Senaatintorin mielenosoitus ei mennyt ihan puikkariin, korjaamisen varaa

Anonyymi-ap

Eilinen Senaatintorin mielenosoitus oli osittain ilomielinen kokoontuminen ilmapalloineen ja turinoineen. Monet paikalle tulleiden huolet olivat ymmärrettäviä, mutta kylttien iskulauseet olivat vähän heppoisia, "en halua kuolla nälkään", käsipainossa "painava syy"-tarra, "nyt riittää",... Hei. come on.

Yllätys oli, että Li Andersson osoittautui varsinaiseksi mielenosoitusten äidiksi. Hän erehtyi vastakkainasettelun tivaamalla paikalla olijoilta tuletteko uudelleen, tuletteko vielä senkin jälkeen? Presidenttiehdokas haastattelussa hän erehtyi sanomaan, että on ihan ok varastaa kaupasta. Huh huh! Vasemmistoliiton Arhinmäki tuomittiin sakkoihin sotkemisesta. Taitaa olla koko vasemmistoliitto harmaalla alueella?

On ihan ok, tulla takaisin mielenosoitukseen vaikka kolme kertaa, mutta ei työaikana. Politiikka ei kuulu työpaikoille, eikä työaikaan. Se on hyvä muistaa. Työnantajista ei kannata yrittää ottaa selkävoittoa, eikä tehdä heistä syntipukkia. Tärkeä muistaa, kuka poistui kolmikantaneuvotteluista ja aloitti lakot? Sama taho voi ne myös lopettaa. Elorannan kommentti syksyn neuvotteluihin vaikuttamisesta on ihan totta. Kun lainsäädäntö hoitaa monet tärkeät asiat, niin syksyllä jää resursseja moniin jäljellä oleviin työntekijöitäkin huolestuttaviin asioihin. Se on hyvä asia.

Entäs ammattiliittojen turhat huolet:
- Palkaton sairaslomapäivä. Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Vähentää väärinkäytöksiä, minkä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia.
- Lakko-oikeuden rajoittaminen. Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen. Eiköhän siinä ajassa asia tule selväksi, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule niin kovin suureksi. Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee takkiin. Tulee liitoillekin menetyksiä lakoista, koska kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan.
- Irtisanomisen helpottaminen. Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää hyvä syy. Se on kaikkien etu.
- Työttömyysturvan leikkaukset. Työttömyysturvan porrastamisen tukena on kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy.
- Paikallisen sopimisen laajentaminen. Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on lain vastainen vaatimus. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle harhaisia pelkoja. Työnanatajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Se on totuus. Liittymisvapauden vastaiset vaatimukset loukkaavat oikeustajua ja ovat vääriä. Let it go!

Näin on. Ei mitään hätää. Monet huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Me kaikki haluamme, että Suomi on paras maa asua myös tulevaisuudessa. Että meillä on hyvä koulutus, hyvä terveydenhuolto ja kohtuullinen sosiaaliturva. Valtion talous on saatava kuntoon, koska velaksi ei voi elää. Työllisyys on saatava nousuun, että työttömyyskulut laskevat ja samalla verotulot nousevat, se on kaikkien etu. Mielenosoitus ok, mutta ei työaikaan.

6

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Monet mielenosoittajista eivät tiedä asioista, eivätkä halunneet edes kuunnella. Sellainen älämölöö oli puheiden aikana. Sivistymätöntä. Olivatko humalassa?

  • Anonyymi

   Kannattaa tutustua asioihin.

  • Anonyymi

   No kyllä harmaata on sekä vasemmalla että oikealla. Nyt emme vaan kuuntele vasemmiston mollaamista, sillä mitä hyötyä siitä on, kun heillä ei ole hallitusvastuuta. Nyt huomio Orpoon ja Purraan. Sote-ongelma tulee ratkaista ja nyt vaaditaan toimia! Kriisissä ollaan!

   • Anonyymi

    Kiurun sote on susi. Pitkät leipäjonot ja eriarvoisuuden kasvu Marinin punavihreän jäljiltä.

    Hei, valtion velkojen korkoihin 3 miljardia, työttömyyskuluihin 5 miljardia vuodessa.
    Vertaa näitä puolustusmenoihin, jotka ovat 6,2 miljardia!!!


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   SAK:n Elorannan ongelmana on lautasmalli. Siksi poliittisia lakkoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5532
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   72
   4487
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   176
   2713
  4. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   100
   1605
  5. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   108
   1515
  6. Todennäköisesti Maria Jungner kuoli

   sydänkohtaukseen. Niin tai näin,,olipahan melkoinen pommi. En olisi ikinä voinut uskoa, että niin hyväntuulinen ja energ
   Maailman menoa
   21
   1443
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1437
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1165
  9. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   125
   1146
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   74
   1092
  Aihe