Työhakemus

Anonyymi-ap

Duunitorin sivulla on vinkkejä työhakemukseen.

"Esimerkiksi näin: ”Miksi olisin loistava projektipäällikkö? Olen ässä aikatauluttamisessa ja projektien johtamisessa. Nautin nopeatempoisesta ja vaihtelevasta asiakastyöstä. Olen kuitenkin tarkka yhdestä asiasta: pidän huumorista kiinni myös kiireen keskellä.” "

Pitäisikö minun oikeasti ajatella olevani "loistava" että pääsisin joskus edes työhaastatteluun? En voi kuvitella kuvaavani itseäni tuolla sanalla? Pitäisikö jos töitä haluaa? Ja kannattaako oikeasti mainita asia kuten "pidän huumorista kiinni myös kiireen keskellä." Miksi pitäisi mainostaa jotain omaa huumorintajua ja kykyä siihen? Eikö sinne mennä tekemään töitä?

Kun puhutaan "hyvästä tyypistä" tai "sopii hyvin työporukkaan" niin minkälainen se työporukka se sitten näin yleisesti on tai mitä se voisi olla ja mitä työhakemukseen voisi kirjoittaa niin että vaikuttaisi sopivan siihen?
Kohdassa miksi sen paikan mihin hakee pitäisi valita työnhakija mainitaan tällainen esimerkki.

"Esimerkiksi näin: ”Palan halusta kehittää alustaanne Suomen toimivimmaksi ja turvallisimmaksi työnhakupalveluksi. Minusta saisitte analyyttisen ohjelmistokehittäjän, joka seuraa alati tietoturvan ja ohjelmoinnin maailmaa. Aiemmissa työpaikoissani olen saanut kiitosta luovasta ongelmien ratkomisesta. Uskon, että kykyni auttaisi yritystänne palvelemaan työnhakijoita ja työnantajia ensiluokkaisesti.” "

Minun asenne ei ole se että "miksi jonkun työpaikan pitäisi valita minut" se on enemmänkin että lähetän ansioluettelon ja kerron muutaman rehellisen positiivisen piirteen itsestäni kuten vaikka tarkka ja rauhallinen. Tuntuisi vieraalta sanoa "palan halusta kehittää". Onko yleistä että hakemuksessa mainitaan se että on "aiemmissa työpaikoissa saanut kiitosta" jostain. Ja tuokin on hieman vierasta minulle sanoa että "kykyni auttaisi yritystänne". Ehkä noin vain pitäisi kirjoittaa jos sen työpaikan haluaa.

Toisessa kohtaa on esimerkki

"Esimerkiksi näin: ”Etsitte kokenutta johtajaa – täältä löytyy konkari, joka ei pelkää rohkeita siirtoja. Xx:n luotsaajana olen oppinut priorisoimaan rautaisesti, kasvattamaan liiketoimintaa strategisesti ja johtamaan satojen ihmisten kansainvälistä tiimiä.” "

Tuossa on aika "luovasti" sanottu että "täältä löytyy konkari joka ei pelkää rohkeita siirtoja". Noinko se pitää hienosti "runoilla"? Eikö ansioluettelosta näe jos on "konkari"? Ja pitääkö omaa rohkeutta mainostaa joissakin kohdissta? Muutenkin tuntuu vieraalta tämä osaamisen myyminen ja mainostaminen ja sittä että jollain tavalla itsensä pitää työnhakijana myydä ja mainotaa itseään työnhakijana.

Toinen esimerkki on

"Esimerkiksi näin: ”Minusta saisitte kunnianhimoisen konsultin, joka kehittää jatkuvasti osaamistaan, esiintyy vakuuttavasti – ja saa myyntikäyränne jyrkkään nousuun.” "

Voin olla kunnianhimoinen mutta en kuvaisi itseäni kunnianhimoiseksi. Ja pitäisikö se mainita jos "kehittää jatkuvasti osaamistaan". Kuka sitä nyt ei kehittäisi?

"Esimerkiksi näin: ”Hauska tavata! Tässä Suomen tarkin palkanlaskija, joka tekee kaikkensa ensiluokkaisen asiakaskokemuksen eteen. Bonuksena saisitte työkaverin, joka viljelee hyvää mieltä työyhteisössä ja on aina valmis auttamaan muita.” "

Miten voi tietää että on "suomen tarkin palkanlaskija"? Pitääkö väittää että on suomen paras jossain vaikka ei sitä voi tietää? Ja jotain "hyvää mieltäkö" tulisi viljellä työpaikalla? Eikö se riitä että tekisi työnsä hyvin ja olisi tavallinen työntekijä, ei mikään hyvän mielen viljelijä. Ei nyt pahaakaan mieltä tarvitse viljellä.

"Esimerkiksi näin: ”Olen tiiminne puuttuva palanen, koska motivoidun asiakkaiden ongelmien ratkaisemista ja suhtaudun autoalaan intohimolla. Tämän lisäksi olen sitoutunut työntekijä, joka haluaa auttaa muitakin tekemään parhaansa.” "

Mistä voi tietää että juuri joku on tiimin puuttuva palanen? Siitä pitää olla jotenkin varma?

Eikö nykyään riitä että rehellisesti vain kertoo hyviä puolia itsestä ja on työhön mihin hakee sopiva koulutus ja työkokemus. Pitääkö olla jotenkin todella varma että juuri itse on paras työntekijä juuri tuohon työhön?


https://duunitori.fi/tyoelama/miten-aloittaa-tyohakemus

17

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ne nuo demaribyrokraatit keksivät siellä toimistoissaan toinen toistaan kaistapäisempiä juttuja. Palkka juoksee ja tulosvastuuta ei ole.
      Verorahat katoavat mustaan aukkoon ilman mitattavaa hyötyä.
      Tämä on yksi nykysuomen suurimmista ongelmista.
      Lisäksi näiden toimistot sijaitsevat kaupungin kalliimmilla vuokrakiinteistöillä. Vuokratilat omistaa tietysti jokin venäjänmielinen ammattiliitto.
      Suoraa tulonsiirtoa verorahoista vasureiden lompakkoon.
      Tämä on väärin !

      • Anonyymi

        Se on varmaan yhdysvalloista kopioitu tuo osaamisen myyminen ja mainostaminen.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🔞 ­N­­­y­­m­­­f­­­o­m­­a­­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        💋 ­­­N­­­y­­­m­f­o­­­m­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18177214G

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Minä alotin näin: Patalaiska, taivun ja paukun. Työskentelen hyvin vaakatasossa sekä oikealla että vasemmalla kyljellä. Olenhan putkimies. Ja kyllä, putkimiehen pitää osata!

      Ehdottivat terveyskeskuksessa rankan työn vuoksi minulle perusteellista syyniä ja kokovartalomangeettia, ihan poissulkumielessä. Kelan kiireellisyysluokka 1. Ja eikun vaan saikuti saik, oikein luvan kanssa.

      Kulumiahan siellä löyty ja satsumia. Hermostuin totaalisesti, että olen kuolemassa. Sitten piti tutkia vielä korvien väli, mutta pamahtikin yllättäin takotsubi. Ambulanssilla pillit soiden sairaalaan. Tekivät ohitusleikkauksen. Sain oikeen sairaalan johtajan leikkaamaan. Oi joi sitä ammattitaitoa. Poistivat koko sydämen. Kuulin, että pärjäävät siellä töissä ilman sydäntäkin! Nyt otetaan sitten vielä laprat ja verisuonten kuvaus ilmeisesti jollain 80-luvun videokameralla. Sen jälkeen spirometria, kun mulla on ollut tota happihätää.

      Heillä ilmeisesti erittäin laadukas työterveyshuolto, mutta sitä ei saa, jos ns. löydöksiä. Mietinkin tässä, saako KANTA-tekstit piiloon? jos tulee puhtaat paperit, niin kuulemma paikka on mun!

      • Anonyymi

        Miten liittyy aiheeseen?


    • Anonyymi

      Tosissani kysyn. Miksi niin erikoisia vastauksia. Pitääkö työhakemuksissa kehua itseään nykyään noin?

      • Anonyymi

        ei tietenkään pidä liikoja itseänsä kehua ja hehkuttaa. Eihän kukaan halua palkata töihin matelijaa.


      • Anonyymi

        Ei tarvitse kehua mutta voi kertoa missä on hyvä ja mitä osaa. Tästähän se palkka maksetaan.

        On se kumma että täällä hakutaan ne erilaiset valmennukset AINA ja ei olla valmiita ottamaan ilmaisia vinkkejä vastaan? EI ymmärrä ei !


      • Anonyymi

        Mä ajattelin mennä työnhakuvalmennukseen, jotta saan CV:ni asiallisen näköiseksi. Ja osaamiseni paremmin paperille. Aion kyllä ottaa hyödyn irti siitäkin palvelusta!

        Aiempi teksti oli siksi kun vaan vitutti, alottajan teksti kuulosti läheisesti mun hakemuksilta, joita olen väkisin pistänyt menemään, kun pakko on ollut hakea. Ilman et oisin panostanut niihin pätkän vertaa. En nyt suoranaisesti valehdellu ole, mutta en ole kyllä niihin panostanutkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse kehua mutta voi kertoa missä on hyvä ja mitä osaa. Tästähän se palkka maksetaan.

        On se kumma että täällä hakutaan ne erilaiset valmennukset AINA ja ei olla valmiita ottamaan ilmaisia vinkkejä vastaan? EI ymmärrä ei !

        Millä alalla olet? Jos hakisit sille alalle missä olet ollut tai olet niin mitä kirjoittaisit työhakemukseen? Missä olet hyvä ja mitä osaat?


    • Anonyymi

      Fair play -säännöillä työelämää kehittäen
      Suuntana inhimillinen ja tasa-arvoinen työelämä
      Laatu, vaikuttavuus, ihmiset
      Hyvä mieli! Aina pää edellä altaan syvään päätyyn
      Kyseenalaistava ja toimintatapoja uudistava:
      tarkkailen, osallistun, analysoin ja kokoan, sen jälkeen pistän tuulemaan

      Tässä on niitä asioita, joita mä pidän arvossa ja huseeraan mielellään.
      SOTE-sektorilla toimin

      • Anonyymi

        Onko nuo jotai tyypillisiä sanoja mitä käytetään sote alalla ja olet oppinut toistamaan niitä? Onko nuo asioita joita odotetaan sote alalla ja sanot pyrkiväsi niihin siksi? Muutut sellaiseksi joka halutaan palkata. Tämäkö on salaisuus työllistymiseen koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi. Silläkö erottuu muista. Toisaalta jos on vaikka sairaanhoitaja niin töitä voi varmaan saada ilman mitään mainospuheita.


    • Anonyymi

      En mä tiedä olenko mä hyvä missään, mutta näitä mielelläni teen

    • Anonyymi

      Miksei työn hakemista opetettu koulussa. Minulle on ollut sellainen kuva että se on vain ansioluettelon lähettelyä. Ei kukaan ole neuvonnut että minun täytyisi pitää jotain mainospuheita. En ole myyjä.

    • Itse pitäisin työhakemukseni asialinjalla, ainankin jos johonkin asialliseen työhön on hakemassa. Koomikot ovat varmaankin asia erikseen.

      Lähtökohtaisesti, jos on kokenut työntekijä hakemallaan alalla, kannattanee ottaa kokemus esiin ja antaa työantajan itse lukea rivien välistä, onko hakija "hyvä tyyppi" vaiko ei. Missään tapauksessa en odottaisi kenenkään vakavasti otettavan ammattilaisen markkinoivan itseään tyyliin "missie tarttiit hyvää miestä, täs siul o sellain".

      Asia on eri lähtökohdilla kun hakija on kokematon hakemalleen alalle ja vielä siihen kouluttamatonkin. Ainoastaan tällaisessa tapauksessa kannattaa oma luonne ja tavat ottaa esiin, koska mitäpä muutakaan hakijalla olisi esittää.

      Jos hakija on kokematon mutta hakemalleen alalle koulutettu, lienee syytä korostaa kiinnostusta juuri siihen työpaikkaan, jota on hakemassa. Koska muussa tapauksessa kokeneempi hakija varmaankin saa paikan.

      Voi olla, että työnhakukulttuuri on muuttunut, mutta minä ainakin sain työtä yllä mainittuja keinoja käyttäen.

      Työhakemus ei siis ole tekstiviesti, eikä se ole myöskään vitsi. Työhakemuksella esittelet itsesi ja työkohtaisen taitosi sekä kerrot perustellusti, miksi kyseinen työ kiinnostaa sinua.

    • Anonyymi

      Tuo nykyajan työnhaku kyllä vituttaa aivan suunnattomasti, kun pitäisi kirjoittaa jotain itsekehuromaaneja työhakemuksiin, että kuinka on intohimoisesti vaikka logistiikan maailmaa ja muutoksia seuraava hyperälykäs superammattilainen, jolla on loistava kyky mukautua dynaamisiin työympäristöihin, mutta jolla on samalla kerrassaan hurmaava huumorintaju ja positiivinen asenne vaikeissakin tilanteissa.

      Järjen mukaan ajateltuna pitäisi riittää, että ilmoittaa yrityksen tarvitsevan työntekijän työpanoksesta saatavaa lisäarvoa, ja omat taidot ja ominaisuudet riittävät vallan hyvin noista kyseisistä työtehtävistä suoriutumiseen.

      Ei 50 vuotta sitten mitään paskaromaaneja pitänyt kirjoittaa, jos halusi työpaikan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe