894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä

Anonyymi-ap

Tilastokeskusen mukaan 894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä vuonna 2021. Se on aika iso luku pienessä maassa. Millä tavoin voitaisiin varmistaa, että kansalaiset voisivat saada vaikka kansalaistyön kautta mahdollisuuden ateriaosuuksiin kansankeittöistä tai elintarvikeosuuksina kaupoista?
Vaikka nykyinen hallitus onkin asettanut tavoitteekseen köyhyyden syiden poistamisen keinojen etsimisen ja toteuttamisen. On tilanne silti huolestuttava.
Epäkelvot elintarvikkeet teollisuusmoskan muodossa sairastuttavat kansaa. Myös ravinnon puute alkaa olla yhä merkittävämmässä asemassa ihmisten sairastumisiin ja ennanaikaisiin kuolemiin. Nälkiintyminen ja aliravitsemus ravintoköyhän ruoan tähden on maamme vitsaus.
Myös kunnollisten kenkien puute voi olla este sille, että ihminen pääsee ulos talvella.
Tilanteelle pitäisi tehdä jotain, ihmisille pitäisi tarjota tekemistä, jota vastaan voisi saada ravintoa ja vaatteita, sekä laadukkaan makuupussin olemisen aikaan.

27

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt pitää tehostaa toimia, että saadaan miljoonan riskihenkilön raja rikki.

    • Anonyymi

      Ihmiset laitetaan elämään köyhyysrajan alle kun halutaan maksattaa heillä yritysten osinkojen kerryttämisen kustannukset , koronatuet meni osittain näille tarpeettomasti kuten nyt julkaistu tieto kertoo , siinähän maksatte köyhät ja leikkauksia lisaa että saadaan nää velat teillä maksatettua .

      • Anonyymi

        AY liike pitää yllä järjestelmää, jossa työllistymisen ja työllistämsen mahdolisuudet ovat heikot. 1800 -lukulainen ajattelu yhdistettynä erilaisiin TES sopimuksiin muodostaa erilaisen tilkkutäkkien yhdistelmän, joka koostuu yksittäisistä asioista sieltä täältä vailla yhteistä punaista lankaa. Yksikään työehtosopimus ei vastaa todellisuutta, vaan koostuu yksittäisistä asioista sieltä täältä eri aikakausilta, jotka ovat voineet nousta esiin jonkin yksittäisen tapauksen tähden, mutta eivät vastaa enää tämän päivän todellisuutta, koska sellaisia menetelmiä ei enää edes ole. Ja automaatio on hoitanut sen, missä ihmisen aiemmin kamppailivat tietotaitonsa kanssa.
        Ilman keskitetyjä työehtosopimuksia ihmiset voivat periaatteessa tehdä töitä, jos ne ovat vaikka pienipalkkaisia siten, että niitä tehdään enemmän, jotta voi tulla toimeen. Työehtosopimukset estävät tämän erilaisine velvoitteineen lepoihin ja muuhun. Ja, jota myös työnantaja puoli noudattaa, koska yksikin ylityötunti syö merkittävästi enemmän yrityksen tuotosta. Vaikka muutoin osaavalla henkilölllä ei olisi vaikeuksia tehdä siten, mikä hänelle on tarpeeksi.


    • Anonyymi

      Yleislakko mainittu.

      • Anonyymi

        Helsingin metro, junat ja bussit voisivat olla lakossa ainakin kesään asti


    • Anonyymi

      tunnen sellaisia ja itse ne juo itsensä pihalle yhteiskunnasta

    • Anonyymi

      Riskissä ehkä, mutta kukaan tässä maassa ei ole vielä köyhä tai syrjäytynyt.

      • Anonyymi

        Vain todellisuudesta syrjäytynyt voi väittää ettei maassamme olisi köyhiä ja syrjäytyneitä.


    • Anonyymi

      Vaikka käyn osa aika töissä olen aika syrjäytynyt.

    • Anonyymi

      Orpo laittaa ihmiset nälkiintymään ja menettämään kotinsa ja työnsä, siinä sivussa kärsii lapset. SYDÄMETÖN ONKILIERO, joka nostelee hulatonta palkkaa ja etuuksia ilmaisia asioita, ja sitten vie vielä ihmisiltä kaiken itselleen.

      • Anonyymi

        Ja antaa vielä itselleen kaikkien suurimmat veronalennukset!


    • Anonyymi

      Kansanedustaja edustaa kansan hyvinvointia

    • Hei ja tiedoksi etenkin lapsiperheille,

      Seuraava Rahahuolet lapsiperheessä ryhmächat on Tukinetissä tänään keskiviikkona 7.2. klo 17:00-18:30 teemalla: Omat arvot, hyvinvointi ja suhde rahaan.

      Aiheuttaako taloudellinen pärjääminen tai velkaantuminen perheessäsi huolta? Älä jää ajatustesi ja tunteidesi kanssa yksin! Tule juttelemaan Mieli ry:n YLVA-hankkeen järjestämään ryhmächattiin muiden vanhempien ja Mieli ry:n YLVA-hankkeen työntekijöiden kanssa. Tänään teemana on omien arvojen, hyvinvoinnin ja rahasuhteen pohtiminen.

      Löydät chatin täältä https://tukinet.net/teemat/rahahuolet-lapsiperheessa/ryhmachatit/ Pääset siihen myös Tukinetin etusivun kautta https://tukinet.net/

    • Anonyymi

      Vaan on se komeeta asua velkaisessa uudessa ok-talossa. Valtio tykkää köyhistään

    • Anonyymi

      Urpo ja purra pitävät Suomea panttivankeinaan.
      Lupaavat rikkaille lisää rahaa ja etuja, kansalle taasen lisää laskuja ja näennäisiä veroaleja, kaikki toteutetaan lisävelalla.

      Olisi jo aika potkaista Hallitus ulos, homma on jo kestämättömällä tasolla ja ei johda mihinkään parempaan olotilaan.

      Velka asiakin on liioiteltua kun koko eu velkaantuu ja Suomi on siinä keskitasoa, leikkauksia ei haluta edes tehdä sinne minne ne loogisesti pitäisi tehdä eli yritystukiin, listaamattomien yrityksiin, pääomaveron kantoihin, yhteisöveroihin, veroprosenttiin lisäveroa palkkatyöstä yli 50 000 vuodessa tienaaville.

      Keinoja on mutta poliittista tahtoa ei ole lainkaan vaikka Hallituksen pitäisi kuulemma kääntää kaikki kivet, näitä ei tarvitse etsiä mistään siinä ne on neneännne edessä.

      Kiero kusettaja Hallitus ulos.

    • Anonyymi

      Ketä se kiinnostaa

    • Anonyymi

      Köyhyysriskin voi välttää helposti pyrkimällä tarmokkaasti työelämään.

    • Anonyymi

      Olen ollut työtön lähes koko elämäni ja elänyt yksin, mutta en ole syrjäytynyt. Rahaa ei liikaa ollut, mutta liikuntaa olen pystynyt harrastamaan, lukemaan ja kirjoittamaan. Töihin olisi saanut vain pyytämällä.

      Jos yhteiskunnassa perusturva on kunnossa ja kaikkia kunnioitetaan, on mahdollisuus voida hyvin sekä töissä että työttöminä. Tämän päivän ongelmana on juuri se, ettei edellä mainittua hyväksytä vaan jankutetaan työllisyydestä ja tehdään heistä "oleilijoita". Se on syrjäyttämistä ja aiheuttaa sekä kuluja että kärsimystä.

      • Anonyymi

        Meillä on paha työvoimapula ja sen vuoksi pitää kaikkien järjissään olevien työllistyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä on paha työvoimapula ja sen vuoksi pitää kaikkien järjissään olevien työllistyä.

        Renttujen tuet vaan minimiin ja kaikki työkykyiset töihin niin pelastutaan.


    • Anonyymi

      Minunkin pitäisi tilastojen mukaan kuulua köyhien joukkoon, tulojen mukaan. Todellisuudessa taloudellinen tilanne on parempi kuin koskaan. Mistään ei huoli säästää, ja pankkitili kasvaa.
      Tutavani kuuluu myös toimeentulon rajoilla olevien joukkoon, mutta osti juuri auton josta maksoi 21 000 eu. vaihdossa meni vanha, josta ei paljoakaan saanut. Iäkäs kun oli, niin käteismaksu on se ainoa oikea maksumuoto.
      Lopulta tulot antavat väärän kuvan pärjäämisestä. Velat, säästöt omaisuudet, perinnöt, lähtökohdat...antavat oikeamman kuvan miten ihmisillä todellisuudessa menee.
      Pienillä tuloillakin voi kerryttää melkoiset omaisuudet.

    • Anonyymi

      Avoimia työpaikkoja näyttää olevan, ja jokainen voi itse ansaita elantonsa,eikä maksattaa sitä muilla palkansaajille. Suurin osa meistä on pieni tai keskituloisia,joiden veroista ne etuudet myös maksetaan. Olen itse opiskellut lainarahalla, ei ollut mitään tukia, lapseni ovat opiskelleet opintolainalla ja opintorahalla. Molemmat valmistuivat etuajassa,joten saivat lainahyvityksen. Yksinhuoltajana olen tehnyt pahimmillaan kolmea työtä yhtäaikaa, että on pärjätty. Tukia en ole saanut mistään ja asuntoa olen vaihtanut halvempaan, kunnes oli varaa ostaa oma. Jokaisen perheen jäsenen kohdalla lukiokirjat on maksettu itse samoin kuin yö koe maksut. Mikä helvetti oikeuttaa nämä narisijat vaatimaan näitä maksuja toisten kukkarosta. Ja neljä vuotta asuin itse solu asunnossa kahden hengen huoneessa. Joten vallan mainiosti riitti ja lukemaan pääsi lukusaliin.

    • Anonyymi

      Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot

    • Anonyymi

      Köyhyys on yleensä sarja omia huonoja valintoja.

      Köyhyyden raja on tilastollinen laskennnallinen raja. Todellinen köyhyys on usein korvuen välissä.

    • Anonyymi

      Hallitus leikkaa ulkomailla asuvilta suomalaisilta kansaneläkkeen. Samaan aikaa Suomesta on maksettu, ties jo kuinka kauan, varmaan kymmeniä vuosia Virolaisille ja monen muun maan kausityöntekijöille sosiaaliturvaa näiden työssäkäyvien perheille ulkomaille.
      Se ei ole menoerä, siitä ei säästetä.
      Ulkomailla, kotimaassaan asuville ulkomaalaisten perheille maksetaan lapsilisiä ja muita sosiaalietuuksia.
      Kyllä Suomen valtiolla riittää rahaa jakaa ulkomaille ja ulkomaalaisille.
      Siitäkin asiasta Suomen päättäjät ovat hiirenhiljaa, kuin kusi sukassa.
      Oman maan vähävaaraisille, ulkomailla asuvillekin aiheutetaan monenlaisia kärsimyksiä.
      Onko se oikeaa toimintaa?
      Ja kun julkinen terveydenhuolto ajetaan Suomessa monin tavoin alas ja ja vastaanottomaksut nousevat, eikö sekin ole eläkeläisiltä leikkaamista?

      Hallitus aiheuttaa liian monille suomalaisille suunnattomia kärsimyksiä.
      Heidän toimintansa on vastuuntunnotonta.
      Suurin osa suomalaisista on jo tällä hetkellä terapian tarpeessa.

      • Anonyymi

        Eläkeläiset ovat kaikien varakkain kansanryhmä - joutaakin leikata.


    • Anonyymi

      Outoa on että yhteiskunta on tarjonnut koulutusta jokaiselle ja muunlaista ylläpitoa ja silti kasvanut kansa on mätää ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe