Miksi Suomalaisten menestys PISA tutkimuksissa romahti

Anonyymi-ap

ILTALEHTI Lauri Nurmi:
"Nämä ovat Pisa-romahduksen syyt, joista ei uskalleta puhua."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f878852a-42bf-4253-96dc-4a7ed7bb36f4
Syyt ovat selkeät:
1) monikulttuurisuus.
2) Steiner metodit
3) kaikkien on päästävä luokalta ideologia
4) avoimien tilojen koulut

Koulu tuottaa oppilaita jotka eivät ole kykeneviä jatko-opintoihin, eikä luku- ja kirjoitustaidottomille ole osaa työelämässä.

Osa perheista harrastaa koulushoppailua ja siirtaa lapsensa kouluihin joissa oppilasaines ja siten oppiminen on prempaa.

Koulutuksella rakennetaan roskasakkia ja hyvin pärjäävien luokka.

193

1821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohtui vielä häiriötekijöistä:
      6) kännykä ja mobiilinetti

      • Anonyymi

        Hyvä kommentti. Ja koulun ulkopuolelta:
        7) Vanhemmat, jotka eivät vahdi ja vaadi riittävästi. Riittävä = se, mikä riitti 70-80 -luvuilla. Ihan oikeasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kommentti. Ja koulun ulkopuolelta:
        7) Vanhemmat, jotka eivät vahdi ja vaadi riittävästi. Riittävä = se, mikä riitti 70-80 -luvuilla. Ihan oikeasti.

        Maahanmuuttajien halveksunta länsimaista demokratiaa ja oikeusvaltiota kohtaa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maahanmuuttajien halveksunta länsimaista demokratiaa ja oikeusvaltiota kohtaa,

        Mihin unohdit persujen demokrstian ja oikeusvaltion halveksunnan? Ainahan te kitisette itkupotku raivareita saaden kuink persuja kohdellaan väärin. Mutta sehän teillä on yhteistä venäjän kanssa.


    • Anonyymi

      musta tuntuu vihervassarit

      • Anonyymi

        Parsa suoja sekä orangi.


      • Anonyymi

        Suomen pahimmat kulkutaudit, Vihervasemmisto ja RKP


    • Anonyymi

      On paremmin pärjääviä ja huonommin pärjääviä, on niitä jotka haluavat opiskella ja niitä jotka ovat mielummin jotain "roadmaneja" ja "ganstoja". Sen sijaan että Suomessa yritettäisiin tukea, motivoida, ja kannustaa niitä jotka tahtovat opiskella, ja taata heille rauhallinen ja turvallinen opiskeluympäristö, Suomessa pakotetaan myös motivoituneet istumaan samoissa luokissa oppilaiden kanssa jotka eivät edes osaa lukea ja kirjoittaa.

      Ja sitten kauhistellaan kun vanhemmat tekevät koulushoppailua...totta kai vanhemmat yrittävät taata lapsilleen parhaat lähtökohdat opiskeluun kun valtio ei sitä halua tehdä! Ennen oli tarkkikset ja apukoulut ja koulukodit, nykyään kaikki samaan joukkoon...yritä siinä sitten opiskella oppilaan vieressä jonka oikea paikka olisi suljetulla osastolla.

      • Anonyymi

        Meidänkin luokalla oli 2 tosi onnetonta tapausta 70- ja 80-luvuilla, hädin tuskin rämpivät luokiltaan läpi. Loistivat kahdessa aineessa, liikunta ja tekninen työ. Toinen päätyi rikollisuuteen, toinen vissiin autoasentajaksi ja olisinko opiskellessani 2-kymppisenä törmännyt ja kysynyt, oli jo 3 tenavaa :) ... itsellä ei edes ensimmäistä vakkarisuhdetta.

        Pointti oli se, että koulu ei tuolloin antanut kahden perseillä vajaan 30 oppilaan keskellä, vaan piti kontrollin. Luokalta kasvanut tosi kovia kansallisia menestyjiä..

        Vihervassariuteen näemmä kuuluu, että yksilö voi aiheuttaa määräämättömästi tuhoa ja vahinkoa, jota muiden pitää sietää. Ovat kuin käänteisarvo uber-porvarista, jossa yhdelle sikarohmulle pitää muka maksaa miljoonaliksaa firman kassasta, vaikka oikeasti edullisempi johtaja osaisi excelöidä asiat ja puhua sijoittajille, säästäen varat firman kehitykseen ja kasvuun. Hassuja ääri-ilmöitä: molemmat buustaavat aina jotakuta yhtä perseilijää ohi muiden.


    • Anonyymi

      - inkluusio
      - itse ohjautuva oppiminen
      - avoimet tilat

    • Anonyymi

      Rohkea veto vihervasemmistolaiselta Nurmelta vastustaa omaa ideologiaansa!

      • Anonyymi

        No niin oli. Ihmettelen oikein, että uskalsi julkaisuttaa tuollaisen, ja vielä lehti julkaisi.
        Mahtavaa. Totuus tuli hyvin ilmi kirjoituksessa.


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä, Nurmi kusee omiin muroihin.


    • Anonyymi

      uli uli persu uli

      • Anonyymi

        Eikö sinun pitänyt olla kunniavartiossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sinun pitänyt olla kunniavartiossa?

        Oli liikaa pakkasta..


      • Anonyymi

        Kun ei ole opittu mitään... millainen aivopieru silloin voi syntyä, alla hyvä esimerkki:

        uli uli persu uli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei ole opittu mitään... millainen aivopieru silloin voi syntyä, alla hyvä esimerkki:

        uli uli persu uli

        Olihan tuokin "uli uli..."jo paljon vihervassarilta. Kyllä tuon takia kannatti käydä kaikki 9 luokkaa jotta oppi noinkin monta kirjsinta laittamaan peräkkäin.
        Mutta kun ei ole penaalin terävin niin päätyy vihervasuriksi


        Kun ei ole opittu mitään... millainen aivopieru silloin voi syntyä, alla hyvä esimerkki:

        uli uli persu uli


    • Anonyymi

      Miten kukaan lahjakkaista journalisteistamme ei ole kiinnostunut siitä, mikä voima tai voimat, on pystynyt nakertamaan sotien jälkeisen loistokkaan systeemin?

      Ja kenen päätöksellä menestysreseptistä on lähdetty lipeämään? Eikö näistä kaikista suunnitelmista ole jäänyt jälki? Olettaisin, että opetusministeriössä on suunnitelma, joka sisältää: mitä aiotaan, mitä tuloksia tavoitellaan ja seuranta: mitä saatiin. Jos ei, kuka menneistä opetusministereistä on köykäisen turauksen hyväksynyt?

      Tutkitaa, rakkaat journalistit, tämä matolaatikko nyt huolella. Sillä ei ole väliä, vaikka osuisi oman kannattamani puolueen syyksi. Nyt on aika ottaa OIKEAT tavat käyttöön (ks. Singapore ja muut), eikä käyttää energiaa paskamyllyn paranteluun ja selittelyyn.

      Listalta puuttui muuten kohta "surkeat oppikirjat".

      • Anonyymi

        Kaiken tuhon syynä Vihervasurit jotka ovat pikkuhiljaa vallanneet Opetusministeriön (RKP luetaan myös vihervasuriksi) sekä valtamedian. Opetusministeriö tuhoaa kantasuomalaisetkin lapset ja vale-media ei kerro totuutta ja vääristelee sitä kunnes kukaan ei pysty enää valehtelemaan ja sitten kaikki mediat ovatkin"ullettuteita" ja "kuinkas tässä nyt näin kävi".
        Perussuomalaiset kertoivat nykyisen koulutilanteen
        jo 8 vuotta sitten.


    • Anonyymi

      Mokuttajat puhuvat kuinka nyt määrärahoja on lisättävä perusopetukseen ja kotouttamiseen (=kirosana). Totuus joka ei pala tulessakaan on, että mikään määrä lisämäärärahoja ei tule poistamaan sitä ongelmaa, joka koululle aiheuttu siitä että kielitaidottomia nuoria ja aikuisia istutetaan luokkaan. Kielitaidottomat ovat lähtöisin levottomista olosuhteista ja puhutun kielen osaamattomuus turhauttaa. Siitä alkaa häiriköinti.
      Määrärahojen määrästä riippumatta opettaminen tulee aina tapahtumaan luokkahuoneessa, jossa on 20-40 oppilasta, joista 10-60 % ulkomaalaistaustaisia, osa kielitaidottomia. Kotouttamiseen suunnattujen määrärahojen vastinetta ei saa edes selvitellä, siksi vähäinen on rahan vastine.

      Suomi on samassa suossa, jossa Ruotsi on ollut jo 30 vuoden ajan. Pisa-tulokset tulevat heikkenemään entisestään ja jossain vaiheessa tuloksia aletaan vääristellä, kuten on tehty Ruotsissakin jo vuosikymmenen ajan.

      Maahanmuutto alikehittyneistä maista pilasi Suomesta niin paljon.

    • Anonyymi

      Suomessa on vissiin joskus aikoinaan päätetty että maahanmuutto, ei väliä vaikka sitten Afrikan viidakoista tai Afganistanin aroilta, on Suomelle hyväksi ja siitä linjasta ei sitten sovi lipsua. Katsokaa nyt vaikka Stubbia joka sanoi että "maahanmuutto on rikkaus, ei mulla muuta" ja vastaavia...mikään ei kyllä saa häntäkään perumaan sanojaan.

      Kukaan poliitikoista ja "asiantuntijoista" (Ohisalo, Sipilä, Biaudet, Nerg, Andersson, Orpo jne.) ei suostu myöntämään että on ollut totaalisen väärässä sillä sehän tarkoittaisi sitä että Halla-aho on ollut koko ajan oikeassa.. joten Pisa-romahdukseenkin etsitään selityksiä kaikista muista paikoista paitsi siitä pääasiallisesta...

    • Anonyymi

      Omat koulut vaan maahanmuuttajille, että suomalaiset lapset saavat käydä koulua samassa ilmapiirissä, kuin vielä reilut parikymmentä vuotta sitten.

      Onhan niitä eri kielisiä koulujakin ollut olemassa jo vissiin ainakin sata vuotta, on ruotsin-, saksan-, ranskan-, kuin venäjänkielistäkin koulua.

      Ongelma on kuitenkin aina vaan se Islam, ei muslimeita voi laittaa omiin kouluihinsa, se ei toimi, koska heidän uskontonsa on niin takapajuinen, että se synnyttäisi vaan uusia ongelmia. Imaamit siellä aivopesisivät vaan vieläkin hurjemmin näitä penskoja, eriytyminen muusta yhteiskunnasta vaan pahenisi, kuten Ruotsissa, jossa näille on myös omia kouluja, käsittääkseni.

      Sosiaalituet vaan pois, tai lahjotaan nämä muslimit palaamaan kotimaihinsa, annetaan vaikka se raha sinne, ovat ainakin poissa pilaamasta tätä yhteiskuntaamme.

    • Anonyymi

      Ydin on tässä:

      "Pisa-romahdus oli näkyvissä ja ennalta tiedossa.

      Tästä kaikesta seuraa, että Suomesta tulee nykyistä enemmän luokkayhteiskunta, jossa on laaja matalasti koulutettu väestönosa, jolla on puutteita luku- ja laskutaidossa. Samaan aikaan koulutettu väestönosa yrittää ottaa aiempaa suurempaa etäisyyttä matalasti koulutettuun väestönosaan."

      Kokoomuksen suunnitelma, ei vahinko.

      • Anonyymi

        Dystopia ja anarkia tästä tulee, kuten Ruotsistakin on jo nähtävissä.

        Uusi villi länsi.

        Erona vaan se, että sheriffit eivät saa käyttää kunnon otteita bandiitteihin, ennen ei hempeilty, vaan ongelmat hoidettiin asian vaativalla kovuudella. Lammasmainen määkiminen, mitä nykyään tehdään, johtaa vaan meidän halveksuntaamme, maahanmuuttajat, siis heistä muslimit, sanovat siksi inhoavansa ruotsalaisia, koska nämä ovat heikkoja lampaita.

        Viikingit häpeäisivät nykyisiä jälkeläisiään, suorastaan raivoaisivat.

        Sivistys ei toimi, jos se kohtaa sivistymättömyyden, se alistuu sen agressivisuuden edessä.


      • Anonyymi

        Se on seuraus ei syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dystopia ja anarkia tästä tulee, kuten Ruotsistakin on jo nähtävissä.

        Uusi villi länsi.

        Erona vaan se, että sheriffit eivät saa käyttää kunnon otteita bandiitteihin, ennen ei hempeilty, vaan ongelmat hoidettiin asian vaativalla kovuudella. Lammasmainen määkiminen, mitä nykyään tehdään, johtaa vaan meidän halveksuntaamme, maahanmuuttajat, siis heistä muslimit, sanovat siksi inhoavansa ruotsalaisia, koska nämä ovat heikkoja lampaita.

        Viikingit häpeäisivät nykyisiä jälkeläisiään, suorastaan raivoaisivat.

        Sivistys ei toimi, jos se kohtaa sivistymättömyyden, se alistuu sen agressivisuuden edessä.

        Sivistystä ei ole alikehittyneiden maiden mamujen päästäminen maahan. Sivistystä ei ole seksuaaliepänormaaliuksien normalisointi.

        Ei meillä länsimaissa ole sivistystä vaan itsetuhoinen kulttuuri.


    • Anonyymi

      Ruotsissa n 800 000 maahanmuuttajaa on luku ja kirjoitus taidottomis

      • Anonyymi

        Ja missäs kohdassa he ovatkaan pisa-tuloksissa? Hyvä vaan, että viimeinkin tuhotaan koko pohjola, ja vielä itse tyhmyyttämme sen teemme.
        Näin pääsee allahit ja muut hihhuliporukat valloittamaan koko maailman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja missäs kohdassa he ovatkaan pisa-tuloksissa? Hyvä vaan, että viimeinkin tuhotaan koko pohjola, ja vielä itse tyhmyyttämme sen teemme.
        Näin pääsee allahit ja muut hihhuliporukat valloittamaan koko maailman.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17647868/maahanmuuttajataustaiset-katujengit-vai-nuorten-tekemia-rikoksia#comment-117827132
        Heh heh.


    • Anonyymi

      hullu kun puhuu maahanmuutosta-toimittajalle lopputili heti

    • Anonyymi

      Persuilu ylentää älyn ja argumentaatiokyvyn Suomessa.

    • Anonyymi

      Saapastyhmät kantasuomalaiset ovat hyvää maaperää oikeistopopuloinnille. Saamme niistä hyvää sotakarjaa tulevaisuuteen, toteaa Doktor Kuppels.

    • Valitettavasti Iltalehden Nurmi jakelee kaksi käsin vain mutuluulojaan. Osa luuloista on totta, osa vain luuloja, ja kaikki väitteet ovat suloisesti sekaisin kuin hullun halot liiterissä.

      Pisa-tulosten yhteenvetoon voi tutustua vaikka tässä:
      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010034948.html
      Samalla täytyy todeta, että Hesarin laatujournalismi on ihan muuta kuin Iltalehden hullun huttu.

      Täällä huudellaan jatkuvasti, että maahanmuuttajataustaiset lapset ovat pilanneet Suomen Pisa-tulokset. Nurmi veisaa tätä samaa virttä. Katsotaan vielä yhdessä tätä asiaa. Jos väite on totta, Pisa-tulosten heikkenemisen pitäisi olla jotenkin yhteydessä maahanmuuttajataustaisten koululaisten määrään.

      Suomeen kohdistui vuonna 2015 varsinainen pakolaistulva, jolloin Suomeen saapui kerralla suuri määrä pakolaisia. Pisa-tulosten heikkeneminen alkoi kuitenkin jo vuonna 2006, jolloin maahanmuuttajataustaisten lasten osuus koululaisista oli erittäin vähäinen. Ajallista yhteyttä maahanmuuttajien ja Pisa-tulosten välillä ei vaan löydy.

      Maahanmuuttajataustaisten lasten osuus koululaisista on suurin pääkaupunkiseudulla ja vähäisin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Tämä eron pitäisi nyt näkyä Pisa-tuloksissa niin, että pääkaupunkiseudun tulokset olisivat huonoimmat ja vastaavasti syrjäseutujen koulujen tulokset parhaimmat. Vaan kun tällaisia eroja ei näy.

      Kaiken lisäksi viimeisessä Pisa-tutkimuksessa on huomioitu myös lasten tausta. Kas näin: ”Sekä maahanmuuttajataustaisten että syntyperäisten suomalaisten oppilaiden osaamistulokset ovat heikentyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Näissä aineissa kuitenkin syntyperäisten suomalaisten tulokset heikentyivät maahanmuuttajataustaisia enemmän, joten erot ovat kaventuneet. ”

      Faktat näyttävät nyt vallan muuta, kuin mitä Iltalehden Nurmi kirjoittaa. Tällaista kirjoitustyyliä taidetaan kutsua vaihtoehtoiseksi totuudeksi.

      Olisiko parempi pysyä vain tosiasioissa?
      Kysyy, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        eikö uskalleta tehdä riippumatonta tutkimusta asiasta 🤣 voi vaikka totuus paljastua , kuten fentanyyli floydin ruumiinavauksessa 🤔


      • Anonyymi

        "Faktat näyttävät nyt vallan muuta, kuin mitä Iltalehden Nurmi kirjoittaa. Tällaista kirjoitustyyliä taidetaan kutsua vaihtoehtoiseksi totuudeksi. "

        Tämä maa on hölmölä ja poliitikot ovat idiootteja ei rahalla opita lukemaan tai laskemaan.
        Kohta kouluihin tarvitaan aseelliset vartijat turvaamaan jäsjestystä ja opettajat pitäisi varustaa pistooleilla samoin mitä on nykyisin USA:n kouluissa.
        Samaa myös toveri Moktar kannattaa.


      • Anonyymi

        Uskotko ideologisiin typeryksiin. jotka väittävät, ettei maahanmuutolla ole mitään tekemistä minkään kanssa, etkä opettajiin, jotka kertovat työstään maahanmuuttovaltaisilla alueilla?

        Ikävät totuudet pilaavat unelmoijan elämän, joulukin tulossa, pää puskaan...

        Always look on the bright side of life!

        https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M


      • Anonyymi

        Mokkakuuppa ei näytä ymmärtävän, että koulujen väliset erot on suurimmat pääkaupunkiseudulla.

        Muistuu mieleen se vanha huuhaa-uutinen, jonka mukaan perussuomalaisia äänestettäisiin eniten siellä, missä on vähiten mamuja. ”Tulos” perustui virheelliseen datan käyttöön. Tarkempi tarkastelu kun osoitti, että pk-seudulla perussuomalaisia äänestettiin eniten siellä, missä on eniten mamuja.

        Mokkakuuppa kaiketi luulee, että Hesassa kaikki koulut olisi tuloksiltaan keskimäärin samanlaisia. Olisiko kuitenkin niin, että mitä vähemmän koulussa on alikehittyneiden maiden mamuja, sitä paremmat tulokset…


    • Anonyymi

      xxxx

    • Anonyymi

      Suomalaiset on anteliasta kansaa kun vielä elättävät oman kulttuurinsa ja taitonsa tuhoajat!

      • Anonyymi

        Kaikissa aineissa maahanmuuttajataustaiset oppilaat pärjäävät tilastollisesti merkitsevästi syntyperäisiä suomalaisia heikommin.
        Näin HS.


    • Tähän ketjuun ei ole omani lisäksi ole tullut yhtään järjellistä kommenttia. Faktat ovat kuitenkin faktoja, eivätkä ne nillittämällä muuksi muutu.

      Suomen Pisa-tulosten romahtamisen ovat aiheuttaneet ihan muut syyt kuin maahanmuutto. Olen tästä asiasta tunkuttanut täällä monet kerrat, ja luotan edelleen siihen, että totuus tunkee itsensä esiin. Kaikki sonta maatuu aikanaan maaksi ja katoaa, näin käy myös persujen valheellisille väitteille. Vain totuus on pysyvää.

      Poikkeuksellisesti kopioin nyt tähän toiseen säikeeseen kirjoittamani tekstin:
      *****************
      Vänrikki Stool lausahti näin: :”Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin.”
      Oman mielipiteen tunkutus on ihan turhaa silloin, kun veteraani puhuu.

      Ehkä meidänkin pitäisi ymmärtää kuunnella heitä, jotka itse ovat olleet paikalla.

      Tässä on nyt puheenvuoro Pisa-rintaman veteraaneilla:
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010039179.html
      "...älylaitteet ovat pilanneet koululaisten keskittymiskyvyn."

      Rattoisia lukuhetkiä.
      Toivottaa, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        älykkyysosamäärä on verrannolline pistulosten kanssa 🤔


      • Anonyymi

        Elät fantasiamaailmassa, jokainen normaalijärkinen tietää millaiseksi oppiminen menee, kun luokalla on pari apuluokalle kuuluvaa, muita häiritsevää muslimipenskaa, jotka aivopestään kotonakin kuvittelemaan olevansa muita lapsia ylempiä. Opettajat eivät uskalla panna heitä kuriin, koska sehän olisi rasismia, ennen oli apuluokat näitä varten, nyt on uusi, uljas maailma.

        Sinun kouluajoista on kaikki kuitenkin muuttunut, ennen oli opettajilla auktoriteettia, sodan kokeneita ihmisiä, joiden kanssa ei pelleilty.

        On opettajien kertomuksia mm. tilanteesta Espoon kouluissa ja ne kertovat karua kieltään siitä, mitä muslimipenskojen kanssa tehtävä opetustyö käytännössä on. Sinä tollo et koskaan uskalla poistua poterostasi, kun otan Ruotsin tilanteenkin esille joskus, alat saivartelusi siitä, että emmehän me Ruotsissa olla, aivan kuin saivartelisit sillä, ettemme ole samaa ihmiskuntaakaan, kuin ruotsalaiset. Ruotsissa kouluissa on jo pitkään ollut pahoja ongelmia muslimilapsien suhteen, ihan sama kehitys täälläkin, koska olemme hyvin samanlaisia yhteiskuntia.

        Tietenkään pisatulokset eivät ole yksistään maahanmuuttajista johtuvia, he ovat vain osa ongelmaa, lapset eivät osaa keskittyä ja rauhoittua, koska heidän on oltava koko ajan laitteiden kanssa tekemisissä, kännykkä, pleikkari ja mitä näitä onkaan, lapset eivät lue kirjojakaan enää samalla tavalla, kuin aikoinaan, kun ei ollut tietokoneita, tai kännyköitä. Myös opettajat joutuvat käyttämään näitä laitteita kaiken maailman raportteihin, tiedotteisiin lasten vanhemmille, sun muuta, ja sekin vie aikaa opetukselta.

        On eräs vanha koulukaveri, joka on opettajana sotilasalueen koulussa, hän reilut 10 vuotta sitten naureskeli sille, miten helppoa on olla maikkana kapiaisten lapsille, he osaavat vielä käyttäytyä, niin kuin lapset ennen osasivat käyttäytyä, melkein voisi jo "opetusalan suojatyöpaikaksikin" sitä paikkaa tänä päivänä kutsua, kun muualla Stadissa kouluissa on ihan eri meininki.


      • Anonyymi

        "Vain totuus on pysyvää."

        On kyse siitä kuka uskaltaa puhua totuutta, kun silloin syyllistyy rasismiin ja saa natsismi mällin otsaansa.
        Toveri Moktar oli siellä itsenäisyypäivät mellakoissa mukana ja paskaakin tonki pahasti, kun poliisit raahasivat toverin maijjaan, mutta isänmaallisuus on silti vielä siellä housuissa haisemassa.

        Nyt nauretaan vartti tai jopa kaksi ;)


      • Anonyymi

        Fakta on, että maahanmuuttajien osuuden kasvu vetää alaspäin Suomen Pisa-tuloksia.

        Myös aitojen suomalaisten tulokset laskee mutta ilman mamuja Suomen Pisa-tulokset olisivat korkeammat.


      • Anonyymi

        Suomen Pisa-tulosten romahduksen yksi keskeisiä syitä on alikehittyneiden maiden mamujen määrän ja osuuden kasvu.

        Muitakin keskeisiä syitä on. Esim. ideologiset (ja siksi pieleenmenneet) koulu-uudistukset, pienten lähikoulujen lopettaminen ja siirtyminen suuriin oppilaiden säilöntälaitoksiin, jne.


    • Anonyymi

      Suomea pudotetaan kehitysmaasi ja samalla täytetään kehitysmäisesti luonnosta syöjillä ja juurineen repijöillä savimajan taitajilla järellisesti.

    • Anonyymi

      Sosiaaliturvaa on leikattava rajusti muu ei auta. Työntekijät ei maksa enään veroja makoilijoiden hyysäämiseeen tärkeämpiäkin kohteita on. Työntekijöiden verotusta on laskettava rajulla kädellä.

    • Toivotin näin: "Rattoisia lukuhetkiä."
      Ette ihan ymmärtäneet toivotustani.

      Arvelee, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Moktar tunkuttaa ja arvelee.


    • Anonyymi

      Suomen Pisa-tulosten romahtamisen on aiheuttanut maahanmuutto.

      • Höpö höpö. ;)


      • "Miksi et puhu mitään Jukka Savolainen aloituksessa?"

        https://yle.fi/a/3-5054858
        Puhutko nyt design-museon johtajasta?

        Ihmettelee, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Miksi et puhu mitään Jukka Savolainen aloituksessa?"

        https://yle.fi/a/3-5054858
        Puhutko nyt design-museon johtajasta?

        Ihmettelee, Moktar. ;)

        Onko desing- museon johtajakin demari?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko desing- museon johtajakin demari?

        Vai miksi kyselet?


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Miksi et puhu mitään Jukka Savolainen aloituksessa?"

        https://yle.fi/a/3-5054858
        Puhutko nyt design-museon johtajasta?

        Ihmettelee, Moktar. ;)

        löytyykö fiskarssin sakset 🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko desing- museon johtajakin demari?

        "Onko desing- museon johtajakin demari?"
        En tiedä.

        Kunhan nyt henkilö saataisiin ensin oikein, niin sitten voitaisiin yhdessä arpoa henkilön uskontoa, etnistä taustaa ja puoluekantaa.

        Terveisin, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Höpö höpö. ;)

        Katso Tubesta vaikka Ilkka Vakkurin video tuosta aiheesta.

        Opetusalan ammattilaiset kouluissa ja päiväkodeissa ovat kertoneet maahanmuuttajien erittäin heikoista oppimistuloksista, koska maahanmuuttajien kakrut eivät opi suomenkieltä, ja siksi ei oikein mitään muutakaan. Heitä ei aikanaan kuultu, vaikka lausuivat mielipiteensä. Oppimistulokset ovat huonontuneet jo ainakin koko tämän vuosisadan alusta alkaen.

        Muija on nyt juuri eläköitynyt opetusalalta, ja kertoi vaikeasta tilanteesta. Koko koulujärjestelmä on huono, mennään heikoimpien ehdoilla ja oppilaita ei jätetä luokalle nykyaikana. Fiksummat turhaantuvat, kun opetuksessa käydään alkeistason asioita läpi, eikä mitään kiintoisampia ja vaativampia asioita. Lisäksi aika menee heikkojen oppilaiden paimentamiseen ja lisääntyneen byrokratian hoitamiseen.

        Miten tuollaiset maahanmuuttajien kakrut pärjääjät Suomessa, ja miten heistä tulevina veronmaksajina muka on suomalaisten vanhemman polven eläkkeiden maksajiksi? Kun on kerrottu, että eläkerahastoista tulee pienempi osuus eläkkeiden maksuun mutta loput tulee verotuloista?
        Suomelle kelpaa maahanmuutto ihan mistä maasta vaan, ja Suomi saakin sitten tulojoita maista, joista niitä ei pitäisi ottaa lainkaan.


    • Anonyymi

      Jukka Savolainen on kokoomuslainen evp Kommodori!

      • Anonyymi

        Eli äärioikeistolainen fasistinatsirasisti…


      • "Jukka Savolainen on kokoomuslainen evp Kommodori!"
        Nythän tämä asia taas etenee.

        Ja mitä mieltä laivasto sitten on Suomen Pisa-tuloksista?

        Kysyy, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Jukka Savolainen on kokoomuslainen evp Kommodori!"
        Nythän tämä asia taas etenee.

        Ja mitä mieltä laivasto sitten on Suomen Pisa-tuloksista?

        Kysyy, Moktar. ;)

        Laivaston ja kaikkien muidenkin mielestä haittamaahanmuutto romahduttaa Pisa-tulokset.

        Etkö sinä tuotakaan tiennyt?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laivaston ja kaikkien muidenkin mielestä haittamaahanmuutto romahduttaa Pisa-tulokset.

        Etkö sinä tuotakaan tiennyt?

        Annatko vielä viitteen laivaston lausuntoon, niin tutkitaan sitä yhdessä.

        Itse uskoisin siitä, että laivaston ensimmäinen huoli on omien alusten kelluvuuden säilyttäminen. Toiseksi tärkein asia on sitten vihollisen alusten kelluvuuden vähentäminen.

        Terveisin, Moktar. ;)


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        Annatko vielä viitteen laivaston lausuntoon, niin tutkitaan sitä yhdessä.

        Itse uskoisin siitä, että laivaston ensimmäinen huoli on omien alusten kelluvuuden säilyttäminen. Toiseksi tärkein asia on sitten vihollisen alusten kelluvuuden vähentäminen.

        Terveisin, Moktar. ;)

        - Itse uskoisin siitä -> Itse uskoisin asiasta
        Ehkä täsmällisempi lause näin.

        Nyt en myönnä nillityslupaa. Hiljaa rivissä! ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Annatko vielä viitteen laivaston lausuntoon, niin tutkitaan sitä yhdessä.

        Itse uskoisin siitä, että laivaston ensimmäinen huoli on omien alusten kelluvuuden säilyttäminen. Toiseksi tärkein asia on sitten vihollisen alusten kelluvuuden vähentäminen.

        Terveisin, Moktar. ;)

        Haittamaahanmuutto aiheuttaa Pisa-tulosten huononemista, viitteessä todetaan.

        Oletko nyt tyytyväinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli äärioikeistolainen fasistinatsirasisti…

        ja sinä joko täysin ääliö matuttaja, uskonlahkolaiskaltainen monikulttuurisuuden ja äsläm uskonnon hyväksyjä.
        Voit olla kyllä sairas trolli, joka hukkaa muiden aikaa tällä keskustelualueella.


    • Anonyymi

      no nyt oli asiaa 🙂 toi stainerkoulu olisi itseltä unohtunut 🤣
      vihaan stainerkoulua se on kuin jokin kusetus koulu , vastaa kaikkiin jeesus niin saa täydet pisteet 🤣🤣🤣

      • "...toi stainerkoulu olisi itseltä unohtunut..."
        On tainnut unohtua myös paljon muutakin.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        PS. Kirjoita näin: joko Steinerkoulu tai Steiner-koulu ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "...toi stainerkoulu olisi itseltä unohtunut..."
        On tainnut unohtua myös paljon muutakin.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        PS. Kirjoita näin: joko Steinerkoulu tai Steiner-koulu ;)

        en jaksa kaikkia sanoja googlettaa , mutta oikeassa olet unohdan lyhyen muistin asioita


    • Anonyymi

      Ns "liberaalit" ovat omaa ideologista utopiaansa tavoitellessaan tumpeloineet ja töpeksineet, sössineet ja sählänneet, möhlineet ja mähränneet monia hyviä asioita niin koko maailmassa kuin Suomenmaassakin. Kaksi ihmisten arkielämässä tärkeää asiaa toimi täällä Suomessa ihan kohtuullisesti - jopa hyvin. Ne olivat peruskoulutus ja yleinen terveydenhuolto. Ns "liberaalit" ovat höttöideologiallaan sössineet ne perin pohjin. Lapset ehkä oppivat kouluissa liberaaleiksi, mutta paljon muuta he eivät sitten opikaan. Ideologinen julkinen sote nielee rahaa kuin Molokin kita, mutta ihmiset eivät saa kunnon hoitoa muuten kuin hakemalla sitä isolla rahalla yksityiseltä puolelta.

    • Anonyymi

      Tuo on mielestäni ihan selvä juttu.
      Kun koulun alussa luokassa istuu jokunen suomes osaava oppilas, niin he otrtavat ison osan opettajan ajasta ja tämä on sitten pois muiden oppilaiden saamasta opettajan huomiosta.
      Nämä suomea osaamattomat lapset vievät huomattavan ajan ja huomion.
      Koko luokka kärsii.

      • Anonyymi

        Pahimmassa tapauksessa opettaja saa turpiinsa ja on hiljaa.


      • "..jokunen suomes osaava oppilas, niin he otrtavat..."

        Miksi tämä sinun mielestäsi alkoi jo ennakkoon vaikuttamaan vuonna 2006, kun Suomen maaseutukouluissa ei käytännössä ollut ainoatakaan maahanmuuttajalasta? Ja miten se voi näkyä jopa Ivalon peruskoulussa, jossa niitä maahanmuuttajalapsia ei vieläkään ole kuin 2 tai 3?

        Onko kyseessä se, että maahanmuuttajataustaiset lapset voivat aiheuttaa ennakkohäiriötä ja kaukohäiriötä?

        Kannattaisiko ajatella asiaa uudestaan?
        Kysyy, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "..jokunen suomes osaava oppilas, niin he otrtavat..."

        Miksi tämä sinun mielestäsi alkoi jo ennakkoon vaikuttamaan vuonna 2006, kun Suomen maaseutukouluissa ei käytännössä ollut ainoatakaan maahanmuuttajalasta? Ja miten se voi näkyä jopa Ivalon peruskoulussa, jossa niitä maahanmuuttajalapsia ei vieläkään ole kuin 2 tai 3?

        Onko kyseessä se, että maahanmuuttajataustaiset lapset voivat aiheuttaa ennakkohäiriötä ja kaukohäiriötä?

        Kannattaisiko ajatella asiaa uudestaan?
        Kysyy, Moktar. ;)

        Jos nyt Moktar keskittyisit vaan niihin pissatuloksiisi, ja jättäisit asiat niille, joilla on älyllistäkin kapasiteettia.

        Sun saivartelusi ja itsekehusi lukeminen on vaan haukotuttavaa, keskity vaikka joululauluihin, tip, tap, tipi, tipi....


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "..jokunen suomes osaava oppilas, niin he otrtavat..."

        Miksi tämä sinun mielestäsi alkoi jo ennakkoon vaikuttamaan vuonna 2006, kun Suomen maaseutukouluissa ei käytännössä ollut ainoatakaan maahanmuuttajalasta? Ja miten se voi näkyä jopa Ivalon peruskoulussa, jossa niitä maahanmuuttajalapsia ei vieläkään ole kuin 2 tai 3?

        Onko kyseessä se, että maahanmuuttajataustaiset lapset voivat aiheuttaa ennakkohäiriötä ja kaukohäiriötä?

        Kannattaisiko ajatella asiaa uudestaan?
        Kysyy, Moktar. ;)

        Selkokielellä:

        K a i k is s a a i n e i s s a m a m u t a u s t a i s e t o p -p i l a a t m e n e s t y v ä t s u o m a l a i s i a h e i -
        k o m m i n.

        MAMUT SIIS HEIKENTÄVÄT PISA-TULOKSIA.

        TAJUAAKO DYSFAATIKKO?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selkokielellä:

        K a i k is s a a i n e i s s a m a m u t a u s t a i s e t o p -p i l a a t m e n e s t y v ä t s u o m a l a i s i a h e i -
        k o m m i n.

        MAMUT SIIS HEIKENTÄVÄT PISA-TULOKSIA.

        TAJUAAKO DYSFAATIKKO?

        Tämä teidän teorianne on kyllä pelkkää hullun huoretta:
        Maahanmuuttajataustainen lapsi voi vaikuttaa jo ennakkoon tulevan koulunsa Pisa-tuloksiin. Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia.

        Lukekaamme nyt yhdessä ja yhteen ääneen iltarukouksemme: Rakas taivaallinen Isä, anna järjen valon syttyä näiden tolleroiden päihin, jotka jatkuva nillitys on nyt pimentänyt. Aamen.

        Siunausta teille.
        Toivottaa, Moktaa. ;)


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        Tämä teidän teorianne on kyllä pelkkää hullun huoretta:
        Maahanmuuttajataustainen lapsi voi vaikuttaa jo ennakkoon tulevan koulunsa Pisa-tuloksiin. Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia.

        Lukekaamme nyt yhdessä ja yhteen ääneen iltarukouksemme: Rakas taivaallinen Isä, anna järjen valon syttyä näiden tolleroiden päihin, jotka jatkuva nillitys on nyt pimentänyt. Aamen.

        Siunausta teille.
        Toivottaa, Moktaa. ;)

        - Moktaa -> Moktar
        Yksi vartti nillitystä ja kolme kuperkeikkaa. Saa suorittaa!


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        - Moktaa -> Moktar
        Yksi vartti nillitystä ja kolme kuperkeikkaa. Saa suorittaa!

        hullun huoretta -> houretta
        Kas, kas. Vartti lisää nillitystä, ei lisää kuperkeikkoja. Jatkakaa!


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Tämä teidän teorianne on kyllä pelkkää hullun huoretta:
        Maahanmuuttajataustainen lapsi voi vaikuttaa jo ennakkoon tulevan koulunsa Pisa-tuloksiin. Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia.

        Lukekaamme nyt yhdessä ja yhteen ääneen iltarukouksemme: Rakas taivaallinen Isä, anna järjen valon syttyä näiden tolleroiden päihin, jotka jatkuva nillitys on nyt pimentänyt. Aamen.

        Siunausta teille.
        Toivottaa, Moktaa. ;)

        Mökin ikkunastaan se Moktarimme katsoo maailmaa, sieltä näkee ihan kaiken, jopa Kontulan ostarin, mitä siellä tapahtuu tälläkin hetkellä, on tuo sandaalikansaltaan viisautensa perinyt omakehuja on sitten niin mahtava mies.

        Ketä maahanmuuttajalasta tarkoitit, japanilaista Akiraa?

        Muistan miten me saastaiset rasistipennut kiusattiin Australiasta tänne muuttanutta poikaa vuonna -77, ajeli Monkey-merkkisellä mopollaan, ja me huudettiin sille, "monkey, monkey!"

        Ja se oli vielä ihan valkoinenkin, ei siis aboriginaali....


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Tämä teidän teorianne on kyllä pelkkää hullun huoretta:
        Maahanmuuttajataustainen lapsi voi vaikuttaa jo ennakkoon tulevan koulunsa Pisa-tuloksiin. Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia.

        Lukekaamme nyt yhdessä ja yhteen ääneen iltarukouksemme: Rakas taivaallinen Isä, anna järjen valon syttyä näiden tolleroiden päihin, jotka jatkuva nillitys on nyt pimentänyt. Aamen.

        Siunausta teille.
        Toivottaa, Moktaa. ;)

        Joo, maahanmuuttajalapsi voikin mennä sinne lähtömaansa kouluun, siellä ei tarvi huolehtia pisatesteistä.


      • Anonyymi

        Tottakai se on juuri niin. Tuo moktar otti taas heti herneen nenäänsä, kun joku mainitsikin sanan maahanmuuttaja.
        Onpas se hänelle herkkä ja arka paikka. Ei saa edes ääneen todeta tosiasioita, heti alkaa hyppimään tasajalkaa. Eli itkupotkuraivari jos hän tietää mitä se tarkoittaa.
        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "..jokunen suomes osaava oppilas, niin he otrtavat..."

        Miksi tämä sinun mielestäsi alkoi jo ennakkoon vaikuttamaan vuonna 2006, kun Suomen maaseutukouluissa ei käytännössä ollut ainoatakaan maahanmuuttajalasta? Ja miten se voi näkyä jopa Ivalon peruskoulussa, jossa niitä maahanmuuttajalapsia ei vieläkään ole kuin 2 tai 3?

        Onko kyseessä se, että maahanmuuttajataustaiset lapset voivat aiheuttaa ennakkohäiriötä ja kaukohäiriötä?

        Kannattaisiko ajatella asiaa uudestaan?
        Kysyy, Moktar. ;)

        Kyllä suurten kaupunkien tilanne on tärkein painoarvoltaan. Sinä yrität nyt yleistää joidenkin pikkupaikkakuntien oppimistuloksien heikentymisiä syiksi myös suuriin kaupunkeihin Suomessa.

        Olen jo aikaisemmin luetellut muita tekijöitä oppimistulosten heikentymiseen. Niitähän on mm. Internet, jossa some ja pelaaminen, sekä yleensä tietokone- ja konsolipelit vievät paljon aikaa. Myös kännyköistä löytyy samoja ajanhukkatekemisiä.
        Ennen ei ollut nettiä, ja pelikonsoleitakin ei oikein mitään ennen 80-lukua.

        Onhan se itsestäänselvyys, jos maahanmuuttaja tulee melko vanhana suomalaiseen kouluun, niin kielen oppiminen voi jäädä todella huonoksi. Silloin nuo eivät opi mitään muitakaan oppiaineita koulussa.
        PISA-testeissä pärjäävät hyvin maat, jotka ovat myös maailman huippuja ÄO-tilastoissa.

        https://wisevoter.com/country-rankings/average-iq-by-country/
        Suomi on tuossa tilastossa liian ylhäällä, 8. paras maailmassa.
        Virheellinen tieto on, että lukutaito on 100%.

        Se ei pidä paikkaansa, ja tästä on kyse hyvin monella Suomeen tulleella.

        Jyrki Katainen (KOK) halusi tänne aikoinaan ikäpyramidivääristymän takia ainakin 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa. Oli tämänkin luvun saanut joltain tilastotieteilijältä, joka osaa laskea jonkun väestömäärän lisäyksen, joka korjaisi huoltosuhteen. Pelkkä numeroilla pelaaminen ei helpota asiaa. Kai niillä tulijoilla pitäisi jonkinlainen laatu ja osaaminen olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä suurten kaupunkien tilanne on tärkein painoarvoltaan. Sinä yrität nyt yleistää joidenkin pikkupaikkakuntien oppimistuloksien heikentymisiä syiksi myös suuriin kaupunkeihin Suomessa.

        Olen jo aikaisemmin luetellut muita tekijöitä oppimistulosten heikentymiseen. Niitähän on mm. Internet, jossa some ja pelaaminen, sekä yleensä tietokone- ja konsolipelit vievät paljon aikaa. Myös kännyköistä löytyy samoja ajanhukkatekemisiä.
        Ennen ei ollut nettiä, ja pelikonsoleitakin ei oikein mitään ennen 80-lukua.

        Onhan se itsestäänselvyys, jos maahanmuuttaja tulee melko vanhana suomalaiseen kouluun, niin kielen oppiminen voi jäädä todella huonoksi. Silloin nuo eivät opi mitään muitakaan oppiaineita koulussa.
        PISA-testeissä pärjäävät hyvin maat, jotka ovat myös maailman huippuja ÄO-tilastoissa.

        https://wisevoter.com/country-rankings/average-iq-by-country/
        Suomi on tuossa tilastossa liian ylhäällä, 8. paras maailmassa.
        Virheellinen tieto on, että lukutaito on 100%.

        Se ei pidä paikkaansa, ja tästä on kyse hyvin monella Suomeen tulleella.

        Jyrki Katainen (KOK) halusi tänne aikoinaan ikäpyramidivääristymän takia ainakin 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa. Oli tämänkin luvun saanut joltain tilastotieteilijältä, joka osaa laskea jonkun väestömäärän lisäyksen, joka korjaisi huoltosuhteen. Pelkkä numeroilla pelaaminen ei helpota asiaa. Kai niillä tulijoilla pitäisi jonkinlainen laatu ja osaaminen olla?

        Moktar on jo sitä sukupolvea, että on pelannut kouluaikanaan vain ristinollaa hiekkalaatikolla, sieltä se hiekkalaatikkokunkkuuskin tulee. haluaa olla kunkku, kun oli lapsenakin se, joka aina halusi olla kovin päällepäsmäri. Tämä palsta on vaan nyt se hänen hiekkalaatikkonsa.

        Meikäläisen sukupolvi pelasi niitä tietokonepelejäkin niin perhanasti kasarilla, ja monista tuli tietotekniikan huippuosaajiakin. Pelit taitavat olla nykyään liian yksipuolisia, vaikka hienon näköisiä ovatkin. Pelasin vielä 10 vuotta sitten, enää en jaksa, tsekkaan vaan Youtubesta millaisia ovat nykyisin, eivät pahemmin sykähdytä, ainakaan nämä suosituimmat, joissa ammutaan vaan kaikkea vastaan tulevaa, tetriksen kaltaisia uusia pelejä ei taideta enää edes osata tehdä, ideat lopussa?

        Pelejä voitaisiin ehkä käyttää opetuksessakin, niillä voitaisiin havainnollistaa vaikka solujen toimintaa, opettaa matikkaa, maantietoa, historiaa, kieliäkin, ihmettelen miksi sellaisia pelejä ei ole vielä kehitetty opetuskäyttöön, olen odotellut jo pari vuosikymmentä niitä, jopa aivan pienet lapset voisivat oppia vaativiakin asioita pelien avulla. Itse olen oppinut luultavasti hyvinkin paljon pelejä pelaamalla, kun olen ollut kaikkiruokainen niiden suhteen. Englannin kielen monet oppivat tehokkaasti, kun piti sitä pelaamisessakin käyttää.

        Näin aikuisena hyödynnän tätä nettiäkin monessakin suhteessa, etsin tietoa, katson videoita, tätä voi käyttää paljon hyödylliseenkin, kuin julkkisten uusien perseiden katseluun.

        Ei tämä typerä aikakautemme kestä enää onneksi kovin kauaa, 10 vuoden päästä pitäs olla jo järki päässä kaikilla. Kehityksessä on aina uuden synnytystuskansakin ja nyt koemme sitä, kun olemme tässä pisteessä. Näen kehityksen jo 70-luvulta saakka, ja uskallan ennustaa asioiden muuttuvan parempaan suuntaan, vaikka nyt sekopäiseltä kaikki näyttääkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai se on juuri niin. Tuo moktar otti taas heti herneen nenäänsä, kun joku mainitsikin sanan maahanmuuttaja.
        Onpas se hänelle herkkä ja arka paikka. Ei saa edes ääneen todeta tosiasioita, heti alkaa hyppimään tasajalkaa. Eli itkupotkuraivari jos hän tietää mitä se tarkoittaa.
        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

        Pitää kertoa imaamille, että"noi kiusaa".


      • "Nyt dysfaatikko nimittelee Pisa-tutkijoita tolleroiksi...."
        Sinäpä nyt ärhäkkänä olet, vaikka minä rukoilin sinullekin vain valoa pimeyteesi.

        Nauretaan yhdessä. ;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mökin ikkunastaan se Moktarimme katsoo maailmaa, sieltä näkee ihan kaiken, jopa Kontulan ostarin, mitä siellä tapahtuu tälläkin hetkellä, on tuo sandaalikansaltaan viisautensa perinyt omakehuja on sitten niin mahtava mies.

        Ketä maahanmuuttajalasta tarkoitit, japanilaista Akiraa?

        Muistan miten me saastaiset rasistipennut kiusattiin Australiasta tänne muuttanutta poikaa vuonna -77, ajeli Monkey-merkkisellä mopollaan, ja me huudettiin sille, "monkey, monkey!"

        Ja se oli vielä ihan valkoinenkin, ei siis aboriginaali....

        Kuten me kaikki tiedämme, koulukiusaaminen ei johdu kiusatusta vaan kiusaajasta. Kiusaaja vaan siinä lääkitsee omaa pahaa oloaan ja huonommuuden tunnettaan. Silloin ei ole väliä sillä, onko kiusaamisen uhri tumma- vai vaaleaihoinen, aboriginaali vai japanilainen.

        Kiitos kun avauduit omasta kiusaajaluonteestasi. Jos kiusaamisesi kohde on vielä elossa, käy pyytämässä tekojasi anteeksi. Se olisi tärkeä asia kiusatulle.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "Nyt dysfaatikko nimittelee Pisa-tutkijoita tolleroiksi...."
        Sinäpä nyt ärhäkkänä olet, vaikka minä rukoilin sinullekin vain valoa pimeyteesi.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        Pisa-tutkijoille ja muille täysjärkisille rukoilen pitkää vieteriä öyhöttäjän vähämielisten viestien suhteen.

        Ps. Haittamaahanmuutto aiheuttaa Pisa-tulosten huononemista:)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Kuten me kaikki tiedämme, koulukiusaaminen ei johdu kiusatusta vaan kiusaajasta. Kiusaaja vaan siinä lääkitsee omaa pahaa oloaan ja huonommuuden tunnettaan. Silloin ei ole väliä sillä, onko kiusaamisen uhri tumma- vai vaaleaihoinen, aboriginaali vai japanilainen.

        Kiitos kun avauduit omasta kiusaajaluonteestasi. Jos kiusaamisesi kohde on vielä elossa, käy pyytämässä tekojasi anteeksi. Se olisi tärkeä asia kiusatulle.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        Katos, hän on täällä tänään, itse Äiti Teresa, vai onko ihan isä?

        Joo, ei ollut kyse koulukiusaamisesta, ihan siviilissä kohdattiin. Oltiin n, 6-8 vuotiaita, saastaiset rasistipennut. Oli meitä 5 vuotta vanhempi, vai mikä se mopóikä silloin olikaan?

        Missähän se seilaa, ei ehditty kunnolla kiusata, tais jäädä pariin kertaan, vois mennä jatkmaan, "Monkey!"


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Tämä teidän teorianne on kyllä pelkkää hullun huoretta:
        Maahanmuuttajataustainen lapsi voi vaikuttaa jo ennakkoon tulevan koulunsa Pisa-tuloksiin. Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia.

        Lukekaamme nyt yhdessä ja yhteen ääneen iltarukouksemme: Rakas taivaallinen Isä, anna järjen valon syttyä näiden tolleroiden päihin, jotka jatkuva nillitys on nyt pimentänyt. Aamen.

        Siunausta teille.
        Toivottaa, Moktaa. ;)

        "Hän voi myös kaukovaikuttaa niihinkin kouluihin, joissa ei edes ole maahanmuuttajataustaisia lapsia."

        Juurikin nuo koulut missä ei ole näitä muuttajien lapsia pitävät Pisa-tulokset vielä siinä tilassa ettemme olisi vieläkin huonompia.
        Ruotsissa on jo eroteltu kouluja mistä Pisa -tuloksia otetaan ja niissä kouluissa jotka parhaiten pärjäävät otetaan mukaan tuohon kokeeseen ja silti sekään ei riitä paikkaamaan huonontuvia tuloksia.
        Ruotsi on jo täysin kehitysmaa koulutuksessa ja huonommaksi menee.
        Toverin pitäisi nyt vaihtaa rysäpyksörit puhtaisiin, kun tupakin haisee paskalle.


    • Anonyymi

      Koulushoppailua oli muuten ihan yleisesti jo 1980-luvun alussa.

      • Anonyymi

        ei hervannan kouluihin vaan saukonpuistoon 🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Suomi mitätöityy uustulokkailla, kehitysmäiseen määkimiseen


    • Anonyymi

      eikö se monikulttuurisuus ole maahanmuuttoa?

      hih

    • Anonyymi

      pisan takia eivät suomeen juokse, vaan tuhoamisen tätä veltoa kulttuuria

    • Anonyymi

      hih musta tuntuu ja lähi-itä rules

    • Anonyymi

      uli uli persu uli

    • "Ps. Haittamaahanmuutto aiheuttaa Pisa-tulosten huononemista..."
      Kiitos kommentista, ystävä hyvä.

      Tässä asiassa sinä nyt vaan satut olemaan surkeasti väärässä. On tietysti lohdullista ajatella, että olisi jokin ulkopuolinen syy, joka pilaa meidän kilttien ja oppivaisten suomalaislapsien Pisa-tulokset. Ajatus on kuitenkin väärä.

      Jos kantasuomalaiset lapset eivät opi, eivät osaa, eivätkä edes halua oppia, on meidän kantasuomalaisten syytä katsoa peiliin. Sillä mitä isät ja äidit edellä, sitä lapsoset perässä.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Voitko ystävällisesti kertoa, mitä et seuraavassa faktatiedossa ymmärrä:

        "Kaikissa aineissa maahanmuuttajataustaiset oppilaat pärjäävät tilastollisesti merkitsevästi syntyperäisiä suomalaisia heikommin."

        Kantasuomalaiset lapset oppivat, matut eivät opi ja heikentävät Suomen Pisa-tuloksia.

        Eikö tämä jo ala mennä jakeluun?


      • Anonyymi

        Aitojen suomalaislasten oppimistuloksia pilataan ideologisesti tehdyillä uudistuksilla koululaitoksessa.

        Suomen Pisa-tuloksia maatasolla heikentää entisestään mamujen kasvava osuus oppilaissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aitojen suomalaislasten oppimistuloksia pilataan ideologisesti tehdyillä uudistuksilla koululaitoksessa.

        Suomen Pisa-tuloksia maatasolla heikentää entisestään mamujen kasvava osuus oppilaissa.

        Hölmölämme on menossa nyt kehittyvien maitten tasolle ja syy on punikkien ideologisessa ajattelussa ja mukana on myös RKP:n etuilijat jotka yrittävät edelleenkin rahalla saada lapset oppimaan. Puhelimet eikä tietokoneet eivät ole syy tähän oppilaitten huonoon Pisa-tulokseen, vaikka sitä punikit yrittävät kiihkoisesti kertoa kansalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölmölämme on menossa nyt kehittyvien maitten tasolle ja syy on punikkien ideologisessa ajattelussa ja mukana on myös RKP:n etuilijat jotka yrittävät edelleenkin rahalla saada lapset oppimaan. Puhelimet eikä tietokoneet eivät ole syy tähän oppilaitten huonoon Pisa-tulokseen, vaikka sitä punikit yrittävät kiihkoisesti kertoa kansalle.

        Puhelimet ja tietokoneet

        Liian harva kouluverkosto, liian isot koulut

        Huonot ideologiset uudistukset (inkluusio, tasoryhmien poisto, tarkkailuluokkien lopettamiset, ilmiöoppiminen, avoimet oppimisympäristöt, …)

        Kotikasvatuksen puute, lasten ongelmat totella ja noudattaa ohjeita, ADHD-diagnoosiin yleistyminen

        Vaatimustason laskeminen kouluissa


    • "...mitä et seuraavassa faktatiedossa ymmärrä..."
      Ajattelussasi on looginen virhe.

      Totta on, että maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistulokset ovat huonompia kuin kantasuomalaisten lasten. Tämä ei mitenkään ole ristiriidassa sen tiedon kanssa, että myös kantasuomalaisten lasten oppimistulokset ovat huonontuneet.

      Maahanmuuttajataustaiset lapset ovat samassa uppoavassa veneessä yhdessä kantasuomalaisten lasten kanssa. On järjetön kiistellä siitä, kumpi lapsiryhmä hukkuisi ensin.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Mutta on myös oikein huomauttaa, että maahanmuuttajien osuuden kasvu vetää alaspäin myös koko Suomen maatason tuloksia.

        Ilman maahanmuuttajia tulokset eivät olisi pudonneet yhtä paljon.


    • Palataanko taas päivä epistolan pariin, jos sopii näin?

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010042086.html
      ”Tuleeko kotiin lehtiä? Puhuvatko aikuiset keskenään siitä, mitä ovat päivän aikana lukeneet? Ja keskustelevatko he nuorten kanssa teksteistä, joita on luettu?”

      Lasten lukemista tutkinut väitöskirjatutkija on tässä täysin oikeassa. Lukutaidon huononemisesta on turha syyllistää pelkästään koulua. Lapsi oppii matkimalla aikuisia. Jos kodissa lukemisella ei ole mitään sijaa, vaan vanhemmat istuvat illat nenä kiinni kännykässä tai telkussa , ei lapsikaan opi arvostamaan lukemista.

      Mielenkiintoinen seikka oli eräässä toisessa tutkimuksessa esitetty tieto siitä, että mitä enemmän kotona on kirjoja, sen parempi on lapsen koulumenestys. Ei ne kirjat siellä kirjahyllyssä kouluikäistä lasta mitenkään opeta, vaan ne heijastavat kodin yleisiä arvoja ja asenteita.

      Jokainen meistä on nähnyt nuoren äidin, joka työntää lasta rattailla. Äidillä on kännykkä kädessään, ja lapsi katselee mykkänä ympärilleen. Äiti ei puhu, ei laula, ei loruile lapselleen. Tästäkin lapsesta kehittyy se tulevien Pisa-tutkimusten pohjimmainen, joka ei osaa edes omaa äidinkieltään.

      Kannattaisiko jo tunnustaa tosiasiat? Maahanmuutolla on kovin vähän tekemistä Pisa-tulosten romahtamisen kanssa. Suomalaiset itse ovat sössineet tämänkin asian.

      Nauretaan yhdessä. ;)

      • Anonyymi

        "Kannattaisiko jo tunnustaa tosiasiat? Maahanmuutolla on kovin vähän tekemistä Pisa-tulosten romahtamisen kanssa. Suomalaiset itse ovat sössineet tämänkin asian."

        Hölmölän poliitikot ovat sössineet aivan itse tämän asian.
        Pisa-tulokset tulee entisestään huononemaan eikä parempaa tule halituksen rahoituksilla tapahtumaan.
        Toverin pitäisi kurkata miten tuossa vierellä Ruotsilla on mennyt ?
        Tietysti hölmöläiset itse ovat syyllisiä tähän sirkukseen ja toveri tse tietää sen syyn ?


      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • "...eikä parempaa tule halituksen rahoituksilla tapahtumaan."
      "Halitus" on tietysti myös syyllinen, sillä kouluja ei tueta riittävästi.

      On pah opettaa, jos luokkakoko vaan kasvaa, erityisluokat on lakkautettu aatteellista syistä, eikä rahaakaan ole oppivälineisiin.

      Kyllä tämä Pisa-tulosten romahtaminen taitaa mennä ihan meidän suomalaisten omaan piikkiin.

      Näitte varmaan eilisessä uutisessa pätkän Virolaisesta koulusta. Kun opettaja astui luokkaan, oppilaat nousivat ylös ja vastasivat opettajan tervehdykseen. Ei siellä ollut yhtään pipopäistä poikaa, joka olisi röhnöttänyt pulpetissa ja huudellut opettajalle, että et sää mua määrää.

      Kannattaa joskus ajatella vähän itsekin.
      Terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Eihän se ole mikään ihme että liokkakoot kasvaa kun maahanmuutto t lisääntyy holtittomasti.
        Luokat on täynnä oppilaita jotka eivät aina edes osaa kunnolla kieltä.


      • Anonyymi

        Niinpä, Viron kouluista puuttuu jotain, mitä meillä on yllin kyllin, nimittäin pulpetissa röhnöttävät ja huutelevat matut.

        Pisa-tutkimuksen mukaan nämä matut heikentävät Suomen pistemäärää kaikissa aineissa merkittävän paljon.


    • Anonyymi

      Ja 11…

    • Anonyymi

      Virossa on pensan hinta alle 1,7 euroa ja todennäköisesti kohta suomessakin…

      • Anonyymi

        Nauretaanko Super Sannan viherkommunisti hallituksen aikaisille pensan hinnoille…
        Vai kuinka…


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nauretaanko Super Sannan viherkommunisti hallituksen aikaisille pensan hinnoille…
        Vai kuinka…

        Super Sannan aikoihin mentiin näin:
        Toukokuussa vuonna 2020 95-bensiini maksoi halvimmillaan keskimäärin 1,28 euroa litralta, 98-bensiini noin 1,4 euroa.

        Siinä saa Riikka rypistellä, jos aikoo vielä lyödä pöytään ne halvat bensan hinnat, joita ennen vaaleja lupailtiin pää punaisena.

        Näillä puheilla sitä tolloja vietiin.
        Nauretaan vartti. ;)


    • Anonyymi

      Ja 12…

    • Anonyymi

      Virossa ei ole suomalaista pullamössökulttuuria, eikiä kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajia!

      • Anonyymi

        Toivottavasti suomikin pääsee viron tasolle!
        NOLLA kehitysmaamuslimi turvapaikan hakijaa vuosittain….


    • Anonyymi

      Ja 14…

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloittaja mainitsi vain hyviä asioita. Ne rikastuttavat ja parantavat henkistä kykyä.

      Jos joku näkyy lapsissa ja nuorissa, se on vanhempien pahoinvoinnin vaikutus. Kun vanhempia uhkaillaan työttömyydellä, heistä riippuvainen pieni lapsi häiriytyy ja masentuu. Toisaalta myös pisa:n perusteet on laadittu kikyn arvopohjalta, jossa vain suorituskyvyllä talouden kannalta on merkitystä.

      Steiner-koulut on hyvä asia. Ne antavat nuoren kokeilla, oppia ja onnistua. Ja tottakai jokainen pääsee luokaltaan. Mitä järkeä olisi käydä kahteen kertaan sama? Koulut ovat avoimia tiloja. Me elämme monikulttuurissa ja kansainvälisyydessä.

      Ihmettelen aloittajaa. Millainen henkilö hän oikein on?

      • Anonyymi

        Kaikki kouluthan ovat jo Stainer kouluja!
        Oppilaat eivät jää luokalle ja tekevät mitä huvittaa….


    • Anonyymi

      Ja 15…

    • Anonyymi

      Kysymys:
      "Miksi Suomalaisten menestys PISA tutkimuksissa romahti"
      Vastaus:
      Maahanmuutto. On kouluja joissa keskitytään 2-3 vuotta ensin suomen alkeisiin kun luokassa on kieltä osaamattomia mamuja. Kun Pisa-tutkimusta tehdään, niin siinä ei huomioida sitä, että ikäluokan oppilaiden tunneilla on ensin keskitytty kielen opetukseen 1-3v ja sitten pikkuhiljaa siirrytty varsinaiseen koulutyöhön.

      • Höpö höpö taas.

        Herää jo haaveistasi ja tunnusta tosiasiat. Pelkillä pöljillä puheilla tätä asiaa ei voi korjata.

        Neuvoo, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Höpö höpö taas.

        Herää jo haaveistasi ja tunnusta tosiasiat. Pelkillä pöljillä puheilla tätä asiaa ei voi korjata.

        Neuvoo, Moktar. ;)

        Aikanaan tulee vielä päivä, jolloin mielesi karistaa järjettömät kuvitelmasi turhina, ja todellisuus on parempaa ja raikkaampaa kuin tunkkaiset haaveesi.
        Vaikka tiedänkin, että keskusteluapu on parasta terapiaa järkkyneelle mielellesi, en nyt ehdi enempää keskustelemaan kanssasi, Trolli hyvä.
        Toivon parempia päiviä sinulle, kallis ystäväni.


    • Anonyymi

      Ja 16…

    • Anonyymi

      17 vuotias raiskasi 13 vuotiaan peruskoulussa?

      mitä se noin vanha tekee peruskoulussa?

      maahanmuuntaja?

      • "...mitä se noin vanha tekee peruskoulussa?"
        Kiitävi aika, vierähtävät vuoden, vaan persuntorvelo on jäänyt lopullisesti tuohivirsujen ja pärevalon aikaan.

        Luepa siitä ja hämmästy:
        https://okm.fi/oppivelvollisuus

        Nauretaan vartti tai kaksi. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "...mitä se noin vanha tekee peruskoulussa?"
        Kiitävi aika, vierähtävät vuoden, vaan persuntorvelo on jäänyt lopullisesti tuohivirsujen ja pärevalon aikaan.

        Luepa siitä ja hämmästy:
        https://okm.fi/oppivelvollisuus

        Nauretaan vartti tai kaksi. ;)

        Luokalle jäänyt Moktar käy harjoittelemassa orangi-sanaa, persuja karvahattunsa ja sänkynsä alla piilossa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "...mitä se noin vanha tekee peruskoulussa?"
        Kiitävi aika, vierähtävät vuoden, vaan persuntorvelo on jäänyt lopullisesti tuohivirsujen ja pärevalon aikaan.

        Luepa siitä ja hämmästy:
        https://okm.fi/oppivelvollisuus

        Nauretaan vartti tai kaksi. ;)

        Siis naurattaako sinua tuokin vakava tapahtunut rikos?
        Hae itsellesi apua!


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "...mitä se noin vanha tekee peruskoulussa?"
        Kiitävi aika, vierähtävät vuoden, vaan persuntorvelo on jäänyt lopullisesti tuohivirsujen ja pärevalon aikaan.

        Luepa siitä ja hämmästy:
        https://okm.fi/oppivelvollisuus

        Nauretaan vartti tai kaksi. ;)

        Mikä raiskatuksi tulemisessa noin naurattaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luokalle jäänyt Moktar käy harjoittelemassa orangi-sanaa, persuja karvahattunsa ja sänkynsä alla piilossa.

        Kiitävi aika, vierähtävät " vuoden", vaan trollintorvelo on jäänyt lopullisesti dysfasiansa vangiksi naureskelemaan kouluraiskauksen uhrille. :(


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luokalle jäänyt Moktar käy harjoittelemassa orangi-sanaa, persuja karvahattunsa ja sänkynsä alla piilossa.

        Älä nyt minulle kiukuttelu siitä, kun et itse tiennyt tästä oppivelvollisuuden jatkamisesta yhtään mitään.

        Toisaalta onhan se niinkin, että pärevalossa on paha lukea sanomalehteä. Voi palaa se lehtikin.
        Huutonaurua vartti tai kaksi,;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siis naurattaako sinua tuokin vakava tapahtunut rikos?
        Hae itsellesi apua!

        Väärin.
        Naurattaa nuo sinun tietosi oppivelvollisuudesta.

        Nauretaan yhdessä. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Älä nyt minulle kiukuttelu siitä, kun et itse tiennyt tästä oppivelvollisuuden jatkamisesta yhtään mitään.

        Toisaalta onhan se niinkin, että pärevalossa on paha lukea sanomalehteä. Voi palaa se lehtikin.
        Huutonaurua vartti tai kaksi,;)

        Verhoat raiskauksen uhrille hihittelysi höpinäsi alle. En muuten ole sama henkilö, jolle
        oppivelvollisuudesta luennoit.
        Lopeta tuollainen asiaton öyhötyksesi ja itsesi nolaaminen. Dysfasiasi pahenee.


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Älä nyt minulle kiukuttelu siitä, kun et itse tiennyt tästä oppivelvollisuuden jatkamisesta yhtään mitään.

        Toisaalta onhan se niinkin, että pärevalossa on paha lukea sanomalehteä. Voi palaa se lehtikin.
        Huutonaurua vartti tai kaksi,;)

        Huutonaurajalta voi lonksahtaa leuka sijoiltaan liiallisen suun aukeamisen vuoksi.
        Vain mieleltään järkkynyt huutonauraa jatkuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luokalle jäänyt Moktar käy harjoittelemassa orangi-sanaa, persuja karvahattunsa ja sänkynsä alla piilossa.

        "Kiitävi aika, vierähtävät vuoden"
        Opettelisi edes sanat oikein. Tuota se on kun trolli ei vaan osaa.


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Väärin.
        Naurattaa nuo sinun tietosi oppivelvollisuudesta.

        Nauretaan yhdessä. ;)

        Höpö höpö. Munasit ja koetat kiemurrella irti asiasta.
        "Älä nyt minulle kiukuttelu siitä"
        Mitä tuolla sönkötykselläsi yrität sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kiitävi aika, vierähtävät vuoden"
        Opettelisi edes sanat oikein. Tuota se on kun trolli ei vaan osaa.

        Sehän kertoo vain trollin heikosta älykkyydestä. On yleistä, että vanhat karvahattua pitävät nulkit eivät opi kirjoittamaan, mutta erittäin harvinaista on se, että he he oppisivat ymmärtämään omat monilukuiset heikkoutensa.
        Tässäkin tapauksessa itseään täynnä oleva trolli on todellinen autisti, narsisminsa lisäksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Verhoat raiskauksen uhrille hihittelysi höpinäsi alle. En muuten ole sama henkilö, jolle
        oppivelvollisuudesta luennoit.
        Lopeta tuollainen asiaton öyhötyksesi ja itsesi nolaaminen. Dysfasiasi pahenee.

        "En muuten ole sama henkilö, jolle oppivelvollisuudesta luennoit."
        Et tietystikään ole.

        Olisi taivaallinen ihme, jos täällä joku tunnustaisi pöljää kirjoitusta omakseen. Te kaikkihan täällä olette juosseet takatukka putkella omia puheitanne karkuun, kun minä olen niistä yrittänyt muistutella.

        Nauretaan vartti tai kaksi. ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verhoat raiskauksen uhrille hihittelysi höpinäsi alle. En muuten ole sama henkilö, jolle
        oppivelvollisuudesta luennoit.
        Lopeta tuollainen asiaton öyhötyksesi ja itsesi nolaaminen. Dysfasiasi pahenee.

        En ollut minäkään. 😄


    • Anonyymi

      Lapsissa ei lähtökohtaisesti ole vikaa. Lasten vanhemmat ovat ääliöitä.

    • Anonyymi

      "Älä nyt minulle kiukuttelu siitä"
      Voihan dysfasia sentään:)

    • Anonyymi

      Moktar vie teitä kuin pässiä narussa. Uskokaa jo että ette vastaa sille?!!!

      • Anonyymi

        Sinisellä nikillä...eikös niin sovittu? Tulehan nyt sillä öyhöttämään...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinisellä nikillä...eikös niin sovittu? Tulehan nyt sillä öyhöttämään...

        Vanha ei viitsi kontata. Konttaa sinä vaan. ;)


      • Taitaa olla yleinen tyyli teillä puskakonttaajilla, kun asian noin hyvin tunnet.

        Jatka sinä vaan, vanha ei viitsi vaivautua moiseen.
        Terveisin, Moktar. ;)


    • Anonyymi

      "Koulutuksella rakennetaan roskasakkia ja hyvinpärjäävien luokka"

      Ironista tragikomediaa on siinä että tuollaista 'rakentamista' ovat ajaneet etenkin vihervasemmistohörhöt. Tosin he varmaankin täysin tietoisesti (menestyäkseen vaaleissa) ovat huijanneet yksinkertaisia äänestäjiä uskomaan utopioihin, että kaikki oppivat (ja aivan itsestään kunhan ei vaadita 'liikaa') kaiken, ja niin kaikista voi tulla johtajia - eikä ainoastaan voisi tulla, vaan suorastaan tulisikin johtajia, eikä kenenkään enää tarvitsisi ottaa mitään ohjeita 'ylemmiltään.

    • Anonyymi

      Kun on joskus eksynyt näillekkin sivuille, niin ei tuota Pisa-romahdusta mitenkään suuremmin ihmettele. Joskus kirjoittajien henkinen taso on varsin "matalalla" tasolla, etenkin jos aihe on ulkopolitiikka.

    • Anonyymi
    • Suomen koululaisten oppimistulosten romahdus aiheutui kokeilusta, jonka tarkoitus on kasvattaa lapsista liberaaleja. Kaikki se, mikä ennen teki Suomen kouluista hyviä kansainvälisessä vertailuissa hylättiin epäliberaalina ja vanhanaikaisena. Ehkä lapset nyt oppivat liberaaleiksi, mutta paljon muuta he eivät sitten opikaan. Kokeilu tuo mieleen kommunistimaiden ideologisen tavoitteen kehittää "uusi sosialistinen ihminen", joka olisi vapaa kaikesta porvarillisesta hapatuksesta.

      • En taida olla ihan samaa mieltä kanssasi.

        Luepas tämä:
        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010041371.html

        En usko, että Suomen kouluissa olisi mitenkään erityisesti pyritty aatteellisesti liberalismiin tai sosialismiin. Suomessa ei vaan ole täysin ymmärretty, että koulun tehtävä on opettaa ja lasten tehtävänä on oppia koulussa.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


    • Ihan turhaan huutelette rivouksia ja törkeyksiä minulle. En minä niistä loukkaannu.

      Itsestänne te vain siinä kerrotte.
      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Jopa sinulla onkin mieltymykset. Terveisiä sinne Venäjälle. ;)


    • Anonyymi

      Kovsti tuntuu kismittävän trollia kun noin ulisee.

    • Anonyymi

      Tolloja matuja liikaa.

      • Anonyymi

        Tolloja persuja liikaa. Uusimmat tutkimustulokset osoittavat vääjäämättömästi, että tyypillisillä persujen kannatusalueilla, eli maaseututaajamissa, maalaiskylissä ja pikkukaupunkien laitamilla asuvat koululaiset ovat peräti vuoden jäljessä isojen kaupunkien oppilaiden lukutaidosta. Isojen kaupunkien äänestäjäthän (no Pori on tietysti oma keissinsä) jakaantuvat pääasiallisesti kokkareihin ja sosiaalidemokraatteihin.

        Vanhempien persuäänestäjien kirjoitustaitohan on jo aivan legendaarisen surkeaa. Nyt niiden jälkikasvu ei opi edes lukemaan kunnolla. Eipä ihme että Pisa dyykkaa, eikä loppua sille valitettavasti ole näkyvissä nykytyylillä, jossa itsekuri ja keskittymiskyky ovat reilusti alle kolmannen maailman tasoa muuten hyvin kehittyneessä Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tolloja persuja liikaa. Uusimmat tutkimustulokset osoittavat vääjäämättömästi, että tyypillisillä persujen kannatusalueilla, eli maaseututaajamissa, maalaiskylissä ja pikkukaupunkien laitamilla asuvat koululaiset ovat peräti vuoden jäljessä isojen kaupunkien oppilaiden lukutaidosta. Isojen kaupunkien äänestäjäthän (no Pori on tietysti oma keissinsä) jakaantuvat pääasiallisesti kokkareihin ja sosiaalidemokraatteihin.

        Vanhempien persuäänestäjien kirjoitustaitohan on jo aivan legendaarisen surkeaa. Nyt niiden jälkikasvu ei opi edes lukemaan kunnolla. Eipä ihme että Pisa dyykkaa, eikä loppua sille valitettavasti ole näkyvissä nykytyylillä, jossa itsekuri ja keskittymiskyky ovat reilusti alle kolmannen maailman tasoa muuten hyvin kehittyneessä Suomessa.

        Höpöhöpö Moktar. Menehän siitä nukkumaan, lörppä.


    • Anonyymi

      JAA

    • Anonyymi

      Avoimet tilat taidettiin kumota.

    • Anonyymi

      Parhaiten pärjää esim. kiinalaiset, jotka lukee tunteja koulussa ja sitten tunteja kotona. On kuitenkin huomattava, että kyseinen perustuu vain sen hetkiseen oppimiseen, eikä koko elämään ja älyyn, vaikka heillä korkeampi ÄO:kin on mitattu (jos ei perustu osin Pisaan), mutta virolaisilla ei.

    • Anonyymi

      Steiner metodit eli oppilaisen itsenäisen oppimisen, kokeilemisen ja onnistumisen opetusmenetelmät ovat tietysti hyvä asia. Jos Pisa ei niitä mittaa, mitä siitä. Koulujen avoimet tilat ja vapaat opetuksen eri muodot on hyvä asia.

      Suurin syy nuorten ongelmiin on yhteiskunnan perusturvan heikkenemisessä. Se vaikuttaa vanhempien kautta moniin nuoriin. Nuoret pakenevat ahdistusta nettiin, mikä kaventaa kokemusmaailmaa. Vanhempien heikko taloustilanne jättää nuoren ulos monista harrastuksista.

      Tietysti kaikkien on päästävä koulussa eteenpäin ja luokalta. Pois koulusta elämään.

      Pisa-tuloksia oleellisempaa on oppimiskyvyn ja elämänilon säilyttäminen! Vaikuttaa että pisa-tuloksiin vetoamalla moni haluaa vanhanaikaista oppilaan ja opettajan auktoriteettisuhdetta missä jokin tieto nostetaan osaamista ja itsenäisyyttä tärkeämmäksi.

    • Anonyymi

      Jaa

    • Anonyymi

      puhutaan yhdessä

    • Anonyymi

      äänestä PS

      • Anonyymi

        Onko ps vaatinut vierasrotuisten poistamista Suomesta?


    • Anonyymi

      Isis opettamaan joka kouluun?

    • Anonyymi

      No Lauri Nurmi onkin paras selittäjä. Alkaa vihervasuritoimittaja kusemaan omiin muroihin. Jätkä ollut aiemmin niin vihervasuria. Alkaako omat lapset olemaan kouluikäisiä ja nyt alkaa Lauri-pojan lahkeet tutisemaan joutuuko oma jälkikasvu koulukiusatuksi, hakatuksi välitunnilla tai tuleeko oppimaan mitään nun maahanmuutaja lapsia luokalla yli 80%.
      Tietysti parempi myöhään kuin ei milloinkaan

    • Anonyymi

      Mitähän Stubb sanoo tähän kouluasiaa. Varmaan jotain todella fiksua. Muutahan höneltä ei voi odottaa? Varmaan kieltää koko asian ja haluaa näitä ydinfyysikkoja lisää ja sanoo "rasisistisen väkivallan olevan kiellettyä".
      Muu väkivalta, eli kantasuomalaisiin lapsiin, nuoriin ja naisiin kohdistuvat, voivat sitten jatkua ja kasvaa. Sitähän presidentti ei siis kiellä.

      • Anonyymi

        Ehkä tasavallan presidentti toteaa, että ”Monikulttuuri on rutto, ei rikkaus.”


    • Anonyymi

      Mielestäsi suomessa pitäisi olla kolutus kuten ihailemassa venäjällä, historia kirjoitetaan uudestaan totuudesta välittämättä. Aivan kuten persut ja muut venäjä fanitkin tekevät.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Alikehittyneiden maiden mamut ja heidän jälkeläisensä ei ole suomalaisia.

      Tulokset pitäisi erikseen julkaista suomalaisten (ml. suomenruotsalaiset ja saamelaiset) osalta ja erikseen mamujen osalta.

    • Moktar.Gubta

      Kuinka kaunista olisikaan ollut, jos olisit edes itse jaksanut lukea viittaamasi artikkeli alusta loppuun saakka.

      Kas eikös siellä lukenut tämäkin: "...älypuhelimet ja sosiaalisen median pikaviestipalvelut ja videoalustat ovat romahduttaneet lasten ja nuorten keskittymiskyvyn...".

      Tosin sekin, että kaikkea ei vaan jaksa lukea loppuun saakka, on myöskin osoitus huonoista oppimistuloksista.

      Nauretaan yhdessä. ;)

    • Anonyymi
      • "Tulokset näyttää laskevan samaa tahtia....".
        Tämä ei kuitenkaan selitä vielä sitä, että näiden asioiden välillä olisi keskinäinen riippuvuus.

        Hukkumiskuolemat lisääntyvät aina, kun jäätelön kulutus kasvaa. Jäätelön syönti ei kuitenkaan selitä hukkumisia.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


    • Anonyymi

      Olipa hölmö aloitus.

      Pisaa tärkeämpä on oppilaiden terve itsetunto. Oppilaiden pitää kasvaa siinä maailmassa mikä on totta. Monikulttuurisuus on sitä. Steiner-koulut pyrkivät juuri sellaiseen missä oppilas oppii kokeilemalla ja kokemalla itse. Turha ja tarpeeton tiedon pänttääminen tekee oppilaista ns. koulumaailman kasvatin, osaamattoman ihmisen jonka itsetunto on "maailman tiedon" rakentama. Ja totta kai, luokalta on päästävä. Mitä kukaan päästätodistuksilla ja niiden arvosanoilla tekisi?

      Pisa-tutkimus on ongelma. Se ei mittaa oikein. Yhteiskunnan ja kansalaisten ongelmien juurisyyt ovat mediassa ja sen valheissa. Media, mainonta ja politiikka syrjäyttävät meidät elämästä. Koulun pitäisi ohjat oppilaat pois tuotetusta viihteestä ja asiaviihteestä. Kouluista siirrytään työelämään, mutta monet jätetään senkin ulkopuolelle. Myös elämä ilman työtä pitäisi olla mielekästä. Siihenkin koulujen pitäisi nuoret kasvattaa ja antaa joitakin valmiuksia.

      70- ja 80-lukujen kouluopetus oli jotakin jonka ei soisi palaavan. Niillä tiedoilla ja asenteilla ei tee mitään. Nykyajan haasteet ovat kokonaan toisenlaisia. Median vaikutus olisi syytä ymmärtää ja tehdä oppilaista sen suhteen itsenäisempiä.

      • Anonyymi

        Koulun tehtävä on opettaa tietoja ja taitoja.

        Kodin tehtävä on tuottaa terve itsetunto.

        Luonto ja luonnontiede ei ole unelmahöttöä vaan esim. sukupuolia on tasan kaksi. Vaikka ideologia estää osaa ihmisistä hyväksymästä tosiasioita, niin on väärin pilata koulu niiltä, jotka ovat valmiita oppimaan ilman ideologista propagandaa.

        Entisajan kouluopetus oli hyvää. Niillä asenteilla Suomi olisi parempi paikka ja lasten ja nuorten mielisairauksia olisi vähemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koulun tehtävä on opettaa tietoja ja taitoja.

        Kodin tehtävä on tuottaa terve itsetunto.

        Luonto ja luonnontiede ei ole unelmahöttöä vaan esim. sukupuolia on tasan kaksi. Vaikka ideologia estää osaa ihmisistä hyväksymästä tosiasioita, niin on väärin pilata koulu niiltä, jotka ovat valmiita oppimaan ilman ideologista propagandaa.

        Entisajan kouluopetus oli hyvää. Niillä asenteilla Suomi olisi parempi paikka ja lasten ja nuorten mielisairauksia olisi vähemmän.

        "... esim. sukupuolia on tasan kaksi."
        Tämäkin väitteen lääketiede on jo aikaa sitten todistanut vääräksi.

        Lue vaikka tästä:
        https://www.duodecimlehti.fi/duo16478
        "A rviolta yhden 5 000 vastasyntyneestä sukupuolta ei pystytä heti määrittämään ilman asiantuntijan arviota ja jatkotutkimuksia (1)."
        Kun vielä lisäksi tiedetään, että ulkoiset sukuelimet ja sukukromosomit voivat olla ristiriidassa keskenään, tuloksena on jatkumo, jossa myös mies- ja naissukupuolisten välimuotoja esiintyy. Ehkä olisi luotettavampaa puhua ihmisen sukupuoli-identiteetistä, kun absoluuttisesta sukupuolesta.

        Ehkä maailma ei olekaan mustavalkoinen, vaan on myös olemassa harmaa väri.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "... esim. sukupuolia on tasan kaksi."
        Tämäkin väitteen lääketiede on jo aikaa sitten todistanut vääräksi.

        Lue vaikka tästä:
        https://www.duodecimlehti.fi/duo16478
        "A rviolta yhden 5 000 vastasyntyneestä sukupuolta ei pystytä heti määrittämään ilman asiantuntijan arviota ja jatkotutkimuksia (1)."
        Kun vielä lisäksi tiedetään, että ulkoiset sukuelimet ja sukukromosomit voivat olla ristiriidassa keskenään, tuloksena on jatkumo, jossa myös mies- ja naissukupuolisten välimuotoja esiintyy. Ehkä olisi luotettavampaa puhua ihmisen sukupuoli-identiteetistä, kun absoluuttisesta sukupuolesta.

        Ehkä maailma ei olekaan mustavalkoinen, vaan on myös olemassa harmaa väri.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        Totuus on vain se että kehitysmaalaiset tuovat kehitysmaan mukanaan, ei auta vaikka kuin "gupattaa" täällä muuta, kaikki vain nauraa tommoselle joka täällä on vuosikausia, suoltanut täyttä soopaa. Nauretaan yhdessä on jo aika kulunut.


    Ketjusta on poistettu 50 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      86
      4559
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3978
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2531
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1555
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe