Soten alijäämä 1.47mrd, kenen syy?

Anonyymi-ap

Sote alueiden alijäämä oli viime vuonna 1,47 miljardia euroa. Kuka kantaa vastuun?
Taisi olla edellinen hallitus joka kiireessä sorvasi sote alueet ja alimitoitetu budjetit.

16

116

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sotealueiden budjetit tehtiin sotealueidrn valtuustojen toimesta . Ei hallitus niitä omasta päästään keksinyt. Jos on vähänkään seurannut uutisia niin tietää, että ostopalvelut ovat kallistuneet jopa 40%. Itä-Suomessa esim. 3 yksityiseltä ostettua lääkäriä maksaa 300 000 KUUKAUDESSA . Kyllä tuollaisessa ylittyy budjetti kuin budjetti.

  • Anonyymi

   Super Marinin hallituksen aikana kun 25 vuotta suunniteltu Sote hyväksyttiin eduskunnassa oli täysin tiedossa , että sotesta puuttuu rahaa yli miljardi ..
   Silloin koko eduskunta tiesi sen ja asia jätettiin seuraavalle hallitukselle hoidettavaksi .
   No nyt sitä pitäisi hoitaa .

   • Anonyymi

    Sehän auttaa, että haukutaan koko ajan edellistä hallitusta. Kauhukabinetti pakoilee vastuuta, eikä saa mitään aikaan. Missä viipyy maakuntavero?


  • Anonyymi

   Missä Sanna, siellä ongelma.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f0e2ce01-7ad6-43ed-9926-911c230708dc
   Näitä tietoja sinun ei haluttu näkevän – Sanna Marinin lupaus johti harhaan

   Sanna Marin, jonka johtama hallitus sote-uudistuksen toteutti, ilmoitti keväällä 2019, että ”SDP haluaa toteuttaa sote-uudistuksen sen alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti, eli kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuskehitystä integraation avulla.”

   Nämä tavoitteet kirjattiinkin sote-uudistusta koskevan hallituksen esityksen tavoitteiksi. Marinin johtaja SDP lupasi aluevaaliohjelmassaan: ”Sote-uudistus parantaa kaikkien suomalaisten palveluita”.

   Hallituksessa sote-uudistusta läpi vienyt keskusta puolestaan lupasi aluevaaliohjelmassaan vahvistaa lähipalveluita, ja ”jokaiseen kuntaan vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema.”

   Näiden lupausten valossa kansalaisille tuskin oli selvää, että uudistuksen myötä terveysasemien määrää ja palveluvalikoimaa ryhdytään nopealla aikataululla karsimaan.

   • Anonyymi

    Purra petti sotealueet kun budjetoi tahallaan niille liian vähän rahaa. Ei Purraa kuunnosta se että jossain Lapissa päivystykseen tai synnärille meno kestää tunteja.


   • Anonyymi

    Luin tuon jutun ja kyllä kiukuttaa. Marin ja Saarikko möhli aivan kaiken. "Kyllä rahaa on ....." on demareitten vakisanonta. Nyt sitä ei enää ole, kun noi akat tuhlas ne kaikkeen muuhun, mutta ei sinne minne ne olisi pitänyt kohdentaa. Ei ole mikään ihme, että nykyinen hallitus joutuu tekemään rajuja leikkauksia. Tollaset Marinit ja Saarikot pitäisi saada vastaamaan teoistaan.

    Hävetkööt Sanna Marin ja Saarikko. Tuollaiset mistään mitään tietämättömät ja ymmärtämättömät naiset sai Suomen terveydenhoidon alas!


  • Anonyymi

   Näköjään se otetaan sosiaaliturvasta.

  • Anonyymi

   näköjään. tää soteuudistus oli jännä. kaikki on niinku ennenki. sama terveysasema samat työntekijät samat keskyssairaalat mut kulut on nyt paljon isommat. tuottamattomia uusia hallinto ja pomovirkoja joihin tarvii lisää rahaa

   • Nuo hallintohimmelihommat on mainioita, erittäin hyväpalkkaisia ja erittäin vähätöisiä.


   • Anonyymi
    he-ma kirjoitti:

    Nuo hallintohimmelihommat on mainioita, erittäin hyväpalkkaisia ja erittäin vähätöisiä.

    Hallintohimmeli taisi olla sdpn ja kepun idea saada hyväpalkkaisia töitä oman puolueen jäsenille. Toki sote alueet joutuvat ostamaan palveluita myös yksityisiltä joten kokoomuslaisetkin hyötyy.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d6e42a94-af6e-4836-a5c5-3d9b94c9bcd6
   Hyvinvointialueet ovat talousvaikeuksissa ja hakevat suuria säästöjä nopealla aikataululla. IL selvitti, mistä alueet leikkaavat ja miten se näkyy kansalaisten saamissa palveluissa.

   Tyypillinen säästökohde on palveluverkko: toimipisteet vähenevät tai niiden aukioloajat ja palveluvalikoima heikkenevät. Tilalle on tulossa liikkuvia ja digitaalisia palveluita.

   Osalla alueista on tulossa rajujakin muutoksia. Esimerkiksi Kymenlaakso aikoo puolittaa terveysasemiensa määrän.

  • Anonyymi

   Saarikko ja Marin.

  • Anonyymi

   Sote- uudistus on hallintouudistus.

   Itse potilaiden hoitamiseen sillä ei toistaiseksi ole vaikutusta, mutta jatkossa on. Tarkoitus on nimittäin Sotea kehittää siten, että poliittinen johto pystyy johtamaan myös potilaiden hoitoa mm. insinööritieteiden avulla.

   Käyttöön otetaan hoidoissa yhteiskunnallistavan tuotantotalouden periaatteet eli lasketaan yhteiskunnan saama taloudellinen hyöty suhteutettuna hoitoon sijoitettun veronmaksajien rahan määrään.

   Terveydenhoidon rahoitusvajeet johtuvat tästä uudesta hallintomallin kehittelyssä, sillä hoidothan ovat pysyneet toistaiseksi samana kuin ennen rahoitusvajetta ja hallinnon uudistusta.

   Vähentämällä annettavia hoitoja saadaan säästöjä poliittisesti valitun hallinnon kehittelyyn ja pysytään budjetin raameissa. Jos johto säästää hoidoista alle budjetin, johto saa siitä bonusta 5-10 % palkkansa lisäksi. Poliittiset johtajat menettävät palkkaansa, jos lääkärit ja hoitajat hoitavat liian monta potilasta tai hoitavat länsimaiseen tyyliin liian hyvin.

  • Sote-alueiden budjetti perustuivat kuntien sote-budjetteihin. Ilmeisesti kunnille oli taktisesti etua alimitoittaa sote-kulunsa, jotta heille jäisi enemmän rahaa muuhun puuhasteluun ja siksi kunnat keskimäärin budjetoivat alakanttiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hyvä veli kerhon Alpua sanonu ittesä irti...

   Eikö vähän outoa, kun tämän jupakan jälkeen sanoi ittesä irti.....
   Haapajärvi
   43
   3271
  2. Hevostalli hoiti hevoset henkihieveriin

   Onpa aikoihin eletty. Oman onnensa nojaan jätetyt hevoset jouduttiin lopettamaan tai kuolivat hoidonpuutteeseen. Järkytt
   Kauhava
   35
   3000
  3. Törkeät tyrkyt Martina ja Esko Emma-gaalassa

   Iltalehdessä juttu totuus näistä kahdesta itsestään liikoja luulevista tyrkyistä. Eerikäinen vielä VALEHTELI tapaamisest
   Kotimaiset julkkisjuorut
   341
   1930
  4. Roskaväki lähetteli vihapostia Saarikolle

   Ihmiset ovat taantuneet todella alas. Hyvä, että Saarikko toi tuon edes. Samanlaista paskaa saa niskaansa moni muukin po
   Maailman menoa
   333
   1774
  5. Kuka riehui

   Kuka riehui kauppakeskuksessa puukon kanssa? Ja vielä autolla karkuun.
   Haapajärvi
   28
   1702
  6. Öö, mitä ihmettä! Povipommi Iida Vainio julkaisi kuvia "farmilta"?! Digilaitteet Farmilla kielletty!

   Ööö, mitä ihmettä tosiaan, hieman on harhaanjohtavaa. Tässä täytyi kyllä hieraista silmiä, että missä nämä räpsyt oikein
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1481
  7. Sinussa on se jokin

   Olet niin ainutlaatuinen. Sinussa on se jokin, mikä saa minut hymyilemään vain ajatellessani sinua. Et ole kuin kukaan m
   Ikävä
   29
   1245
  8. Miksi nuoret miehet haluavat näyttää homoilta?

   Miksi ei voi olla miehekäs? https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010154107.html
   Maailman menoa
   263
   1179
  9. Kaipaisin sua

   Mun viereeni nukkumaan
   Ikävä
   57
   1150
  10. Harvinainen yhteiskuva! Michael Monroe ja Johanna-rakas hempeilevät romanttisesti Japanissa!

   Oi, tämä on niin söpö pari! Monroe on julkaissut harvinaisen yhteiskuvan puolisonsa Johanna Fagerholmin kanssa Valentine
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1145
  Aihe