Mitä musanimiä kuuntelette ja kiinnostaako laajempi keskustelu musiikista kanssani?

Anonyymi-ap

Tässä mun omia suosikkilevyjäni.

Kaikkein tärkein on minulle tämä;

1.Don huonot-Silmänkääntötemppu(kansikuvasta lähtee kaikki nerous liikkeelle eli moniulotteisen älykäs sekä mustaa huumoria sisältävä kansikuva joka täytyy olla kautta aikain paras kansikuva missään levyssä ja musa on huikean monipuolista kun esim kappaleessa d on huono t on soul-vivahteita ja taas esim mania mania-laulussa on hard rock -vaihettakin hieman ja kappaleessa kaamos kitarariffi pirttilän joonaksen kitarariffillä alkaa biisi niin se on semmosta proggressiivista rokkia se kitarariffi nimenomaan ja kappale on muuten hyvin syväulotteinen ja emotionaalinen purkaus joka ihon kananlihalle ja sama iho kananlihalle.efekti aiheutuu kappaleesta aika joka alkaa a cappella tyylilajilla jossa stemmakuorolaulua jossa samaan aikaan napsuttelevat sormilla hyvässä ja oikea-aikaisessa rytmissä ja muutenkin bändille tuttu kuorostemmalaulu kuuluu useissa kappaleissa ja kappale pieniä sieviä sieniä nousi pikkuhitiksi ja muistaakseni mania mania nousi myös pikkuhitiksi mut tunnetuimmaks biisiksi nousi pieniä sieviä sieniä ja sanoitukset on kalle aholaa joka keksi loihti taikasauvastaan älykkään vaikeatajuisia ja usein huumorilla puettuja sanoituksia ja kappale rauhanpiippu alkaa hard rock-kitaralla ja kappaleen puolivälissä tulee hidas klassisen musan vaihe jossa kalle ahola samaan aikaan laulaa ja kappaleessa hermoraunio keskivaiheessa tulee pieni soolo joka on varsin koukeroisen jazz tyylistä&matemaattista soiton osalta eli suoraan sanoen nerokas levy, kaikkein nerokkain mihin oon koskaan törmännyt)


Sitten on iso liuta myös muita tärkeitä levyjä kuten vaikkapa esimerkiksi nämä seuraavat;

CMX-Aurinko(tuon don huonot silmänkääntötempun jäläkheen mun toiseks suurin lempparilevy jossa kuuluu intialaisen ja afrikkalaisenkin musan vaikutteet ja kuuluu niin punk-vibat, kuin myös folk juttuja, world music, ethno, ja paljon muutakin eli siis monipuolinen kiekko joka yhtälailla kuten tuo suurin lempparilevyni, on nerokas levy monipuolisuudessaan ja yrjänän tekstit käsittelee pitkälti mytologiaa mut on niissä paljon muutakin kun juice leskisen lailla yrjänä osaaa kirjottaa monitulkintaisia tekstejä mikä on merkki huippuälykkyydestyä)

CMX-Veljeskunta(tämä cmx-kiekko on mieluisa jossa soundeja on usein moitittu että soundit on liian vaisuhkot ,mut eipä se paljoa haittaa ja ehkä siinä piileekin se taika, että ei pidä orkesteri liikamöykkää soittimilla vaan osanneet luoda harmonista musataidetta ja levyllä mytologia-uskonto on edelleen yrjänän juttu sekä monipuolinenm musatarjonta kun esim kappale ääni ja vimma on goottirokkia kun taas helvetin hyvä paimen on folkrockkia ja kappale kulje vasten on joiku tyylinen kappale ja kappale vaskiperse on punk-vivahteinen kappale raskain kitarajutuin höystettynä goottisävyjen kanssa etenevä kappale jossa on käytetty mustaa huumoria, mut ehkä kaikkein mieluisin kappale on minulle joko neljäs valtakunta tai levyn loppupuolen täynnä naisia jota viimeksmainittua laulan usein kotona eikä isää se haittaa vaikkei isä ole kotona tuon musatyylin kanssa koska isä fanittaa iskelmää ja yks isän lemppareista on popiskelmää esittävä suvi teräsniska mut mä kuuntelen vähän eri musaa kuin isä)

Popeda-Hullut koirat(levyn nimibiisissä on ollu pate mustajärvikin sävellyspuuhissa joka ei ole kovin yleistä todellakaan sillä harvoinpa pate on ollu sävellystouhuissa mukana mutta tässä on ollut ja villi veikkaus että kappaleen alussa kohta "olen hullu pähkähullu kasvaa aivoihin myrkkysieni" kohta on patea ja kappaleesta oman version on esittänyt cmx-yhtye ja tän kapaleen viehätysvoima on kohta "läähättää hullut koirat , huutavat kuutamossa, ja lasten kaalit sekoo, ei niitä ammu kukaan", ja tuo kohta on siis neroutta koska kuulostaa niin eeppiseltä eikä aina tää orkesteri ole päässyt eeppisyyteen musassa mutta tämä kohta! ja sitten folk rock kappale korppi jossa opettavainen teksti joka ei kerro suinkaan laiskuudesta vaan tasapainosta työ ja lepo jossa korppia käytetään vertauskuvana ja levyn loppupuolen nerokas avaruusseikkailu on korpin ohella ne mun suurimmat lempparihetkeni jossa A-osa on kuin eppu normaalia mut kertosäe ehtaa popedaa ja tuo biisi on kaukana hittibiisistä mut on eeppisintä popedaa korpin ohella )

Maija Vilkkumaa-meikit&ketjut ja vyöt(vuonna 2001 muistaakseni julkaisi tän menestyksekkään hyvinmyyneen levyn jossa on parhaina poimintoina kappaleet kristallitiara, ilosanoma, ingalsin laura , totuutta ja tehtävää ja noinbko vaikeeta se on sekä suomineito ja maija todisti että yhdistämällä poppia ja rokkia saadaan hyvä tulos jossa lisäksi tekstit on pääosassa kun maija keksi vahvoja ja varsin räväkkiä tekstejä joiden kanssa jotkut maskuliiniset miehet oli melkeinpä kontallaan tai aikalailla sekaisin kun maija laukoi totuuksia ja tää kiekko on vain niin hyvä kun aina kun kuuntelen vilkkumaata niin se meinaa mennä niin että kuuntelen ainoastaan vain tätä levyä ja muut vilkkumaan levyt kerää pölyä hyllyssä' kun tää nii mieluisa)

40

263

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Candy J-Desirable revenge kolahtaa myös lujjaa. Tuon kuulin ekan kerran noin alle viikko sitten. se on tyylilajiltaan housea. Ei mikään hittikappale eikä sovi oikein radioon ei sitten millään. Tosi eeppinen ja rytmikkään svengaava . Sovitus nousee ehkä vielä sävellyksen edelle.

   Ana clara horta-Orbita on myös huikea elämys! Kuuntelin sen ekan kerran noin 2 viikkoa sitten. Annoin täydet 5/5 tolle albumille.

   Elzbieta Adamiak -Jesienna Zaduma albumi kolahta niin kovvaa että annoin 5/5 iliman pientä epäilyksen häivää. Kreatiivisen luovaa musaa!

   Aknestikin kappale maanalle tosi nerokas! Indie poprock-tyylinen &post punk tyylinen kappale. Ei mikään hitti. Nerokas kappale.

   Halina Frackowiak-Geira on huikea ja tosi vanha levy eli joskus 1970-luv7un lopulla julkaistu levy joka sisältää progepoppia&progerokkia ja jazz-funkkia = osuu ja uppoo tää levy toden teolla!

   Modan Garu-Foxhunting for the future singlelevy on huikea eli etenkin kappaleen teksti joka tehty ironialla ja muutenki tuo biisi on nerokas! Ei mikään radiokelpoinen kappale oikeastaan.

   Coven of the worm-Crush the dogs on taas heavymetallimusaa eli tarkemmin sanoen black metallia eli suomennettuna mustaa metallia ja tää levy ei ole maailman tunnetuin levy mut ihan huikean luovaa sävellystyötä orkesteri tekee!

   Narissa bond-Free spirit cant run fast in high heels on tietääkseni uskonnollista gospel musaa mut voin muistaa väärin ja tää on ennenkaikkea tosi nautittavaa musaa koska soitto on niin maukasta kuunneltavaa!

   Säveltäjä veljo tormiksen kappaleet kolm laulu eeposest&liivlaste pärandus&jaanilaulu tsuklist eesti kalendrilaulud jolle annan täydet 5/5 eli tyylilajeina eestiläinen folk&choral kuorolaulu ja modern classical eli suomeksi moderni klassinen musa

   Heli luokkalan singlelevy toukokuun 1&rakastunut rampa joka ei paljoa herättänyt suuressa yleisössä innostusta mutta mä tykkään tosi paljon tuosta luovuudesta ja omaperäisyydestä ja heli luokkala on todellakin rohkea heittäytyjä!

   Romica Puceanu-Cine nu stie ce-i doru albumi joka huikean hyvää niin sävellyksien kuin sovitusten osalta ja tyylilajeina artisti esittää bändikaveriensa kanssa harmonisesti soitettua romanialaista folkkia ja muzica lautareasca nimistä genreä (en edes tiedä millaista on muzica lautareasca genre !)

   Rita wilson-Say hello(hän paremmin kai tunnettu näyttelijänä mut osaava myös musan parissa eli tämä singlelevy joka sisältää americana ja country pop genretyylilajeja)

   säveltäjä iancu dumitrescu joka romanialainen on tehnyt taidetta albumilla medium III ;cogito /trompe l'oeil;aulodie mioritrica;perspectives au movemur;apogeum jossa genrelajina esittää melko monipuolista spectralism nimistä genreä eli säveltäjä suosii enemmänkin moniulotteisia eikä niinkään minimalistista lähestysmistapaa sävellystekoprosessivaiheessa ja luo tosi eeppistä ja näyttävää musataidetta

   Egle martin joka artisti brasialiasta joka luo huippuhyvää musaa joka musiikillisesti täydellistä eli viittaan nyt albumiin El arte del encuentro jossa hän orkesterinsa kanssa esittää brazilian music &candombe tyylilajeja todella musiikillisesti sujuvalla ja hyvin soivalla svengillä eli musa soi komean rullaavan ilmavasti ja soundit on täyteläiset

   Akkord yhtyeen levy accord jossa ne esittää tyylilajeina soviet estrada&vocal group ja hispanic american music tyylilajeja ja yhtye on on vuonna 1988 perustettu venäläinen yhtye

   Taraf de haidouks on romanialainen yhtye jonka levy maskarada kolisee lujaa jossa musa on niin tempoilevaa että soittajien nivelet ja sormet on lujilla! nautittava levy ennenkaikkea ne jotka nauttii musasta, voi kiinnostua tykätä tästä

   Snooze-your consciousness goes bip on taidokas levy jossa kuuluu ambient musa kuin myös hip hop ja ei tämä välttämättä ole maailman tunnetuin levy. minä tykkään tosi paljon

   Agamas-Agamas joka vuonna 1992 julkaistu levy jossa orkesteri soittaa death metallia ja trash metallia kellarisoundein. Ei maailman tunnetuin levy. mä tykkään paljon noista kellarityylisistä soundeista ja musa on tosi kekseliästä!

   Male//gaze-equally uncomfortable joka levy julkaistu vuonna 2022 joka sisältää noisepoppia ja shoegaze tyylistä musaa. Täysosuma , niin kappaleet, teksti kuin soitto

   Yö-myrskyn jälkeen(keskitien suomirokkia sisältävä levy josta lemppareina kappaleet onnellinen perhe ja vain vuoksi toisten)

   Esy morales-jungle fantasy EP levy jossa tyylilajina rhumba eli musiikillisesti huikea etenki

   Saro liatta- Goa/nana singlelevy joka italialaista musaa luovuuden lähteeltä eli siis huikean luovaa musaa jossa puhdasta kitaran soittoa

   Charlotte keron singlelevy kiertokuu ja tää suomalainen artisti jäi yllättäväkin pienelle huomiolle ja tuossa kappaleessa yksityiskohtana muun muassa kiehtovan vaikuttava ja rauhoittava rumpukomppi ja melodia kertosäkeen lopussa taidokas

   100 foot worm makes own food albumi joka sisältää punk rokkia ja noiserokkia joka kiertää kaukaa radiot ja eikä aikoinaan herättänyt juuri mitäään kiinnostusta kenessäkään .

  • Anonyymi

   A#m kokeile kitq4qll

   • Anonyymi

    oonko vammainen kun en löytänyt tuota
    mä harrastan usein itseironiaa. Lähetä mulle linkki jos osaat lähettää linkin , lähetä siis linkki suoraan biisiin tai kokonaiseen levyyn ja lähetä kiitos pliis youtubelinkki, En käytä mitään muuta kuin youtubee.


  • Anonyymi

   kitaristikaveri sanoi että on vähän vaikea aävellaji, mutta tuot a voi oikwaista....

   • Anonyymi

    kiitti vinkistä ! Mä tykkään kuunnella kaikenlaista . Oon musan suhteen heittäytyjä mutta muuten olen kaukana heittäytyjä ihmistyypistä.


  • Anonyymi

   Food for worms- i dont wanna be a president&another crack in the jaw singlelevy puhdasta neroutta minusta. Eikä myös tämäkään paljoa tainnut herättää yleisössä kiinnostusta.

   Metallica-justice for all vuonna 1988 julkaistu levy joka myi useissa valtioissa isoja numeraalisia lukuja. todella taidokkaan älykästä soittoa jossa koukeroita piisaa!

   Alice coltranen levy Radha-krsna nama sankirtana joka sisältää maukasta soittoa ennenkaikkea jossa viljellään aika monia musan eri tyylilajeja kuten spiritual jazz, new age kirtan&indo jazz sekä free jazz ja musa on gospel musaa eli ns jeesusmusaa koska tekstit on uskovaista tekstiä näin mä ymmärrän koska lähdetiedoista huomaan että on merkitty gospel myös

   Maiia-art of everything levy joka julkaistiin vuonna 2023 tammikuussa tarkalleen ottaen jossa on merkitty kahdeksi musan tyylilajiksi psybient ja downtempo ja tää levy on minulle iso elämys!

   kolmas nainen-hikiset siivut vuonna 1989 julkaistu hyvin suomalaistyylinen levy jossa kuitenki orkesteri jauhaa myös bändille ominaisia amerikkalaisen rokin juttuja

   Food-european warming methods levy joka julkaistu vuonna 1994 joka on kantaaottava levy jossa ilmasto-ongelmat nousee esille ja jossa bändi kritisoi niitä jotka pilaa ilmastoa liiallisella koohkaamisella ja tää levy on huikean taidokasta musan soittoa ennenkaikkea ja luovaa musataidetta

   Ali kuru-egzotik levy kolahtaa aina minulle eli joka kerta huikea elämys , eli aika monella tasolla tämä levy on huikea eli älykästä soittoa ja sävellykset on ainutlaatuisia ja musan tyylilajeina on merkitty lähdetietoihin kaksi genreä jotka ovat; 1.deep house ja 2.turkish folk music(suomeksi turkkilainen folkki)

   ali beirut orchestran levy music of the near east joka tosi vanha levy eli julkaistu vuonna 1973 joka sisältää genrelajiltaan aika harvinaista eli arabic bellydance music mut huomasin sen että tanssittavaa musaa on jossa pääroolissa korostuu huikea soitto jossa on hyvinsoiva soiton kiertokulku joka panee tanssimaan ihan luonnollisesti.

   Suzan kardesin levy balkania-bekriya II joka julkaistu vuonna 2009 jossa kulminoituu tietyt pointit hyvin eli musiikillisesti nerokasta musaa ja sanoisin tosi rikasta musaa!

   Svjata vatra-Kalyna levy joka sisältää monia eri genrelajeja kuten esim polka&traditional folk music&contemporary folk&estonian folk&russian folk&folk punk& balkan brass band

   peter gerhard paul/ we all-schattenspiele-meditationen in G-moll albumi joka julkaistu 70-luvun lopussa ja annan tälle täydet 5/5 eli sisältää tyylillisesti sellaisia musan genrejuttuja kuin esimerkiksi disco-vaikutteet&kirkkourkumusa&proggressiivinen ja jazz-vaikutteinen huilupainotteinen musa

   Moe -manin levy straight real joka sisältää west coast hip hop juttuja sekä mobb music kuvioita. Vaikuttavan eeppinen levy! Ne jotka tykkää eeppisyydestä niin tätä suosittelen!

   Bess-riivattu singlelevy joka tämä kuuluisa suomiartisti nyt minusta lunastaa korkojen kera kaikki odotukset eli tää levy todella osoittaa sen että bess on huippulahjakas jossa monipuolisuus kuuluu tämän kappaleen sävellyksessä ennen kaikkea.

   Juice leskinen-Lahtikaupungin rullaluistelijat joka upea kokonaisuus ennenkaikkea ja joka levy täynnä eeppisiä kappaleita. Ei kaikkein tunnetuin juicen levy.

   Monica törnell-Dont give a damn levy joka sisältää hyvin vaikuttavaa musaa .

   ulf lundellin levy vargmåne joka ei vielä ollu sitä lundellin aikakautta jossa hänet tunnettiin siitä että matki liikaa bruce springsteeniä mut tällä levyllä kuuluu paljon hänen omat ideat josta isot pisteet. Ei kaikkein viihdyttävintä rokkia aina, mutta ei sen tarvi ollakaan.

   Nynningen-för full hals levy joka on nerokas ja ainutlaatuinen ja todiste siitä että ei ihan joka päivä tällaisia levyjä tehdä

   Draama-helmi -draamahelmen erehdys joka sisältää todella omaperäistä ja huippuhyvää experimental hip hoppia. Mä tykkäsin heti ekalla kerralla kun kuulin tosi paljon. Suomen paras räppäri minusta joka haistattaa pitkät isoille massoille vaan haluaa tehdä omaa juttuansa

   Marina rosenfeld-Plastic materials levy on huikean taidokas jossa monipuolisuutta paljon ja musan genrelajeina artisti käyttää field recordings &electroacoustic tyylilajeja

   sound of relsin singlelevy Ee-lie-loe-lie(if you wanna get) on ainutlaatuinen ja kunnianhimoinen dance pop kappale jossa vaikutteina suomalainen joikumusa ja eurodancepop eli vastustamattoman nerokas yhdistelmä noita kahta ja sound of rels yhtyeessä oli aikoinaan ressu redford meidän tunnettu pop-tähtemme

   Danjal the bubble levy nerokas monipuolisuudessaan jossa orkesteri käyttää näitä seuraavia musalajeja; 1.Klezmer 2.tango 3.balkan folk 4.contemporary folk

   electric tigerin levy dian hu joka julkaistu vuonna 2005 jossa bändi osoittaa monipuolisuutta ja soittimina muun muassa mandoliini&syntikkaa ja kitaraakin löytyy sekä viulujakin höystetään sekaan varsin rikassointisella kiekolla

   Maria lundin koko tuotanto! ei pääse oikeuksiin kun radiot ei suosi häntä mut kai hänen esittämät biisit niin omanlaisia ettei radiot

  • Anonyymi

   Oopperoista mieleeni eniten Rossinin willhelm tell overture joka on niin moniulotteinen teos jossa on käytetty paljon taitoa ja älyä sekä tunnettakin.

   Emma salokosken soolouran ensimmäinen levy mieleeni jossa taidokasta ja harmonista musaa.

   Hausmyllyn schysteemi on kova huumoriräppilevy. Sen suomen 90-luvun alun paras huumoriräp-levy. Remixschysteemi myös tosi kova joka sisältää uusina kappaleina alkuperäisen se musta mies-biisin kuin myös kakkosversion siitä.

   Fanny mendelssohnin koko tuotanto on vaikuttava tasaisuudessaan ja ei koskaan minusta huonoja teoksia tehnyt. Teokset yleensä viululle tai pianolle.

   King crimson hyvä tunnettu yhdysvaltalainen progerock-yhtye. Parhaana levynä ehkäpä discipline jossa aika math-rock tyylistäkin musakamaa.

   Hectorin yksittäisistä biiseistä kolahtaa lujaa kappale meiran laulu joka kertoo ikuisuudesta ja henkisyydestä. Kauniit melodiat jotka uppoutuu luontevasti tekstiin. Hector olikin taitava tekstin käsittelijä.

   Heidy tamme-suvi ei jää kappale on tosi loistavaa smooth soul poppia. Rikkaan syväulotteisen täyteläiset soundit omaava kappale.

   Tiit paulus-Selle suve laul on täyteläisen hyväsoundista ja jonkun verran koukeroistakin funk-jazzia smooth popin taustalla olevan.

   Iris kukka-Tuomiopäivän pasuuna singlelevy on huikean omaperäinen ja ainutlaatuinen.

   the hampurilai syön tekijät EP levy ei ole saanut juuri mitään huomiota mut on nerokkuudessaan ja eeppisyydessään vaikuttava ja bändi viljelee erilaisia musagenrelajeja kuten emoviolence, noisecore, post.-hardcore, hardcore punk ja sludge metal

   Weyes blood-Andromeda levy on taidokas jossa eri genrelajit sulautuu toisiinsa hyvin ja tyylilajeina esim art pop, dreampop&countrypolitan&alt-country, soft rock ja psychedelic poppi

   Toro y moi ja sen studiolevy my touch vuosimallia 2009 jossa kuuluu ennenkaikkee rohkea heittäytyminen ja eri tyylilajeilla hyvä kokeilu eikä kokonaisuus ole milloinkaan sekava ja tyylilajeina hän käyttää mm näitä seuraavia; electropop&chillwave&french house&house ja bedroom pop

   The blaster master-Skanga jossa tämä englanninkielistä ska music -juttua tekevä suomibändi vakuuttaa hienolla heittäytymiskyvyllä ja omaperäisillä biiseillä

   Lisa miller-Cartape ei ole levy jota suuri yleisö kuuntelee. Tämä levy on minusta nerokas.

   Tuomari nurmio-Maailmanpyörä palaa on taidokas ja vahvan kokonaisuuden omaava levy jossa mm semmonen huikee biisi kuin viiniä malja marttyyreile sekä osin marssirytmissä etenevä kappale sunnuntaina tai vaikkapa hieman rankkatyylinen huda huda jossa kuuluu itämaiset melodiat

   Kauko röyhkä-onnenpäivä vuosimallia 1983 ja tää on röyhkän paras levy jossa tyylilajina usein western rock ja parhaina paloina kappaleet kotona, nivelet, onnenpäivä ja ei sinne

   Kikuo-Kikuo miko 7 studiolevy on nerokas ja vahva kokonaisuus erityisesti ja tyylilajeina esim japanese folk&post-industrial&electropop&glitch pop ja folktronica

   Luigi nono-complete works for solo tape vuonna 2006 julkaistu levy jossa tyylilajeina mm tape music&modern classical&acousmatic music&musique concrete&futurism&sound poetry&choral&sound collage ja interview

   Lola-Wax the van singlelevy joka jäänyt liikaa unholaan eli suuret massat ei paljoakaan havainneet tätä aikoinaan ja todella kiehtovaa musaa jossa tyylilajeina ovat mutant disco&boogie&balearic beat ja garage house+electro disco

   Little mary mixup-(i was) a truckdriver's wife&a walk through my door singlelevy vuosimallia 1991 jossa kuuluu esim pop punk&country jutut

   Swae lee&tyga&lil moseyn sinkkukiekko krabby step jossa kuuluu esim children music&pop rap&trap&sea shanty&plugg

   Salla hakkola-nibblers soundtrack albumi joka on tosi mainioo musaa sisältävä jossa kuuluu esim video game music ja on monipuolinen levy

  • Anonyymi

   Oopperoita, Elvistä, Ava Maxia.

   Siinä ne.
   Jaksa mitään marginaaliskeidaa.

   • Anonyymi

    makuasioita musajutut. Joo.


  • Anonyymi

   Jahas ! Sanotaan näin "vanhempana" Agents ja varsinkin Topin (pekka) aikoihin oli minulle ehkä nr 1. Agentsia kyllä jatkuvasti kuuntelen (soittelen) mukana juutuupista , mut myös paljon muutakin . Olen itse tosin keikkaillut jonniverran ja Agentsien kanssa mm. rautalankailtaa yhtaikaa, vaik siel kyllä soitimme meitin pänti ylesesti ns. tanssimusaa kitaravetoisesti, mut porukka tykkäsi kyllä, nyt ikä jo 68v. mut jotain pientä vieläkin, musa rauhoittaa ja rentouttaa, oma tyyli on kuulijan korvassa ,kauneus katsojan silmässä... Hyviä musahetkiä kaikille.

   • Anonyymi

    Agentsilla on hieno sointi soitossa!" Amen =)


  • Anonyymi

   Musiikissa ei ole keskusteltavaa, se vaan on nautiskelua varten.

   Jasu

  • Anonyymi

   Scooter on tie, totuus ja elämä.

  • Don Huonot juu, CMX, Kauko Röyhkä...lähti heti Laura, vai oliko se Lauralle? soimaan päässä vuosien takaa. Röyhkää löytyy useampi kipale vinyyliä muistaakseni tuolta hyllystä.

   • Anonyymi

    musta 90-luvulla röyhkän musa tosi tylsää(monotonisia kappaleita liki kaikki hänen ysärinä tehdyt biisit), mut 80-luvun röyhkä on mun juttu ja sen jäläkeen ei oo paljoa kiinnostanu hänen tekemiset&levyt paitsi että riku mattilan kanssa taisi tehdä pari ihan asiallista levyy 2000-luvun loppupuolella muttei nekään piäse kasariluvun levyjen tasolle. Myöhemmin tehty etelän peto 2010 luvul ei oikein sekään vakuuta ja tää uusin levy on askel parempaan suuntaan muttei mikään mestariteos. Lauralle on se biisi jota haet.

    Don huonot meni tylsäksi yhtyeeksi kun pelkisti tyylinsä joskus ysärin puolivälissä eli mulle don huonot on vuodet 1989-1994 ja etenkin painotus albumiin silmänkääntötemppu ja myös levy kameleontti joille kummallekin antanut täydet 5/5. En oo koskaa törmänny niin hyvään levyyn kuin dont huonot-silmänkääntötemppu. Bändin jäsenet opiskeli nuorena klassista musaa ja heillä kamarikuoromusataustaa. Se kuuluu musassa kuorolauluihin panostamisena. Ei ne myöhemmät ja helpomminlähestyttävät don huonojen levyt nyt mitään huonoja ole, muttei oikein innosta. Ihan eka don huonojen single vai oliko EP levy on mysteeri koska en ole löytänyt sitä mistään. Aavaa preeriaa&onko trubaduuri kuollut singlelevyn sen sijaan oon löytänyt. EP levy mutanttikameleontti ei ole löytynyt.


    CMX on minulle CMX = vuodet 1985-1995 eli rautakantele on viimeisin levy josta tykkään erityisen paljon. Bändi menetti paljon luovuutta ja alkukantaista voimaa kun alkuperäinen rumpali pekka kanniainen poistui yhtyeestä. Hän loi pohjat yhtyeen soinnille jossa hänen teknisesti sujuva rumputyö oli hunajaa korville ja samalla alkukantainen rumputyyli takoa rumpuja hyvällä tarkkuudella ja svengillä. 85 ja 86 cmx;llä kaksi demoa muttei koskaan julkaisseet niitä. Muun muassa semmosia helmiä kuin muurmanskin skinheadit, elämän sali(jazz-biisi), pohjolan valkeus II , dragonheart(gootti-hardcore punkkia) ja butterfly. Harmikseni nuo molemmat demot oli poistettu youtubesta eli vuoden 85 ja 86 demot joissa molemmissa demoissa noin yli 10 biisiä. Varmaan tekijänoikeusjuttujen takia joutui poistaan ne videot. En varma. CMX;n porukka mainettaan parempia soittamaan musaa mutta livebändinä aika epätasainen ollut.


   • Anonyymi

    vinyylin soundi mehevä? joo muistaakseni. Ei mul oo koskaan ollunna vinyylisoitinta(enollani on!) ja mä tykkään tosi palijon CD-levyn soundista jossa yhdistyy tietty täyteläisyys ja kirkas soundi. CD levyt on kaksijakoisia kestävyydeltään eli osaa kestää yli 20 vuotta ja osa menee rikki hyvinki pian kun C-kaseteista on mul tosi hyvät kokemukset.

    Röyhkåän persoona kiehtova, ja muistanpa hänet hyvinkin facebookin omilta sivuiltaan jotka tais mennä nurin (en muista syytä nurinkaatumiseen). Niin röyhkä ihan hyvin asiallisesti siellä jutteli&vastaili fanien kommentteijhin. Minäki siel kommentoin hänen naamakirjasivullansa. Hyvää keskustelua oli usein, sekä viihdyttävää että asiallista , jopa syväanalyyttistä. Röyhkän persoona on varmaan kaikista suomalaisista musantekijöistä kiehtovin. Myös tuomari nurmion , hieman etäinen tyyli on kiehtova, Hän ei ole ottanu paljoa kantaa koskaan julkisuudessa. Röyhkän tekstejä oon myös koettanut lukea ja ei ne ole erityisen vaikeatajuisia ne hänen sanoitukset ja onpa röyhkä toiminut myös musauran lisäksi kirjailijana. Minäpä kerran kirjastosta lainasin hänen kirjan= kreikkalainen salaatti johon ihastuin heti.

    Piti roudata paljon kirjoja ulkovarastoon kun alkoi materiaa paisua hieman yli huushollissa. Musaostoksiakaan en enää jaksa juuri ollenkaan ostaa . Harvemmin aion enää ostaa.

    Kylläpä melkein kaikki röyhkä levyt löytyy eli siis tarkoitan hänen studiolevyjä muttei yhtäkään singleä eikä kokoelmaa oo, mutta pari mini EP levyä löytyy jotka on lisättynä studiolevyissä mieluummin vanha kuin aikuinen +paha maa mini EP ja jokotai levylle lisätty mini EP levy mutta, mutta(mutta mutta-laulu on jotain soulin ja goottipopin yhdistelmää oleva kappale ja pienet bossanova-vibat saan myös siitä ).

    CMX;n ihan kaikki studiolevyt löytyy ja pari EP;täkin löytyy(esim aika harvinainen vieraita avaruudesta EP joka sisältää pari bonusbiisiä) ja kokoelmia löytyy 2 ja singlelevyjä ei yhtäkään.

    Don huonot studiolevyt löytyy ihan kaikki ja kokoelmia pari löytyy ja singlelevy aavaa preeriaa&onko trubaduuri kuollut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    vinyylin soundi mehevä? joo muistaakseni. Ei mul oo koskaan ollunna vinyylisoitinta(enollani on!) ja mä tykkään tosi palijon CD-levyn soundista jossa yhdistyy tietty täyteläisyys ja kirkas soundi. CD levyt on kaksijakoisia kestävyydeltään eli osaa kestää yli 20 vuotta ja osa menee rikki hyvinki pian kun C-kaseteista on mul tosi hyvät kokemukset.

    Röyhkåän persoona kiehtova, ja muistanpa hänet hyvinkin facebookin omilta sivuiltaan jotka tais mennä nurin (en muista syytä nurinkaatumiseen). Niin röyhkä ihan hyvin asiallisesti siellä jutteli&vastaili fanien kommentteijhin. Minäki siel kommentoin hänen naamakirjasivullansa. Hyvää keskustelua oli usein, sekä viihdyttävää että asiallista , jopa syväanalyyttistä. Röyhkän persoona on varmaan kaikista suomalaisista musantekijöistä kiehtovin. Myös tuomari nurmion , hieman etäinen tyyli on kiehtova, Hän ei ole ottanu paljoa kantaa koskaan julkisuudessa. Röyhkän tekstejä oon myös koettanut lukea ja ei ne ole erityisen vaikeatajuisia ne hänen sanoitukset ja onpa röyhkä toiminut myös musauran lisäksi kirjailijana. Minäpä kerran kirjastosta lainasin hänen kirjan= kreikkalainen salaatti johon ihastuin heti.

    Piti roudata paljon kirjoja ulkovarastoon kun alkoi materiaa paisua hieman yli huushollissa. Musaostoksiakaan en enää jaksa juuri ollenkaan ostaa . Harvemmin aion enää ostaa.

    Kylläpä melkein kaikki röyhkä levyt löytyy eli siis tarkoitan hänen studiolevyjä muttei yhtäkään singleä eikä kokoelmaa oo, mutta pari mini EP levyä löytyy jotka on lisättynä studiolevyissä mieluummin vanha kuin aikuinen paha maa mini EP ja jokotai levylle lisätty mini EP levy mutta, mutta(mutta mutta-laulu on jotain soulin ja goottipopin yhdistelmää oleva kappale ja pienet bossanova-vibat saan myös siitä ).

    CMX;n ihan kaikki studiolevyt löytyy ja pari EP;täkin löytyy(esim aika harvinainen vieraita avaruudesta EP joka sisältää pari bonusbiisiä) ja kokoelmia löytyy 2 ja singlelevyjä ei yhtäkään.

    Don huonot studiolevyt löytyy ihan kaikki ja kokoelmia pari löytyy ja singlelevy aavaa preeriaa&onko trubaduuri kuollut.

    hmm ehkei ihan bossanovaa toi mutta, mutta kun eikös bossanova ole tempoltaan jonkun verran hitaampaa. En vain saa oikein mieleeni mutta, mutta -biisin genrelajia, mut kyl siinä jotain goottisävyjä on ja souliakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    vinyylin soundi mehevä? joo muistaakseni. Ei mul oo koskaan ollunna vinyylisoitinta(enollani on!) ja mä tykkään tosi palijon CD-levyn soundista jossa yhdistyy tietty täyteläisyys ja kirkas soundi. CD levyt on kaksijakoisia kestävyydeltään eli osaa kestää yli 20 vuotta ja osa menee rikki hyvinki pian kun C-kaseteista on mul tosi hyvät kokemukset.

    Röyhkåän persoona kiehtova, ja muistanpa hänet hyvinkin facebookin omilta sivuiltaan jotka tais mennä nurin (en muista syytä nurinkaatumiseen). Niin röyhkä ihan hyvin asiallisesti siellä jutteli&vastaili fanien kommentteijhin. Minäki siel kommentoin hänen naamakirjasivullansa. Hyvää keskustelua oli usein, sekä viihdyttävää että asiallista , jopa syväanalyyttistä. Röyhkän persoona on varmaan kaikista suomalaisista musantekijöistä kiehtovin. Myös tuomari nurmion , hieman etäinen tyyli on kiehtova, Hän ei ole ottanu paljoa kantaa koskaan julkisuudessa. Röyhkän tekstejä oon myös koettanut lukea ja ei ne ole erityisen vaikeatajuisia ne hänen sanoitukset ja onpa röyhkä toiminut myös musauran lisäksi kirjailijana. Minäpä kerran kirjastosta lainasin hänen kirjan= kreikkalainen salaatti johon ihastuin heti.

    Piti roudata paljon kirjoja ulkovarastoon kun alkoi materiaa paisua hieman yli huushollissa. Musaostoksiakaan en enää jaksa juuri ollenkaan ostaa . Harvemmin aion enää ostaa.

    Kylläpä melkein kaikki röyhkä levyt löytyy eli siis tarkoitan hänen studiolevyjä muttei yhtäkään singleä eikä kokoelmaa oo, mutta pari mini EP levyä löytyy jotka on lisättynä studiolevyissä mieluummin vanha kuin aikuinen paha maa mini EP ja jokotai levylle lisätty mini EP levy mutta, mutta(mutta mutta-laulu on jotain soulin ja goottipopin yhdistelmää oleva kappale ja pienet bossanova-vibat saan myös siitä ).

    CMX;n ihan kaikki studiolevyt löytyy ja pari EP;täkin löytyy(esim aika harvinainen vieraita avaruudesta EP joka sisältää pari bonusbiisiä) ja kokoelmia löytyy 2 ja singlelevyjä ei yhtäkään.

    Don huonot studiolevyt löytyy ihan kaikki ja kokoelmia pari löytyy ja singlelevy aavaa preeriaa&onko trubaduuri kuollut.

    Vinyylin vahvuus piilee soundien aitoudessa, ne ovat paljon lähempänä livesoundeja kuin cd ikinä. Cd on kovin kliininen juttu verrattuna aitoihin ääniin.
    Kuuntelin just Don huonoja muutaman kappaleen ja kyllähän bändi on ollut ihan ykkösluokkaa, ei häpeä minkään rinnalla. En muista miksi meni tavallaan osittain ohi, muistuttaa ajoittain tosi paljon sen aikaista idoliani RHCP:tä. Taisi olla sitten grunge mikä jyräsi alleen kaiken muun 🤔


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    Vinyylin vahvuus piilee soundien aitoudessa, ne ovat paljon lähempänä livesoundeja kuin cd ikinä. Cd on kovin kliininen juttu verrattuna aitoihin ääniin.
    Kuuntelin just Don huonoja muutaman kappaleen ja kyllähän bändi on ollut ihan ykkösluokkaa, ei häpeä minkään rinnalla. En muista miksi meni tavallaan osittain ohi, muistuttaa ajoittain tosi paljon sen aikaista idoliani RHCP:tä. Taisi olla sitten grunge mikä jyräsi alleen kaiken muun 🤔

    onks sulla tietty aikakausi tai levyt jotka on sun juttus don huonoje kohdalla.? mitkä oli ne donkkari-biisit jotka kuuntelit ? Mulla siis oikeataan ne kax don huonot levvyy = silmänkääntötemppu ja kameloentti, etenkin silimänkääntötemppu. Myös verta, pornoa ja propagandaa on pätevä levy jossa useissa biiseissä korostuu vahvat soundit, jopa heavymaiset soundit&kitarat. HIV kappaleessa esim rajua menoa = niin teksti, soitto paitsi että kertosäe on aika iskelmää periaatteessa tai pop , siis niinku rakenteiltaan. Kappale verta,pornoa ja propagandaa on nopeatempoista heavytyylistä paahtoa, aika -ajoin rumpukompin nopeus tuo miäleen pienet punk-vibat minulle, mut tosin hyvin niukasti =)

    kameleontilla on keveämpi soundi soitossa ja tykkään etenkin kappaleista kuujärven jää , vedenalaiseen kaupunkiin, marionettikadulla ja auringonjumalan poika. Viimeksmainitussa kappale alkaa intialaistyylisellä melodialla joka luotu käyttämällä soitinapuvälineenä jousia&viulua.Vähän kansanmusavibat tulee myös siitä kohdasta.

    silmänkääntötempulla on vähän kaikkea eri musalajigenree ympättynä sekaan. Kuten aiemmin tuolla analysoin, niin en enää ny suuremmin.

    Sori myö innostun välillä liikaa = olen innostunut sonni =)

    donkkareista sen muistan, että vaikka oli joskus tosi suosittu, ni sitä myös vihattii paljon. Sen näkee ehkä kommenteista youtubes ja yllättävää muistaakseni se, että yllättävän vähän kokonaiskuvassa donkkareije biisei kuunneltu &näyttökertojen vähäiset määrät youtubessa bverrattuna moniin muihin, mut toki ne donkkarien suosituuimmat biisit on saaneet paljon näyrttökertoja.

    don huonot käytti paljon mustaa huumoria uran alussa. Esim verta,pornoa&propagandaa levy on mustan huumorin sävyttämä. Ne kertoo se lebvy pitkälti maailman pahasrta tilanteesta. Yleismaailmallisia kuvauksia niinku. Metsänelävien puolustusliitto-laulussa ruoditaan ihmisten aikaansaamia pahoja juttuja ympäristölle jossa humorisesti mustaa huumoria käyttäen eläimet tekee valloituksen ja tuhoo ihimiset. Hauska teksti ja kantaaottava teksti samalla.

    Palaan vielä tuohon silmänkääntötemppu levyyn niin mä mietin tossa että nykyäänhän esim Venäjän presidentti putin tekee koko ajan silmänkääntötemppuja. Hän on siis valehtelija eli silmänkääntötemppujen tekijä. Siinä mielessä tuo levy on ajankohtainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    onks sulla tietty aikakausi tai levyt jotka on sun juttus don huonoje kohdalla.? mitkä oli ne donkkari-biisit jotka kuuntelit ? Mulla siis oikeataan ne kax don huonot levvyy = silmänkääntötemppu ja kameloentti, etenkin silimänkääntötemppu. Myös verta, pornoa ja propagandaa on pätevä levy jossa useissa biiseissä korostuu vahvat soundit, jopa heavymaiset soundit&kitarat. HIV kappaleessa esim rajua menoa = niin teksti, soitto paitsi että kertosäe on aika iskelmää periaatteessa tai pop , siis niinku rakenteiltaan. Kappale verta,pornoa ja propagandaa on nopeatempoista heavytyylistä paahtoa, aika -ajoin rumpukompin nopeus tuo miäleen pienet punk-vibat minulle, mut tosin hyvin niukasti =)

    kameleontilla on keveämpi soundi soitossa ja tykkään etenkin kappaleista kuujärven jää , vedenalaiseen kaupunkiin, marionettikadulla ja auringonjumalan poika. Viimeksmainitussa kappale alkaa intialaistyylisellä melodialla joka luotu käyttämällä soitinapuvälineenä jousia&viulua.Vähän kansanmusavibat tulee myös siitä kohdasta.

    silmänkääntötempulla on vähän kaikkea eri musalajigenree ympättynä sekaan. Kuten aiemmin tuolla analysoin, niin en enää ny suuremmin.

    Sori myö innostun välillä liikaa = olen innostunut sonni =)

    donkkareista sen muistan, että vaikka oli joskus tosi suosittu, ni sitä myös vihattii paljon. Sen näkee ehkä kommenteista youtubes ja yllättävää muistaakseni se, että yllättävän vähän kokonaiskuvassa donkkareije biisei kuunneltu &näyttökertojen vähäiset määrät youtubessa bverrattuna moniin muihin, mut toki ne donkkarien suosituuimmat biisit on saaneet paljon näyrttökertoja.

    don huonot käytti paljon mustaa huumoria uran alussa. Esim verta,pornoa&propagandaa levy on mustan huumorin sävyttämä. Ne kertoo se lebvy pitkälti maailman pahasrta tilanteesta. Yleismaailmallisia kuvauksia niinku. Metsänelävien puolustusliitto-laulussa ruoditaan ihmisten aikaansaamia pahoja juttuja ympäristölle jossa humorisesti mustaa huumoria käyttäen eläimet tekee valloituksen ja tuhoo ihimiset. Hauska teksti ja kantaaottava teksti samalla.

    Palaan vielä tuohon silmänkääntötemppu levyyn niin mä mietin tossa että nykyäänhän esim Venäjän presidentti putin tekee koko ajan silmänkääntötemppuja. Hän on siis valehtelija eli silmänkääntötemppujen tekijä. Siinä mielessä tuo levy on ajankohtainen.

    Yhtäkkiä ei tule mieleen kuin sieniä ja riidankylväjä, kappaleita siis 😁...ei kuvasta pään sisältöä. Siitä on oikeasti niin kauan kun olen poppoota kuunnellut, välissä oli 10v tauko etten kuunnellut mitään, muutama vuosi sitten taas alkoi kiinnostaa musiikki uudestaan.
    Piti vähän työstää siinä mielessä että sai musiikkiin liittyviä muistoja pois mielestään, nyt kuuntelu sujuu jo taas ilman traumatuntemuksia.
    Donkkareille kuuluisi tosiaan paljon enemmän kultaa ja kunniaa tänä päivänä, mikähän lienee syy siihen ettei poppoota pahemmin kuunnella tänä päivänä, meriittejä kyllä olisi.
    Ovatko kaikki muutkin yhtä huonomuistisia kuin minä? 🙂


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    Yhtäkkiä ei tule mieleen kuin sieniä ja riidankylväjä, kappaleita siis 😁...ei kuvasta pään sisältöä. Siitä on oikeasti niin kauan kun olen poppoota kuunnellut, välissä oli 10v tauko etten kuunnellut mitään, muutama vuosi sitten taas alkoi kiinnostaa musiikki uudestaan.
    Piti vähän työstää siinä mielessä että sai musiikkiin liittyviä muistoja pois mielestään, nyt kuuntelu sujuu jo taas ilman traumatuntemuksia.
    Donkkareille kuuluisi tosiaan paljon enemmän kultaa ja kunniaa tänä päivänä, mikähän lienee syy siihen ettei poppoota pahemmin kuunnella tänä päivänä, meriittejä kyllä olisi.
    Ovatko kaikki muutkin yhtä huonomuistisia kuin minä? 🙂

    no mitä mieltä olet YUP-yhtyeen musasta? Entä absoluuttinen nollapiste? Entä juice leskisen tuotanto?

    Ostin melkein kaikki juice leskisen levyt vuoden 2010 aikana. Kyl siin rahhaa palo aeka lailla =)

    YUP yhtyeen musaa kuuntelin eilen illalla ku sammaan aikaan kahtoin halliyleisurheiluu. Yleensä tommonen yhdistelmä ei ole hyvä koska väkisinkin silloin huomio menee toiseen enempi. YUP;n hippos from hell levyä kuuntelin ja toppatakki levyä sekä vuoden 2001 levyä(nimi ei tuu mieleen mut sisältää esim kappaleet pohjoinen zen ja seittemän haaksirikkoista). En muistanukkaan sitä että hippos from hell sisältääkin paljon laadukasta musaa! Yllätti ku en pitkään aikaan koko levyä alusrta loppuun kuunnellu. Mainio positiivinen ylläri siis. Englannin kielistä punkrokkia sisältävä levy muuten. Levy sisältää myös kaksi EP levyä bonuksena who dares farts on sen toisen EP;n nimi ja toisen nimmee en muista. Pulitin/maksoin levystä huutonetissä 125 euroo eli niin paljon halusin että suostuin maksaan noinki palijo =)

    Hullu ukko&kotiteollisuus levyn löysin myös huutonetistä josta maksoin 130 euroa. Hynysen jouni ois varmaan sanonu "sie oot hullu kun noin paskan levyn ostit" =)
    katsos kun mie muistan että hynynen on moittinut sitä levyä juuri sanoen sitä tosi huonoksi. Onhan se levy ehkä semmonen ettei sitä monta kertaa useina päivinä putkeen jakdsaisi kuunnella koska se musa alkaisi häiritä mieltä ehkä mutta pieninä paloina kun levyn kuuntelee pari kertaa yhden kuukauden aikana niin no hätä. Isomassa määrin voi alkaa ainaki mun aivoja haitata. Sama ongelma ismo alangon laulamisen kanssa eli isoina annosmäärinä ismo alangon laulaminen alkaa puuduttaa aivoja. Ja siis minähän olen myös kova ismo alangon musan fani. Niin ismon soolo kuin sen bändit hassisen kone&siekkarit on kova juttu. monipuolisuuttakin on löytynyt ismolta.

    Sitten se tuomari nurmio niin että mitenkäs tuomari nurmio sulle toimi? sehän teki kerran ysärin alussa levyn hullu puutarhuri jossa torvisoitin orkesteri säestää taustalla.

    Pelle miljoonan ja kari peitsamon koko tuotanto myös tuli ostettua lyhyessä ajassa (vuonna 2010) ja siis tona vuonna 2010 paloi kyllä rahaa normaalia enempi kun tuomari nurmion melkein koko tuotant, sekä pelle miljoona, kari peitsamon, juice leskisen, ismo alangon, mikko alatalon ja kauko röyhkän melkein kaikki studiolevyt tuli hommattua. Meni siis rahaa =)

    peitsamon poliittisista mielipiteistä en pidä, mut osannu tehä hyvää musaa, mut on tehny myös paskaa musaa. On aika paljon musantekijöitä jotka tehneet niin huippumusaa, keskitason kuin myös heikkotasoista musaa. On sitten tiettyjä nimiä jotka pääosin tehneet lähinnä laatua, mut kyl useilla on tullu myös pettymyjksiä uran aikana. Se vain kertoo siitä että kyllä kovillakin nimillä ei aina voi edes oikeastaan mennä hyvin. Ja me fanit ollaan aika moni meistä turhankin vaativia ja jopa lapsellisen tyhmiä kun odotamme vaadimme liikaa musanimiltä kun se musa on niin vaatija ammatti ettei voi aina taikoa hatusta huippulaatua.

    törmäsin semmoseenkin musanimeen kuin sir elwoodin hiljaiset värit sekä niiden sivuprojekti sir elwoodin vieraskirja jonka nimissä tehneet kaksi studiokiekkoo.

    Määrääkö sulla musan kuuntelussa mitne paljon sukupuoli? Ei minulla. Tulee kuunneltua myös paljo naisten musaa jossa naiset esittää musaa mut tossa mitä sulle jutellut tässä nyt musanimistä niin ei taida yhtäkään naisnimmee olla? Noh on niitä paljon naisnimiä joit tullee kuunneltua kuten vaikkapa hämmentävän tasaisen kova maija vilkkumaa ja islaja sekä hip hop räppäri draama-helmi.

    No törmäillään taas täällä! minusta on hianoo jutella musasta kun suakin kerta kiinnostaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    no mitä mieltä olet YUP-yhtyeen musasta? Entä absoluuttinen nollapiste? Entä juice leskisen tuotanto?

    Ostin melkein kaikki juice leskisen levyt vuoden 2010 aikana. Kyl siin rahhaa palo aeka lailla =)

    YUP yhtyeen musaa kuuntelin eilen illalla ku sammaan aikaan kahtoin halliyleisurheiluu. Yleensä tommonen yhdistelmä ei ole hyvä koska väkisinkin silloin huomio menee toiseen enempi. YUP;n hippos from hell levyä kuuntelin ja toppatakki levyä sekä vuoden 2001 levyä(nimi ei tuu mieleen mut sisältää esim kappaleet pohjoinen zen ja seittemän haaksirikkoista). En muistanukkaan sitä että hippos from hell sisältääkin paljon laadukasta musaa! Yllätti ku en pitkään aikaan koko levyä alusrta loppuun kuunnellu. Mainio positiivinen ylläri siis. Englannin kielistä punkrokkia sisältävä levy muuten. Levy sisältää myös kaksi EP levyä bonuksena who dares farts on sen toisen EP;n nimi ja toisen nimmee en muista. Pulitin/maksoin levystä huutonetissä 125 euroo eli niin paljon halusin että suostuin maksaan noinki palijo =)

    Hullu ukko&kotiteollisuus levyn löysin myös huutonetistä josta maksoin 130 euroa. Hynysen jouni ois varmaan sanonu "sie oot hullu kun noin paskan levyn ostit" =)
    katsos kun mie muistan että hynynen on moittinut sitä levyä juuri sanoen sitä tosi huonoksi. Onhan se levy ehkä semmonen ettei sitä monta kertaa useina päivinä putkeen jakdsaisi kuunnella koska se musa alkaisi häiritä mieltä ehkä mutta pieninä paloina kun levyn kuuntelee pari kertaa yhden kuukauden aikana niin no hätä. Isomassa määrin voi alkaa ainaki mun aivoja haitata. Sama ongelma ismo alangon laulamisen kanssa eli isoina annosmäärinä ismo alangon laulaminen alkaa puuduttaa aivoja. Ja siis minähän olen myös kova ismo alangon musan fani. Niin ismon soolo kuin sen bändit hassisen kone&siekkarit on kova juttu. monipuolisuuttakin on löytynyt ismolta.

    Sitten se tuomari nurmio niin että mitenkäs tuomari nurmio sulle toimi? sehän teki kerran ysärin alussa levyn hullu puutarhuri jossa torvisoitin orkesteri säestää taustalla.

    Pelle miljoonan ja kari peitsamon koko tuotanto myös tuli ostettua lyhyessä ajassa (vuonna 2010) ja siis tona vuonna 2010 paloi kyllä rahaa normaalia enempi kun tuomari nurmion melkein koko tuotant, sekä pelle miljoona, kari peitsamon, juice leskisen, ismo alangon, mikko alatalon ja kauko röyhkän melkein kaikki studiolevyt tuli hommattua. Meni siis rahaa =)

    peitsamon poliittisista mielipiteistä en pidä, mut osannu tehä hyvää musaa, mut on tehny myös paskaa musaa. On aika paljon musantekijöitä jotka tehneet niin huippumusaa, keskitason kuin myös heikkotasoista musaa. On sitten tiettyjä nimiä jotka pääosin tehneet lähinnä laatua, mut kyl useilla on tullu myös pettymyjksiä uran aikana. Se vain kertoo siitä että kyllä kovillakin nimillä ei aina voi edes oikeastaan mennä hyvin. Ja me fanit ollaan aika moni meistä turhankin vaativia ja jopa lapsellisen tyhmiä kun odotamme vaadimme liikaa musanimiltä kun se musa on niin vaatija ammatti ettei voi aina taikoa hatusta huippulaatua.

    törmäsin semmoseenkin musanimeen kuin sir elwoodin hiljaiset värit sekä niiden sivuprojekti sir elwoodin vieraskirja jonka nimissä tehneet kaksi studiokiekkoo.

    Määrääkö sulla musan kuuntelussa mitne paljon sukupuoli? Ei minulla. Tulee kuunneltua myös paljo naisten musaa jossa naiset esittää musaa mut tossa mitä sulle jutellut tässä nyt musanimistä niin ei taida yhtäkään naisnimmee olla? Noh on niitä paljon naisnimiä joit tullee kuunneltua kuten vaikkapa hämmentävän tasaisen kova maija vilkkumaa ja islaja sekä hip hop räppäri draama-helmi.

    No törmäillään taas täällä! minusta on hianoo jutella musasta kun suakin kerta kiinnostaa.

    Juicea on tullut kuunneltua jopa livenä kauan sitten, suomikitara aikoina. YUP ista ei ole kuin etäisiä muistikuvia taas, taisivat olla jyväskylästä. Porukasta jäänyt mielikuva positiivinen. Itseltä löytyy vinyylinä jokunen siekkari, mm aika harvinainen Lapset EP myös.
    Päällisin puolin olen törmäillyt kaikkiin mainitsemiisi Hassisen konetta myöten, suomi rock on vain jäänyt sivummalle ajan kanssa.


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    Juicea on tullut kuunneltua jopa livenä kauan sitten, suomikitara aikoina. YUP ista ei ole kuin etäisiä muistikuvia taas, taisivat olla jyväskylästä. Porukasta jäänyt mielikuva positiivinen. Itseltä löytyy vinyylinä jokunen siekkari, mm aika harvinainen Lapset EP myös.
    Päällisin puolin olen törmäillyt kaikkiin mainitsemiisi Hassisen konetta myöten, suomi rock on vain jäänyt sivummalle ajan kanssa.

    vielä kysyn että onko siberia tuttu bändi? suomipoppia ja reggaeta yhdistelevä bändi 80-luvulla joka keikkaili älyttömän paljon ja loi mainetta huikeana livebändinä erityisesti ja esim heijän esikoisstudiolevy on täynnä aliarvostettuja kappaleita jotka ei kai saaneet tarpeeksi huomiota silloin ja sitten tämä siberia yhtye julkaisi kolmannen ja viimeisimmän levyn 90-luvun alussa . Siberian biisien nimiä ei tuu nyt mieleen oikein paitsi ainakin nämä seuraavat (jos kiinnostaa sua kenties reggaen ja suomipoprokin yhdistelmä = 1.Siperia 2.Hän 3.Trapetsi 4.Sivutoimessa 5.Sanoit että rakastat 6.Valkoinen vankila 7.Voikukkaviini 8.Löysin mantereen 9.Lumottua elämää 10.Namasta(huikea instrumentaalinen kappale joka jääny liikaa muiden siberian biisien varjoon) 11.Radalla 12.Lipasto 13.Peli 14.Sunnuntai-aamu


   • Anonyymi kirjoitti:

    vielä kysyn että onko siberia tuttu bändi? suomipoppia ja reggaeta yhdistelevä bändi 80-luvulla joka keikkaili älyttömän paljon ja loi mainetta huikeana livebändinä erityisesti ja esim heijän esikoisstudiolevy on täynnä aliarvostettuja kappaleita jotka ei kai saaneet tarpeeksi huomiota silloin ja sitten tämä siberia yhtye julkaisi kolmannen ja viimeisimmän levyn 90-luvun alussa . Siberian biisien nimiä ei tuu nyt mieleen oikein paitsi ainakin nämä seuraavat (jos kiinnostaa sua kenties reggaen ja suomipoprokin yhdistelmä = 1.Siperia 2.Hän 3.Trapetsi 4.Sivutoimessa 5.Sanoit että rakastat 6.Valkoinen vankila 7.Voikukkaviini 8.Löysin mantereen 9.Lumottua elämää 10.Namasta(huikea instrumentaalinen kappale joka jääny liikaa muiden siberian biisien varjoon) 11.Radalla 12.Lipasto 13.Peli 14.Sunnuntai-aamu

    Nimenä kyllä mutta musasta en muista mitään


  • Ehdin jo kuuntelemaan Lauralle ja mieleen muistui miksi on jäänyt päähän vuosikymmenien takaa, se on se kertosäe "onnenpoika onnenpoika" , luultavasti on tullut luriteltua itsekin samaan sävyyn 🙂.
   Kyllä tässä varmaan tarvitsisi jonkinlainen uusio kuuntelukierros käynnistää edellämainituista bändeistä, muistui myös mieleen miksi pidin röyhkästä ja ne olivat ne sävyt kappaleissa yhdistyneenä sanoituksiin, erityisesti juuri alkukausien materiaaleissa

   • Anonyymi

    lauralle biisi sijoituupi levylle lauralle 1984 jos oikein meni ny levyn nimi ja koko levyn vahvuus on loistavissa biiseissä= lauralle, metsä, kuollut osa&autiomaa&minä kävelen , esim nuo. Lauralle levyn ainoo hitti ja siit tuliki iso hitti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    lauralle biisi sijoituupi levylle lauralle 1984 jos oikein meni ny levyn nimi ja koko levyn vahvuus on loistavissa biiseissä= lauralle, metsä, kuollut osa&autiomaa&minä kävelen , esim nuo. Lauralle levyn ainoo hitti ja siit tuliki iso hitti.

    Täytynee kuunnella koko levy tässä jossain vaiheessa ja toivoa siinä samalla että saisin uusia syitä alkaa hoilaamaan taas onnenpoika kertosäettä 😏


   • Anonyymi

    jaa että siekin laulat lauluja siel? No laulatko kotioloissa? Minä laulan ainoostaan kotioloissa. Eikä siel karaokeåpaikois taija olla ihan niit cmx-laulujakaan sun muita erikoisempia lauluja ko siel on enempi normibiisei eikä minulla ole mitään perusbiisejä vastaan eli sanoisin että kaikki käy ootko sää kaikkiruokainen musan suhtteen? Minä oon! Menee vaikka ooppera, tai vaikkapa punk tai schogaze tai bossanova tai vaikkapa ambientti-musa tai iha mikä vuan!

    miten hyvi osaat laulaa? Mä kai ossaan laulaa teknisesti hyvin, mut lauluääni on kai outo, ku isä sanoo näin.


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    Täytynee kuunnella koko levy tässä jossain vaiheessa ja toivoa siinä samalla että saisin uusia syitä alkaa hoilaamaan taas onnenpoika kertosäettä 😏

    no onko sul muita kuin suuvärkki jota käytät soitinvälineenä kun laulat biisei? mul suuvärkki ainoo mut joskus teen omia "sävellyksiä" kirjan kantta apuvälineenä käyttäen. Joo siis en valehtele eli naputan siihen jotain experimentaalista ja jazz koukeroisia juttuja ja joskus laulan siihen jotakin mutten sanoja vaan semmosta ääntelyä. Jotain outoo taidetta eikä ainakaan ois radiokelpoosta hahha! ja kyl noita säveliä tullee miäleeni palijo ku on niit tullu elämäni aikana(keskipitkä elämäni = 41 vuotta vanaha) ku ekan sävelen sain piähäni oltuani 6 vuotias ja se oli proggressiivista rokkia ja kertosäe. Kappaletta en työstänyt maaliin asti sil jäi torsoksi mut sitten pari vuotta sitten kehitin sen loppuun asti. Vuonna 96 alkoi niit biisejä pulpahdella en3empi mieleen ja siitä lähtien niitä on tullu iha sanoisin näin ihan suoraan sanoen että joka päivä , harva se päevä niitä melodioita tulee mieleen. On moni kehunut niitä ja sanonu mikset rupea säveltäjäksi tai musataiteen esittäjäksi mut ku mie pelekään niin paljo kaikkee. Pelekään ihan omaa varjoani niin eipä täsä juur mihkään pystytä ku eläkkeellä vain oleskella ja vähä siinä sivussa jotain työprojekteja pyöritellä isäukon kaa. Ja täällä sinkkupalstalla turista kaverien kanssa. Kai mä nyt voin sua kaverina pithää mut jos sun mielest oon jotenki nolo nii en myö tietenkään pakota sua oleen mun kaveri, mut haluisin toki olla. Nettikaveri siis. En mä täällä ole hakemassa elämänkumppania itselle sil halusin tulla tänne postaileen ajatuksia muijen sinkkujen kaa.


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    Täytynee kuunnella koko levy tässä jossain vaiheessa ja toivoa siinä samalla että saisin uusia syitä alkaa hoilaamaan taas onnenpoika kertosäettä 😏

    pisin teokseni on 21 minuuttinen sinfonia joka tyylilajiltaan moderni klassinen jossa sekä atonaalista kuin myös tonaalista melodiakulkua ja paljon vaikutteita jazz-musasta ja math musiikista eli math music on matemaattinen musa joka sukua myös jollain lailla koukeroiselle jazzille, tosin pienin nyanssieroin.

    säveltäessä biisejä niin saan mieleeni monenlaisia eri musagenren biisejä. Oonpa ihan iskelmäbiisejäkin tehnyt. Kaikki jää joko päähäni muistiin tai haihtuu sielt poies ja sitten osan oon kännykkään nauhoittanut.

    kai se tuo musainnostus suvussa kulukee kun enollaki niitä levyjä noin 2000 tuhatta kuten mulla ja pikkuveli 18 vuotiaana kehitti tietokoneen kautta musiikkia eli semmosta konemusaa. Lahjakkuutta oli hänellä musan tekoon joo. Sitten siirtyi pian tietokone IT-alalle ja siel pysyny.


   • Anonyymi kirjoitti:

    jaa että siekin laulat lauluja siel? No laulatko kotioloissa? Minä laulan ainoostaan kotioloissa. Eikä siel karaokeåpaikois taija olla ihan niit cmx-laulujakaan sun muita erikoisempia lauluja ko siel on enempi normibiisei eikä minulla ole mitään perusbiisejä vastaan eli sanoisin että kaikki käy ootko sää kaikkiruokainen musan suhtteen? Minä oon! Menee vaikka ooppera, tai vaikkapa punk tai schogaze tai bossanova tai vaikkapa ambientti-musa tai iha mikä vuan!

    miten hyvi osaat laulaa? Mä kai ossaan laulaa teknisesti hyvin, mut lauluääni on kai outo, ku isä sanoo näin.

    Sonnivainaan nuotilla mölisen ja tuskin kertosäettä enempää kerrallaan, lähimmäiset säästän myös kuuntelemisen vaivalta. Pelkästään mun puheeni ja juttujen sisältö aiheuttaa jo tarpeeksi kärsimystä läheisille 😂.
    Musiikkimaku on rock painotteinen, Kate Bushista Venomiin, tai on ollut. Nykyään painottunut ysäri grunge, hard rock, alternative, metal linjalle. Pääasia että kuunneltavassa on vähän koukkua mukana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    no onko sul muita kuin suuvärkki jota käytät soitinvälineenä kun laulat biisei? mul suuvärkki ainoo mut joskus teen omia "sävellyksiä" kirjan kantta apuvälineenä käyttäen. Joo siis en valehtele eli naputan siihen jotain experimentaalista ja jazz koukeroisia juttuja ja joskus laulan siihen jotakin mutten sanoja vaan semmosta ääntelyä. Jotain outoo taidetta eikä ainakaan ois radiokelpoosta hahha! ja kyl noita säveliä tullee miäleeni palijo ku on niit tullu elämäni aikana(keskipitkä elämäni = 41 vuotta vanaha) ku ekan sävelen sain piähäni oltuani 6 vuotias ja se oli proggressiivista rokkia ja kertosäe. Kappaletta en työstänyt maaliin asti sil jäi torsoksi mut sitten pari vuotta sitten kehitin sen loppuun asti. Vuonna 96 alkoi niit biisejä pulpahdella en3empi mieleen ja siitä lähtien niitä on tullu iha sanoisin näin ihan suoraan sanoen että joka päivä , harva se päevä niitä melodioita tulee mieleen. On moni kehunut niitä ja sanonu mikset rupea säveltäjäksi tai musataiteen esittäjäksi mut ku mie pelekään niin paljo kaikkee. Pelekään ihan omaa varjoani niin eipä täsä juur mihkään pystytä ku eläkkeellä vain oleskella ja vähä siinä sivussa jotain työprojekteja pyöritellä isäukon kaa. Ja täällä sinkkupalstalla turista kaverien kanssa. Kai mä nyt voin sua kaverina pithää mut jos sun mielest oon jotenki nolo nii en myö tietenkään pakota sua oleen mun kaveri, mut haluisin toki olla. Nettikaveri siis. En mä täällä ole hakemassa elämänkumppania itselle sil halusin tulla tänne postaileen ajatuksia muijen sinkkujen kaa.

    En soita mitään ja suutanikin hyvin huonosti. Suvussa ei ole yhtäkään soittotaitoista että johtunee pääosin perimästä tai luontaisesta tyhmyydestä ettei soittotaitoja ole laisinkaan.
    Vierestä olen kyllä sujuvasti seurannut.
    En nyt välttämättä joka juttuun vastaile, mutta on ihan hauska seurata tätä sun vauhdinpitoasi , aika lujaa mennään kieltämättä 😁


   • Anonyymi
    E-Lukka kirjoitti:

    En soita mitään ja suutanikin hyvin huonosti. Suvussa ei ole yhtäkään soittotaitoista että johtunee pääosin perimästä tai luontaisesta tyhmyydestä ettei soittotaitoja ole laisinkaan.
    Vierestä olen kyllä sujuvasti seurannut.
    En nyt välttämättä joka juttuun vastaile, mutta on ihan hauska seurata tätä sun vauhdinpitoasi , aika lujaa mennään kieltämättä 😁

    okei kiitos tiedosta että osaan tietää jarruttaa =)


  • Anonyymi
  • Hardbone ja Airbourne viime aikoina

  • Anonyymi

   Minä kuunelen vaemaankin kIKKEA miträ mieleen tulee.... mielestäni hyvä vihje disselle taisin mainita errä jos jotain lähiverkkoa tjsp tekee niin tuo kaapelin tyyppi että on CAT-5E -Etypeä on jämerämpää juttua kuin noemi normi CAT-5 ;D;E

  • Anonyymi

   noista tiewtokoneen tekemistä nimistä Viinamiehen oikeakin nimi voisi olla Mamma Pappa-Poulos.

  • Anonyymi

   mutta niin minä en tee jotain nimiä, tietokone tekee, ei voi siis päättää mitä s3 laittaa, tai no pystyisin...
   å

   Ditupik
   Ri
   Ri
   Er
   Letranharna
   Nyyprintaima

  • Aloittajan pitäis osallistua levyraatiin. Mä muistan koulussa se oli ihan painajaista se levyraatipäivä, kun piti keksiä mitä siitä kappaleesta arvostelee. Onneks ylä asteen aikaan musa opettaja, vähän kerto mihin kiinnittää huomioo, kun mikään luokan ope sitä osannu sanoa, eihän se ole edes musa alan ammattilainen. Sano vain, että oliko arvostelu hyvä vai huono ja mulle sano aina että huonosti arvosteltu. No en seiskan aikaan enää saanu kipinää musiikkiin ja valinnoissa otin kuviksen. Se ala asteelta lähteny viha koko musiikkia kohtaan jatkui täysi ikäseksi asti, jolloin sitten pikkuhiljaa aloin avaan radioon. Ymmärrän kyllä ettei aina oo mahdollisuutta pätevään opettajaan, mutta kun tohon aikaan oli ihan normi, että ala aste ala arvoinen opetus. Reksikin oli epäpätevä, siis johtajaopettaja. En oo kuullu että missään koulussa nykyään ois johtajaopettaja, vaan reksi on kaikissa.

   • Anonyymi

    mä tykkäsin aikoinaan levyraadin klaus klasu järvisen arvioista mut havaihduin siihen että omasta mielestäni klaus järvisen musamaku oli sittenkin aika rajoittunutta eli hän otti liikaa hampaisiin tietyn genren jos nyt edes oikein muistan mitä se klasu siellä levyraadissa puhui. Jotenki niin se oli muistaakseni. Hiano, paras musa-aiheinen ohjelma. Ei mua paljoa innosta mitkään musakisat tyyliin voice of finland, sil jotenki niist jää semmone imelä vaikutelma ja siel pääosin vetävät nuoret artistin alut pääosin vain semmosia tuttuja biisei. Tää uusin levyraati harmi että musa on siellä aika sitä samaa mut ehkä aika näyttää kehittykö tää pääskysaaren Jennin juontama levyraati monipuolisemmaksi kun nyt siel on ollu vain semmosia tuttuja nimiä pääosin sillä kaipaisi laajemmalta sektorilta musaa. Ennen kun virtasen jukka juonsi sitä levyraatia nii siellä oli kappalevalintoina välillä hyvinkin rohkeita valintoja. Jyrki oli myös tosi hyvä musaohjelma joka näkyi 90-luvulla ja 2000 luvun alussa. Muistatko jyrkin? Jyrkissä vieraili mm kauko röyhkä ja CMX sekä zen cafe. Livenä siellä soitti ja vastas fanien kysymyksii.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ukkola: "Sanna Marin, nolo keikari"

   Nyt osuu niin kohdilleen, että sattuu...hahahaaa. "Marinin rahvaanomainen piehtarointi mammonassa on yhtä kamalaa kats
   Maailman menoa
   347
   4753
  2. Seiska: Taas uusi TTK-romanssi? Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä suhdehuhujen pyörteissä

   Oho, olisiko rakkautta ilmassa? Ainakin hyvin Pernillan ja Anssin kemiat kohtasivat TTK-parketilla ja olivat myös erittä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   3125
  3. Pietilässä menossa poliisioperaatio

   PIETILÄSSÄ on parasta aikaa menossa poliisioperaatio, jossa on mukana sekä siviili- että virkapukuisia poliiseja. https
   Jämsä
   29
   2337
  4. Mikä kaivatussasi on niin erityistä?

   Asiallisia vastauksia kiitos 🙋‍♂️
   Ikävä
   62
   1124
  5. Hyvän mielen ketju

   Palstalla taas kähinöidään sanasta jos toisesta. Muistuttaisin kaikkia että joka päivä tapahtuu jotakin hyvää. Tähän k
   Sinkut
   216
   966
  6. Opettaja piti tuntia kännissä Jämsänkoskella

   No nin! Jämsänkosken Yhteiskoululla: https://www.jamsanseutu.fi/uutiset/art-2000010246632.html
   Jämsä
   27
   921
  7. Moi rakas nainen

   Mulla seisoo nyt kun ajattelen sua. Tai oikeastaan aina kun ajattelen sua :) haluan sua
   Ikävä
   67
   886
  8. Katso: Danny, 81, lataa tiukkaa tekstiä Farmi Suomi -olosuhteista: "Voi todeta, että ei tämä ole..."

   Danny tilittää tiukkaa tekstiä ja varmaan ihan asiasta. Tuohon ikään jo paljon nähnyt. Mutta saikohan tuonne ottaa oman
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   871
  9. Oletko siis kiinnostunut minusta?

   Seuraavan kerran nipistän sinua, koska haluan varmistaa, ettei tämä ole unta.
   Ikävä
   58
   860
  10. tapahtuukohan tänään

   Jotain jännää🤔
   Ikävä
   88
   852
  Aihe