Oliko ETLAn henkilön kommentti SAK:n tilaama provokaatio?

Anonyymi-ap

ETLAn henkilö on oikeassa siinä, että Satosen kommentti koskien paikallisen sopimisen vaikutuksia ei perustu tutkimukseen. Mihin tutkimukseen se voisi perustua, kun ei ole ollut casea, mitä tutkia? Nyt tulee olemaan. Siinä hyvä tutkimuskohde, jonka voisi jo valmistella. Siitä voi tulla ihan väitöskirja jollekin. On alkutilanne, väittämä ja tulokset, jotka realisoituvat, kun paikallinen sopiminen vapautetaan kaikille yrityksille.

Ennemmin paikallisen sopimisen vapauttamisessa on kysymys perustuslain vastaisen lainsäädännön korjaamisesta. Meillä on Suomessa liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että työnantajilta edellytetään työnanatajaliiton jäsenyyttä, että saa tehdä joitain. Tässä tapauksessa paikallista sopimista. Paikallisen sopimisen estävät lainkohdat on poistettava. Se tukee liittymisen vapautta ja poistaa yritysten eriarvoisuutta. Asia koskee yhtälailla näissä yrityksissä olevia tuhansia työntekijöitä. He ovat eriarvoisessa asemassa työntekijöihin, jotka ovat yrityksissä, joissa paikallista sopimista voidaan harjoittaa. Esimerkiksi perheellisten työntekijöiden joustavista työajoista ja käytännöistä ei voida sopia työntekijöiden kanssa.

Työsopimuslaki antaa oikeuden valita kaikkia työntekijöitä edustavan luottamusvaltuutetun yrityksiin, joissa luottamusmiesjärjestelmää ei ole (TSL 13. luku, 3. pykälä). Luottamusvaltuutettu hoitaa kaikkien työntekijöiden etuja paikallisen sopimisen asioissa, kun luottamusmiestä ei ole tai sen sijaan.

Oliko ETLAn miehen kommentti tässä ajassa SAK:n tilaama provokaatio vesittämään hallituksen oikeansuuntaisen hankkeen?

Tässä yhteydessä ei voi olla kommentoimatta Perjantai-ohjelmassa olleen Sixten Korkmanin näkemystä syistä, miksi työmarkkinat ovat pattitilanteessa. Oliko sekin SAK:n tilaama provokaatio? Ainakin keskustelussa tuli esille Korkmanin lapsuuden maisema, jonka voi kuvitella vahvasti vaikuttavan mielipiteeseen asioiden kulusta. Sekään ei ollut tieteellinen, objektiiviseen tutkimukseen nojaava totuus.
Totuus on, että vasemmistovetoiset ammattiliitot ovat aloittaneet poliittiset lakot. Ne voivat ne myös lopettaa. Hallituksella on koko kansan antama mandaatti toimia. Ammattiliitoilla ei sitä ole. Ennemminkin voisi arvioida työmarkkinoiden kärjistymisen ja vastakkainasettelun johtuvat kevään vaalien tuloksesta, jossa vihervasemmisto hävivi vaalit. Eikö ole totta, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun SDP on oppositiossa. Missä se sylttytehdas ja moraalittoman toiminnan syvin on? Poliittiset lakot ovat tahallista vahingon aiheuttamista yrityksille, lakkoon osallistujille ja koko lakoista kärsivälle kansalle. Viime perjantaina jäi usemmalta ihmiseltä väliin sukulaisen syntymäpäivät ja hautajaiset. Viikonlopun lomareissu peruuntui. Se ei ollut hallituksen syy.

5

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varmaan oli . Venäjälläkin aina mitataan ja vastustetaan Putinin hallinnon tutkimuksia ja gallupeita .

    • Anonyymi

      Luottamus SDP:hen SAK-laiseen ammattiliittoihin on mennyt. Eivät ole isänmaan asialla. Oma napa etukenossa.

    • Anonyymi

      Miten Teollisuusliiton, Pron ja AKT:n lakko-organisaatiot toimivat? MOT voisi selvittää. Kuinka paljon esiintyy epäasiallisuuksia? On taistelun stabi, jossa johtotroikka, on väliporras ja työpaikoilla komppanian päälliöt ja heillä ryhmän johtajat. Entä lakkovahtien toiminta. Käytetäänkö ukailua ja väkivaltaa estämään töihin meno? Entä pelottelua työajan jälkeen? Raiskataanko töissä käyviä naisia, kuten Venäjän armeija raiskaa Ukrainassa? Onko lakkovahdeilla käytössä pippurisumutteita ja kumipamppuja ja käytetäänkö siankusta?

      Lain mukaan liiton jäsenyys on vapaaehtoinen ja ammattiliiton toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, vaikka olisi jäsen. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä.

    • Anonyymi

      On jo aika aloittaa keskustelut vastuuttomien ammattiliittojen lakkojen negatiivisista puolista. Eivät voi olla pelkkä iloinen tapahtuma ilmapalloineen ja humalaisineen, sivistymätön sonnilauma, joka mölisee ministerin puheen aikana.

      Mikä on naisten asema? Miten töihin menijöitä kohdellaan? Millä perustellaan ja miten selvitään taloudellisista tappioista, jotka ovat useita satasia tuloista pois? Naisten seksuaalinen häirintä ja uhkailu? metoo?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe