894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä

Anonyymi-ap

Tilastokeskusen mukaan 894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä vuonna 2021. Se on aika iso luku pienessä maassa. Millä tavoin voitaisiin varmistaa, että kansalaiset voisivat saada vaikka kansalaistyön kautta mahdollisuuden ateriaosuuksiin kansankeittöistä tai elintarvikeosuuksina kaupoista?
Vaikka nykyinen hallitus onkin asettanut tavoitteekseen köyhyyden syiden poistamisen keinojen etsimisen ja toteuttamisen. On tilanne silti huolestuttava.
Epäkelvot elintarvikkeet teollisuusmoskan muodossa sairastuttavat kansaa. Myös ravinnon puute alkaa olla yhä merkittävämmässä asemassa ihmisten sairastumisiin ja ennanaikaisiin kuolemiin. Nälkiintyminen ja aliravitsemus ravintoköyhän ruoan tähden on maamme vitsaus.
Myös kunnollisten kenkien puute voi olla este sille, että ihminen pääsee ulos talvella.
Tilanteelle pitäisi tehdä jotain, ihmisille pitäisi tarjota tekemistä, jota vastaan voisi saada ravintoa ja vaatteita, sekä laadukkaan makuupussin olemisen aikaan.

19

228

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt pitää tehostaa toimia, että saadaan miljoonan riskihenkilön raja rikki.

  • Anonyymi

   Ihmiset laitetaan elämään köyhyysrajan alle kun halutaan maksattaa heillä yritysten osinkojen kerryttämisen kustannukset , koronatuet meni osittain näille tarpeettomasti kuten nyt julkaistu tieto kertoo , siinähän maksatte köyhät ja leikkauksia lisaa että saadaan nää velat teillä maksatettua .

   • Anonyymi

    AY liike pitää yllä järjestelmää, jossa työllistymisen ja työllistämsen mahdolisuudet ovat heikot. 1800 -lukulainen ajattelu yhdistettynä erilaisiin TES sopimuksiin muodostaa erilaisen tilkkutäkkien yhdistelmän, joka koostuu yksittäisistä asioista sieltä täältä vailla yhteistä punaista lankaa. Yksikään työehtosopimus ei vastaa todellisuutta, vaan koostuu yksittäisistä asioista sieltä täältä eri aikakausilta, jotka ovat voineet nousta esiin jonkin yksittäisen tapauksen tähden, mutta eivät vastaa enää tämän päivän todellisuutta, koska sellaisia menetelmiä ei enää edes ole. Ja automaatio on hoitanut sen, missä ihmisen aiemmin kamppailivat tietotaitonsa kanssa.
    Ilman keskitetyjä työehtosopimuksia ihmiset voivat periaatteessa tehdä töitä, jos ne ovat vaikka pienipalkkaisia siten, että niitä tehdään enemmän, jotta voi tulla toimeen. Työehtosopimukset estävät tämän erilaisine velvoitteineen lepoihin ja muuhun. Ja, jota myös työnantaja puoli noudattaa, koska yksikin ylityötunti syö merkittävästi enemmän yrityksen tuotosta. Vaikka muutoin osaavalla henkilölllä ei olisi vaikeuksia tehdä siten, mikä hänelle on tarpeeksi.


  • Anonyymi

   Yleislakko mainittu.

   • Anonyymi

    Helsingin metro, junat ja bussit voisivat olla lakossa ainakin kesään asti


  • Anonyymi

   tunnen sellaisia ja itse ne juo itsensä pihalle yhteiskunnasta

  • Anonyymi

   Riskissä ehkä, mutta kukaan tässä maassa ei ole vielä köyhä tai syrjäytynyt.

   • Anonyymi

    Vain todellisuudesta syrjäytynyt voi väittää ettei maassamme olisi köyhiä ja syrjäytyneitä.


  • Anonyymi

   Vaikka käyn osa aika töissä olen aika syrjäytynyt.

  • Anonyymi

   Orpo laittaa ihmiset nälkiintymään ja menettämään kotinsa ja työnsä, siinä sivussa kärsii lapset. SYDÄMETÖN ONKILIERO, joka nostelee hulatonta palkkaa ja etuuksia ilmaisia asioita, ja sitten vie vielä ihmisiltä kaiken itselleen.

   • Anonyymi

    Ja antaa vielä itselleen kaikkien suurimmat veronalennukset!


  • Anonyymi

   Kansanedustaja edustaa kansan hyvinvointia

  • Hei ja tiedoksi etenkin lapsiperheille,

   Seuraava Rahahuolet lapsiperheessä ryhmächat on Tukinetissä tänään keskiviikkona 7.2. klo 17:00-18:30 teemalla: Omat arvot, hyvinvointi ja suhde rahaan.

   Aiheuttaako taloudellinen pärjääminen tai velkaantuminen perheessäsi huolta? Älä jää ajatustesi ja tunteidesi kanssa yksin! Tule juttelemaan Mieli ry:n YLVA-hankkeen järjestämään ryhmächattiin muiden vanhempien ja Mieli ry:n YLVA-hankkeen työntekijöiden kanssa. Tänään teemana on omien arvojen, hyvinvoinnin ja rahasuhteen pohtiminen.

   Löydät chatin täältä https://tukinet.net/teemat/rahahuolet-lapsiperheessa/ryhmachatit/ Pääset siihen myös Tukinetin etusivun kautta https://tukinet.net/

  • Anonyymi

   Vaan on se komeeta asua velkaisessa uudessa ok-talossa. Valtio tykkää köyhistään

  • Anonyymi

   Urpo ja purra pitävät Suomea panttivankeinaan.
   Lupaavat rikkaille lisää rahaa ja etuja, kansalle taasen lisää laskuja ja näennäisiä veroaleja, kaikki toteutetaan lisävelalla.

   Olisi jo aika potkaista Hallitus ulos, homma on jo kestämättömällä tasolla ja ei johda mihinkään parempaan olotilaan.

   Velka asiakin on liioiteltua kun koko eu velkaantuu ja Suomi on siinä keskitasoa, leikkauksia ei haluta edes tehdä sinne minne ne loogisesti pitäisi tehdä eli yritystukiin, listaamattomien yrityksiin, pääomaveron kantoihin, yhteisöveroihin, veroprosenttiin lisäveroa palkkatyöstä yli 50 000 vuodessa tienaaville.

   Keinoja on mutta poliittista tahtoa ei ole lainkaan vaikka Hallituksen pitäisi kuulemma kääntää kaikki kivet, näitä ei tarvitse etsiä mistään siinä ne on neneännne edessä.

   Kiero kusettaja Hallitus ulos.

  • Anonyymi

   Ketä se kiinnostaa

  • Anonyymi

   Köyhyysriskin voi välttää helposti pyrkimällä tarmokkaasti työelämään.

  • Anonyymi

   Olen ollut työtön lähes koko elämäni ja elänyt yksin, mutta en ole syrjäytynyt. Rahaa ei liikaa ollut, mutta liikuntaa olen pystynyt harrastamaan, lukemaan ja kirjoittamaan. Töihin olisi saanut vain pyytämällä.

   Jos yhteiskunnassa perusturva on kunnossa ja kaikkia kunnioitetaan, on mahdollisuus voida hyvin sekä töissä että työttöminä. Tämän päivän ongelmana on juuri se, ettei edellä mainittua hyväksytä vaan jankutetaan työllisyydestä ja tehdään heistä "oleilijoita". Se on syrjäyttämistä ja aiheuttaa sekä kuluja että kärsimystä.

   • Anonyymi

    Meillä on paha työvoimapula ja sen vuoksi pitää kaikkien järjissään olevien työllistyä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   5823
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   87
   4760
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   177
   2749
  4. Todennäköisesti Maria Jungner kuoli

   sydänkohtaukseen. Niin tai näin,,olipahan melkoinen pommi. En olisi ikinä voinut uskoa, että niin hyväntuulinen ja energ
   Maailman menoa
   31
   1770
  5. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   101
   1623
  6. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1527
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1457
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   1211
  9. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   124
   1165
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   78
   1130
  Aihe