-----Kolmas viikko ketolla-----

Anonyymi-ap

Kolmas viikko ketolla max 50g hh /vrk, painoindexi 24 aloittaessa viskeraalirasvaa 8kg. Kaksi kiloa pudonnut paino joista 400g lihasta 100g rasvaa ja loput ilmeisesti nestettä, käyn kehonkoostumus mittauksessa viikoittain. Millähän tuon rasvanpolton saisi tehostumaan? Tavoite saada 3kg viskeraalirasvaa sulamaan, vielä ei sillä saralla näy tuloksia.

11

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole kuullutkaan, että laardin vähentämisen voi rajata vain vatsaontelon viskeraaliin.
      Käyttämäni InBody tulostaa rasva %:n janviskeraalin lukuarvona joka käsittääkseni on poikkileikkauksen cm2:tä.
      0-linjalla painoni putosi ensimmäisellä viikolla 5 - 5,5 kiloa josta nestettä oli ilmeisesti noin 3,5 - 4 kiloa. Liuskat alkoivat värjääntymään voimakkasti kolmantena päivänä.

    • Anonyymi

      Keto tarkoittaa yleensä alle 20 gramman hiilihydraattien syömistä päivässä – vaikka tarkka määrä voi vaihdella yksilöllisesti. Tällä hiilihydraattitasolla useimmat ihmiset saavuttavat jonkin verran ketoositasoa, mikä tarkoittaa, että keho polttaa enemmän rasvaa (glukoosin sijaan).

      • Anonyymi

        En viitsinyt stressata itseäni hiilareita laskemalla. Suuhun vain sellaista missä sitä ei taatusti ollut.
        Ei esimerkiski sinappia eikä ketsuppia kyljysten päälle. Varmuuden vuoksi ei mitään vihreääkään. Ei mitään muuta kuin kalaa, eri elukoiden lihoja kaikki ruokaöljyssä tai voissa paistaen. Vaihteeksi kananmunia.
        Voimakkaan ruskeat liuskat!


    • Anonyymi

      Et järin läski ole jos bmi 24 jos se olisi vaikkapa 35 niin silloin olisi varmaan painoa pudonnut enemmän. Proteiniä riittävästi ja salitreeniä niin lihasta lähtee vähemmän. Toiset sanoo että rasvaa pitää lisätä jotta rasva palaa, mutta tulee siinäkin kalorit vastaan jos sitä liikaa käyttää, tiedä sitten mikä olisi optimi rasvan määrä?

      • Anonyymi

        ! Toiset sanoo että rasvaa pitää lisätä jotta rasva palaa, mutta tulee siinäkin kalorit vastaan jos sitä liikaa käyttää, tiedä sitten mikä olisi optimi rasvan määrä?"

        kaloriteoria ei yoimi ihmisen kohdala niinkuin sinä ja monet muut luulette.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ! Toiset sanoo että rasvaa pitää lisätä jotta rasva palaa, mutta tulee siinäkin kalorit vastaan jos sitä liikaa käyttää, tiedä sitten mikä olisi optimi rasvan määrä?"

        kaloriteoria ei yoimi ihmisen kohdala niinkuin sinä ja monet muut luulette.

        On hullua höpöttää rasvan ahmimisesta! Kun elää hiilareissa 0-linjalla niin muissa syötävissä tulee rasvaa väkisinkin.


    • Anonyymi

      Et ole oikeasti laihtunut yhtään kiloa vaan kaikki on pelkästään nestettä.

      • Anonyymi

        "Et ole oikeasti laihtunut yhtään kiloa vaan kaikki on pelkästään nestettä."

        Niinkaai sitten minultakin putosi 7 viikossa melkein 30 nestettä??? Tietenkin tiukalla LCHF elämäntavalla. Myös diabeteslääkkeet jäivät apteekkiin mutta sekin kai on menetetyn nesteen ansiota. uskot varmaan myös joulupukkiin ja kaloriteoriaan?


    • Lyhyt vastaus:

      Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta, mutta rasva-aineenvaihduntaan siirtyminen edellyttää, että energia otetaan rasvasta - ei proteiineista tai hiilareista. Proteiinien ongelma on se, että osa aminohapoista on glukogeogeenisiä, eli ne aktivoivat glukoosin synteesiä. Glukoosi nostaa verensokeria ja verensokeri insuliinia.

      Insuliini on analoginen hormoni, joka säätelee energia-aineenvaihduntaa ja energian varastoimista. Sellaisena se on mm. hormoniherkän lipaasin estäjä. Hormoniherkkää lipaasia tarvitaan lipogeneesin käynnistämiseen. Lipogeneesissä rasvasolujen triglyseridejä puretaan vereen vapaiksi rasvahapoiksi. Suurin osa vapaista rasvahapoista muutetaan ketogeneesissä ketoaineiksi: asetoniksi, asetoasetaatiksi ja betahydroksibutyraatiksi, joista lähes kaikki kehon solut veren punasoluja paitsi saavat energiaa.

      Pidempi vastaus:

      Insuliinin ja sen vastavaikuttajan glukagonin erittyminen verenkiertoon vaihtelee pitkin päivää. Insuliini ohjaa glukoosia soluihin ja säätelee ylimääräisen energian varastoimista rasvasoluihin. Kun veren insuliinipitoisuus laskee, haiman alfasolut erittävät vereen glukagonia, joka purkaa varastoenergiaa solujen käyttöön.

      Ensiksi glukagoni aktivoi maksan ja lihasten sokerivarastojen, eli glykogeenien purkamisen. Kun glykogeenit on 1-2 vuorokaudessa käytetty, vereen erittyy muita lipogeenisiä hormoneja (kortikotropiinia, noradrenaliinia) glukagonin lisäksi. Ne aktivoivat mm. hormoniherkän lipaasin, jonka vaikutuksesta solujen triglyseridejä aletaan purkaa. Suurin osa muutetaan ketoaineiksi, mutta osa soluistamme pystyy käyttämään energianlähteenä vapaita rasvahappoja. Se tapahtuu solujen beetaoksidaatiossa.

      Triglyserideistä vapautuu kaksi rasvahappomolekyyliä ja glyserolimolekyyli. Glyserolia käytetään yhdessä glukoneogeenisten aminohappojen kanssa glukoosin tuottamiseen. Glukoneogeneesi ja ketogeneesi toimivat vuorotelle. Veren punasolut ja osa hermoston soluista tarvitsee glukoosia, mutta keho pystyy syntetisoimaan kaiken tarvitsemansa glukoosin.

      Adaptoituminen rasva-aineenvaihduntaan vie useamman viikon. Ihmisestä riippuen se voi tapahtua 2-3 viikossa. Tämä tarkoittaa sitä, että keho ei yritä enää ravita solujen energiantarvetta glukoosilla, vaan käyttää tehokkaasti hyödyksi ravinnon rasvoja sekä lipogeneesin avulla rasvasoluista vapautuvia vapaita rasvahappoja. Näin kehon rasvapitoisuus kääntyy laskuun. Noin kolmen viikon ketoilun jälkeen olo on energinen ja kylläinen, koska energiaa sulaa rasvasoluista tasaisesti, mikä vaikuttaa nälkä- ja kylläisyyshormoneiden greliinin ja leptiinin pitoisuuksiin.

      Insuliinin pitoisuus veressä laskee n. 8 tuntia viimeisen aterian jälkeen, jolloin glukagonin ja lipolyyttisten hormonien erittyminen aktivoi rasvan sulattamisen.

      • Anonyymi

        Kiitos sulle perusteellisesta vastauksesta!🥰


    • Anonyymi

      Aloittaja:
      Nyt on 4-5 viikkoa kulunut aloituksesta ja paino ei pahemmin ole pudonnut enää, mutta kehonkoostumus muuttunut niin että kilo läskiä lähtenyt ja lihasta tullut lisää. Vyötärön ympärys on myös pienentynyt hieman. Ketotikku ei näytä kuin lievää ketoa, johtunee siitä että viikonloppuusin ruuat on ketoa mutta olutta, lonkeroa, punkkua ja konjakkia otan reippaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe