Yhteishuoltajuus

Anonyymi-ap

Lapseni asuu äidillä ja vuorolla 50/50. Olemme sama mieltä että vuoro 50/50. Ei meistä mikään ongelma. Emme molemmat halua elatusapua. Äidillä on työpaikka ja isä on työtön. Autan toki jos isä/lapset tarvitsee rahaa. Emme pidä lastenvalvoja sopia vuorolla. Pidämme vapaasti vuorolla. Voiko yhteishuoltajuus ilman lastenvalvoja sopia?

4

364

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi mutta sopimus kannattaa tehdä kuitenkin riittävän tarkasti. Ihmisten elämäntilanne voi muuttua ja vaikka nyt asiat sujuisivat niin se ei ole takuu mistään.

      Sopimusta ei tarvi noudattaa orjallisesti koska se on solmittu vaan se on takaamassa että jos oikeutta tarvii lähteä hakemaan niin on jotain johon nojata.

      Yksi suurin hyöty sopimuksesta on tuollaisessa tilanteessa se että toinen ei voi pakata lapsia ja muuttaa hevonkuuseen tuosta vain. Moinen voi romuttaa toisen osapuolen elämän; kun huoltajuussopimus on solmittu se tarkoittaa että kummankin vanhemmuutta koskee oikeudet sopimuksen rajoissa.

      Eli solmitte sopumuksen 50/50, lapset kannattaa kirjata työttömän luokse asumaan koska asumistuki parempi. Sopimuksen jälkeen jatkatte vapaamuotoisella tyylillänne niin kauan kuin se toimii järjestelynä, toivottavasti lasten aikuisuuteen asti.

    • Anonyymi

      Voitte keskenään hoitaa ja pitää lapsia ihan miten haluatte ja ei tarvitse lastenvalvojaa tai heidän sopimuksiaan siihen. Pääasia on, että yhdessä voitte asiat sopia ja niitä noudattaa.

      Yritimme tehdä aikoinaan lapsemme huollosta sopimuksen lastenvalvojalla, mutta he eivät silloin ainakaan niin pienen lapsen yhteishuoltosopimuksia (50/50) suostuneet vahvistamaan. Teimme sopimuksen vasta, kun lapsi oli 8v. Ja ihan samoilla spekseillä kuin olimme jo vuosia menneet ilman sopimusta.

      • Anonyymi

        Eli teitte toisin kuin pienen lapsen kehitykselle nähdään hyväksi, ilmeisesti ajatellen omaa tarvettanne nähdä lasta.


    • Sanoisin, että aina kannattaa tehdä sopimus lastenvalvojalla. Sitä ei ole pakko täsmällisesti noudattaa, mutta siihen voi aina palata, jos toinen vanhempi ei toimikaan niin kuin on sovittu.

      On tärkeää muistaa, että lastenvalvoja vahtii nimen omaan lapsen etua. Jos hän katsoo, että vaikka 50/50 ei ole lapsen edun mukainen, hän myös kertoo siitä.

      Kela vaatii elatustuen maksuun vahvistetun sopimuksen, mikäli lapsen lähivanhempi hakee Kelasta täyttä tai täydentävää elatustukea.

      Vanhemmat voivat keskenään sopia lapsen asioista joko suullisesti tai kirjallisesti, mutta kirjallisesti tehty sopimus on aina suositeltava, jotta siihen on helpompi palata myöhemmissäkin elämänvaiheissa. Keskinäistä sopimusta laadittaessa on tärkeää muistaa, ettei vanhempien keskinäinen sopimus ole virallinen asiakirja, eikä siten täytäntöönpanokelpoinen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei vanhempien keskinäiselle sopimukselle voida hakea tuomioistuimelta täytäntöönpanoa. Viiranomaiset eivät voi myöskään olla apuna, mikäli jompikumpi vanhemmista jättää noudattamatta keskinäistä sopimusta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe