Milloin SAK palaa neuvottelemaan ja lopettaa terrorisoinnin?

Anonyymi-ap

SAK ei halua neuvotella vientivetoisesta palkkamallista. Järjestö sen sijaan uhkailee ja kiristää erilaisella pelillä. SAK:n liitoista Teollisuusliitto aikoo ajaa Nesteen kaksi yksikköä alas, Siitä koituu yritykselle yli 10 miljoonan euron tappio.

Teollisuusliitto oli kärkenä, kun Sipilän hallituksen aikana järjestettiin poliittisia lakkoja. Televisiohaastattelussa liiton puheenjohtaja Aalto joutui toteamaan, ettei saavutettu mitään, mutta näytettiin ainakin joukkovoimaa. Yrityksille tuli miljoonatappiot, lapset jäivät kouluissa ja päiväkodeissa ilman ruokaa, ihmiset eivät päässeet töihin, kun AKT ei ajanut.

Paperiliitto ajoi UPM:n tehtaat lakkoon. Liitto vastusti toimialakohtaisia sopimuksia. Lakot venyivät ja liiton lakkokassa ehtyi. Teollisuusliitto tuli apuun maksamalla lakkoilijoille lakkojen jatkamisesta. Lakkoa kesti kokolailla 112 päivää, minkä jälkeen tuli toimialakohtaiset sopimukset ja vientivetoisen mallin mukaiset korotukset. Kolmen kuukauden lakolla ei saavutettu mitään.

Miehet vaihtuu, mutta Teollisuusliiton ja Paperiliiton toimintatavat eivät ole muuttuneet. Ei välitetä sopimisesta. Kolmikanta ei kiinnosta. Uhkaillaan ja kiristetään. Rettelöidään. 1990-luvun alussa tehtiin yhteiskuntasopimus, jossa SAK oli mukana. Teollisuusliiton edeltäjä Metalliliitto ja Paperiliitto eivät siihen lähteneet, minkä takia Suomi joutui devalvoimaan ja yhteiskunta ajautui valtavaan lamaan. Nämä samat rettelöijät pullistelivat silloin eivätkä välittäneet koko kansan edusta.

Milloin rettelöijät viisastuvat ja lopettavat yhteiskunnan kurmuuttamisen?

Tässä dokumenttia 1990-luvun tapahtumista:

"AHO palaa lama-aikaan tänään perjantaina julkaistavassa kirjassaan 1991 – Mustien joutsenten vuosi.

Hallituksensa säästötoimien vuoksi kansan epäsuosioon ajautunut ex-pääministeri avaa siinä lamavuosien päätöksenteon taustoja ja tulee samalla kumonneeksi monia aikaan liittyviä sitkeitä väitteitä.

Eniten Ahoa on jäänyt lamasta kaivelemaan juuri yhteiskuntasopimuksen kariutuminen.

Kalevi Sorsan johdolla neuvotellussa sopimuksessa oli tarkoitus toteuttaa sisäinen devalvaatio ja sitoutua kustannusten alentamiseen niin, että se olisi ratkaissut sekä viennin, velkaantuneen kotimarkkinasektorin että julkisen talouden ongelmia.

– Nyt on pyrittävä kunnolliseen ratkaisuun, sopimukseen, joka alentaa kustannuksia. Palkkalinjana se tarkoittaa nolla miinus lomarahat vuosille 1992 ja 1993. Jos sellaista sopimusta ei synny, budjetti on pakko tehdä kovimman jälkeen. Myös devalvaatio on siinä tapauksessa lähellä. Muuten ei selvitä, nuori pääministeri merkitsi päiväkirjaansa 8. elokuuta 1991.

TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖT eivät sopimisesta innostuneet. Ne tyrmäsivät kaikki hallituksen kaavailemat säästötoimet eivätkä pyynnöstä huolimatta esittäneet omiaan.

Vaikka kaikki myönsivät kansantalouden romahduksen ja siitä seuraavan julkisen talouden ahdingon, kukaan ei halunnut hyväksyä pienintäkään puuttumista oman jäsenkuntansa etuihin.

Viimein 19. lokakuuta yöllä puristettiin sovittelijaksi suostuneen Sorsan johdolla sopimus, jonka kustannusvaikutus olisi vastannut hallituksen tavoittelemaa 7,5 prosentin tasoa. Se olisi saatu laskemalla vakuutetun TEL-maksua neljä prosenttia sekä tulojen alennuksella, joka olisi vastannut 60 prosenttia lomarahasta.

Työantajajärjestöt ja SAK:n Lauri Ihalainen hyväksyivät ratkaisun, mutta Paperiliiton Antero Mäki ja Metalliliiton Pehr-Erik Lundh sanoivat kiertelemättä haluavansa devalvaation.

– ­Meidät on valittu nostamaan palkkoja, ei laskemaan niitä, Aho kertoo ay-johtajien sanoneen."

Paperiliitto ja Metalliliitto ajoivat Suomen syvään lamaan 1990-luvulla. Häpeä. Liiton jäseniä pidetään pelinappuloina. Ryhmätyhmyyttä.

43

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko Teollisuusliiton Riku Aalto onnellinen mies?

      • Anonyymi

        hulluksi minä olen katsonut


      • Anonyymi

        On, näkee naamasta🫢


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­N­­­y­­­m­­­f­­­o­­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Vastakkainasettelu on kotoisin vasemmistosta. Koko ajan haukutaan hallitusta ja kailotetaan vastakkainasettelusta. Totuus on, että vain vasemmisto nostattaa vastakkainasettelua. Huono politiikka, joka ei ole koskaan tuonut mitään hyvää.
      Ei tuonut 1918, ei vuonna 1992, ei 2018 ja nyt. Teollisuusliitto on nyt viimeisenä lähetenyt terrorisoimaan yhteiskuntaa. Ylityökielto ja Nesteen Kokkolan ja Porvoon yksiköiden alasajolla uhkaaminen, ja puheet yleislakosta ovat vastuuttomia.

      SAK on kävellyt ulos kolmikannasta ja valittaa, että pitäisi päästä neuvottelemaan. Vientivetoinen malli on ollut meillä käytössä ja se on ainut oikea malli taata kestävä kehitys. Vain tuottavuuden paranemista voidaan jakaa. Julkinen puoli on yksityisen puolen elätti. Yksityinen puoli ja siellä vienti määrää korotusvaran. Vuonna 2008 mentiin vikapolulle. Silloin valtion velka on lähtenyt kasvuun. Velkaantuminen johtuu liian suurista palkankorotuksista julkiselle puolelle. Jos valtion menoja ei saada muuten leikattua, niin palkkoja joudutaan leikkaamaan, jopa 30%.

      Palkka määräytyy työn vaativuuden mukaan. Ei sen mukaan, kuka huutaa eniten, eikä sukupuolen perusteella. Se on totuus. Jos naisvaltaisilla aloilla on heikompi palkka kuin jollain muulla alalla, niin silloin naisvaltaisen alan työtehtävät ovat vähemmän vaativia. Kannattaa hakeutua vaativampiin tehtäviin, jos haluaa lisää palkkaa. Palkka ei ole kaikki. Työssä viihtyminen on suuresti riippuvainen johtamisesta ja yhteishengestä työpaikalla.

    • Anonyymi

      YTK - ei tarvitse lakkoilla!

    • Anonyymi

      Kuinka paljon Teollisuusliitto ja sen edeltäjä Metalliliitto ovat lisänneet mielenterveysongelmia ja stressiin kuolleita? Jatkuva vastakkainasettelu ja turha paasaaminen kaikesta, mikä menee tulevaisuudessa pieleen lisää ahdistusta.

      Kukaan ei tiedä, kuinka paljon ostovoima lisääntyy tai heikkenee ihmisillä. Inflaatio on saatu kuriin, palkat ja eläkkeet ovat nousseet, verot laskevat, erityisesti pieni ja keskituloisilla. Jos vaikka jotain tulonsiirtoja alennetaan, niin välttämättä ostovoima ei heikkene. Suomessa ei ketään jätetä heitteille. Sen tietää jokainen. Sitä on turha kyseenalaistaa. Kyseenalaistaminen lisää ahdistusta.

      Kuoleeko SAK:n POLIITTISEN, ei asiallisen, vaan POLIITTISEN lakkoliikkeen takia ihmisiä enemmän kuin kuoli koronaan. Se nähdään tilastoista jälkeenpäin. Kuinka paljon 1990-luvulla kuoli ihmisiä Metallin (nykyisin teollisuusliitto) ja Paperiliiton toimien takia, mitkä johti syvään lamaan? Vasemmiston aloittaman sisällisodan aikana sata vuotta sitten kuoli 38 000 suomalaista, punaisia ja valkoisia. Suomi säilytti silloinkin itsenäisyyden. Kapina ei johtanut mihinkään. Vasemmiston tavoite ei täyttynyt. Punaisia pakeni Venäjälle ja moni kuoli siellä Stalinin vainoissa. Osa oli aloittamassa talvisotaa.

      Lakkoase on vaarallinen vastuuttoman käsissä.

    • Anonyymi

      Lakoilla ei saa muuta aikaan kun että tehtaita suljetaan ja kukaan ei Suomessa uskalla investoida. Syypää näihin tuleviin lopputileihin on mielestäni AY liike , sen osoittaa joukkopako liitoista.

      • Anonyymi

        SAMA JUTTU..................
        VENÄJÄLLÄ PUTIN EI SAA AIKAA SODALLA MITÄÄN MUUTA, KUIN RAUNIOITA, ROMUA JA KÄRSIMYSTÄ JA KUOLEMAA.
        SAK ON SAMAA AIKAAN SAAVA.


    • Anonyymi

      Yleissitovuus on heti purettava kokonaisuudessaan

      • Anonyymi

        Ammattiliittojen osingot verolle. Ammattiliiton jäsenmaksun osittainen verovähennys pois. YTK:n jäsenmaksun verovähennys ok, koska on pakko kuulua kassaan. Liittoon kuuluminen on vapaaehtoista (Työsopimuslaki, 13. luku. 1. pykälä.)


    • Anonyymi

      Etulinjan väkeä koko sakki nimet ylös

    • Anonyymi

      Sak-laiset roistot taistelevat valtansa puolesta heitä ei ole kukaan valinnut äänestämällä mutta vallassa pitäisi pysyä

    • Anonyymi

      SAK on ainakin minulle kirosana.

      • Anonyymi

        YTK!


      • Anonyymi

        JA SDP on kirosana. Poliittisia lakkoja on vain silloin, kun SDP on oppositiossa niitä järjestämässä.


    • Anonyymi

      Viimeksi loppuvuoden työtaistoissa S-ryhmän toimipisteissä lakkojen vaikutukset jäivät melko vähäisiksi, kun kauppoja saatiin pidettyä auki esihenkilöiden ja töihin jääneiden työntekijöiden voimin.

    • Anonyymi

      Näin tulee tapahtumaan myös nyt jos lakkoilevat. Täytyy mennä kysymään kauppiaalta tarvitseeko työvoimaa lakon aikana, sillä minuahan ei vassarit estä työpaikalle menemistä.

      • Anonyymi

        Olisit vain tiellä. Ei sinusta mitään hyötyä ple.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisit vain tiellä. Ei sinusta mitään hyötyä ple.

        Kommunistit Pohjois-Koreaan! Ottakaa Li ja Jutta sekä Pekka mukaan!


    • Anonyymi

      Kaikki oli hyvin ennen Satosta. Tehtiin yhdessä töitä.

      • Anonyymi

        PSkat! sak on mafia!


      • Anonyymi

        Ps🇫🇮❤️👍


    • Anonyymi

      Lakkovahdit pitää olla uhkailemassa porteilla ja ovilla. Niin löyhässä on.
      Jo lakkovahtien. liivijengin olemassaolo on maalittamista ja rasismia.

      • Anonyymi

        Nesteellä tekivät diilin eli jalostamo pyörii!
        Luottiset palkitaan?
        Näin se menee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nesteellä tekivät diilin eli jalostamo pyörii!
        Luottiset palkitaan?
        Näin se menee!

        Prenikkaa pukkaa luottamusmiehille!
        Ylemmät eivät ole lakossa, miksi eivät?!!


    • Anonyymi

      Töihin saa mennä.

    • Anonyymi

      Hullua, että lakkoilevat kuulemma sen takia, että pääsisivät neuvottelemaan. Paskapuhetta. Itse ovat lähteneet neuvotteluista pois. Se on tosi.

    • Nyt puututaan jo presidentti peliin, yritetään kaikin keinoin saada tukee viher--vasemmistolle--tullee omaan nilkkaan

    • Anonyymi

      Onko Jutta lakkokenraali? Tukijoinaan Li ja Pekka?

    • Anonyymi

      Jutta on lakkoilijoiden edustaja. Sen takia kannatus on vain 4%. Essayah tulee voittamaan Urpilaisen. Demokraateilla on eroa!

    • Anonyymi

      Jussille ääni numero 5.

    • Anonyymi

      SAK n herrat luulevat johtavansa Suomea. Ette johda ettekä tule koskaan johtamaan niin kauan kun oikeistohallitus on vallassa. Nyt ei ole vassarit avittamassa, eikä tule pitkään aikaan.

    • Anonyymi

      Tämä on periaate, työntekijä kertoo, miksi aikoo töihin lakosta huolimatta.Hän kuvailee, että liiton ajatusmaailma ja poliittinen kanta eivät kohtaa hänen oman arvomaailmansa kanssa.

      – Odotan innolla, tuleeko liitolta sanktiota tästä. Tämä on poliittinen lakko ja silloinhan he väittävät, että minun poliittinen kantani on väärässä, jos en saa näin toimia. Työehtojen heikennykset ovat tarpeen ja tervetulleita. Mikään ei estä sopimasta työehtosopimuksessa uutta lakia parempia, nykyisen kaltaisia ehtoja. Joten laittakaa herjasuut kiinni ja keskittäkää panokset työehtoneuvotteluihin. Tervetuloa 2020-luvulle.........

      • Anonyymi

        Mahdollisessa kapinassa ei ole kyse palkoista.

        ''Työehtojen heikennykset ovat tarpeen ja tervetulleita.''

        Oletko koskaan ollut palkkatyössä ?? Tuskin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahdollisessa kapinassa ei ole kyse palkoista.

        ''Työehtojen heikennykset ovat tarpeen ja tervetulleita.''

        Oletko koskaan ollut palkkatyössä ?? Tuskin....

        40 vuotta elättänyt teitä sossun elättejä verotuloillani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        40 vuotta elättänyt teitä sossun elättejä verotuloillani.

        Sinulla on oikein verotuloja ??? Hienoa, olet valittu. Me tavikset joudumme maksamaan veroja.


    • Anonyymi

      Kelan elättejä on kohta nämä lakkolaiset. Toivotaan että työnantajat ottavat etupäässä töihin näitä jotka eivät ole näissä AY liikkeitten lakoissa. Siinä risuparrat itkee kun joutuvat kelan ja sossun luukuille.

      • Anonyymi

        Työvoimapula takaa sen että työnantaja ei valikoi, ottaa kenet saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työvoimapula takaa sen että työnantaja ei valikoi, ottaa kenet saa.

        Työnantaja ottaa liittoon kuulumattoman, hyvä niin.


    • Anonyymi

      Sanon lyhyesti, ei milloinkaan, kun se on punikkien hallinnoima järjestö!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe