Oliko ETLAn henkilön kommentti SAK:n tilaama provokaatio?

Anonyymi-ap

ETLAn henkilö on oikeassa siinä, että Satosen kommentti koskien paikallisen sopimisen vaikutuksia ei perustu tutkimukseen. Mihin tutkimukseen se voisi perustua, kun ei ole ollut casea, mitä tutkia? Nyt tulee olemaan. Siinä hyvä tutkimuskohde, jonka voisi jo valmistella. Siitä voi tulla ihan väitöskirja jollekin. On alkutilanne, väittämä ja tulokset, jotka realisoituvat, kun paikallinen sopiminen vapautetaan kaikille yrityksille.

Ennemmin paikallisen sopimisen vapauttamisessa on kysymys perustuslain vastaisen lainsäädännön korjaamisesta. Meillä on Suomessa liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että työnantajilta edellytetään työnanatajaliiton jäsenyyttä, että saa tehdä joitain. Tässä tapauksessa paikallista sopimista. Paikallisen sopimisen estävät lainkohdat on poistettava. Se tukee liittymisen vapautta ja poistaa yritysten eriarvoisuutta. Asia koskee yhtälailla näissä yrityksissä olevia tuhansia työntekijöitä. He ovat eriarvoisessa asemassa työntekijöihin, jotka ovat yrityksissä, joissa paikallista sopimista voidaan harjoittaa. Esimerkiksi perheellisten työntekijöiden joustavista työajoista ja käytännöistä ei voida sopia työntekijöiden kanssa.

Työsopimuslaki antaa oikeuden valita kaikkia työntekijöitä edustavan luottamusvaltuutetun yrityksiin, joissa luottamusmiesjärjestelmää ei ole (TSL 13. luku, 3. pykälä). Luottamusvaltuutettu hoitaa kaikkien työntekijöiden etuja paikallisen sopimisen asioissa, kun luottamusmiestä ei ole tai sen sijaan.

Oliko ETLAn miehen kommentti tässä ajassa SAK:n tilaama provokaatio vesittämään hallituksen oikeansuuntaisen hankkeen?

Tässä yhteydessä ei voi olla kommentoimatta Perjantai-ohjelmassa olleen Sixten Korkmanin näkemystä syistä, miksi työmarkkinat ovat pattitilanteessa. Oliko sekin SAK:n tilaama provokaatio? Ainakin keskustelussa tuli esille Korkmanin lapsuuden maisema, jonka voi kuvitella vahvasti vaikuttavan mielipiteeseen asioiden kulusta. Sekään ei ollut tieteellinen, objektiiviseen tutkimukseen nojaava totuus.
Totuus on, että vasemmistovetoiset ammattiliitot ovat aloittaneet poliittiset lakot. Ne voivat ne myös lopettaa. Hallituksella on koko kansan antama mandaatti toimia. Ammattiliitoilla ei sitä ole. Ennemminkin voisi arvioida työmarkkinoiden kärjistymisen ja vastakkainasettelun johtuvat kevään vaalien tuloksesta, jossa vihervasemmisto hävivi vaalit. Eikö ole totta, että poliittisia lakkoja esiintyy vain, kun SDP on oppositiossa. Missä se sylttytehdas ja moraalittoman toiminnan syvin on? Poliittiset lakot ovat tahallista vahingon aiheuttamista yrityksille, lakkoon osallistujille ja koko lakoista kärsivälle kansalle. Viime perjantaina jäi usemmalta ihmiseltä väliin sukulaisen syntymäpäivät ja hautajaiset. Viikonlopun lomareissu peruuntui. Se ei ollut hallituksen syy.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varmaan oli . Venäjälläkin aina mitataan ja vastustetaan Putinin hallinnon tutkimuksia ja gallupeita .

  • Anonyymi

   Luottamus SDP:hen SAK-laiseen ammattiliittoihin on mennyt. Eivät ole isänmaan asialla. Oma napa etukenossa.

  • Anonyymi

   Miten Teollisuusliiton, Pron ja AKT:n lakko-organisaatiot toimivat? MOT voisi selvittää. Kuinka paljon esiintyy epäasiallisuuksia? On taistelun stabi, jossa johtotroikka, on väliporras ja työpaikoilla komppanian päälliöt ja heillä ryhmän johtajat. Entä lakkovahtien toiminta. Käytetäänkö ukailua ja väkivaltaa estämään töihin meno? Entä pelottelua työajan jälkeen? Raiskataanko töissä käyviä naisia, kuten Venäjän armeija raiskaa Ukrainassa? Onko lakkovahdeilla käytössä pippurisumutteita ja kumipamppuja ja käytetäänkö siankusta?

   Lain mukaan liiton jäsenyys on vapaaehtoinen ja ammattiliiton toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, vaikka olisi jäsen. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä.

  • Anonyymi

   On jo aika aloittaa keskustelut vastuuttomien ammattiliittojen lakkojen negatiivisista puolista. Eivät voi olla pelkkä iloinen tapahtuma ilmapalloineen ja humalaisineen, sivistymätön sonnilauma, joka mölisee ministerin puheen aikana.

   Mikä on naisten asema? Miten töihin menijöitä kohdellaan? Millä perustellaan ja miten selvitään taloudellisista tappioista, jotka ovat useita satasia tuloista pois? Naisten seksuaalinen häirintä ja uhkailu? metoo?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ukkola: "Sanna Marin, nolo keikari"

   Nyt osuu niin kohdilleen, että sattuu...hahahaaa. "Marinin rahvaanomainen piehtarointi mammonassa on yhtä kamalaa kats
   Maailman menoa
   341
   4635
  2. Seiska: Taas uusi TTK-romanssi? Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä suhdehuhujen pyörteissä

   Oho, olisiko rakkautta ilmassa? Ainakin hyvin Pernillan ja Anssin kemiat kohtasivat TTK-parketilla ja olivat myös erittä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   3055
  3. Pietilässä menossa poliisioperaatio

   PIETILÄSSÄ on parasta aikaa menossa poliisioperaatio, jossa on mukana sekä siviili- että virkapukuisia poliiseja. https
   Jämsä
   28
   2296
  4. Mikä kaivatussasi on niin erityistä?

   Asiallisia vastauksia kiitos 🙋‍♂️
   Ikävä
   60
   1044
  5. Hyvän mielen ketju

   Palstalla taas kähinöidään sanasta jos toisesta. Muistuttaisin kaikkia että joka päivä tapahtuu jotakin hyvää. Tähän k
   Sinkut
   216
   956
  6. Opettaja piti tuntia kännissä Jämsänkoskella

   No nin! Jämsänkosken Yhteiskoululla: https://www.jamsanseutu.fi/uutiset/art-2000010246632.html
   Jämsä
   27
   881
  7. tapahtuukohan tänään

   Jotain jännää🤔
   Ikävä
   88
   842
  8. Moi rakas nainen

   Mulla seisoo nyt kun ajattelen sua. Tai oikeastaan aina kun ajattelen sua :) haluan sua
   Ikävä
   67
   836
  9. Oletko siis kiinnostunut minusta?

   Seuraavan kerran nipistän sinua, koska haluan varmistaa, ettei tämä ole unta.
   Ikävä
   57
   826
  10. Katso: Danny, 81, lataa tiukkaa tekstiä Farmi Suomi -olosuhteista: "Voi todeta, että ei tämä ole..."

   Danny tilittää tiukkaa tekstiä ja varmaan ihan asiasta. Tuohon ikään jo paljon nähnyt. Mutta saikohan tuonne ottaa oman
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   821
  Aihe