Ammattiliittojen huolet ovat pienen pieniä. Lakoissa ei olekaan kyse asioista.

Anonyymi-ap

Elorannan kommentti Senaatintorilla, että hallituksen toimet vaikuttavat syksyn neuvotteluihin on ihan totta. Kun lainsäädäntö hoitaa monet asiat, niin syksyllä jää resursseja moniin jäljellä oleviin työntekijöitäkin huolestuttaviin asioihin. Se on hyvä asia. Poliittiset lakot herättävät kysymyksiä. Kuka neuvottelee syksyllä ja mistä? Kuka on uskottava ja luotettava osapuoli? Pidetäänkö sopimuksista kiinni, mukaanlukien työrauhavelvollisuus? Yrityksiä vahingoittavat POLIITTISET lakot vaikuttavat neuvotteluihin syksyllä ja tulevaisuudessa.

Ammattiliittojen turhat huolet:

1. Palkaton sairaslomapäivä.
Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Vähentää väärinkäytöksiä, minkä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia. Julkisen puolen lähes 20%:n poissaoloprosentit tervehtyvät. Tuottavuus paranee.

2. Lakko-oikeuden rajoittaminen.
Huom! Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen. Eiköhän siinä ajassa asia tule selväksi, eikä lakkoon osallistuvienkaan taloudellinen tappio tule niin kovin suureksi.

Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee lakkoon osallistuvalle työntekijälle takkiin.

Tulee liitoillekin menetyksiä lakoista, kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Ja pitää maksaa lakkoilijoille osallistumisesta.
Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan.

3. Irtisanomisen helpottaminen.
Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää "hyvä syy". Se on kaikkien etu. Nykykäytäntö estää rekrytointeja. Pienyrittäjälle on suuri riski palkata huono työntekijä, josta ei pääse eroon.

4. Työttömyysturvan leikkaukset.
Työttömyysturvan porrastamista tukee kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy. Työllistyminen on parasta sosiaaliturvaa.

5. Paikallisen sopimisen laajentaminen.
Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle pelkoja. Työnantajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä.

Monet huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Liittojen toiminnassa on havaittavissa tahallista väärinymmärrystä ja väärän informaation välittämistä jäsenkunnalle ja lehdistössä. Poliittisilla lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä ja lakkoihin osallistuvien ihmisten kukkaroa.

5

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yksi lusmu oli melkein joka tilipäivän tienoilla sairaslomalla, milloin mistäkin syystä. Kerran taas toi minulle lääkärintodistuksen ja selitti että yksi lääkäri ei antanut selästä sairaslomaa mutta toinen antoi mahasta. Teki mieli vetää turpiin. Elettiin 80-lukua silloin.

      Ensimmäinen sairaslomapäivä palkattomana todennäköisesti tervehdyttää hieman noita "ammattisairaita"

    • Anonyymi

      Entä kun se johtaakin siihen että no otetaan sitten useampi päivä lisää ja jos työntekijän taloudellinen tilanne sallii, niin eihän yhden päivän palkan puuttuminen tee sitä eikä tätä. Voi tulla halpa ja hyvä käytäntökin, miten vaan. Kuka haluaa pois olla, ei yksi päivä sinne tai tänne hetkauta suuntaan eikä toiseen.
      Mutta lakkoporteilla...meidän kusiruuttaryhmämme suunnan rikkureille näyttävät ja jolleivat tuttele, saavat kunnon satsin siankusta ja lietettä päälleen.

      Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Luin itsekin Satosen haastattelun ja ongelman syyn eli ihmisten turhat pelot. On todella törkeää ihmisten aliarvioimista ministeriltä. Suurin osa ihmisistä käsittää, että malli on hämärä, koska oikeuskanslerikin on sitä kritisoinut lainvalmistelusta lähtien. Lisäksi työoikeuden professori Seppo Koskinen nimitti lakko-oikeuden rajoittamista tyypilliseksi autoritäärisen järjestelmään kuuluvaksi asiaksi. Hänen mukaansa poliittiset lakot kuuluvat demokratiaan. Että tässä on nyt aika kovan tason asiantuntijoita lausunut asiasta, joten eiköhän kansa osaa itse arvioida, mikä on milloinkin turhaa pelkoa ja milloin ihmisiä yritetään vaientaa mutulla.

      Yhdistävästä tekijästä tulikin kansaa jakava tekijä. Ei hyvä!

    • Anonyymi

      Professori Koskinen ei kuitenkaan kertonut sitä tosiasiaa, että aikarajaton poliittinen lakkoilu voi vesittää eduskuntavaalien äänestyksen tuloksen !!!

      Eli, hiukan vakavampi asia demokratian kannalta !!

    • Anonyymi

      Suomessa on kansanvalta. Sitä pitää kunnioittaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe