Aktivointi, työttömyys = sosiaalityöntekijä?

Anonyymi-ap

Kuulema automaattisesti pitäisi tehdä ihmiselle joka on ollut pitkään työttömänä Aktivointisuunnitelma. Tässä on mukana Kuntakokeilu, Sosiaalityöntekijä.

Meneekö ihan oikein?

Itse olen saanut Työmarkinatukea, asumistukea. Toimeentuloa tai täydentävää täydentävää en ole hakenut. En ole sosiaalitoimen asiakas.

Olen aina vaatinut Työllistymissuunnitelman puhelimen kautta mutta sieltä tulee aina Aktivointisuunnitelma.

Nyt kuulema tulee Hyvinvointialueelta työntekijöitä näihin Aktivointisuunnitelmiin. Onko näillä pääsy työttömän ihmisen Omakantaan?

Elämänhallinta on kunnossa, olen päihteetön & luottotiedot kunnossa.

Mielestäni asiani eivät kuulu sosiaalityöntekijällä mitenkään. Voinko estää sosiaalityöntekijää sekaantumasta asioihin j amiten tämä tapahtuu?

60

805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Googleta tuo aktivointisuunnitelma, sieltä löytyy vastauksia. Lyhyesti: Jos asiakas saa työttömyysetuutta, TE-toimisto aloittaa suunnittelun. Jos asiakas saa toimeentulotukea, hyvinvointialue käynnistää suunnittelun.

      Jos asiakas saa toimeentulotuen lisäksi työttömyysetuutta, työttömyysetuus on ensisijainen. Silloin TE-toimisto aloittaa aktivointisuunnitelman tekemisen.

      • Anonyymi

        Jos saat töitä aloittaa te toimisto aktivointisuunnitelmien tekemisen. Jos olet eläkkeellä aloitetaan aktivointisuunnitelmien tekeminen. Jos olet kuollut aloittaa te toimisto aktivointi suunnitelmien tekemisen kartoituksen ja räätälöinnin.

        Julkisella vallalla ei ole mitään oikeutta puuttua millään tavoin yksityisten kansalaisten elämään. Työttömien sosiaalipornopalvelujärjestlemään keksittyihin nimiin kuten "oman valmentaja" ja "aktivointisuunnitelma" sisältyy jo itseensä työttömiä halventava ennakkoasenne. Toi on aika uskomatonta miten peittelemätöntä työttömien naamalle räkiminen on.

        Oletusarvoisesti työttömyys tekee ihmisestä niin uusavuttoman tyhmän ja osaamattoman että työtön tarvitsee valmentajan elämäänsä. Ja pitkään jatkunut työttömyys jollain mielikuvituksellisella tavalla tekee ihmisestä passiivisen. Kukaan ei ole kertonut mihin tämä oletusarvoinen työttömyyden keston aiheuttama "passiivisuus" perustuu. Että jos ei ihmisellä ole ulkopuolista työnantajaa joka sanoo mitä tänään pitää tehdä ei normaali ihminen keksi mitään tekemistä? Että ulkopuolelta täytyy alkaa keksimään aktivointia työttömien elämään.

        On hyvin vaikea ymmärtää miten tällaisen julkisen vallan harjoittaman kunnianloukkauksen ja yksityiselämän loukkaamisen on annettu jatkua näin kauan.


    • Anonyymi

      Olen saanut Työmarkkinatukea + asumistukea koko ajan kun olen ollut työttömänä. Toimeentulotukea en ole Kelalta hakenut tai täydentävää toimeentulotukea kunnalta.

      En tiedä olisinko edes oikeutettu saamaan toimeentulotukea kun minulla on 6kpl osakkeita, arvo ei ole suuri ja näistä ei makseta osinkoa. Osakkeet olen saanut perintönä aikoja sitten.

    • Anonyymi

      Asiakas, työ- ja elinkeinotoimisto sekä hyvinvointialue tekevät yhdessä aktivointisuunnitelman.
      Aktivointisuunnitelma täytyy tehdä työttömälle 25 vuotta täyttäneelle asiakkaalle, jolle on laadittu työllistymissuunnitelma ja

      • joka on saanut työmarkkinatukea vähintään 500 päivältä tai
      • joka on työttömyyspäivärahan enimmäismaksuajan jälkeen saanut työmarkkinatukea vähintään 180 päivältä tai
      • jonka pääasiallinen toimeentulo on viimeisen 12 kuukauden aikana perustunut työttömyyden johdosta maksettuun toimeentulotukeen.

      • Anonyymi

        MIKSI?

        Täytyy olla joku PERUSTELU miksi tällainen suunnitelma on tehtävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIKSI?

        Täytyy olla joku PERUSTELU miksi tällainen suunnitelma on tehtävä.

        Raisakaamisen ilo.


      • Anonyymi

        Edellinen oma- valmentajani oli nuori epäkypsä teiniangstiaan vielä poteva pojankloppi. Ikänsä puolesta voisi olla oma poikani. Paitsi että oma poikani ei olisi niin tyhmä.

        Ja tällainen tyyppi puuttuu yksityiselämääni ja alkaa tehdä minulle aktivointisuunnitelmia. Tällaisen oikuttelevan kakaran takataskussa on minun viimesijaisin toimeentuloni.

        Tällaiseen nöyryyttämiaeen joutuu tavallinen suomalainen ihminen alistumaan vain siksi koska suomalaiset työnantajat eivät viitsi työllistää työttömiä eivätkä maksa palkkaa.


    • Anonyymi

      Työllistymissuunnitelmaa ei ole tehty. Aina vaan laittavat tuon Aktivointisuunnitelman.

      • Anonyymi

        Työllistymissuunnitelma tehdään ilmottautuessas työttömäksi. Kauanko siis olet saanut työmarkkinatukea? Omilla sivuilla pitäis näkyä tuo kyllä, mutta mikäli työttömyys kestäny pidempään eli nuo mainitut määrät, se muuttuu aktivoinniksi. Yleensä sitten saattaa joutua kuntouttavaan tms. Et mainitse ikääsi tai mahdollista koulutusta? Melko varmasti sitte tapaamisessa kyllä selviää nuo jutut.


    • Anonyymi

      Tämähän se onkin se ongelma kun ei meinaan kiinnosta tavata mitään sosiaalityöntekijää kun ei ole tarvetta ja yksityiset asiat eivät kyseiselle ihmiselle kuulu mitenkäään.

      Tai vaikka niin että olet ollut tietyn lukumäärän työttömänä niin tämä merkitsee automaattisesti että sinulla on elämänhallinnan kanssa ongelmia, ammattitaitosi on vanhentunut ja olet mukamas syrjäytynyt! Eihän tässä ole mitään järkeä.

      Ajatellaan vaikka näin:

      Mikäli ihmisellä on koira niin automaattisesti tehdään eläinsuojeluilmoitus?

      Mikäli ihmisellä on lapsi niin automaattisesti tehdään lastensuojeluilmoitus?

      Eihän sen näin pitäisi mennä missään nimessä!

      • Anonyymi

        Tiedän tunteen, Suomessa kun on pitkä perinne siitä, että pitkäaikaistyöttömässä täytyy olla joku vika. Entäpä jos vain menet suunnitelman tekoon ja osoitat omalla käytökselläs ja habituksella, ettei esim kuntouttavaan ole tarvetta ja ongelmia ei ole? Taistelu näitä tahoja vastaan, sossut jne on täysin hyödytöntä, koska hyvinvointialuekin mukana ja työtön on yksin, kuten aina ennenkin.


    • Anonyymi

      Sanoisin että menet siihen aktivointisuunnitelma tapaamiseen...jos se on siis tapaaminen? Sanot heti tapaamisen alkuun että tallennat koko tapaamisen puhelimella, onko ok kaikille osallistujille jne. Luultavasti tässä vaiheessa sossu ym virkailijat ovat hyvin kiltisti ja antavat ohjat takaisin työvoimavirkailijalle. Ja tietenkään et missään tapauksessa suostu mihinkään kuntouttavaan koska nehän on tarkoitettu vain sairaille ym päihdeongelmaisille. Eikä sun lopulta tarvitse suostua mihinkään muuhun kuin että haet töitä kuten ennenkin, ketään ei voi pakottaa esim johonkin koulutukseen...

      • Anonyymi

        Muistakaa, että palkaton työ on AINA rikos. Aktivointitoimet ovat sosiaalihuoltoa, joka velvoittaa vain sosiaalityöntekijöitä, sekä TE pellejä toimimaan. Työtön on asiakas, joka määrää mitä tehdään.


    • Anonyymi

      Nämä rikospuheet ahdistaa vaan koko ajan enemmän. En tiedä edes onko kohdistettu minuun, mutta tunnen pelkoa.

    • Anonyymi

      Eniten pelottaa sosiaalitoimen sekaantuminen asioihin. Uhkaavat kotikäynnillä, tekevät johtopäätöksiä ihmisestä ja yrittävät alkaa holhoamaan.

      Eihän ihmistä saisi pakottaa sosiaalitoimen asiakkaaksi vastoin omaa tahtoaan.

      • Anonyymi

        Ei ketään pakoteta.

        Mutta toimeentulotukea perusosaa voidaan sitten rangaistukseksi leikata 40%:lla jos niskoittelet sosiaalitoimen asiakkaiksi ryhtymistä.

        Mutta ei toki ketään pakoteta.

        Lisäksi sinulle työtön ei suinkaan kerrota näitä asioita työvoimavirkailijoiden toimesta oma- aloitteisesti. Sinulle ei selvitetä sinun oikeuksiasi. Joudut itse ottaman selvää siitä mitä sinulle seuraa taloudellisesti jos kieltäydyt "palveluista". Jenkkilässä jopa rikoksesta epäillylle luetellaan heidän oikeutensa saman tien ja tehdään selväksi miten rikoksesta epäillyt kannattaa toimia jotta epäillyt kykenevät pitämään puoliaan ja toimimaan oman etunsa mukaisesti.

        “You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of law. You have the right to an attorney. If you cannot afford an attorney, one will be provided for you. Do you understand the rights I have just read to you? With these rights in mind, do you wish to speak to me?”

        Ei Suomessa työttömän palvelusväki julista että sinulla työtön on oikeus kieltäytyä aktivointisuunnitelman sanelusta ja kaikesta muusta yksityiselämäsi raiskaamisesta, mutta kieltäytymisestä seuraa rangaistuksena viimesijaisimman toimeentulotukesi perusosan törkeä leikkaus joka syöksee sinut lopulliseen perikatoon.


    • Anonyymi

      Julkiselle vallalle ei kuulu tippaakaan se jos elämänhallintasi on päin persettä ja käytät kaksin käsin päihteitä ja elämäsi on viturallaan. Et ole tilivelvollinen yhtään kenellekään valitsemistasi elämäntavoista. Valtiovallalla ei yksinkertaisesti ole mitään oikeutta tunkea nokkaansa yksityisten kansalaisten elämään.

      Ainoa peruste jolloin tällainen yksityisten kansalaisten elämään puuttumin n on perusteltua on silloin kun epäillään rikosta. Ajatelkaapa oikeasti että TYÖTTÖMYYDESTÄ on tehty tekosyy toimia tällä tavoin. Työttömyys ei ole rikos.

      Suomen valtio on rikollinen. Se rikkoo koko ajan työttömien perusoikeuksia.

      • Anonyymi

        "Suomen valtio on rikollinen"

        Ei ole, kuntouttavasta ja sen suunnitelmasta on kirjoitettu lakiin, jos et osallistu suunnitelmaan niin karenssi/työssäoloehto. Jokainen on siis vapaa päättämään asioiko vai ei


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomen valtio on rikollinen"

        Ei ole, kuntouttavasta ja sen suunnitelmasta on kirjoitettu lakiin, jos et osallistu suunnitelmaan niin karenssi/työssäoloehto. Jokainen on siis vapaa päättämään asioiko vai ei

        Laki voi olla laiton. Laki on itsessään laiton jos se on ristiriidassa perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeusperiaatteiden kanssa.

        Lait ovat ihmisten keksimiä ja näin ollen myös lakeja pitää voida kyseenalaistaa.


    • Anonyymi

      Työttömyys ei ole rikos, selvä asiahan tämä mutta työttömyysetuutta saavalla on valitettavasti velvoitteita. Ei ole oikein, että saa päivärahaa tekemättä mitään, näin se vain on.

      Jos tuntuu, ettei halua kenenkään puuttuvan asioihinsa, on syytä jättää päiväraha hakematta, näin se tämäkin vain on.

      • Anonyymi

        Velvoittaminen katenssin uhalla Työkokeiluun ilman palkkaa on rikos, koska se on ihmiskauppaa ja taloudellista riistoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Velvoittaminen katenssin uhalla Työkokeiluun ilman palkkaa on rikos, koska se on ihmiskauppaa ja taloudellista riistoa!

        Karenssin uhalla


      • Anonyymi

        Valitettavasti kyse ei ole nyt siitä miltä sinusta tuntuu eikä sinun mielipiteestäsi mikä on oikein.

        Kyse on kaikista fundamentaalisimmista toimintaperiaatteista joihin Suomi on valtiona sitoutunut ja joiden puitteissa kuuluu Suomen lainsäätäjän ja julkisen vallan toimia.


    • Anonyymi

      Noin se menee kun on ollut pitempään työttömänä joutuu kuntakoilun asiakkaaksi joka käytännössä on typ ja siihen kuuluu se "aktivointisuunnitelma" joka käytännössä tarkoittaa nykyään työtä ilman palkkaa tai työsopimusta ja joka taasen käytännössä on kuntouttavaa työtä joka on sosiaalitoimen palvelu eli te toimiston ja täten olet automaattisesti sosiaalitoimen asiakas ^^ ennenhän kuntouttava työ oli vapaaehtoista mutta hoksattiin et koska sen nimi on kuntouttava työ niin sillä saa kierettyä esm ilo sopparin ja se tuli pakolliseksi kaikille ^^

    • Anonyymi

      kuntouttava työ ei siis ole te palvelu, vaan sosiaalipalvelu

      • Anonyymi

        Eikä sinne tarvitse terveen mennä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä sinne tarvitse terveen mennä

        Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aina aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman kautta.

        Aluksi arvioidaan asiakkaan työ- ja toimintakyky sekä palvelutarve. Ne ohjaavat aktivointisuunnitelman tekemistä. Arvion tekemiseen voi pyytää apua esimerkiksi terveyskeskuksesta.

        Jos asiakkaan työ- ja toimintakyky eivät riitä TE-toimiston palveluihin, hänet ohjataan kuntouttavaan työtoimintaan tai muuhun toimintakykyä edistävään toimintaan.

        Eli riippuu paljon, kuka arvioi ja miten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aina aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman kautta.

        Aluksi arvioidaan asiakkaan työ- ja toimintakyky sekä palvelutarve. Ne ohjaavat aktivointisuunnitelman tekemistä. Arvion tekemiseen voi pyytää apua esimerkiksi terveyskeskuksesta.

        Jos asiakkaan työ- ja toimintakyky eivät riitä TE-toimiston palveluihin, hänet ohjataan kuntouttavaan työtoimintaan tai muuhun toimintakykyä edistävään toimintaan.

        Eli riippuu paljon, kuka arvioi ja miten.

        Kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytymiseen pitää olla "pätevä syy".

        Mikä katsotaan "päteväksi syyksi" työvoimaviranomaisten ja sosiaalitoimen taholta ei ole vielä selvinnyt.

        Päteväksi syyksi pitäisi tietenkin riittää ihmisoikeusartiklat ja perustuslailliset oikeudet. Niitä vai ei kunnioiteta työttömien kohdalla.


    • Anonyymi

      Pääsevätkö nämä hyvinvointialueiden sosiaalityöntekijät ym vastaavat katselemaan työttömän ihmisen Omakannan tietoja?

      • Anonyymi

        Tietojen luovuttaminen Kannan kautta sosiaali- ja terveydenhuollon välillä on mahdollista 1.1.2026. Näihin luovutuksiin tarvitaan omat yksilöidyt luovutusluvat. Ennen tätä tietojen luovuttaminen toimialojen välillä vaatii asiakkaan paikallisen suostumuksen.

        Kannattaa jo nytkin katella, mitä lupia olet antanut: 2.1.2024 alkaen luovutuskieltoja voi asettaa kaikkeen potilastietoon sekä yksityisen työterveyshuollon rekisteriin.


    • Anonyymi

      Harvemmin tulee ajateltua, kuinka meitä valvotaan jo joka suunnasta. Pankit mahdollista rahan pesua, Kela toimeentulotukea varten tiliotteita. Palkat tulorekisteri, puhelinten paikannukset, bonuskortit ostokäyttäytymisen, Veikkaus vaatii tunnistautumista arpavoitot jne. Listahan on loputon. Lisäksi tämä Omakanta; reseptit, vastaanottokäynnit, sosiaalihuolto, psykiatria. Digiasiointien chat-keskustelut näkyvät myös, laboratoriotutkimukset esim alkoholin käytöstä.

    • Anonyymi

      Onko todellakin niin että tässä Aktivointisuunnitelman teossa on automaattisesti sosiaalityöntekijä paikalla? Tämähän automaattisesti leimaa ihmisen & kyseenalaistaa laittomasti ihmisen elämänhallinnan väärin perustein. Eikö tuosta voi tehdä kunnianloukkaus syytteen tai vastaavan

      • Anonyymi

        Mikä siinä sosiaalityöntekijässä on niin kamalaa? Sitä se monialainen yhteistyö on. Ei enää eletä 70-90-lukua, jolloin sosiaalihuolto oli hävettävää tai muuten noloa. Onko niin, että sulta löytyy jotain tietoa/toimenpiteitä sosiaalihuollosta, mitä et halua te-palvelyiden tietoon tai toisinpäin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinä sosiaalityöntekijässä on niin kamalaa? Sitä se monialainen yhteistyö on. Ei enää eletä 70-90-lukua, jolloin sosiaalihuolto oli hävettävää tai muuten noloa. Onko niin, että sulta löytyy jotain tietoa/toimenpiteitä sosiaalihuollosta, mitä et halua te-palvelyiden tietoon tai toisinpäin?

        Mutta kun sille sosiaalityöntekijälle ei riitä että kertoo ettei ole millään tavalla sairas tai päihteiden käyttäjä, se on noille sossulaisille työtön yhtä kuin edellä mainittu tapaus. Toki niitä päihde- ym. ongelmaisia on ja noissa tapaamisissa sitten vailehtelevat mutta on myös terveitä joita leimataan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinä sosiaalityöntekijässä on niin kamalaa? Sitä se monialainen yhteistyö on. Ei enää eletä 70-90-lukua, jolloin sosiaalihuolto oli hävettävää tai muuten noloa. Onko niin, että sulta löytyy jotain tietoa/toimenpiteitä sosiaalihuollosta, mitä et halua te-palvelyiden tietoon tai toisinpäin?

        Sinun mielestä pelkkä työttömyys antaa oikeuden sosiaalityöntekijälle sekaantua ihmisen elämään, kuulustella Stasimaiseen tapaan ja tehdä johtopäätöksiä ihmisestä ulkoisen habituksen / pukeutumisen perusteella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun mielestä pelkkä työttömyys antaa oikeuden sosiaalityöntekijälle sekaantua ihmisen elämään, kuulustella Stasimaiseen tapaan ja tehdä johtopäätöksiä ihmisestä ulkoisen habituksen / pukeutumisen perusteella?

        Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen? Kummallisia salaliittoteorioita liittyen sosiaali - ja terveydenhuoltoon. Ammattilaiset saattavat löytää keinon, avun ja tuen siihen, että ihminen löytää paikkansa työelämään. Tottakait se ulkoinen olemus kertoo paljon ja mikäli se on väärässä esim päihteiden käytön osalta (kuten viittaat) - aina voi mennä laboratorioon otattamaan testit, onko suurkuluttaja vai ei. Monikaan riippuvainen tai ei välttämättä tiedosta ja ongelmaansa. Mikäli kokeet näyttävät arvion olevan väärässä, siltikin voidaan pureutua työttömyyden ytimeen. Veikkaanpa, ettei kukaan kuulustele "stasimaisesti", vaan juuri nämä keksityt pelottelujutut tekee näitä ennakkoluuloja. Ollaan tyytyväisiä, että moniammatillista apua löytyy tarvittaessa ja joskus saadaan työttömänkin elämä paremmille raiteille työn löytyessä. Tämähän ei tietysti auta niitä, jotka lukevat itsensä ns. elämäntapatyöttömiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen? Kummallisia salaliittoteorioita liittyen sosiaali - ja terveydenhuoltoon. Ammattilaiset saattavat löytää keinon, avun ja tuen siihen, että ihminen löytää paikkansa työelämään. Tottakait se ulkoinen olemus kertoo paljon ja mikäli se on väärässä esim päihteiden käytön osalta (kuten viittaat) - aina voi mennä laboratorioon otattamaan testit, onko suurkuluttaja vai ei. Monikaan riippuvainen tai ei välttämättä tiedosta ja ongelmaansa. Mikäli kokeet näyttävät arvion olevan väärässä, siltikin voidaan pureutua työttömyyden ytimeen. Veikkaanpa, ettei kukaan kuulustele "stasimaisesti", vaan juuri nämä keksityt pelottelujutut tekee näitä ennakkoluuloja. Ollaan tyytyväisiä, että moniammatillista apua löytyy tarvittaessa ja joskus saadaan työttömänkin elämä paremmille raiteille työn löytyessä. Tämähän ei tietysti auta niitä, jotka lukevat itsensä ns. elämäntapatyöttömiin.

        Se kertoo jo sonusta todella paljon kun käytät tätä lausetta: Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen?

        Mikäli työtön ihminen on: Työkokeilussa, Työvoimapoliittisessa koulutuksessa / kurssilla, Työelämävalmennuksessa, Rekrykoulutuksessa, Työharjoittelussa, Kuntouttavassa työtoiminnassa (Sosiaalinen palvelu) niin hän on "Työllistetty" ja ei ole Työttömyystilastoissa työtön!

        Mistään edellä mainituista ei makseta palkkaa, eläkettä ei kerry, ei ole oikeutta työterveyshuoltoon.

        Työkokemusta ei myöskään saa, koska kyseessä ei ole palkkatyö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kertoo jo sonusta todella paljon kun käytät tätä lausetta: Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen?

        Mikäli työtön ihminen on: Työkokeilussa, Työvoimapoliittisessa koulutuksessa / kurssilla, Työelämävalmennuksessa, Rekrykoulutuksessa, Työharjoittelussa, Kuntouttavassa työtoiminnassa (Sosiaalinen palvelu) niin hän on "Työllistetty" ja ei ole Työttömyystilastoissa työtön!

        Mistään edellä mainituista ei makseta palkkaa, eläkettä ei kerry, ei ole oikeutta työterveyshuoltoon.

        Työkokemusta ei myöskään saa, koska kyseessä ei ole palkkatyö.

        En ole tainnut missään vaiheessa puhua näistä ns. ilmaistöistä? Tarkoitan kylläkin työllistymisellä palkkatyötä. Tuo sun kommentti kertoo siitä, kuinka kaikki työttömän saatavilla olevat työkalut, tuen saaminen jne. väännetään näihin kuntouttaviin tai muihin vastaaviin. Työtön voi saada tukipalvelujen kautta myös ihan tavallista palkkatyötä, mutta taidat itse kuulua kategoriaan "en tee mitään työtä ja elämä vaan potkii päähän". Aina kannattaa yrittää työelämään takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole tainnut missään vaiheessa puhua näistä ns. ilmaistöistä? Tarkoitan kylläkin työllistymisellä palkkatyötä. Tuo sun kommentti kertoo siitä, kuinka kaikki työttömän saatavilla olevat työkalut, tuen saaminen jne. väännetään näihin kuntouttaviin tai muihin vastaaviin. Työtön voi saada tukipalvelujen kautta myös ihan tavallista palkkatyötä, mutta taidat itse kuulua kategoriaan "en tee mitään työtä ja elämä vaan potkii päähän". Aina kannattaa yrittää työelämään takaisin.

        Tähän lisäys että perustuslain mukaan jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus valita mitä työtä tekee. Eli Te-keskus, Kuntakokeilu ei voi sanella sitä mitä ihminen tekee työkseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen? Kummallisia salaliittoteorioita liittyen sosiaali - ja terveydenhuoltoon. Ammattilaiset saattavat löytää keinon, avun ja tuen siihen, että ihminen löytää paikkansa työelämään. Tottakait se ulkoinen olemus kertoo paljon ja mikäli se on väärässä esim päihteiden käytön osalta (kuten viittaat) - aina voi mennä laboratorioon otattamaan testit, onko suurkuluttaja vai ei. Monikaan riippuvainen tai ei välttämättä tiedosta ja ongelmaansa. Mikäli kokeet näyttävät arvion olevan väärässä, siltikin voidaan pureutua työttömyyden ytimeen. Veikkaanpa, ettei kukaan kuulustele "stasimaisesti", vaan juuri nämä keksityt pelottelujutut tekee näitä ennakkoluuloja. Ollaan tyytyväisiä, että moniammatillista apua löytyy tarvittaessa ja joskus saadaan työttömänkin elämä paremmille raiteille työn löytyessä. Tämähän ei tietysti auta niitä, jotka lukevat itsensä ns. elämäntapatyöttömiin.

        Siellähän on Kuntouttavan Kapo haalimassa lisää ilmaisia työntekijöitä että saa pitää oman työpaikkansa


      • Anonyymi

        Pitääkö mukaan ottaa lakimies, ainakin nauhoitan kuulustelut ja sen perusteella harkitsen oikeudenkäyntiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö mukaan ottaa lakimies, ainakin nauhoitan kuulustelut ja sen perusteella harkitsen oikeudenkäyntiä.

        Lakimies ehdottomasti jos on rahaa, ainakin todistaja kaikki pitää nauhoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun sille sosiaalityöntekijälle ei riitä että kertoo ettei ole millään tavalla sairas tai päihteiden käyttäjä, se on noille sossulaisille työtön yhtä kuin edellä mainittu tapaus. Toki niitä päihde- ym. ongelmaisia on ja noissa tapaamisissa sitten vailehtelevat mutta on myös terveitä joita leimataan..

        Mikään päihderiippuvuus tai muu vakavakaan henkilökohtainen ongelmasi ei oikeuta julkista valtaa pakottamaan sinua sosiaalihuollon asiakkaaksi.

        Syöpäsairaallakin on oikeus kieltäytyä syöpähoidoista. Tämä kuluu itsemääräämisoikeuteen.

        Jos sinun henkilökohtaisista ongelmistasi seuraa _ympäristölle_ häiriötä tai muita haittavaikutuksia, vain silloin on viranomaisilla on oikeus puuttua asioihisi.

        Päihderiippuvuus tai muut henkilökohtaiset ongelmat eivät automaattisesti tee kenestäkään ympäristöhaittoja aiheuttavaa henkilöä. Ja toisaalta jos henkilö on työelämässä, hänellä ei ole päihderiippuvuutta ja muutenkin täyttää kunnon kansalaisen normiston, ei se tarkoita etteikö sellainen henkilö puolestaan voi olla massiivinen ympäristöhaitta ja häirikkö sosiaalisessa elämässään.

        Ainoa pätevä peruste julkiselle vallalle yksityisten kansalaisten elämään puutumiseen on ympäristöön ulkopuolisille ihmisille aiheutettu kohtuuton haitta. Työttömyys ei tällainen ympäristöhaitta ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän pitkäaikaistyötön tarvitse apua työllistymiseen? Kummallisia salaliittoteorioita liittyen sosiaali - ja terveydenhuoltoon. Ammattilaiset saattavat löytää keinon, avun ja tuen siihen, että ihminen löytää paikkansa työelämään. Tottakait se ulkoinen olemus kertoo paljon ja mikäli se on väärässä esim päihteiden käytön osalta (kuten viittaat) - aina voi mennä laboratorioon otattamaan testit, onko suurkuluttaja vai ei. Monikaan riippuvainen tai ei välttämättä tiedosta ja ongelmaansa. Mikäli kokeet näyttävät arvion olevan väärässä, siltikin voidaan pureutua työttömyyden ytimeen. Veikkaanpa, ettei kukaan kuulustele "stasimaisesti", vaan juuri nämä keksityt pelottelujutut tekee näitä ennakkoluuloja. Ollaan tyytyväisiä, että moniammatillista apua löytyy tarvittaessa ja joskus saadaan työttömänkin elämä paremmille raiteille työn löytyessä. Tämähän ei tietysti auta niitä, jotka lukevat itsensä ns. elämäntapatyöttömiin.

        Mistä helvetistä sinä olet tullut johtopäätökseen että pitkäaikaistyötön tarvitsee apua työllistymiseen?

        Pitkäaikaistyöttömyys johtuu siitä etteivät työnantajat koe tarvitsevansa pitkäaikaistyöttömien työpanosta eikä pitkäaikaistyöttömillä tietenkään ole mitään syytä tehdä palkatonta työtä sen enempää kuin muillakaan. Tämä tilanne johtuu siitä ettei Suomessa ole työvoimapulaa.

        Tätä dilemmaa ei korjata sillä että pitkäaikaistyöttömiä ahdistellaan ja häiriköidään vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä helvetistä sinä olet tullut johtopäätökseen että pitkäaikaistyötön tarvitsee apua työllistymiseen?

        Pitkäaikaistyöttömyys johtuu siitä etteivät työnantajat koe tarvitsevansa pitkäaikaistyöttömien työpanosta eikä pitkäaikaistyöttömillä tietenkään ole mitään syytä tehdä palkatonta työtä sen enempää kuin muillakaan. Tämä tilanne johtuu siitä ettei Suomessa ole työvoimapulaa.

        Tätä dilemmaa ei korjata sillä että pitkäaikaistyöttömiä ahdistellaan ja häiriköidään vuodesta toiseen.

        Hyvä kirjoitus ja täysin totta. Pitkäaikaistyötön ei tarvitse kuin toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen, jossa tuntimäärä & tuntipalkka pn riittävä elämiseen tässä korkeiden elinkustannusten maassa.


    • Anonyymi

      Turhaa ihmisten kiusaamista. Täyttä sontaa.

    • Anonyymi

      Ei todellakaan pelkän työttömyyyden pitäisi olla syy että sosiaalitoimi saa muka oikeuden sekaantua ihmisen elämään. Kysymys onkin että miten tämän voi estää käytännössä?

      • Anonyymi

        Juuri tätä mietin kylmä rinki per...ssä. Olen kohta 61 vuotias. Olen ollut työttömänä melkein viisi vuotta ja tuskin kukaan enää palkkaa mihinkään. Elämäni on mallillaan. Ei mitään ongelmia.
        Toistaiseksi on vain päivitetty työllistymissuunnitelmaa, mutta pelko kokoajan per..ssä, että koska alkavat aktivoimaa ja pistävät vaikka kuntouttavaan.
        Ei ole oikeasti olemassa mitään konkreettista keinoa kohti avoimia työmarkkinoita. Kas työnantaja kun on kuitenkin se, joka voi valita kenet palkkaa.
        Parempaa elämänhallintaa minulle ei voida kehittää. No, pölyjä voisi ehkä pyyhkiä useammin, mutta se tuskin vaikuttaa ratkaisevasti.
        Vertaistukea odotellessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tätä mietin kylmä rinki per...ssä. Olen kohta 61 vuotias. Olen ollut työttömänä melkein viisi vuotta ja tuskin kukaan enää palkkaa mihinkään. Elämäni on mallillaan. Ei mitään ongelmia.
        Toistaiseksi on vain päivitetty työllistymissuunnitelmaa, mutta pelko kokoajan per..ssä, että koska alkavat aktivoimaa ja pistävät vaikka kuntouttavaan.
        Ei ole oikeasti olemassa mitään konkreettista keinoa kohti avoimia työmarkkinoita. Kas työnantaja kun on kuitenkin se, joka voi valita kenet palkkaa.
        Parempaa elämänhallintaa minulle ei voida kehittää. No, pölyjä voisi ehkä pyyhkiä useammin, mutta se tuskin vaikuttaa ratkaisevasti.
        Vertaistukea odotellessa.

        Miten olet onnistunut aina saamaan työllistymissuunnitelman? Olen itse vaatinut aina Työllisyyssuunnitelmaa mutta tekevät automaattisesti Aktivointisuunnitelman. Meneekö tämä nyt ihan oikein?

        Olen ollut työttömänä 3-vuotta. Sosiaalipalveluille ei todellakaan ole tarvetta. Olen raitis, savuton, terve ja luottotiedot on kunnossa. Ainoa ongelma on palkkatyöpaikan puute.

        Toimeentulotukea en ole hakenut, saatika täydentävää toimeentulotukea. En ole ollut sosiaalitoimen kanssa missään tekemisissä.

        Olen saanut Työmarkkinatukea + asumistukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten olet onnistunut aina saamaan työllistymissuunnitelman? Olen itse vaatinut aina Työllisyyssuunnitelmaa mutta tekevät automaattisesti Aktivointisuunnitelman. Meneekö tämä nyt ihan oikein?

        Olen ollut työttömänä 3-vuotta. Sosiaalipalveluille ei todellakaan ole tarvetta. Olen raitis, savuton, terve ja luottotiedot on kunnossa. Ainoa ongelma on palkkatyöpaikan puute.

        Toimeentulotukea en ole hakenut, saatika täydentävää toimeentulotukea. En ole ollut sosiaalitoimen kanssa missään tekemisissä.

        Olen saanut Työmarkkinatukea asumistukea.

        Herranjestas sentään mitä vitun väliä sillä SINULLE on sanotaanko samaa tautista suunnitelmaa aktivointi- vai työllistymissuunnitelmaksi?

        Sun työllistymissuunnitelman tarkoitus on työllistää sitä saatanan paviaani virkailijaa että hänellä on jotain teko- "työtä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herranjestas sentään mitä vitun väliä sillä SINULLE on sanotaanko samaa tautista suunnitelmaa aktivointi- vai työllistymissuunnitelmaksi?

        Sun työllistymissuunnitelman tarkoitus on työllistää sitä saatanan paviaani virkailijaa että hänellä on jotain teko- "työtä"

        Aktivointisuunnitelmaan kuuluu sosiaapalvelut. Työllistymissuunnitelmaan ei kuulu sosiaalipalveluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aktivointisuunnitelmaan kuuluu sosiaapalvelut. Työllistymissuunnitelmaan ei kuulu sosiaalipalveluja.

        Aktivointisuunnitelma tehdään työttömyyden keston perusteella koska elämme niin vähä- älyisessä imbesillissä yhteiskunnassa että pitkän työttömyyden oletetaan tekevän ihmisestä passiivisen.

        Siitä ei seuraa että sinun on hyväksyttävä aktivointisuunnitelmassa sosiaalitoimen sekaantuminen asioihisi. Käytännössä aktivointisuunnitelma on sama kuin työllistymissuunnitelma. Sen tekeminen on päivätoimintaa sille työkkärin suojatyöpaikkalaiselle. Työttömälle siitäkin tyhjäpäisyydestä on vain haittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aktivointisuunnitelma tehdään työttömyyden keston perusteella koska elämme niin vähä- älyisessä imbesillissä yhteiskunnassa että pitkän työttömyyden oletetaan tekevän ihmisestä passiivisen.

        Siitä ei seuraa että sinun on hyväksyttävä aktivointisuunnitelmassa sosiaalitoimen sekaantuminen asioihisi. Käytännössä aktivointisuunnitelma on sama kuin työllistymissuunnitelma. Sen tekeminen on päivätoimintaa sille työkkärin suojatyöpaikkalaiselle. Työttömälle siitäkin tyhjäpäisyydestä on vain haittaa.

        Aktivointisuunnitelman tekoon yrittää tunkea sosiaalityöntekijä automaattisesti. Miten tämän voi kieltää? Eli paikalla on Työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden & Sosiaalityöntekijä.

        Työllistymissuunnitelman teossa ei ollu paikalla kuin TE-palveluiden työntekijä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aktivointisuunnitelman tekoon yrittää tunkea sosiaalityöntekijä automaattisesti. Miten tämän voi kieltää? Eli paikalla on Työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden & Sosiaalityöntekijä.

        Työllistymissuunnitelman teossa ei ollu paikalla kuin TE-palveluiden työntekijä.

        Kyllä se aktivointisuunnitelma joskus tehdään ihan vain yhden tee ee pellen toimesta. Riippuu varmaan aika paljon minkä kunnan palveluiden piirissä kidut. En tarkoittanut kiistää etteikö työtöntä yritetä väkivalloin työntää sosiaalitoimen asiakkaaksi ja pakottaa näihin tautisiin typpeihin ja moppeihin joukkoraiskaussessioihin oikein moniammatillisesti.

        Kommentti kohdistui ajatukseen että aktivointisuunnitelmalla ja työllistymissuunnitelmalla olisi joku olennainen ero työttömän kannalta. Ei ole. Kumpikin keksintö on vain julkisen vallan peittelemätöntä vittuilua työttömiä kohtaan.


    • Anonyymi

      Nyt keksin mistä tämä vattuilu työttömille johtuu. Jotkut törsää kaikki käteen jäävänsä 3000€

      https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000010368979.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3g2fdgqX4-ZYuHP2esX-M7L4ZqivGnAcZRK9p-z7yaKG7un8gm7mbry3I_aem_Af9DPH0chRwrPTJKl-JHFWzbRIjKkbX_ojRoqtPMzzXHZUsVbY6YEStXJLyCLPReyt4foaCXtVQojgzmCvFgW2RW

      En ymmärrä alkuukaan miksi pitää asua asunnossa jossa vastikkeet ovat 780€
      ja 1200€ ruokaan lol. Ite en saa millään meneen ruokaan tuollaisia rahoja. 100€ -60% allenuksilla Ai niin, mutta asunkin yksin. Mun 80 luvun rivitalokaksiossa vastike on vesimaksuineen 300€. Keskustaan 5km menee polkupyörällä, Autosta olen työttömyys aikana joutunut luopumaan, mutta täällä pärjää ilman sitäkin. Joten johtunee omasta tuhalailusta miksi jotkut haukkuvat työttömiä.

      • Anonyymi

        Siellähän puhutaan, että kaikki menee ja kun nuo kulut summaa, saattaa jäädä 1000 euroa plussalle. Miten niin kaikki menee? Yksi kertoo, että matkustelee pari kertaa vuodessa, eikä elä leveästi. Ihmiset oikeasti elävät niin eri realiteeteissa, että kuvittelevat leveästi elämisen olevan jotain ökyrikkaan rahankäyttöä.

        Kun itse tienasin bruttona 3000 e, niin allekirjoittaneen palkasta olisi ihan hyvin verottaa vaikka 20 % enempi, siksi vaikea ymmärtää valitusta verojen kiristyksestä. Allekirjoittanutta ei haittaa artikkelin ihmisten tulot tai se, ettei veroa nostettu lisää, mutta tuo puhetyyli on ajattelematonta ja loukkaavaa pienituloisia kohtaan.


    • Anonyymi

      Tyhjää rahanpolttamista Valtiolla....tehdään tehtaita ja koulutetaan suoraan töihin ...siinä on aktivointia mikä kiinnostaa ihmisiä..

    • Anonyymi

      Miksi ei tehdä aivoskannausta työnantajille miksi laittavat avoimen työpaikan ilmoituksen, johon palkkaavat aina ihmisen työpaikan sisältä tai eivät palkkaa ketään, mutta unohtavat ilmoittaa siitä?

      • Anonyymi

        Suomalaiselle työnantajalle pitää olla naamataulu mieleinen...koulutuksella ei niin väliä.....tekotissit naisille ja miehille pahvitötterö muniin....


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      654
      4814
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3241
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2498
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 255
      1899
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1363
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe