Totinen usko? Puhdistettu, koeteltu! ( Osa C)

Anonyymi-ap

Totinen usko? Puhdistettu, koeteltu! ( Osa C)


Johdantoa….

Tämä on Osa C sarjassa, jossa tapetilla on tutkiminen, mitä on ”totinen usko”?

Edellisissä osissa on Ramatun Sanaa aiheeseen liittyen. Tässä osassa C ei samojen tekstien toistoa.


Osa A) https://keskustelu.suomi24.fi/t/18091178/totinen-usko-totinen-jumala--ja-totinen-kristillisyys!--(osa-a)

Osa B https://keskustelu.suomi24.fi/t/18091214/totinen-usko-totinen-jumala--ja-totinen-kristillisyys!--(osa-b)#comment-124340707


1) Totinen usko? Kehotus heräämään ja puhdistumaan!
-----------------------------------------------------------------

Tästä lauseesta eräs palstan käyttäjä teki (itselleen) pahan kompleksin. Takertui siihen, ja käynnisti patologisen inttämisen jatkumon. Lause oli tämä, löytyy tämän ketjun aloituksesta:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/18086322/heratys-harhaoppi-ja-eksytys!-(osa-a)---utn-faktoja

(Tässä kiistelty lause: XX)
• ”Lopuksi: Herramme Hyvä Paimen, tahtoo puhutella totisia lampaitaan. Nyt. On aika ”herätä”! On aika puhdistua, saada totinen uskon lahja. Jotta kestää ne ajat, joita kohden olemme etenemässä. "

Pohdintaa?

Yleisesti ottaen normaali ihminen ja hengellinen uskovainen kyllä tajuaa, MITÄ tuossa lauseessa tarkoitetaan? Kyllä. Paavali kehottaa (USKOVIA) näin:
• ”Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun USKOON tulimme.” (Room 13:11-13)

** MITÄ kumman pahaa on kehottaa uskovia: sisaria ja veljiä heräämään (ajoissa)? Ettei käy niinkuin Tyhmille neitseille? He heräsivä liian myöhään! ( Matt 25…)
** MITÄ epäraamatullista ( muka) oli, kehottaa puhdistumaan, saamaan totinen uskon lahja, joka koetukset kestää?
** MIKSI joku ottaa ja synnyttää päiväkausia jatkuvan inttämisen ja solvaamisen, kun kehotetaan puhdistumaan, valmistumaan (vaikeita aikoja) varten? Outoa?


2) Totisen uskon tallaaja? Raamatun Sanaa aliarvioiva?
---------------------------------------------------------------------

Näin kuitenkin näkyi. Joku otti ns. ”herneitä nenuunsa”? Takertui kuin kykloopin katseella tuohon lauseeseen XX- ja aloitti jankuttamisen, aloittajaan suunnatun piikittelyn ja solvaamisen 5.11.2023- jota jaksoi jauhaa eiliseen 17.11.2023 saakka! Tässä auteenttinen kommentti:

(XXY)

Anonyymi2023-11-05 12:29:34
• ”Luin kirjoituksen, siinä yksi kohta tökkäsi pahasti, eli tämä:
" Herramme Hyvä Paimen, tahtoo puhutella totisia lampaitaan. Nyt. On aika ”herätä”! On aika puhdistua, saada totinen uskon lahja. Jotta kestää ne ajat, joita kohden olemme etenemässä. " Siis "On aika saada totinen uskon lahja" ???
”Todellinen Usko saadaan uudestisyntymässä !”


https://keskustelu.suomi24.fi/t/18086322/heratys-harhaoppi-ja-eksytys!-(osa-a)---utn-faktoja
(Em:ssa ketjussa on luettavissa koko ”sarja” tämän solvaajan tuotoksia… Mutta ne eivät ala-arvoisen laatunsa (!) syystä ansaitse julkista toistoa ( tässä). . . )


3) Mitä Raamattu todistaa?
-------------------------------------

Tämä tyyppi jankutti kerta toisensa perästä kirjoittamaansa lausetta:
• ”Todellinen Usko saadaan uudestisyntymässä !”

Ja kun aloittaja kysyi aina uudelleen: Voitko tuoda esille sen Raamatun lauseen, todisteeksi väitteelle? Hän ei tuonut. Vaan käänsi kierosti ongelman sättimällä aloittajaa joka lajin ”nimityksillä”. (Jotka eivät siis tässä ansaitse painomustetta..)

Eli tässä julkisessa dialogissa taikka debatissa - on nyt tarkasti ja tiukasti tartuttava Raamatun UT:n sanoihin, opetuksiin. Mitä tulee ”totiseen uskoon”?
(aloitus jatkuu..)

19

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Totinen usko? Puhdistettu, koeteltu! ( Osa C)


      4) Mitä Raamattu opettaa ”totisesta uskosta” - todellisesta uskosta?
      --------------------------------------------------------------------------------
      Koska olen edellisissä aloituksissa tuonut asiaa, mitä ”totinen” sanan semantiikka yleisesti tarkoittaa, en toista niitä argumentteja.

      Mutta? Totisen, todellisen, vilpittömän uskon vastakkaisia termejä on paljon. Jokaiselle normitason ihmiselle ja hengelliselle uskovalle ovat päivänselviä seuraavat (totisen uskon) vastakohdat. Näistä kaikista Sanassa esimerkkejä, etsikää itse!
      • käännynnäiset
      • ulkokultaiset
      • tekopyhät
      • kaksimielinen mies
      • valheveljet, luikertelevat valheveljet
      • riitelevät; riidanhaluiset
      • lihalliset uskovat
      • hapatusten sitomat
      • on venhää ja lustetta
      • hälllä-väliä-velttoilu
      • maailmaan rakastuneet

      Eivät siis kaikki, jotka esiintyvät ”uskovina” ole tosiuskovia, totisia Herran seuraajia. Ne faktat käyvät selville Jeesuksen Herramme , sekä apostolien opetuksista.

      5) Totinen usko tarvitsee ”puhdistusta” ja kestää koetukset!
      --------------------------------------------------------------------------------

      Toistan sen Aloituksen tekstini, jota vastaan eräs nosti raivokkaan ja likaisen väittelyagendan.

      • ”Lopuksi: Herramme Hyvä Paimen, tahtoo puhutella totisia lampaitaan. Nyt. On aika ”herätä”! On aika puhdistua, saada totinen uskon lahja. Jotta kestää ne ajat, joita kohden olemme etenemässä. ”

      Ensiksi on silmättävä sellaista normiasiaa, kuin puhdistuminen?

      Uskonelämä, niinkuin kaikki asiat tässä matoisessa maailmassa - se tarvitsee ehdotonta puhdistumista ja valvomista! On täysin mahdoton ja absurdi väite, että ”usko saadaan uudestisyntymässä” eikä tarvita muuta! Se on kuin...?

      Sitä voi kuvata näinkin:
      • Kävin pesulla 10-20-30-40-50 vuotta sitten? Ja sillä hyvä. En tarvitse enempää..
      • Siivosin kämppäni aikoinaan, olisko nyt 40 vuotta aikaa. En tarvitse enempiä siivouksia…
      • Harjasin hampaani kun ope koulussa pakotti, nyt hampaani ovat autuaassa uniikkitilassa…

      Kun tuollaista mentaliteettia ei juurikaan löydy parktisessa arkielämässä? Niin luuliko joku, että uskonelämä pahuuden, saasteiden, valheoppien ja ihmisen ”lihallisten himojen” seassa onnistuisi voittoisaksi ilman PUHDISTUSTA? Mahdotonta! Siksi UT opettaa runsaasti uskoon liittyvän valvomisen ja puhdistuksen tervettä kasvua!

      Aloitus jatkuu…

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­N­y­m­f­­­o­­­m­­­a­­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18115323Y

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen Totinen usko? Puhdistettu, koeteltu! ( Osa C)


      6) Raamatun Sanan auktoriteetti on ohjeellinen Herran totisille seuraajille!
      ------------------------------------------------------------------------------------
      • ”Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa.
      Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.” ( 1 Joh 5:19-20)

      Niinkuin Jumala on TOTINEN, Jeesus Kristus Herramme on Totinen, niin loogisesti ne jotka totisessa Herrassa ovat, ovat ”samaa sarjaa”! Totisia? Monet tahtovat olla totisia, uskollisia, vilpittömiä! Ja koska pimeyden ja pahan valta on faktaa, vaanimassa niin ja näin! Valvomista ja puhdistusta ja pyhitystä Raamattu opettaa!

      • ” Koska meillä siis on nämä lupaukset, rakkaani, niin PUHDISTAUTUKAAMME kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa.” ( 2 Kor 7:1)
      • "Jokainen, joka panee häneen tämän toivon, PUHDISTAA itsensä, niin kuin hän on puhdas.”
      • "Jokainen, joka näin panee toivonsa häneen, pitää itsensä PUHTAANA, niin kuin hän on puhdas ja pyhä.”(1 Joh 3:3)
      • ”... niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna PUHTAAKSI pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä.” ( Hebr 10:22)

      • ”Miehet rakastakaa vaimojanne niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä. Että Hän sen pyhittäisi, PUHDISTAEN sen, vedellä pesten, Sanan kautta. Saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan,jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muutakaan vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.” ( Efe 5:25.27)

      • ”… karttakaa kaikenkaltaista pahaa. Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. ( 1 Tess 5:22-23)

      • ”Jos nyt joku PUHDISTAA itsensä tämänkaltaisista, tulee hänestä astia jaloa käyttöä varten, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis.” ( 2 Tim 2:21)
      • ”Pyrkikää rauhaan kaikkein kanssa, ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.” ( Heb 12:14)
      ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. PUHDISTAKAA kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne PUHTAIKSI, te kaksimieliset.” ( Jaak 4:8)

      • ”PUHDISTAKAA sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, te jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemestä,
      - Jumalan elävän ja pysyväs sanan kautta”. (1 Piet 1:22)


      Ilmestyskirjan ylöstemmattu seurakunta, pitkiin valkeisiin vaatteisiin puettu:
      • ”Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
      ”Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. ( Ilm 7:13-14)

      • ”Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.” ( Matt 5:8), Apt 15:9,

      LOPUKSI
      -------------

      On siis täysin selkeää opetusta UT:ssa siitä, että uskonelämä tarvitsee valvomista, rukoilua, puhdistusta! Jotta väärien henkien virukset ja harhaoppien koukut eivät saa sijaa. Jotta oma ”liha” eli oman nutun sisällä olevat asiat ovat ”Jumalan valossa ja valkeudessa”!

      ” säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.” ( 1 Tess 5:22-23)

      Jumala tahto ja etsii totuutta ”salatuimpaan saakka”. Jeesus tahtoo pyhittää totiset omansa, uskolliset, jotta ne olisivat ”valmistettuna niinkuin morsian yljällensä kaunistettu”. (Ilm 21:2)


      Kuka rakastaa Herraa? Tahtoo olla iloksi Hänelle...


      Seuraavassa osassa D Raamatun tekstejä mitä ”uskon koetukset” ovat, ja mitä tekevät?

    • Anonyymi

      Mitä jos ei vain jaksa asiaan perehtyä.

      Lyhyt herja miten muut ovat joko laittomuuden tekijöitä ja hihhuleita.

      Sillä pääsee taivaaseen. Ei liian pitkillä sepustuksilla, jotka ovat vielä kopiota.

      • Anonyymi

        Olet väärässä paikassa. Jos ei tällainen sovi, niin miksi kiusaat itseäsi lukemalla?

        Raamatun sanan siteeraaminen ei ole "sepustusta", vaan Sana on arvostettava aarre!


      • Anonyymi

        Mitä jos ei vain jaksa asiaan perehtyä.

        Kommenttia: ei ole pakko perehtyä jos ei jaksa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä jos ei vain jaksa asiaan perehtyä.

        Kommenttia: ei ole pakko perehtyä jos ei jaksa...

        Anonyymi
        2023-11-18 13:37:16
        Mitä jos ei vain jaksa asiaan perehtyä.

        Eihän tuota oo ennää ku 26 kirjainta jälellä -------------huh


    • Anonyymi

      Näin se menee..

    • Anonyymi

      Jos jonkun järkikulta on niin jäässä, ettei ymmärrä SELVÄÄ Raamatun, UT:n opetusta totisesta uskosta, niin sellaiset pitää jättää omaan pimentoonsa.

      Normaalit ihmiset ja uskovat kyllä tajuavat?

      Efe 4: ” Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.” 2Kor 13:

      Totinen usko sisältää...
      1. täydellinen
      2. luja
      3. järkähtämätön
      4. elävä

      Totisen vastakohta on
      epätotinen
      totuuden vastainen
      horjuva ja lepsuva
      periksi antava

      kuollut usko ( Ilm 3: 1-5)

    • Anonyymi

      Mutta jos vain kunnot herjat kuten muutkin.

      Sen ymmärtäisi jokainen mikä kupletin juoni on.

      Nyt jää vähän hämäräksi.

      • Anonyymi

        Jos jää hämäräksi, kantsii ettii valoa!


    • Anonyymi

      Kukin valitsee... ja kestää mitä seuraa?

    • Anonyymi

      Niin taikka näin-- Raamatun Sanan mukaan taivaaseen ei pääse
      Mitään epäpyhää eikä saastaista.

      Olethan lukenut.
      ILmestyskirja 21: 27

      Jos et ole KOSKAAN lukenut on kriittinen aika tutustua!

      • Anonyymi

        Apt 11:9,


    • Anonyymi

      viisas lukee....

    • Anonyymi

      Oikea ja totinen usko tarvitsee aina
      '- valvomista ja rukousta, sekä puhdistumista. Kaikesta roinasta.

      Hälllä-väliä- usko-haihattelijat ärtyvät ja suuttuvat kun pitäisi pyhittyä!

    • Anonyymi

      Se sama naisia vihaava ja halveksiva tyyppi jankuttaa kuin mielensä menettänyt, toisessa ketjussa. Valhetta. Muuntelee aloittajan sanomisia, tekstejä.
      'Solvaa käärmeeksi, kieroksi käärmeeksi, madoksi jolla ei selkäranka,..
      Joo!
      Tuttua juttua tekouskovaiselle, joka ei tahdo parannusta tehdä!

    • Anonyymi

      Varastetut kultakorut laukut matkalaukut kassit sitten.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe