittelu ja keskustelu päättyivät ja lähdimme omille tahoillemme.

Viikon päästä olin taas tiedekunnan kahviossa samoihin aikoihin. Lauraksi viikko sitten itsensä esitellyt punatukkainen opiskelija ilmaantui yllättäen uudestaan paikalle. Hän kyseli syksyn muista kursseista, mutta sitten hän piti pienen tauon, ja kysyi, että saisiko hän kysyä minulta yhtä hyvin kummallista asiaa. Itse asiassa, voisimme tehdä pienen kävelylenkin ulkona rauhallisemmassa paikassa. Suostuin uteliaisuudesta.

Ulkona Laura kertoi, että hän oli heti ensimmäisellä luennolla pannut merkille, että muistutin hänen aviomiestään suuresti. Vaalea, pitkä, sinisilmäinen, hoikkarakenteinen, samanlainen suora nenä ja leveä hymy. Jopa ääni oli yhtä matala. Sitten kertoi, että hän oli toivonut lasta jo monta vuotta. Laura sanoi, että asiasta on tullut hänelle melkoinen henkilökohtainen ongelma.

Pysähdyin. Ymmärsin jo, mistä ehkä oli kyse. Hän jatkoi, että hänen oman miehensä siittiöt ovat huonolaatuisia eikä omaa biologista lasta todennäköisesti saataisi. Myöskään keskustelut adoptiosta eivät olleet johtaneet miehen kanssa mihinkään. Hän kysyi, olenko minä koskaan luovuttanut spermaa. Hän pyysi heti anteeksi, että kyselee tällaista aivan tahditonta asiaa.

Kerroin hänelle, että olin jäänyt leskeksi pari vuotta sitten, ja että minulla ei olisi eettisesti mitään tällaista toimintaa vastaan, mutta lapsen biologisella isällä on varmaan jokin vastuu lapsesta.

Hän kysyi myös veriryhmääni, jota en tietenkään muistanut, paitsi että se on kaikkein yleisin. Laura näytti pitävän kuulemastaan.

Laura sanoi, että hän aikoisi tulla raskaaksi kertomatta miehelleen, miten se on oikeasti tapahtunut. Hänen miehensä saisi kuvitella, että lapsi on hänen omansa. Siksi oikean isän pitää olla mahdollisimman saman näköinen. Ja minä sattumalta olin. Jos joku saisi kuitenkin joskus tietää, asia olisi hänen vastuullaan enkä minä joutuisi tunnustamaan lasta, saatikka joutumaan lapsen elättäjäksi. He muuttaisivat miehensä kanssa pois Suomesta Kanadaan mahdollisesti pysyvästi lähiaikoina.

Oma lapsi on hänelle maailman tärkein asia. Kaikkea muuta hänellä on jo elämässään, hyvä mies ja toimentulo, mutta lapsi puuttuu. Kyse olisi ainoastaan hedelmöityksestä. Eikä minun tietenkään tarvitse vastata heti. Jos ylipäänsä haluaisin vielä jatkaa keskustelua.

Katsoin Lauraa nyt uusin silmin, en enää opiskelijana. Hän oli puoleensavetävä nainen, haluttavakin. Ryhdikäs ja treenatun näköinen vartalo. Varsinkin ottaen huomioon, että olin jo täyttänyt viisikymmentä, ehdotus oli minulle hyvin yllättävä ja imarteleva. Näin nuoria naisia ei minulla ollut intiimillä elämänalueella jonoksi asti.

11

3541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Spedellä taas suoltaa paskaa yhteen pötköön buaahaa

      • Anonyymi

        Miksei vajakilla ole koskaan oikeaa sanottavaa?


      • Anonyymi

        Buaahaa buaahaa paskahousu spedellä on taas käynyt lämpimät. Kjäh kjäh kjäh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buaahaa buaahaa paskahousu spedellä on taas käynyt lämpimät. Kjäh kjäh kjäh.

        HALUUTKO TURPAAN SAATANA


    • Toivottavasti joku piti tarinastani, kirjoittaminen oli ainakin mielenkiintoista ;)

      • Anonyymi

        Haista paska hönö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haista paska hönö

        Syö sinä paskas dorka.


      • Hei! Jos voisit kuvitella olevasi tarinan nainen, laita vinkkiä, kirjoitetaan uusi parempi tarina yhdessä vuoroa vaihtaen :)


      • Anonyymi
        mies20400 kirjoitti:

        Hei! Jos voisit kuvitella olevasi tarinan nainen, laita vinkkiä, kirjoitetaan uusi parempi tarina yhdessä vuoroa vaihtaen :)

        Voisin kuvitella olevani tarinan nainen:-) Jäin odottamaan jatkoa tarinalle. Tai kokonaan uutta tarinaa:-) T. Kolmikymppinen nainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voisin kuvitella olevani tarinan nainen:-) Jäin odottamaan jatkoa tarinalle. Tai kokonaan uutta tarinaa:-) T. Kolmikymppinen nainen.

        Hauskaa! Jatko-osan voisi kirjoittaa. Se voisi alkaa esimerkiksi näin:

        Hyvä lukija, haluan tunnustaa, että en ollut aivan rehellinen. Oikeasti tapasin Lauran vielä uudelleen. Jotta asioiden kulku tulisi tällä kertaa kerrottua totuudenmukaisena, olen pyytänyt Lauraa kertomaan tapahtumien kulusta omin sanoin. Minä, Kari, kerron vain sen, miten minä asiat näin.

        Mitä sanot? :)


    • Anonyymi

      Annoin tyttöystävälle hedelmällisyyshoitoa. Kaadoin appelsiinimehua kirnuun.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      514
      3755
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3444
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3040
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2332
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2200
    6. 223
      1638
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1291
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe