Oliko ETLAn henkilön kommentti SAK:n tilaama provokaatio?

Anonyymi-ap

ETLAn henkilö on oikeassa siinä, että Satosen kommentti koskien paikallisen sopimisen vaikutuksia ei perustu tutkimukseen. Mihin tutkimukseen se voisi perustua, kun ei ole ollut casea, mitä tutkia? Nyt tulee olemaan. Siinä hyvä tutkimuskohde, jonka voisi jo valmistella. Siitä voi tulla ihan väitöskirja jollekin. On alkutilanne, väittämä ja tulokset, jotka realisoituvat, kun paikallinen sopiminen vapautetaan kaikille yrityksille.

Ennemmin paikallisen sopimisen vapauttamisessa on kysymys perustuslain vastaisen lainsäädännön korjaamisesta. Meillä on Suomessa liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että työnantajilta edellytetään työnanatajaliiton jäsenyyttä, että saa tehdä joitain. Tässä tapauksessa paikallista sopimista. Paikallisen sopimisen estävät lainkohdat on poistettava. Se tukee liittymisen vapautta ja poistaa yritysten eriarvoisuutta. Asia koskee yhtälailla näissä yrityksissä olevia tuhansia työntekijöitä. He ovat eriarvoisessa asemassa työntekijöihin, jotka ovat yrityksissä, joissa paikallista sopimista voidaan harjoittaa. Esimerkiksi perheellisten työntekijöiden joustavista työajoista ja käytännöistä ei voida sopia työntekijöiden kanssa.

Työsopimuslaki antaa oikeuden valita kaikkia työntekijöitä edustavan luottamusvaltuutetun yrityksiin, joissa luottamusmiesjärjestelmää ei ole (TSL 13. luku, 3. pykälä). Luottamusvaltuutettu hoitaa kaikkien työntekijöiden etuja paikallisen sopimisen asioissa, kun luottamusmiestä ei ole tai sen sijaan.

Oliko ETLAn miehen kommentti tässä ajassa SAK:n tilaama provokaatio vesittämään hallituksen oikeansuuntaisen hankkeen?

Tässä yhteydessä ei voi olla kommentoimatta Perjantai-ohjelmassa olleen Sixten Korkmanin näkemystä syistä, miksi työmarkkinat ovat pattitilanteessa. Oliko sekin SAK:n tilaama provokaatio? Ainakin keskustelussa tuli esille Korkmanin lapsuuden maisema, jonka voi kuvitella vahvasti vaikuttavan mielipiteeseen asioiden kulusta. Sekään ei ollut tieteellinen, objektiiviseen tutkimukseen nojaava totuus.
Totuus on, että vasemmistovetoiset ammattiliitot ovat aloittaneet poliittiset lakot. Ne voivat ne myös lopettaa. Hallituksella on koko kansan antama mandaatti toimia. Ammattiliitoilla ei sitä ole. Ennemminkin voisi arvioida työmarkkinoiden kärjistymisen ja vastakkainasettelun johtuvat kevään vaalien tuloksesta, jossa vihervasemmisto hävivi vaalit. Eikö ole totta, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun SDP on oppositiossa. Missä se sylttytehdas ja moraalittoman toiminnan syvin on? Poliittiset lakot ovat tahallista vahingon aiheuttamista yrityksille, lakkoon osallistujille ja koko lakoista kärsivälle kansalle. Viime perjantaina jäi usemmalta ihmiseltä väliin sukulaisen syntymäpäivät ja hautajaiset. Viikonlopun lomareissu peruuntui. Se ei ollut hallituksen syy.

5

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varmaan oli . Venäjälläkin aina mitataan ja vastustetaan Putinin hallinnon tutkimuksia ja gallupeita .

    • Anonyymi

      Luottamus SDP:hen SAK-laiseen ammattiliittoihin on mennyt. Eivät ole isänmaan asialla. Oma napa etukenossa.

    • Anonyymi

      Miten Teollisuusliiton, Pron ja AKT:n lakko-organisaatiot toimivat? MOT voisi selvittää. Kuinka paljon esiintyy epäasiallisuuksia? On taistelun stabi, jossa johtotroikka, on väliporras ja työpaikoilla komppanian päälliöt ja heillä ryhmän johtajat. Entä lakkovahtien toiminta. Käytetäänkö ukailua ja väkivaltaa estämään töihin meno? Entä pelottelua työajan jälkeen? Raiskataanko töissä käyviä naisia, kuten Venäjän armeija raiskaa Ukrainassa? Onko lakkovahdeilla käytössä pippurisumutteita ja kumipamppuja ja käytetäänkö siankusta?

      Lain mukaan liiton jäsenyys on vapaaehtoinen ja ammattiliiton toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, vaikka olisi jäsen. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä.

    • Anonyymi

      On jo aika aloittaa keskustelut vastuuttomien ammattiliittojen lakkojen negatiivisista puolista. Eivät voi olla pelkkä iloinen tapahtuma ilmapalloineen ja humalaisineen, sivistymätön sonnilauma, joka mölisee ministerin puheen aikana.

      Mikä on naisten asema? Miten töihin menijöitä kohdellaan? Millä perustellaan ja miten selvitään taloudellisista tappioista, jotka ovat useita satasia tuloista pois? Naisten seksuaalinen häirintä ja uhkailu? metoo?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16750
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2143
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1720
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1102
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      748
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe