Mietin itsemurhaa

Anonyymi-ap

Taitaa vaan olla aika hankalaa ilman asetta. Oon semmonen tyhjänpäiväinen tapaus, kohta 40, ja pilannut elämässä ihan kaiken. Eli oon yksinäinen, alkoholisoitunut, lihava, köyhä työtön. Päivä rutiinit on semmosta niinku siivoamista ja tiskaamista, pyykinpesua ja tupakointia. Tupakalla käynti on mun koko elämä. AA:ssa toverit eivät ole yhtään sen kummempia kun minäkään. Saan aina helpotusta. Oon kuitenkin kyllästynyt tähän. Menetin luottotietoni enkä pääse muuttamaan. Asun semmosessa 55.000 ihmisen kaupungissa, tahtois pääkaupunkiseudulle. Ei ole töitä että saisi rahaa. Olin mielisairaalassa mutta kuitenkin terve, en tarvii lääkkeitä. Ilmeisesti alkkikset viedään sinne jossain vaiheessa, katkokäyntejä semmonen 20. Vertaistukea on kuitenkin sillai perseestä, pitää miettiä omalta kohdaltaan. Siis kohta 50, ja ihan paska eletty elämä.

7

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän vois poistaa. Ihan turha vuodatus. Nimittäin muutin jo mieleni.

    • Anonyymi

      Et ole yksin moisen ajatuksen kanssa.

    • Anonyymi

      Itse suunnittelen periaatteesta itsemurhaa kaikken muun lisäksi tuli tämä kaikenlainen sairastelu jokainen sairaus muuttui krooniseksi ja pitäisi joka asiaan syödä kalliita lääkkeitä, niin tulee ajatus että täysin turhaa itsensä kiusaamista kun muunkin ratkaisun voi tehdä.

      Terveisin 49 vuotias mies.

    • Anonyymi

      Ap valittelee mennyttä elämäänsä.
      Paino sanalle mennyt, koska tuleva on vasta edessä, eikä tulevasta ole mikään pakko tulla samanlaista kuin menneestä.
      Ja pikkuisen ryhtiä omaan itseen, olet ihan hyvä tyyppi, pidät vain itse itseäsi täysin huonona.
      Jos saisit itsetuntoa kohotettua, vähän uskoa ja luottoa omaan itseen, niin tulisi paremmat fiilikset.

      Muistan omalla kohdallani, kun käytin aikoinaan päihteitä ja lääkkeitä, pidin itseäni täysin luuserina, koska en ollut silloiseen tilanteeseeni, enkä itseeni tyytyväinen lainkaan. Samalla jatkuvasti ajattelin, että kaikki muutkin pitävät minua huonona ihmisenä, vaikka se ei todellisuudessa ollutkaan niin.

      Ihminen pystyy selviämään aika pahoistakin tilanteista ja asioista, ollaan me siitä aika erikoisia.

    • Hei,

      On tärkeää purkaa mielessä olevia huolia. Vertaistuki voi olla hyvä voimavara. Ulkopuolisen kanssa keskusteleminen saattaa helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia. Joskus myös ammattimainen keskustelupau voi olla tarpeen. Etenkin itsetuhoisista ajatuksista kannattaa kertoa ammattilaiselle.

      On olemassa monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea elämän eri tilanteissa. Alla tiedoksi tahoja joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja maksutta:

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

      Tukinetissä on llisäksi monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    • Anonyymi

      Nostoa. Itsellä meno parani kun osasin luopua kavereista jotka ovat kolmannen osapuolen kuvauksen perusteella narsisteja.
      Kaikkien kanssa ei ole tervettä olla kaveria, vaikka muutoin tuntuisi kuinka yksinäiseltä. Tunnista että käytetäänkö sinua hyväksi rahan suhteen niin että se kaveruus on vain kulissi. Johdatteleeko kaverisi sinua ostamaan sinulle itsellesi tavaroita, juomia? Olikohan kyseessä hyvän vinkin sijasta manipulointi?
      Lakkaat käymästä kantakuppilassa vuoden ajan ja ne jotka jää ilman vaatimuksia palata tuopin äärelle, on oikeita kavereita.
      Kuuntele keskustelut tietyllä korvalla. Tuleeko jokaiseen saavutukseesi välittömästi kommentti että miten se kuuluisi tehdä paremmin tai että miten joku toinen sen tekee? Tuntuuko, että kaverillasi on mahdoton hyväksyä jos tiedät jonkun asian, jota hän ei tiedä?
      Huomioi halveksivat kommentit jotka esitetään hymyillen ja ikäänkuin "läpällä". Ne eivät ole huumoria. Narsisti odottaa reaktiotasi. Jos hermostut niin narsisti sai sen mitä oli hakemassa ja syy on mielestään aina sinussa.
      Vaihtamalla (kaveria) parani. Todellakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2742
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      241
      2668
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2366
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      201
      1857
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe