Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kiihkeä uskonnon vastaisuus

Uskonnon vastaisuus tai uskonnon kritiikki ei itsessään ole mielisairaus. Mielisairaudet määritellään yleensä merkittävien toimintakyvyn heikkenemisten, kuten työkyvyn, ihmissuhteiden tai itsestä huolehtimisen, perusteella. Ne voivat ilmetä monina erilaisina oireina, kuten mielialan vaihtelut, todellisuuden vääristymät tai unihäiriöt².

Kiihkeä uskonnon vastaisuus voi olla merkki jostakin muusta ongelmasta, kuten vihasta tai katkeruudesta, mutta se ei itsessään ole mielisairaus. On tärkeää muistaa, että mielipiteet ja vakaumukset, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai uskonnon vastaisia, ovat osa ihmisen henkilökohtaista identiteettiä ja maailmankuvaa.

Jos kiihkeä uskonnon vastaisuus aiheuttaa merkittävää ahdistusta tai haittaa henkilön elämää, on suositeltavaa hakea apua ammattilaiselta, kuten psykologilta tai psykiatrilta. He voivat auttaa ymmärtämään ja käsittelemään näitä tunteita terveellisellä tavalla.

On myös tärkeää huomata, että uskonnollisuutta tai uskonnon vastaisuutta ei pidä sekoittaa psykoottisiin oireisiin, kuten harhaluuloihin tai hallusinaatioihin². Nämä ovat vakavia mielenterveyden häiriöitä, jotka vaativat ammattimaista hoitoa. Jos sinulla tai jollakin tuntemallasi on tällaisia oireita, on tärkeää hakea apua mahdollisimman pian.

Lähde: Keskustelu Bingin kanssa, 5.12.2023
(1) Mielisairaus: kymmenen varoitusmerkkiä - Askel Terveyteen. https://askelterveyteen.com/kymmenen-varoitusmerkkia-mielisairaudesta/.
(2) Uskonto ja mielisairaus - - Suomi24 Keskustelut. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15070675/uskonto-ja-mielisairaus.
(3) Miksi uskontoja ei vielä diagnosoida mielisairauksiksi?. https://keskustelu.suomi24.fi/t/17284883/miksi-uskontoja-ei-viela-diagnosoida-mielisairauksiksi.

10

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiihkeä uskonnon vastaisuus on merkki terveestä järjestä, jolla vastustetaan joidenkin pakonomaista tarvetta yrittää syöttää naurettavia valheitaan totuutena.

      terveisin Raparperisyntinen (perin raparia maksamatta perintöveroa)

      • Uskonnon vastaisuuden ja terveen järjen välillä ei ole suoraa yhteyttä. Ihmiset voivat olla uskonnottomia monista syistä, mukaan lukien henkilökohtaiset kokemukset, filosofiset näkemykset tai tieteelliset uskomukset. Toisaalta jotkut ihmiset voivat olla uskonnollisia ja silti käyttää terveellä järjellä ajattelua monissa elämänsä osa-alueissa. Tärkeää on, että jokainen ihminen kunnioittaa toisten ihmisten uskomuksia ja näkemyksiä, olivatpa ne uskonnollisia tai ei. Terve järki ei välttämättä tarkoita uskonnon vastaisuutta, vaan pikemminkin kykyä ajatella kriittisesti ja arvioida tietoa objektiivisesti.


      • Anonyymi

        Mun mielestä taas mielisairaus ja kiihkouskonnolisuus sekä vielä sukurutsaus ovat pyhä kolminaisuus?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä taas mielisairaus ja kiihkouskonnolisuus sekä vielä sukurutsaus ovat pyhä kolminaisuus?

        Oletko kokenut noita kaikkia kolmea ?


      • Anonyymi
        Perisyntinen- kirjoitti:

        Uskonnon vastaisuuden ja terveen järjen välillä ei ole suoraa yhteyttä. Ihmiset voivat olla uskonnottomia monista syistä, mukaan lukien henkilökohtaiset kokemukset, filosofiset näkemykset tai tieteelliset uskomukset. Toisaalta jotkut ihmiset voivat olla uskonnollisia ja silti käyttää terveellä järjellä ajattelua monissa elämänsä osa-alueissa. Tärkeää on, että jokainen ihminen kunnioittaa toisten ihmisten uskomuksia ja näkemyksiä, olivatpa ne uskonnollisia tai ei. Terve järki ei välttämättä tarkoita uskonnon vastaisuutta, vaan pikemminkin kykyä ajatella kriittisesti ja arvioida tietoa objektiivisesti.

        Vain vastustamalla älyttömyyksiä kykenemme elämään terveesti. Aivan raparperisyntisesti.


      • Anonyymi
        Perisyntinen- kirjoitti:

        Oletko kokenut noita kaikkia kolmea ?

        Ei kaikkien tarvitse, vaikka sinä oletkin.


    • Anonyymi

      Kaikkiin ihmisen keksimiin huuhaa "jumaliin" uskominen on mielisairautta. Minäkin uskon aasialaiseen vuohipaimeneen joka eli yli 2000 vuotta sitten. Kun hän teurasti vuohensa ja joi sen veren niin puikahti Taivaaseen ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Semmottis mää uskon. Amen.

      • Oletko ollut uskoosi tyytyväinen ?


    • Anonyymi

      Palstan ateisteista moni on uskonnon uhri ja siten vihainen ja katkera kaikkia kristittyjä kohtaan. On merkille pantavaa, että tuo viha ei ulotu muiden uskontojen edustajiin. Esimerkiksi muslimeja pidetään suuressa arvossa ja islamia rauhan uskontona.

      • Anonyymi

        Eipä nyt niinkään. Meitä lähinnä sattuu vain olemaan kristinusko vallitseva uskonto. islamin uskon alueella löytyy maltillisiakin uskovia, mutta on ääriaineksia niinkuin meilläkin jotkut lahkot., vaikka eivät niin sotaisia, mutta yhtä kiihkeitä uskossaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe