Mistä puhe, kieli ja kuulo ovat kotoisin?

Mistä puhe, kieli ja kuulo ovat kotoisin?
Miten evolutionistit selittävät puhumisen ja kuulemisen ”kehittymisen”?
YLE Tiede -palstalla todetaan (14.4.2013): ”Etiopialaisapinan huultenmaiskuttelu voi valottaa ihmiskielen kehityksen alkuhämärää." Entä kuulo: ”Varhaiset nelijalkaiset ryömivät maalle noin 375 miljoonaa vuotta sitten, mutta korvat niille kehittyivät vasta 100 miljoonaa vuotta myöhemmin. Sitä ennen ne kuuntelivat keuhkoillaan". (HS tiede 6.2.2015)
Vahvistaako kokemusperäinen tutkimus, että näin on tapahtunut, vai onko kyseessä pelkkä tarinointi? Ylimalkaisten väitteiden asemesta on parempi tehdä johtopäätökset sekä koko järjestelmää että sen yksityiskohtia tarkastelemalla. Kokonaisuus ei toimi moitteettomasti ilman nerokkaasti suunniteltuja yksityiskohtia.
Miten esimerkiksi välikorvasta nenäonteloon kulkeva ilmastointikanava pidetään suljettuna sanoja muodostettaessa ja miten se saadaan auki nielaistaessa? Ratkaisu piilee kanavan muotoilussa. Siinä on eräänlainen jänteinen venttiili ja seinämä, se muistuttaa tynnyriä josta on pieni aukko sisäkorvaan.
Kaksi lihasta suorittaa puhumisen/nielaisun toiminnallisen eriytymisen. Kanava aukeaa vain 0,04 sekunniksi, mutta se riittää tasaamaan ilman paineen tärykalvon molemmin puolin. Sama lihas, joka avaa kanavan, on yhteydessä tärykalvoa pingottavaan lihakseen ja niillä on sama hermo.
Tämä lihas ’lukitsee’ kuuloluista vasaran ja näin estää sitä liikkumasta nielaistaessa. Tämän huomaa kun musiikkia kuunnellessa nielaisee. Nämä erittäin monimutkaiset rakenteelliset ja toiminnalliset ratkaisut edellyttävät Älykästä suunnittelua ja nerokkaita teknisiä ratkaisuja. Evolutionistit väittävät, että kuuloluista kaksi olisivat vaeltaneet nykyiselle paikalleen matelijamaisen ”esi-isämme” leukaluusta. Miten ’välivaiheet’ olisivat mahtaneet toimia tai syöminen sujunut "evoluutiopolkua" pitkin mentäessä ja mikä oli kunkin vaiheen "valintaetu"? Vai onko kyseessä pelkkä tarinointi?
Kuuloluut välittävät tiedon sisäkorvan nesteeseen
Siellä Cortin elin aistii jopa senttimetrin miljardisosan taajuisen värähtelyn (vastaa muutaman atomin kokoa). Tämä avaa ionikanavia ja välittäjäaineita lähetetään ”sähköisesti” eteenpäin. Määrätyt taajuudet vaikuttavat määrättyihin soluihin, mikä mahdollistaa äänimaiseman tulkinnan.
Mielenkiintoista on, että tärykalvon läpimitta on 17 kertaa soikeaan ikkunaan kiinnittyvää jalustinta suurempi. Tässä tieto siirretään ilman värähtelystä nesteen värähtelyyn, joka onnistuu vain tällä muuntokertoimella. Mielenkiintoista on, että kuuloluut eivät kasva muiden luiden tavoin.
Järjestelmään on asennettu myös suojarefleksi
Meillä on "tehdasasennetut kuulosuojaimet"! Jos kova ääni välittyy aivoihin, se aiheuttaa 0,004 sekunnissa refleksin, joka kiristää kuuloluiden lihakset ja estää aistinjärjestelmän vaurioitumista. Tällä voidaan myös vähentää matalien äänten aiheuttamaa haittaa keskusteltaessa. Tämä ilmiö vähentää myös oman puheen itselle aiheuttamaa häiriötä. Siksi oma puheesi ei haittaa luennon kuulemista samassa mitassa kuin naapurin puhe.
Äänen voimakkuus arvioidaan kolmella tavalla. Kun värähtelyn laajuus suurenee, kuulosolut ärsyttävät hermopäätteitä tiuhempaan ja ärsyke myös leviää ympäröiviin soluihin. Uloimmat solut ärsyyntyvät vasta kun värähtely saavuttaa suuren voimakkuuden ja tämä tiedottaa aivoille, että ääni on voimakas. Lisätietoja kirjastani "The Image of God’ (Datakirjat).
Korva pystyy havaitsemaan triljoonakertaisen äänienergian ja miljoonakertaisen Cortin elimen tyvilevyn liikkeen laajuuden. Korva kuitenkin tulkitsee eron äänen voimakkuudessa noin 10 000 -kertaiseksi. Näin asteikkoa tiivistetään suuresti kuulojärjestelmän mekanismien avulla. Tämä mahdollistaa hyvin laaja-alaisen äänenvoimakkuuden arvioinnin. Ilman tiivistämismekanismeja se ei olisi mahdollista. Kipua aiheuttavan äänen ja vaimeimman äänen ero energiassa on 1 suhde miljoonaan (10^12). Mikään ihmisen mittauslaite ei pysty samaan toteaa professori Werner Gitt kirjassaan "The Wonder of Man".
Simpukassa hiussolut suorittavat toisenkin hämmästyttävän toimenpiteen. Ne eivät ainoastaan ”vastaanota” ääntä vaan luovat ja vahvistavat sitä. Kun hyvin vaimeaa ääntä pitää vahvistaa, simpukka muuttaa sähköisiä signaaleja takaisin mekaanisiksi. Tähän tarvitaan prestin –nimistä "valkuaisainemoottoria", joka synnyttää ylimääräistä liikettä, joka liittyy nestekalvon aaltoon. Ilman tällaista "aktiivista vahvistinta" hiljaisia ääniä ei kuultaisi.
Korvanlehtien avulla saadaan selville äänen tulosuunta
Vaakatasossa tämä selviää aikaerosta oikean ja vasemman korvan ärsytyksen välillä sekä ärsytyksen voimakkuuserosta. Tämän lisäksi on selvitettävä tuleeko ääni ylhäältä vai alhaalta. Korvanlehtien muoto muuttaa korvaan päätyvän värähtelyn laatua. Tuhansien sekunnin sadasosien erot riittävät äänen tulosuunnan määrittämiseen. Evolutionistien väite, että korvanliikuttajalihakset ovat surkastuma aikaisemmasta kehitysvaiheesta, perustuu tietämättömyyteen. Niiden liike pureskeltaessa auttaa irrottamaa

29

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvanlehtien avulla saadaan selville äänen tulosuunta
      Vaakatasossa tämä selviää aikaerosta oikean ja vasemman korvan ärsytyksen välillä sekä ärsytyksen voimakkuuserosta. Tämän lisäksi on selvitettävä tuleeko ääni ylhäältä vai alhaalta. Korvanlehtien muoto muuttaa korvaan päätyvän värähtelyn laatua. Tuhansien sekunnin sadasosien erot riittävät äänen tulosuunnan määrittämiseen. Evolutionistien väite, että korvanliikuttajalihakset ovat surkastuma aikaisemmasta kehitysvaiheesta, perustuu tietämättömyyteen. Niiden liike pureskeltaessa auttaa irrottamaan korvavahaa. Lisäksi ne ylläpitävät korvanlehden verenkiertoa, sillä korvarustolla ei ole verenkiertoa. Lisäksi eräät ihmiset osaavat taitavastikin ”höristää korviaan”.
      Kuuleva korva on hyvä esimerkki ihmiskehossa havaittavasta nerokkaasta teknisestä ongelmanratkaisusta. Siinä jokainen yksityiskohta on välttämätön, jotta koko järjestelmä toimii. Sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta eivät pysty tämän kaltaiseen suunnitteluun toteaa professori Pierre Rabischong kirjassaan Le Programme Homme, s.203). Kaikki tieto korvien rakenteesta, alkionkehityksen aikaisesta kokoonpano- ja solujen erikoistumisjärjestyksestä sekä toiminnan bio-ohjelmista on koodattu yhden hedelmöityneen munasolun DNA:n tietovarastoon, mistä epigeneettinen käyttöjärjestelmä epäilemättä poimii sen.
      Kun mennään sukupolvesta seuraavaan ja munasolut kopioituvat, DNA:n tietovarastoon kertyy haitallisia, piileviä mutaatioita, joita valinta pysty poistamaan. Tämän vuoksi ihmiskunta kärsii peräti 30 000 sairaudesta ja lisää tulee kiihtyvällä nopeudella. Jokainen joka haluaa, voi helposti ymmärtää, että langenneessa maailmassa ei voi elää ”miljoonia vuosia” ja ”kehittää uusia innovaatioita”. Väitetty uusdarvinistinen evoluutio (sattumamutaatiot+valinta) on mekanismi, joka ei luo uutta vaan vie kohti varmaa sukupuuttoa.
      Antiikkisia "kehitystarinoita"
      Evolutionistit väittävät edelleen sinnikkäästi, että ihmisen alkion- ja sikiönkehityksen kuluessa käydään läpi koko evoluutiohistoria kävelemään innostuneesta kalasta lähtien ja he ovat näkevinään ihmisellä kidusten aihioita. Mielenkiintoista on, että lääkärit totesivat tämän väitteen perättömäksi jo 1920 -luvulla, mutta sitä esitellään edelleen monissa biologian oppikirjoissa evoluution todisteena. Myös Darwin piti tätä väärinkäsitystä parhaana todisteena teorialleen.
      Evolutionistit väittävät myös, että kaksi ihmisen kolmesta kuuloluusta olisivat kehittyneet matelijoiden leukaluista, jotka olisivat vähitellen vaeltaneet välikorvaan. Tähän näkemykseen liittyvät ongelmat on kuvattu tohtori Reinhard Junkerin ja professori Siegfried Schererin kirkassa "Evoluutio kriittinen analyysi" (Datakirjat).
      Raamatussa todetaan terävästi:
      ”Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit – milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi?” (Ps.94:8-9)

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍑 ­­­N­­y­m­f­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18217102

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Koska et ole lukenut artikkelia, jota muka siteeraat niin kyselet idioottimaisuuksia. Tuo kesken lauseen katkaistu lainaus kiertää ääriuskonnollisten ammattivalehtelijoiden blogeissa ja fb-päivityksissä ja herkkäuskoiset laitauskovaiset kopioivat sitä aivottomasti.

      Lue se KOKO artikkeli ja jos siitä on sen jälkeen jotain oikeaa kysyttävää eikä ammattivalehtelijoilta kopioitua, niin palataan asiaan.

      • Kuinka kuulo on voinut kehittyä miljoonia vuosia sitten, kun ei ole ollut melua eikä muitakaan ääniä? Entä silmä? Sillä pitäisi olla joku alku mistä lähtee kehittymään.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Kuinka kuulo on voinut kehittyä miljoonia vuosia sitten, kun ei ole ollut melua eikä muitakaan ääniä? Entä silmä? Sillä pitäisi olla joku alku mistä lähtee kehittymään.

        Tässä se on, kreationistisen tieteen huikea oivallus: "... miljoonia vuosia sitten, kun ei ole ollut melua eikä muitakaan ääniä? "

        Artsin on pakko olla jäätävä trolli, sillä vaikea on uskoa että kukaan, siis kukaan, on aikuisten oikeasti aikuisena näin tyhmä.


      • Voitteko evoluutio satuihin uskovat (teillä on oma uskonto) Selittää tuon?

        Tämä lihas ’lukitsee’ kuuloluista vasaran ja näin estää sitä liikkumasta nielaistaessa. Tämän huomaa kun musiikkia kuunnellessa nielaisee. Nämä erittäin monimutkaiset rakenteelliset ja toiminnalliset ratkaisut edellyttävät Älykästä suunnittelua ja nerokkaita teknisiä ratkaisuja. Evolutionistit väittävät, että kuuloluista kaksi olisivat vaeltaneet nykyiselle paikalleen matelijamaisen ”esi-isämme” leukaluusta. Miten ’välivaiheet’ olisivat mahtaneet toimia tai syöminen sujunut "evoluutiopolkua" pitkin mentäessä ja mikä oli kunkin vaiheen "valintaetu"? Vai onko kyseessä pelkkä tarinointi?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Voitteko evoluutio satuihin uskovat (teillä on oma uskonto) Selittää tuon?

        Tämä lihas ’lukitsee’ kuuloluista vasaran ja näin estää sitä liikkumasta nielaistaessa. Tämän huomaa kun musiikkia kuunnellessa nielaisee. Nämä erittäin monimutkaiset rakenteelliset ja toiminnalliset ratkaisut edellyttävät Älykästä suunnittelua ja nerokkaita teknisiä ratkaisuja. Evolutionistit väittävät, että kuuloluista kaksi olisivat vaeltaneet nykyiselle paikalleen matelijamaisen ”esi-isämme” leukaluusta. Miten ’välivaiheet’ olisivat mahtaneet toimia tai syöminen sujunut "evoluutiopolkua" pitkin mentäessä ja mikä oli kunkin vaiheen "valintaetu"? Vai onko kyseessä pelkkä tarinointi?

        "Voitteko evoluutio satuihin uskovat "

        Eli pidät uskontoja valeena, myös omaasi?

        Ja luuletko tosiaan että luomisesta tulisi totta jos onnistut jotenkin ihmeen kaupalla kumoamaan evoluution (todellisuuden) ja sitä kuvaavan teorian?


    • Anonyymi

      Puheen alku on hyvin kaukaisessa menneisyydessä ihmisen kehityshistoriassa.
      Esimerkiksi eräiden puissa asuvien apinoiden on havaittu käyttävän alkeellista puhetta.
      Niillä on erilainen merkkihuuto lähestyvän käärmeen tai kotkan varalle.
      Hominideille herkemmän ja ilmaisuvoimaisemman kielenkäytön kehittyminen on merkinnyt suurta selviytymisetua.

      • Apina saa vain alkeellista ääntä, mutta ihminen voi puhua montaa kieltä ja laulaa ym. Mihin on pysähtynyt apinan evoluutio?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Apina saa vain alkeellista ääntä, mutta ihminen voi puhua montaa kieltä ja laulaa ym. Mihin on pysähtynyt apinan evoluutio?

        Miksi avauksen lainaus on katkaistu KESKEN LAUSEEN?

        On idioottimaista esitellä kysymyksiä, joihin suurimpaan osaan on vastaus siinä osassa artikkelia joka on jätetty lainaamatta.

        Oletke edes lukenut artikkelia vai oletko niin tyhmä, että kopioit ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä tänne muiden juttuja, joista et ymmärrä etkä viitsi ottaa selvää?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Apina saa vain alkeellista ääntä, mutta ihminen voi puhua montaa kieltä ja laulaa ym. Mihin on pysähtynyt apinan evoluutio?

        Miten niin se on muka pysähtynyt?


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Apina saa vain alkeellista ääntä, mutta ihminen voi puhua montaa kieltä ja laulaa ym. Mihin on pysähtynyt apinan evoluutio?

        "Apina saa vain alkeellista ääntä, mutta ihminen voi puhua montaa kieltä ja laulaa ym. Mihin on pysähtynyt apinan evoluutio?"

        Luultavasti ihmisen seremoniaaliseen suoritukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi avauksen lainaus on katkaistu KESKEN LAUSEEN?

        On idioottimaista esitellä kysymyksiä, joihin suurimpaan osaan on vastaus siinä osassa artikkelia joka on jätetty lainaamatta.

        Oletke edes lukenut artikkelia vai oletko niin tyhmä, että kopioit ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä tänne muiden juttuja, joista et ymmärrä etkä viitsi ottaa selvää?

        Olen lukenut ja sinä et voi kumota väittämiäni.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin se on muka pysähtynyt?

        Apina on edelleen alkeellinen olio ja ihminen on huippu. Mihin on kadonnut apinan evoluutio?


    • Anonyymi

      Miksi varastat muiden tekstejä? Eikö sinunlainen varas joudu helvettiin?

    • Sä olet Artsi tuhlannut vuosia kreationismin puolustamiseen ja evoluutioteorian kumoamiseen. Teet sen kuitenkin Suomen pöhköimmällä ja oppimattomimmalla palstalla. Sinun pitäisi argumentoida vertaistesi kanssa: ehkä evoluutiobiologien, molekyylibiologien tai geneetikkojen, jotka ovat käyttäneet vuosia oman alansa oppimiseen. Vain asiantuntijat voivat kumota avauksesi, koska 99,9 % ihmisistä ei mieti tällaisia asioita koskaan.

      Vertailevat kuulotutkimukset selittävät 0sekä nykyaikaisten korvien alkuperän että niiden suorituskyvyn yhtäläisyyksien ja erojen taustalla olevien tekijöiden ymmärtämisen.

      Sen jälkeen kun kaikki maaselkärankaisten sukulinjat olivat itsenäisesti kehittäneet täryvälikorvat varhaisen mesozoisen aikakauden aikana, seuraavat kymmenet miljoonat vuodet johtivat siihen, että liskojen, lintujen ja nisäkkäiden kuuloelimet kasvoivat ja niiden ylätaajuuden rajat kasvoivat.

      Säilyvissä lajeissa liskojen papillit pysyivät suhteellisen pieninä (<2 mm), mutta lintujen papillit saavuttivat maksimipituuden 11 mm, korkeimmat taajuudet molemmissa ryhmissä lähellä 12 kHz. Nykyajan nisäkkäiden kuuloelinten koot vaihtelevat yli kymmenkertaisesti, jopa > 70 mm:iin (mahdollista kiertymisen ansiosta), samoin kuin niiden ylätaajuusrajat (12 -> 200 kHz).

      Kolmen lapsivesiryhmän kuuloelimet eroavat toisistaan luonteeltaan solurakenteeltaan, mutta niiden kuuloherkkyys ja taajuusselektiivisyys vastaavalla kuuloalueella tuskin eroavat toisistaan. Ihmisen välittömillä kädellisillä esivanhemmilla simpukka kasvoi ja alensi ylätaajuusrajaansa. Nykyihmiset osoittavat epätavallista suuntausta taajuuden selektiivisyydessä taajuuden funktiona. On ajateltavissa, että puheen kehitys vaikutti ihmisten taajuusselektiivisyysmalleihin niiden kehityksessä.

      Fossiiliset todisteet osoittavat, että tetrapodien syntymisen jälkeen noin 400 miljoonaa vuotta sitten (Ma) kesti lähes 100 ma, ennen kuin varsimatelijaryhmä alkoi jakautua useisiin sukulinjoihin. Noin 320 miljoonaa vuotta sitten syntyi nisäkäsmäisinä matelijoina tunnettu linja, joka kehittyi myöhemmin erillään kaikista muista ryhmistä, mistä myöhemmin syntyivät todelliset nisäkkäät. Nämä olivat Synapsida; nimi tulee yhdestä reiästä kallon temporaalisella alueella. Alkuperänsä jälkeen kehittyi kaksi muuta suurta sukulinjaa, Lepidosauria ja Archosauria, molemmat Diapsida (kaksi reikää temporaalisella alueella), ja ne olivat, jotka syntyivät kantamatelijoista. Lepidosauria sisältää liskot ja käärmeet ja niiden lähisukulaiset sekä sisarryhmän, joka tunnetaan nimellä rhynchocephalians.

      Toinen suuri diapsidilinja, Archosauria, sisältää nykyään kaikki linnut ja krokotiilit (krokotiilit, alligaattorit ja gavialit). Aikaisemmin tähän linjaan kuului myös dinosaurusten kaltaisia ryhmiä, joiden korville ja kuulolle on saatavilla mielenkiintoista tietoa (Gleich ym. 2005; Walsh ym. 2009). ). Arkosauruksiin liittyy varhainen jälkeläinen, kilpikonnat, joka sisältyy myös tähän, koska niiden korvat tarjoavat hyödyllistä vertailevaa tietoa korvien kehityksestä. Kaikki kolme pääryhmää perivät saman, yksinkertaisen sisäkorvan tyypin yhteiseltä esi-isältään, mutta jakautumisen jälkeen ne kehittyivät täysin itsenäisesti kehittäen ainutlaatuisia ja tunnusomaisia sisäkorvan rakennetyyppejä kussakin sukulinjassa.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5243258/

      Jos keskittyisit yhtäläisellä pieteetillä opiskelemaan evoluutiobiologiaa ja siihen liittyviä jännittäviä tutkimuslöytöjä, voisit päästä pitkälle. Kreationismi on typerysten puuhastelua, jolle ei tieteellisessä skenessä paljon hyväksyjiä löydy. Toki sen opit sivuavat tieteellisiä tutkimuksia ja tarjoavat nimeksi tosiasioita, mutta tulkinnat ovat pähkähulluja.

      • Anonyymi

        "mutta tulkinnat ovat pähkähulluja."

        Kiitos.
        Tuon selvemmin asiaa ei voisi julkituoda..


      • Ei asiantuntiatkaan voi kumota aloitustani. Lainaa sinä heiltä ja laita tänne, jos noita on.


      • Arto777 kirjoitti:

        Ei asiantuntiatkaan voi kumota aloitustani. Lainaa sinä heiltä ja laita tänne, jos noita on.

        Itse asiassa olet oikeassa. Kreationismi on falsifioimaton usko, koska maalitolppia voi siirrellä loputtomasti. Idea absoluuttisesta Jumalasta mahdollistaa aikapoikkeamat ja epäloogisuudet osana Jumalan (suurta salattua) suunnitelmaa. Ongelma on tietenkin seuraava:

        Miksi Jumala loisi maailmankaikkeuden, jonka ikä voidaan osoittaa 13,8 miljardia vuotta vanhaksi, maailman, jonka ikä voidaan osoittaa 4,5 miljardia vuotta vanhaksi ja biosfäärin, joka voidaan selittää evoluutiolla. Miksi suuri suunnittelijasi huijaa ja vääristelee aineistoa niin, että sen voidaan osoittaa olevan monta kertaluokkaa vanhempi, kuin väität? Jos tällainen suunnittelija on olemassa, se on helvetillinen urpo ja kusipää. Se on kaikesta mahdistaan huolimatta luonut maailman, jossa on virheitä.

        Tieteelliseltä teorialta odotetaan falsifioitavuutta, mutta absoluuttinen entiteetti on jokin, jota ei voi tieteen keinoin falsifioida - etenkään, kun se on päättänyt piiloutua ihmisiltä. Suuri suunnittelijasi on aukkojen Jumala.

        Tietenkin vaihtoehtona voidaan esittää gnostilainen luomistaru: alussa oli Yksi, joka oli absoluuttisen täydellinen, sanoin kuvaamaton ja tajunnan räjäyttävän selittämätön. Siitä virtasi muut jumaluudet, joista Sophian lankeemuksen seurauksena syntynyt leijonapäinen käärme loi aineellisen maailmankaikkeuden jumalallisen täyteyden ulkopuolelle. Tämä surkea demiurgi uskoi olevansa ainoa Jumala, mutta hän oli typerä Jumala (Samael) ja sokea Jumala (Saklas) ja tutummin Yaldabaoth. Maailmassa on virheitä, koska aineellisen maailmankaikkeuden luonut Jumala on virhe - vahingossa olevaksi tullut surkimus.

        Myöskään gnostilaista luomistarua ei voi mitenkään falsifioida - se on uskon - ei tieteen alaa. Voit vain todeta laiskasti ja typerästi: se on harhaoppi, mitä se ei ole sen enempää kuin sinun uskosi kreationismiin. Raamattu on ihmisten kirjoittama kirja, eikä pronssikautisten kirjoittajien sukuluetteloiden pohjalta voi laskea maailmankaikkeuden ikää. Mä uskon, että sun suuri suunnittelija on epäonnistunut Jumala, koska se ei pystynyt luomaan maailmaa, jossa ei olisi pahuutta, sairauksia, luonnonkatastrofeja jne., minkä se tietenkin olisi voinut tehdä, jos olisi niin nerokas kuin väität.

        Jumala ei voi olla samaan aikaan kaikkivoipa ja kaikkihyvä, koska pahutta on, eikä Jumala poista sitä. Tahdon vapaus ei ratkaise ongelmaa, koska kaikkivoipa Jumala tuntee myös tulevaisuuden ja jokaisen ihmisen jokaisen päätöksen ennalta, mikä johtaa täysin determinoituun maailmankaikkeuteen ja predestinaatioon. Sä voit jauhaa epäonnistuneesta luojajumalasta vaikka maailman tappiin, mutta yksikään rationaalinen ihminen ei usko aukkojen Jumalaan.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Ei asiantuntiatkaan voi kumota aloitustani. Lainaa sinä heiltä ja laita tänne, jos noita on.

        Aloitat tuon muka sinun avauksesi (oikeasti ties mistä kopioidun) lainauksella Hesarista ja tuo lainaus on KATKAISTU KESKEN LAUSEEN.

        Voitko rehellisesti vastata:
        1) MIksi lainaus on katkaistu niin, että sen informaatiosisältö on oleellisesti vähentynyt?
        2) Oletko edes lukenut koko artikkelia, jota muka lainaat?

        Vai puistattaako rehellisyys sinua niin paljon, että jätät mielummin vastaamatta?


      • Anonyymi
        NeoGnostic kirjoitti:

        Itse asiassa olet oikeassa. Kreationismi on falsifioimaton usko, koska maalitolppia voi siirrellä loputtomasti. Idea absoluuttisesta Jumalasta mahdollistaa aikapoikkeamat ja epäloogisuudet osana Jumalan (suurta salattua) suunnitelmaa. Ongelma on tietenkin seuraava:

        Miksi Jumala loisi maailmankaikkeuden, jonka ikä voidaan osoittaa 13,8 miljardia vuotta vanhaksi, maailman, jonka ikä voidaan osoittaa 4,5 miljardia vuotta vanhaksi ja biosfäärin, joka voidaan selittää evoluutiolla. Miksi suuri suunnittelijasi huijaa ja vääristelee aineistoa niin, että sen voidaan osoittaa olevan monta kertaluokkaa vanhempi, kuin väität? Jos tällainen suunnittelija on olemassa, se on helvetillinen urpo ja kusipää. Se on kaikesta mahdistaan huolimatta luonut maailman, jossa on virheitä.

        Tieteelliseltä teorialta odotetaan falsifioitavuutta, mutta absoluuttinen entiteetti on jokin, jota ei voi tieteen keinoin falsifioida - etenkään, kun se on päättänyt piiloutua ihmisiltä. Suuri suunnittelijasi on aukkojen Jumala.

        Tietenkin vaihtoehtona voidaan esittää gnostilainen luomistaru: alussa oli Yksi, joka oli absoluuttisen täydellinen, sanoin kuvaamaton ja tajunnan räjäyttävän selittämätön. Siitä virtasi muut jumaluudet, joista Sophian lankeemuksen seurauksena syntynyt leijonapäinen käärme loi aineellisen maailmankaikkeuden jumalallisen täyteyden ulkopuolelle. Tämä surkea demiurgi uskoi olevansa ainoa Jumala, mutta hän oli typerä Jumala (Samael) ja sokea Jumala (Saklas) ja tutummin Yaldabaoth. Maailmassa on virheitä, koska aineellisen maailmankaikkeuden luonut Jumala on virhe - vahingossa olevaksi tullut surkimus.

        Myöskään gnostilaista luomistarua ei voi mitenkään falsifioida - se on uskon - ei tieteen alaa. Voit vain todeta laiskasti ja typerästi: se on harhaoppi, mitä se ei ole sen enempää kuin sinun uskosi kreationismiin. Raamattu on ihmisten kirjoittama kirja, eikä pronssikautisten kirjoittajien sukuluetteloiden pohjalta voi laskea maailmankaikkeuden ikää. Mä uskon, että sun suuri suunnittelija on epäonnistunut Jumala, koska se ei pystynyt luomaan maailmaa, jossa ei olisi pahuutta, sairauksia, luonnonkatastrofeja jne., minkä se tietenkin olisi voinut tehdä, jos olisi niin nerokas kuin väität.

        Jumala ei voi olla samaan aikaan kaikkivoipa ja kaikkihyvä, koska pahutta on, eikä Jumala poista sitä. Tahdon vapaus ei ratkaise ongelmaa, koska kaikkivoipa Jumala tuntee myös tulevaisuuden ja jokaisen ihmisen jokaisen päätöksen ennalta, mikä johtaa täysin determinoituun maailmankaikkeuteen ja predestinaatioon. Sä voit jauhaa epäonnistuneesta luojajumalasta vaikka maailman tappiin, mutta yksikään rationaalinen ihminen ei usko aukkojen Jumalaan.

        Arto taisi yrittää sanoa ettei hän lue edes tekstejä mitä kopio tänne vaan ihan kylmiltään tietämättä itse sisällöstä kopio ne. Hän haluaa muidenkin tekevän samaa.
        Näkeehän sen hänen ulostulostaan muutenkin, ettei hän lue edes vastauksia täällä.

        Tämän takia olen eri mieltä hänen opiskelustaan. Hän ei opiskele mitään. Hän odottaa oman uskonnollisen tahon kertovan hänelle mitä hänen pitää tehdä.


      • NeoGnostic kirjoitti:

        Itse asiassa olet oikeassa. Kreationismi on falsifioimaton usko, koska maalitolppia voi siirrellä loputtomasti. Idea absoluuttisesta Jumalasta mahdollistaa aikapoikkeamat ja epäloogisuudet osana Jumalan (suurta salattua) suunnitelmaa. Ongelma on tietenkin seuraava:

        Miksi Jumala loisi maailmankaikkeuden, jonka ikä voidaan osoittaa 13,8 miljardia vuotta vanhaksi, maailman, jonka ikä voidaan osoittaa 4,5 miljardia vuotta vanhaksi ja biosfäärin, joka voidaan selittää evoluutiolla. Miksi suuri suunnittelijasi huijaa ja vääristelee aineistoa niin, että sen voidaan osoittaa olevan monta kertaluokkaa vanhempi, kuin väität? Jos tällainen suunnittelija on olemassa, se on helvetillinen urpo ja kusipää. Se on kaikesta mahdistaan huolimatta luonut maailman, jossa on virheitä.

        Tieteelliseltä teorialta odotetaan falsifioitavuutta, mutta absoluuttinen entiteetti on jokin, jota ei voi tieteen keinoin falsifioida - etenkään, kun se on päättänyt piiloutua ihmisiltä. Suuri suunnittelijasi on aukkojen Jumala.

        Tietenkin vaihtoehtona voidaan esittää gnostilainen luomistaru: alussa oli Yksi, joka oli absoluuttisen täydellinen, sanoin kuvaamaton ja tajunnan räjäyttävän selittämätön. Siitä virtasi muut jumaluudet, joista Sophian lankeemuksen seurauksena syntynyt leijonapäinen käärme loi aineellisen maailmankaikkeuden jumalallisen täyteyden ulkopuolelle. Tämä surkea demiurgi uskoi olevansa ainoa Jumala, mutta hän oli typerä Jumala (Samael) ja sokea Jumala (Saklas) ja tutummin Yaldabaoth. Maailmassa on virheitä, koska aineellisen maailmankaikkeuden luonut Jumala on virhe - vahingossa olevaksi tullut surkimus.

        Myöskään gnostilaista luomistarua ei voi mitenkään falsifioida - se on uskon - ei tieteen alaa. Voit vain todeta laiskasti ja typerästi: se on harhaoppi, mitä se ei ole sen enempää kuin sinun uskosi kreationismiin. Raamattu on ihmisten kirjoittama kirja, eikä pronssikautisten kirjoittajien sukuluetteloiden pohjalta voi laskea maailmankaikkeuden ikää. Mä uskon, että sun suuri suunnittelija on epäonnistunut Jumala, koska se ei pystynyt luomaan maailmaa, jossa ei olisi pahuutta, sairauksia, luonnonkatastrofeja jne., minkä se tietenkin olisi voinut tehdä, jos olisi niin nerokas kuin väität.

        Jumala ei voi olla samaan aikaan kaikkivoipa ja kaikkihyvä, koska pahutta on, eikä Jumala poista sitä. Tahdon vapaus ei ratkaise ongelmaa, koska kaikkivoipa Jumala tuntee myös tulevaisuuden ja jokaisen ihmisen jokaisen päätöksen ennalta, mikä johtaa täysin determinoituun maailmankaikkeuteen ja predestinaatioon. Sä voit jauhaa epäonnistuneesta luojajumalasta vaikka maailman tappiin, mutta yksikään rationaalinen ihminen ei usko aukkojen Jumalaan.

        Maailmankaikkeus on vain 6000 vuotta vanha.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aloitat tuon muka sinun avauksesi (oikeasti ties mistä kopioidun) lainauksella Hesarista ja tuo lainaus on KATKAISTU KESKEN LAUSEEN.

        Voitko rehellisesti vastata:
        1) MIksi lainaus on katkaistu niin, että sen informaatiosisältö on oleellisesti vähentynyt?
        2) Oletko edes lukenut koko artikkelia, jota muka lainaat?

        Vai puistattaako rehellisyys sinua niin paljon, että jätät mielummin vastaamatta?

        Kun ette lue edes näitä lyhyitä luetteko sitten pitkiä? Tänne ei voi laittaa kuin tietyn mittaisia.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Kun ette lue edes näitä lyhyitä luetteko sitten pitkiä? Tänne ei voi laittaa kuin tietyn mittaisia.

        Koska sinusta tuli tuollainan varas ja synnintekijä?


      • Anonyymi

        Teikäläisiä evoluutioon uskovia on petetty pahemman kerran ja vieläpä tarkoitushakuisesti.


    • Anonyymi

      Tätä ei löydy raamatusta, mutta voit myös miettiä, että onko maailmankaikkeus kieputtanut ihmisen pystyyn kuin antennin, jotta kurkkuchakra on ylhäällä eikä alhaalla.

      5. Kurkkuchakra – Vishuddha
      Symboli: Ympyrä, 16-terälehtinen lootus.
      Sanskriitin kielellä Vishuddha merkitsee puhdistautumista ja sanan hindusymboli muodostuu 16-lehtisestä lootuksenkukasta, jonka jokaisessa terälehdessä on sanskriitin kielisiä vokaaleja henkeä edustaen. Kukan sisällä on puhetta kuvaava, alaspäin osoittava kolmio sekä ympyränmuotoinen täysikuu ja Airavata, monikärsäinen elefantti.

      Pääteema: Kommunikaatio, itseilmaisu, luovuus äänen kautta, tahdonvoima.
      Viides energiakeskus eli kurkkuchakra avautuu eteenpäin ja se sijaitsee kaulakuopan ja kurkunpään välissä. Siihen liitetään kuunteleminen ja oman totuuden puhuminen, vastuu omista tunteista sekä kyky yhdistää sydän ja mieli. Taiteellinen luovuus, inspiraatio ja sisäinen riippumattomuus ovat osa tämän chakran harmonista toimintaa. Kurkkuchakran toimiessa vajaasti sen heikot energiat heijastuvat muun muassa arvostelun pelkona, mielipiteiden mustavalkoisuutena, ujoutena ja naamion taakse piiloutumisena.

      Fyysiset ja henkiset ominaispiirteet
      Aisti: kuulo.
      Ruumiinosat: Kurkku, korvat, suu, nenä, niska.
      Umpirauhanen: kilpirauhanen.
      Hormoni: tyroksiini.
      Kilpirauhanen eli tyreoidea on pehmeä rauhanen, joka koostuu kahdesta lohkosta sijaiten kaulan etukeskiosassa kurkunpään alapuolella. Kilpirauhanen erittää kolmea hormonia: tyroksiinia, trijodotyroniinia ja kalsitoniinia, joka säätelee veren kalkkipitoisuutta yhdessä muiden hormonien kanssa. Tyroksiinilla ja trijodotyroniinilla sen sijaan on keskeinen merkitys ihmisen aineenvaihdunnassa, ne vaikuttavat muun muassa normaaliin kasvuun ja kehitykseen, energia-aineenvaihduntaan sekä ruumiinlämmön, verenkierron ja lisääntymisen säätelyreaktioihin.

      Pyhä toimitus: Synnintunnustus, rippi.
      Energia seuraa ajatusta – jokaisella ajatuksella, lauseella, teolla, on oma värähtelynsä. Mielemme täyttyessä myönteisistä ajatuksista ja mielikuvista, myös elämä ympärillämme heijastaa näitä energioita. Kurkkuchakran teemana puhdistautuminen tarkoittaa fyysisen tason lisäksi myös henkistä tasoa. Päästäessämme irti kielteisistä ajatuskuvioista, anteeksiantaessamme itsellemme sekä muille, vapautamme kurkkuchakran kautta energiavirran, joka auttaa tavoittamaan sielumme todellisen voiman.
      Kehitysikä: Elinvuodet 29-35 ja 78-84.
      Sieluntoive: Totuuden ilmaisu, maailmankaikkeuden äänen kuuleminen ja energeettisen yhteyden kokeminen olemassaoloon, oikeus tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.
      Elämänläksy: Persoonallinen ilmaisu, riippumattoman valinnan voima.

    • Entäs onko siitä viimein pääsry selvyyteen että kenenkä jumala on se parahin?

      • Anonyymi

        Ennen kaikkea perustelut olisi mukava kuulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen kaikkea perustelut olisi mukava kuulla.

        Ettekö vieläkään tajua ? Jeesus on ainoa, joka todisti omat sanansa ylösnousemuksellaan elämän jatkuvan ruumiin kuoleman jälkeen ja kertoi lopunpäivien tulevat tapahtumat, jotka toteutuvat meidän silmien edessä, eikä sokeat ateistit huomaa mitään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe