Eläköityneet pariskunnat

Anonyymi-ap

Elämä muuttui kun mieheni jäi eläkkeelle ennen minua . Ihan selvä kriisi oli hänellä. Ei ennen kaappien sisällön järjestys häntä ollut kiinnostanut mutta eläköitymisen jälkeen tavarat ja asiat vaihtoivat paikkaa. Se on pätemisen tarvetta, niin uskoisin. No jonkun vuoden jälkeen minäkin jäin eläkkeelle ja siitä se "riemu" repesi. Tuntuu ettemme sovi samaan asuntoon vaikka neliöitä omakotitalossa kahdelle riittää. Toki koen itsekin tunteneeni "eroahdistusta" pitkästä työsuhteesta ja työtovereista. Pidin kovasti työstäni ja niin taisi miehenikin pitää. Nyt molemmat "kärsivät" tyhjyyden tunnetta, joutavaa sanomista ja riitaa tulee ihan tyhjästä. Se, mikä on ihmeellisintä; caravan-elämää viettäessämme ahtaat olot eivät häiritse, Silloin ei tule riitaa. Matkailuautossa , ahtaassa "keittiössä" sovitaan sopuisasti toimimaan mutta ei kotona, on se ihmeellistä. Eläköityminen tuli tavallaan liian nopeasti, ikää on ja työvuosia aivan riittävästi mutta surulliselta se tuntui. Tiedän että moni toivoo eläköityvänsä mahdollisimman nopeasti, se on surullista. Vuosia aiemmin olin ennen iltavuoroon töihin lähtöä käymässä kaupassa. Siinä hedelmätiskeillä en voinut olla kuulematta kahden pariskunnan tapaamista; mitäs kuuluu? "Eläkkeellähän minä, tuli 20v. tehtyä töitä". Että sattui korvaan, mieli teki avata suunsa mutta eihän se minulle kuulu jos joku kehuu tuolla saavutuksella. Oma työhistoriani on 43vuotta ja miehelläni 47 vuotta. Eli tämän tarinan viesti on; ei se eläkkeelläkään olo niin helppoa ole. Ihminen turhautuu kun ei koe olevansa enää niin tärkeä yhteiskunnan rattaissa. Toki moni voi olla eri mieltä mutta mielestäni ihminen kaipaa säännöllisyyttä arkipäivään. Helppo on jäädä kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelle, sohvalle makaamaan. Toki meillä kaikilla on omat mielipiteet tästäkin asiasta. Eläkkeellä olevia ei tarvitse kadehtia; ei se niin auvoista ole kun kuvittelee. Toki pitkä työhistoria on vaikuttanut eläkkeen suuruuteen. Jos haluat nauttia edes kohtalaisesta eläkkeestä, kannatta tehdä pitkä työura. Tsemppiä kaikille eläkeläisille ja eläköityville.

4

160

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Toisille sopii joku tilanne ja toisille ei, joku osaa nauttia jokaisesta elämänvaiheesta, joku ei mistään, näinhän se menee

   Mekin molemmat olemme eläkkeellä ja ei kyllä ole ihanampaa kuin herätä aamulla silloin kun huvittaa, syödä yhdessä pitkään aamiaista, lähteä aamulenkille, käydä vaikka shoppailemassa (yksin tosin, mies ei voi sietää vaatekaupoissa tai missään vastaavassa käymistä), ottaa päiväunet, valmistaa yhdessä päivällistä jne.jne. Voi käydä elokuvissa silloin kun huvittaa, ja ylipäätään ei ole aikatauluja mihinkään, ellei niitä itse aseta.

   Kesämökille pääsee heti toukokuussa ja voi nauttia koko kesän lomasta ja paljon, paljon muuta ihanaa sisältyy eläkeikään

  • Anonyymi

   Harmin paikka, ettette suunnitelleet ja valmistelleet eläköitymistänne!
   Noin 40v tietämissä varauduimme vaimoni kanssa siihen, ettei eläkejärjestelmämme kestä loputtomiin silloisella, 70-luvun lopun tasolla.
   Hahmotimme tavoitteet ja niihin pääsemisen keinot.
   Vaimoni jatkoi marketin kassatyössään alkaessani omalta osaltani valmistautumaan 52v ikäisenä eläköitymiseen lopettamalla vakituisessa työssä käymisen.
   Laiskistuimme lopullisesti 57v / 52v ikäisinä valmistelemiimme puitteisiin.
   Ok:sta keskustan kolmioon.
   Syksyt ja keväät Espanjan asunnollamme. Kesällä joku Euroopan omatoiminen kapunkimatka kuten myös joulutorireisut. Sydäntalvella lämpimien merien täysihoitoristeilyjä jatkoviikkoineen.
   Noiden lisäksi vaimoni teki tyttöjen matkoja. Käytännössä matkoja sinkku tyttäremme kanssa Saksaan, Kroatiaan, Sisiliaan ja Espanjan omaan paikkaan.
   Olin niin luutunut 1969 solmitun avioliiton elämään, että aamuiset heräämiset yksinää, hiljaisessa makuuhuoneessa olivat kolkkoja.
   Nyt, 80v / 75v vaiheessa vaihtoehdot ovat olleet vähissä viimeisten 3:n vuoden aikana terveydellistä syistä.

   Mielestäni oleellista oli "eläköityminen" samaan aikaan suunnitellulla tavalla. Toimi mainiosti parikymmentä vuotta.

  • Eihän eläkkeellä tarvitsisi passivoitua. Jos ei miehesi osaa aktivoida itseään, niin aktivoi sinä itsesi.

   Käydessäni juuri työreissulla, käytin kolmea taksia. Kaikkia kuljetti eläkeläinen. Myös moneen vapaaehtoisjärjestöön toimintakykyiset eläkeläiset ovat enemmän kuin tervetulleita.

  • Anonyymi

   Kokemukseni:
   Ensimmäinen eläkevuosi olisi ollut todella haastava ilman vaativia (taide-, kieli- ja liikunta) kursseja. Osa niistä netissä ja osa lähiopetuksena. Mieheni kanssa tehdyt matkat aina tilaisuuden tullen auttoi myös. Lapset perheineen vieraillessaan tuovat aina ylimääräisen ilonaiheen!
   Nyt tuohon tahtiin on jo niin kiintynyt, tuntuu ettei aikaa olekkaan Pitäisiköhän vielä lisätä meditaatiokurssi 🧘‍♀️☺️

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   6120
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   88
   5009
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   177
   2769
  4. Todennäköisesti Maria Jungner kuoli

   sydänkohtaukseen. Niin tai näin,,olipahan melkoinen pommi. En olisi ikinä voinut uskoa, että niin hyväntuulinen ja energ
   Maailman menoa
   31
   2150
  5. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   101
   1653
  6. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1537
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1477
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   1260
  9. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   134
   1234
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   78
   1140
  Aihe