Muistinmenetys petoksen jälkeen

Anonyymi-ap

Tyttöystäväni petti minua hyvin julmalla tavalla ja asiasta tuli myös julkinen, kun luokkakaverini oli nähnyt hänet toisen miehen kanssa pussailemassa kotibileissä.

Tyttöystäväni halusi kuitenkin palata kanssani yhteen, mutta sitä ennen hänellä oli vipinää myös toisen miehen kanssa.

Muistan kuinka surin ja samalla häpesin suunnattomasti tyttöystäväni tekoja. Surin siksi koska hän oli parasta mitä minulle oli koskaan tapahtunut ja sitten hän teki ihan hirveitä. Häpesin, koska jouduin luokkakavereideni ivan ja pilkan kohteeksi, kun tyttöystäväni pussaili toista miestä.

En oikein itsekään ymmärrä mitä tapahtui, mutta ikäänkuin unohdin koko pettämisasian. Menimme naimisiin tyttöystäväni kanssa ja kuvittelin, että suhteemme on aina ollut täydellisen uskollinen ja puhdas. Kuin unelmien satukirjasta.

Häiden jälkeen minulla oli kuitenkin sisäisesti määrittämätöntä pahaa oloa, musta möykky sisällä. Olin kuitenkin onnellinen siitä että sain olla prinsessani kanssa yhdessä. Lihoin melko paljon ensimmäisen avioliittovuoden aikana eikä seksi maistunut.

Parin vuoden kuluttua ikään kuin havahduin siihen, että vierelläni on kaunis nainen ja seksikin alkoi taas maistumaan.

Mutta siitä vuosi eteenpäin (3 vuotta naimisiin menostamme) yhtäkkiä heräsin keskellä yötä hiestä märkänä ja kauhukuvat ilmestyivät mieleeni. Mieleeni palautui kaikki pettämiset, joihin vaimoni oli syyllistynyt seurusteluaikanamme. Herätin vaimoni keskellä yötä ja tivasin, että miksi hän petti minua! Hän ei myöntänyt mitään petosta koskaan sattuneenkaan, myönsi ainoastaan ne asiat joista oli jo jäänyt kiinni. Pussailun lisäksi ei ollut kuulemma tehnyt mitään muuta. Yhden toisen miehen luona oli ollut yötä, mutta hän oli nukkunut sohvalla ja mies omassa sängyssään!

Nyt on kulunut asioista jo useita vuosia ja muistini pelaa jo täysin normaalisti. Muistan kaiken taas. Minua häiritsee, että vaimoni ei tunnusta tekojaan, sen hän olisi minulle kyllä velkaa. Vaimoni mielestä on henkistä väkivaltaa asian puheeksiottaminen, minun mielestäni taas puhumisen kieltäminen on henkistä väkivaltaa.

Mikä juttu tämä muistinmenetys oikein on? Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

11

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa. Vaimoni sekä vaimoni paras kaveri ihmettelevät, miksi edelleen monen vuoden kuluttua vatvon näitä asioita. Selitys on se, että vaikka nämä asiat voivat olla heille vanhoja, minulle ne ovat uusia, koska olin niin pitkään muistamaton. Sen yöllisen heräämisen jälkeen, kun aloin muistamaan asioita, olen melko vaivalloisesti saanut palautettua asioita mieleeni. Se on ollut kuitenkin työlästä ja aikaa vievää.

      Haluan nyt selvittää asiat loppuun asti. Minua on haukuttu siitä, että miksi haluan muistella niin vanhoja. Avainsana onkin tosiaan muistelu, koska menetin muistini henkisen trauman vuoksi. Nyt kun muistini on palautunut, haluan selvittää asiat perinpohjin. En anna periksi ennen kuin vaimo tunnustaa pettämisen. Nyt revitään vanhat haavat auki. Kuinka voin antaa edes anteeksi jos en saa tunnustusta siitä, että väärin on toimittu?

      Olen melko uskollista sorttia, enkä ole koskaan pettänyt vaimoani. Kymmenisen kertaa minulle on vieraat naiset ehdotelleet suhdetta, mutta kertaakaan en ole langennut loveen. Mutta otan nyt tietoisen riskin, että vaimoni lähtee pois, koska haluan selvittää nämä vuosia sitten sattuneet asiat, jotka saivat minun muistini katoamaan 3 vuodeksi kokonaan ja senkin jälkeen vielä osittain muutamaksi vuodeksi. Muistin murujen keräily vei paljon aikaa ja energiaa. En enää välitä jos vaimo nyt päättää lähteä, aiemmin säikähdin, kun hän uhkaili erolla jos vielä kaivelen vanhoja. Jos vaimo nyt lähtee, niin lähtee. Jos hän haluaa selvittää menneet kanssani, niin nyt pitää kertoa koko totuus.

    • Anonyymi

      Et ole yksin. Mulle kävi ihan samoin. Yhtäkkiä rupesin muistamaan ja tajuamaan mitä tapahtui menneisyydessä. Vaimo reagoi ihan samalla tavalla. Ei muista ja ei tunnusta.

    • Anonyymi

      Jatkoa. Olin aina kuvitellut, että miehet ovat niitä jotka pettävät ja naiset niitä jotka ovat uskollisia.

      Mutta ainakin omalla kohdallani on aivan päinvastainen tilanne.

      Olen työpaikalla johtavassa asemassa ja minulla on useita naisia alaisina. Valtaosa työkavereistani on naisia. Työssä on joutunut myös majoittumaan toisella paikkakunnalla jossa on myös naisia. Olen vuosien mittaan saanut suoria ehdotuksia ja vihjailuita. Eräskin minua kymmenen vuotta nuorempi erittäin kaunis nainen kyseli, miksi ei nähnyt minua pikkujouluissa, hän niin odotteli minua siellä. Kun ei saanut minulta vastakaikua, hän tuki suoraan sanomaan minulle kasvotusten, että jos alan hänen kanssaan seurustelemaan, hän jättää heti miehensä. Hän oli toki kaunis nuori nainen, mutta pettäminen ei käynyt mielessänikään, päinvastoin minun kävi hirveästi hänen miestään sääliksi. Tämä nuorempi nainen ei ole enää samassa paikassa töissä, mutta kuulin että hän on mennyt naimisiin tämän saman miehen kanssa, josta sanoi ottavansa heti eron, jos hän saisi minut! Siis mitä ihmettä?!

    • Anonyymi

      Voisiko muistinmenetys johtua siitä, että kiellät tällaisen ikävän asian itsellesi tapahtuneen, kun et halua uskoa sitä tapahtuneen, et kestäisi pettämisen kokemista (epäilyä vain, ei varmaa tietoa) ja siten ei tunnu niin merkitykselliseltä ja samalla unohtuu? Tilanteet jääneet mielikuviisi elämään ja tulevat nyt jonkun kokemasi jälkeen uudelleen mieleen? Mielen syöverit on ihmeellisiä kokemuksia?

      • Anonyymi

        Apn satuja!


    • Anonyymi

      Kyseessä on ns dissosiatiivinen muistinmenetys.

      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00362

      Dissosiatiivinen muistinmenetys tarkoittaa, ettei henkilö muista lähimenneisyyteen liittyvää tärkeää asiaa tai asioita. Yleensä muistinmenetys koskee jotain tiettyä tapahtumaa tai asiaa. Joskus se voi koskea laajalti koko muistia, ja se voi merkitä myös henkilön oman identiteetin ja elämänhistorian unohtumista. Dissosiatiivinen muistinmenetys koskee kuitenkin aina muistoa, joka on jo tallentunut pitkäkestoiseen muistiin mutta jota ihminen ei tavoita sieltä. Dissosiatiivinen muistinmenetys on yleensä palautuva tilanne.

      Muistinmenetys ei johdu elimellisestä (orgaanisesta tai somaattisesta) vaan psyykkisestä syystä. Muistinmenetys on vakavampaa tai laajempaa kuin tavallinen unohtelu. Määritelmän mukaan muistinmenetys on reaktio raskaisiin tai traumaattisiin tapahtumiin tai asioihin. Monesti muistin menetys koskee tapahtumia (esim. onnettomuutta) tai äkillistä menetystä (esim. läheisen kuolemaa). Se, miten paljon henkilö kykenee muistamaan traumaattisesta tapahtumasta, vaihtelee usein eri päivien ja tilannetekijöiden (kuten eri haastattelijoiden) välillä. On kuitenkin tunnusomaista, että dissosiatiivisessa muistinmenetyksessä tapahtuman keskeinen sisältö ei palaa mieleen muistinmenetyksen aikana. Muistamattomuus voi koskea eripituisia ajanjaksoja minuuteista kymmeniin vuosiin.

    • Anonyymi

      Pettäminen tai erotapahtuma on usein verrattavissa yhtä suureen suruun kuin läheisen ihmisen kuolema. On jopa sanottu, että se on kuolemaakin pahempaa surua, koska toinen on valinnut itse olla erossa, kun taas kuollut puoliso olisi halunnut jatkaa yhteistä elämää.

      Kyseessä on varsin yleinen ja todellinen reaktio, että muisti lähtee kovassa henkisessä traumassa, esimerkiksi rankan pettämiskokemuksen myötä.

      https://www.is.fi/terveys/art-2000006142813.html

    • Anonyymi

      Dissosiatiivinen muistinmenetys on suojamekanismi, jonka turvin ihminen pystyy jatkamaan mahdollisimman normaalisti elämäänsä kovan traumaattinen kokemuksen jälkeen.

      Esimerkiksi jotkut WTC:n terrori-iskusta selvinneet muistavat itse koneen iskeytymishetken, mutta eivät sitä, kuinka selvisivät ulos rakennuksesta, ja miten he jättivät onnettomuusalueen.





      Dissosiatiivisen muistinmenetyksen pääsyy on yleensä traumaattinen tai hyvin kuormittava kokemus, jonka potilas on kokenut tai joutunut todistamaan, kuten esimerkiksi onnettomuus, uskottomuuden uhriksi joutuminen, sotatila, itsemurhayritys tai lapsen kaltoinkohtelu. 

      Perinnöllinen alttius epäkypsien puolustusmekanismien käyttöön ja dissosiaation ”harjoittelu” lapsena tapahtuneiden kuormittavien kokemusten johdosta edesauttaa sekin muistinmenetyksen puhkeamista.

      Tarkkoja dissosiatiivisen muistinmenetyksen esiintymislukuja ei ole, mutta se on luultavasti melko yleinen. Häiriö voi ilmetä missä iässä tahansa, mutta hoitoon hakeutuvista suurin osa on nuoria aikuisia.

      • Anonyymi

        Näitä lukiessa tulee mieleen myös syyllistäminen vainoamisesta. Tarkoitan tilannetta, joka on ylireakoiva/ kärjistävä ja siten syyllistetylle järkyttävä kokemus, jossa näkemyserot ovat niin erilaiset. Itse tällaisen kokenut ja olin aika kykenemätön puolustamaan oikeuksiaan.

        Aikaisemmin ajattelin syyksi enemmän kokemattomuuteni, mut totuus voikin olla enemmän se järkytyksen tunne itsellä toisen kokemasta, joka oli itselle täysin toisenlainen kuin toisen kokema. Tämä kokemus on muuttanut itseni todella varovaiseksi, kaikessa kanssakäymisessä muiden kanssa. Olin tämän tuntemuksen kanssa niin yksin.

        Totuus on kuitenkin se, joka pitänyt itseni jollain tavalla uskovana paremmasta huomisesta. Nykyisin ärsyynnyn kaikenlaisista mustamaalaamisista ja pahantahtoisuuksista muita kohtaan, koska se on minusta todella epäreilua muita kohtaan. Ja näin toimivat ovat raukkamaisia, tämä oma mielipide.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä lukiessa tulee mieleen myös syyllistäminen vainoamisesta. Tarkoitan tilannetta, joka on ylireakoiva/ kärjistävä ja siten syyllistetylle järkyttävä kokemus, jossa näkemyserot ovat niin erilaiset. Itse tällaisen kokenut ja olin aika kykenemätön puolustamaan oikeuksiaan.

        Aikaisemmin ajattelin syyksi enemmän kokemattomuuteni, mut totuus voikin olla enemmän se järkytyksen tunne itsellä toisen kokemasta, joka oli itselle täysin toisenlainen kuin toisen kokema. Tämä kokemus on muuttanut itseni todella varovaiseksi, kaikessa kanssakäymisessä muiden kanssa. Olin tämän tuntemuksen kanssa niin yksin.

        Totuus on kuitenkin se, joka pitänyt itseni jollain tavalla uskovana paremmasta huomisesta. Nykyisin ärsyynnyn kaikenlaisista mustamaalaamisista ja pahantahtoisuuksista muita kohtaan, koska se on minusta todella epäreilua muita kohtaan. Ja näin toimivat ovat raukkamaisia, tämä oma mielipide.

        Mistä kopioit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kopioit?

        En mistään, puhun omasta kokemuksesta tämän.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      241
      2132
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe