Eläimet syntyivät elimistä

Anonyymi-ap

Kirja fossiileista paljastaa kuvina että meressä muinoin eläneet eliölajit ovatkin elimiä nykyeläinten ruumiissa.

Miten niistä muodostui elimistö?
Kaksi tuollaista elineliötä liittyi toistensa seuraan jonkinlaisella symbioottisella suhteella. Tai sitten kaksi eri elineliötä harjoitti lajien välistä sukupuolisuutta.

Ihminen syntyi kun kymmenet eri elineliöt liittyi toisiinsa symbioottisiin suhteisiin. Ihminen koostuu ehkä 200 eri elineliöstä.

Atomista hyppy elämän perusrakennusosiin on kai melko pieni. Tarvitaan muutamia kymmeniä tai satoja atomeja ja saadaan jo jotain elämään viittaavaa aikaan???

Onko elämä voinut syntyä evoluution avulla kokonaan. Onko olemassa Luoja universumin laajuinen vai syntyikö elämä Alien ufo olentojen työnä?

Tässä ketjussa voi ilmaista perustellun vaikka kuinka hataran mielipiteensä.

18

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten mielipide voi olla samaan aikaan perusteltu ja hyvin hatara?

      • Anonyymi

        Kaikki mielipiteet jotka eivät ole empiirisiä ovat hataria. Tähän aiheeseen on mahdoton mitään empiiristä liittää. Kuitenkin mielipidettään voi perustella esim. Kirjojen avulla, yksittäisten tutkimusten tai kuvien avulla, kanavoinnin tai taivaan asukkaan antaman tiedon avulla yms. Tavoin. Minulle kelpaa jopa mielikuvitus perusteluksi jos se on esteettisesti kaunis teoria.

        Savorisen jutut ovat mielestäni pienessä määrin perusteltuja vaikka vaikuttavat täysin oudoilta. Tämän ketjun avaus perustuu pariin valokuvaan fossiileista ja mielikuvitukseen. Perusteluksi riittää että kyseessä on HYPOTEESI.

        Alieneista voidaan esittää hataria perusteluja monin tavoin, mutta ei mitään empiiristä.
        Perusteluksi kelpaa minulle Hare Krishna kirjat jotka puhuu että maan päällä on vieraiden maailmojen asukkaita. Esim. Elia, joka lensi tulisilla vaunuilla taivaaseen katsotaan eräin paikoin vieraasta maailmasta tulleeksi.

        Jne.


    • Anonyymi

      Bakteerit kasvattivat ympärilleen ihmisen suojakseen ja ravinnonlähteekseen.

    • Anonyymi

      Kaikki elämä on syntynyt pienempien osien liittyessä yhteen. Se prosessi alkoi joskus kuka ties milloin, kun häviävän pienet hiukkaset yhdistyivät isommiksi kokonaisuuksiksi ja ne yhdistyi keskenään jne., kunnes tultiin vaiheeseen, jossa tähdissä fuusioitui kaiken epäorgaanisen ja orgaanisen rakennusaineet. Niistä muodostui mm. mineraaleja ja ne "hakeutuivat" yhteen taas suuremmiksi kokonaisuuksiksi, joista lopulta syntyi planeetat. Osasta rakennusaineita syntyi vettä ja kaasua. Ne taas muodostivat jälleen suuremman kokonaisuuden, eli planeetan, jossa ainakin yhdessä syntyi kokonaisuutena olosuhteet, joka mahdollisti taas uuden kehittymisen. Näissä olosuhteissa, kaasujen ja nesteen lisäksi, syntyi muunlaisia orgaanisia kokonaisuuksia. Ne muodostivat ensimmäiset eliöt, teorian mukaan alkusolut, jotka kehittyivät aikansa ja lopulta alkoivat yhdistyä taas suuremmaksi kokonaisuudeksi. Yhteen kerääntyvien solujen tai sen kaltaisten eliöiden välille syntyi yhdistäviä asioita, jonka avulla solut tms. hyödyttivät toisiaan ja samalla itseään. Se mahdollisti niiden kehittymisen ja kasvamisen. Elimet alkoivat kehittymään tämän prosessin mahdollistamana kollektiivin sisällä, sekä myös edellytyksenä eliökollektiivien selviytymiselle. Nykyiset eliöt, kuten ihminen, on siis lukuisia kehitysvaiheita läpikäynyt pienempien eliöiden kollektiivi, joita yhdistää monenlaiset asiat, kuten hermoverkosto, verisuoniverkosto, sekä niitä suojaavat kudokset. Nämä kollektiivit kehittivät lopulta hermoverkoston ytimen, eli aivot, josta tuli kollektiivin yhteinen ohjaus- ja hallintakeskus. Tässä keskuksessa syntyi myös anomalia nimeltä tietoisuus, jossa pienet eliöt yhdistyivät yhdeksi "henkiseksi" entiteetiksi. Kuten huomaamme, tietoisuudessa jokainen kokee olevansa yksi, yksilö, vaikka jokainen meistä on valtava kollektiivi eri vaiheiden yhdistelmiä.

      • Anonyymi

        Pahoittelut, että unohdin kappalejaon.


    • Anonyymi

      Hypoteesi ontuu kyllä pahoin kun mietitään kasvikuntaa eläinkunnan asemasta. Kasvit kuten puut eivät koostu elimistä vaan ovat rakenteeltaan muihin asioihin perustuvia.

      Onko muuten koskaan löydetty kasvifossiileja? Vai pitääkö olla aina luuranko jotta voisi tulla fossiili. Luut kestää pitkään mutta kasvimassa maatuu nopeasti pois.

      Mikähän hypoteesi voisi valaista kasvien syntyä?

      • Anonyymi

        Kaikki syntyy saman periaatteen mukaan. Siemen, munasolu tai maapallo on säilyttävä Yin puoli. Kun Yin puolen oma ripaus Yang puolta aktivoituu, se yhtyy Aurinkoon, eli muuntavaan Yang puoleen.

        Ajattele, että kasvin siemen maan sisällä on tuo säilyttävä, kiinteä Yin muoto. Kun maapallo siirtyy otolliseen asemaan suhteessa Aurinkoon, niin siemen alkaa muuntua kasviksi. Sitten taas tapahtuu kierto lepoon eli Yin puoleen.

        Puu, joka tuosta muodostuu, on tietoisuus, sen alin aste. Elävä olento joka syntyy munasolusta samalla periaatteella on ylempi tietoisuuden aste. Puu on Yin suhteessa apinaan, joka on Yang. Puu on mukana apinassa. Samoin ihmisessä.

        Maapallo ja Aurinko, joista kaikki syntyy on kaiken olevan kantaemot. Maapallo säilyttää, Aurinko ja taivas muuntaa. Muilla planeetoilla, kuten Kuulla, on myös oma roolinsa tässä.

        Tutustu akupunktioon, jossa elimet jaetaan kiinteisiin aineksia säilyttäviin ja onttoihin aineksia muuntaviin, Yin ja Yang periaatteen mukaan. Kun koko ekosysteemi jakautuu niihin, niin voit keksiä mistä oikein tulemme;).


      • Anonyymi

        "Onko muuten koskaan löydetty kasvifossiileja?"

        Kyllä.
        Vanhin on noin riisinjyvän kokoinen noin miljardi vuotta sitten.

        "Vai pitääkö olla aina luuranko jotta voisi tulla fossiili. Luut kestää pitkään mutta kasvimassa maatuu nopeasti pois."

        Ei tarvitse olla luurankoa, mutta kuten sanoit, se kestää paremmin aikaa ja siitä jää isommalla todennäköisyydellä jälki.
        Fossiili voi olla myös vain painautuma. Mieti vaikka kädenjälkeä mudassa. Tälläisiä ovat yleensä kasvit, bakteerit, meduusat yms. joilla on vain pehmeää kudosta.


    • Anonyymi

      Onko kasveilla myös genomi? Oliko kasvit ne jotka loivat dna ja perinnöllisyyden , kromosomit yms. Miten sitten on selitettävissä että eläimet eroaa niin paljon kasveista?

      Jos perinnöllisyys on alussa ollut kasvien varassa miten se muuntautui myös eläinkunnan osaksi.

      Kaikki viittaa luomiseen tai Alien vaikutukseen?

      Eläinten ja kasvien genomit syntyivät samaan aikaan ja ovat peräisin yhdestä luovasta lähteestä.

      Ei kai kasvien dna voi muuntua eläinten dna : ksi.

      • Anonyymi

        Tietoisuuden evoluutio. Eläimet syntyy ylhäältä. Eläin ei ole kiinni maassa. Eläin on itse maa. Silti eläimillä on henkiset juuret maassa ja kasveissa.

        Esim. ihmisellä on herkkyyskausia, jolloin se omaksuu kieliä, lapsi oppii. Samalla tavalla maapallo sen kasvit ja eläimet on kytketty herkkyyskausiin. Dna on henkinen tietoinen kierre.

        Ihmiskunnan tietoisuus laajenee nyt johtuen Auringon ja muiden planeettojen vaikutuksesta.

        Fossiilit, kuten diktaattorit, haluaa estää ihmiskunnan vapautumista ahdistavista vankiloistaan kohti suvaitsevaa demokraattista ihmiskuntaa, jossa voidaan ajatella uskonnoistakin omalla tavalla. Fossiileiksi jää aina osa, koska niitä tarvitaan kasvien kasvualustaksi.


    • Anonyymi

      Erilliset elin-eliöt joiden yhteenliittymiä olemme. Mitä kaikkea se merkitsee?

      Missä määrin jokainen elin alussa omasi aivot ja muut erilliset elimet?
      Vai tapahtuiko elinten aivojen muuntuminen hormoneiksi, hermostoksi, Dna-koodiksi eli niiden aivot hajaantui tai hajosi koko kehon laajuiseksi.

      Tietoisuus, mieli, Äly, Ego, tahto, tunteet, sielu, Henki; ovatko kaikki nuo alunperin olleet erilaisten elin-eliöiden aivokudosta?

      Sen tähden ei kehon eri elimillä ole enää aivoja. Ne uhrasivat itsensä lähes tyystin kokonaisuuden rakentamiseen. Aivot hajaantui koko kehon laajuiseksi kemikaalistoksi.

      • Anonyymi

        Mutta mikä eliö sitten oli runkona nykyihmisen aivoille. Oliko se joku meressä vielä Nykyisin tavattava laji.

        Mustekala? Kalmari? Meduusa?

        Mustekalan lonkerot voisi olla esikuva hermostolle tai verisuonistolle? Aika kaukaa haettua mielikuvituksen assosiaatiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mikä eliö sitten oli runkona nykyihmisen aivoille. Oliko se joku meressä vielä Nykyisin tavattava laji.

        Mustekala? Kalmari? Meduusa?

        Mustekalan lonkerot voisi olla esikuva hermostolle tai verisuonistolle? Aika kaukaa haettua mielikuvituksen assosiaatiota.

        Ihmisen aivot on kuin säteittäinen kukka, esim. valkovuokko. Aivot menee yöksi nukkumaan, toiseen todellisuuteen, kuten valkovuokko sulkee terälehtensä.

        Aivojen olemusta täytyy etsiä maan ja auringon välisestä suhteesta, valosta.


    • Anonyymi

      Entä mahdollisuus että elin-eliöt söivät toisiaan. Mutta niiden ruuansulatuskemikaalit olivat laimeat. Nuo kannibaalien uhrit eivät sulaneet vaan vähitellen sulautuivat osaksi isäntäeliötä.

    • Anonyymi

      Nisäkkäistä, linnuista, matelijoista. sammakkoeläimistä hyönteisistä puuttuu klorofylli joka kehittyi jo hyvin varhaisessa vaiheessa, mistä syystä, kun stromatoliitti fossiileja on ympäri maailman löydettävissä ja niitäkin primitiivisempiä klorofylliä sisältäviä löytyy. Niillä oli tärkeä rooli ilmakehän muuttumisessa vapaata happea sisältäväksi kaasuseokseksi.

      • Anonyymi

        Kiitos kommentista!

        On siis pääteltävä että elämä syntyi kivestä.
        Alussa mineraalit ja sedimentit muodostivat sinilevää jossa oli klorofylliä. Tuo levä on enemmän eläin kuin kasvi? Siten eläimet tavallaan synty jo ennen kasveja. Mutta kesti 1.5 miljardia vuotta ennen kuin levä kykeni tekemään ilmakehästä happirikkaan. Ja sitten levät muodosti sammaleet jne.

        Kun ajatellaan Saturnuksen Titan kuun kaasukehän typpipitoisuutta ja sen muuntamista hapeksi sinilevän avulla niin kuitenkin kestäisi miljardi vuotta ennen kuin happipitoisuus olisi sopiva. Voidaanko sinilevää geenijalostaa paremmin Titanin olosuhteissa toimivaksi sitä en tiedä.

        Ennen kommenttianne ajattelin elämän syntyneen niin kuin aminohapot ilmakehän salamoinnin ja yksinkertaisten alkuaineiden avulla, mutta nyt ymmärrän että mineraalit ja sedimentit saattoivat näytellä jotain roolia levien synnyssä.

        Elämä ei syntynyt alkuaineista suoraan vaan mineraaleista ja merenpohjan mudasta eli sedimenteistä.


    • Anonyymi

      Antiikin filosofia:

      Kuusi taivaallista kaupunkia loi auringon.
      Aurinko ilmakehän.
      Ilmakehä elämän.
      Elämä ihmisen.
      Ihminen viisauden.
      Viisaus kuusi taivaallista kaupunkia.

      Mutta on siis pääteltävä että vaikka ILMAKEHÄ osallistui elämän rakentamiseen niin tarvittiin myös merta muuttamaan kivi sedimenteiksi , sedimentin muuntuminen sinileväksi, sinilevän klorofylliä muuntamaan ilmakehää elämälle sopivaksi. Ehkä tarvittiin myös kuuta kuljettamaan merenpohjan sedimentit rantaan vuoroveden avulla.

      Salamat, aminohapot, ilmakehä, mineraalit, sedimentit, kuu, aurinko, sinilevä, klorofylli.
      Kaikki tämä ja vielä enemmän yhdessä tarvittiin kokonaisuuden äärimmäisen hitaaseen muodostumiseen.

      Vai onko täysin pohjaa vailla nopeasti temmattu päätelmä MINERAALIEN JA SEDIMENTTIEN kyvystä saada aikaan sinilevää. Luultavasti se on tuulesta temmattu. Sinilevät elivät vain mineraalien ja sedimenttien päällä mutta eivät muodostuneet niistä?

    • Anonyymi

      Näyttää että jo Lamarck tutkiessaan nilviäisten fossiileja kiinnostui niiden elimen kaltaisista piirteistä. Hän kirjoitti nimittäin paljon ELINTEN EVOLUUTIOSTA.

      Lamarckin puolustajien mielestä hänen maineensa on väärin perustein mustattu. He huomauttavat, että hän uskoi elimelliseen evoluutioon aikana, jolloin ei ollut mitään teoreettista perustaa selittää evoluutiota. Hän väitti myös, että tarkoitus tulee ennen ulkomuotoa, joka oli hänen aikojensa evolutionäärien keskuudessa kiistanalainen asia. - WIKIPEDIA.

      Tarkoitus tulee ennen ulkomuotoa merkitsee elimen kehittyneen ensin koko ajan toiminnaltaan paremmaksi ja vasta sen jälkeen olion ulkomuoto tai keho muototui.

      Se kirja minkä kuvia katsoin sai ilmeisesti LAMARCKIN ajatuksista pontta kuvitukselleen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      809
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      670
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      79
      633
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      581
    Aihe