Vertaistuki

Hei,

Olen ajautunut parisuhteessani tilanteeseen, että avioero vaikuttaisi järkevimmältä, mutta asiat eivät ole yleensä niin musta valkoisia. Olemme olleet yhdessä yli 20 vuotta, mutta suhteemme on pikku hiljaa hiipunut hiipumistaan. Olemme jo useamman vuoden eläneet toistemme ohitse juurikaan toisistamme välittämättä. Puolisoni ehdotteli jo muutama vuosi takaperin avointa suhdetta, joka omasta mielestäni ei tuntunut kovin mielekkäältä. Avioerostakin olemme jokusen kerran keskustelleet, koska nykyinen suhteemme ei ole meille kummallekaan milläänlailla tyydyttävä. Onko tällä samojen ongelmien kanssa painivia?

8

718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi sitten kyhnäätte yhä yhdessä saman katon alla?
      Miksi ette asu oma-tupa-oma-lupa -periaatteella jolloin kummallakin on oikeus elää haluamallaan tavalla omalla reviirillään ärsyttämättä toista?
      Vai onko tuo liian monimutkaista ymmärtää?

      • Kuten keskustelun aloituksessa totesin, niin asiat eivät aina ole niin musta valkoisia kuin voisi kuvitella. Ja ennen kuin voi kritisoida toisten päätöksiä pitäisi osata asettua toisten asemaan. Joskus pitää myös ajatella myös muita kuin vain tuijottaa omaan napansa. Tässä viittaan lapsiimme, jotka eivät omasta mielestäni kärsin tilanteesta. Sitä haluaisi tarjota heille turvatun lapsuuden, eikä tehdä heistä mitään pelinappuloina aikuisten välisissä ristiriidoista. Siis oman mielenterveyteen ja onnellisuuteni vuoksi olisikin järkevintä erota. Siihen tämä kuitenkin jossakin vaiheessa johtaa.


      • Spirit204 kirjoitti:

        Kuten keskustelun aloituksessa totesin, niin asiat eivät aina ole niin musta valkoisia kuin voisi kuvitella. Ja ennen kuin voi kritisoida toisten päätöksiä pitäisi osata asettua toisten asemaan. Joskus pitää myös ajatella myös muita kuin vain tuijottaa omaan napansa. Tässä viittaan lapsiimme, jotka eivät omasta mielestäni kärsin tilanteesta. Sitä haluaisi tarjota heille turvatun lapsuuden, eikä tehdä heistä mitään pelinappuloina aikuisten välisissä ristiriidoista. Siis oman mielenterveyteen ja onnellisuuteni vuoksi olisikin järkevintä erota. Siihen tämä kuitenkin jossakin vaiheessa johtaa.

        Minusta kypsää ajattelua teiltä.

        Alkuperäiseen kysymykseen vastaten. Uskon, että on todella suuri määrä pareja, jotka elävät enemmän tai vähemmän kaverielämää tai kämppiselämää. Osalle se riittää. Koti on tukikohta kaikelle muulle; työssäkäynnille, harrastuksille jne. Osa taas kaipaa läheisyyttä ja rakkauden tunnetta niin paljon, että haluaa erota.


    • Anonyymi

      Miettikää mihin toisessa rakastuitte, eläkää tunnepuolella niitä uudelleen, kuunnelkaa musiikkia niiltä ajoilta, etsikää tunnetta ja rakastukaa.
      Älkää erotko.

    • Anonyymi

      Avioero tuntuu joskus välttämättömältä ratkaisulta, mutta jokin asia sen edistämiseen tarvitaan ainakin omalla kohdallani. Ensiksi pitää katkaista kaikki yhteydet läheisiin ja vanhoihin tuttuihin ja olla heille kuin kuollut, ettei ketään enää ajattelisi. Yhteiskunta on tehnyt kohdallani ratkaisuja joilla ovat vaikeuttaneet yhden lapsistani elämää merkittävästi, mutta eivät kanna vastuuta, kuten heidän kuuluisi jos ottavat roolin huolehtia jostakin. Minä en halua ajatella asioita, joiden suhteen olen voimaton, vaan pelkästään elää omaa elämää. En aio etsiä elämänkumppania, koska niistä on aina vaan riesaa, kun elämässä on järkevämpääkin ja mielekkäämpääkin tekemistä. Olen siis päättänyt muuttaa aluksi jonnekin päin afrikkaa, jossa ajattelin jonkun aikaa olla aloillani, kunnes muutan toiseen paikkaan ja ehkä jossakin välissä meksikoon. ym. Ihmisen ei mielestäni pidä jäädä paikoilleen. Eli jokin päämäärä pitää olla, mitä tavoittelee niin kaikki on helpompaa.

      • Just just. Kuulostaa todella fiksulta.


    • Anonyymi

      Meillä kutakuinkin vastaava tilanne parhaillaan. Kliseisesti taitaa olla käynyt niin, että olemme vuosin saatossa kumpikin tahoillamme muuttuneet. Asiat, joilla ei suhteen alkuvaiheessa ollut juuri merkitystä, ovatkin nyt muodostuneet merkityksellisiksi.

      Vuosi sitten olin niin ahdistunut ja nurkkaan ajettu, etten nähnyt muuta vaihtoehtoa enää kuin eron. Täytimme paperitkin, mutta sitten kesä toi tullessaan pienen toivon siitä, että ehkä kuitenkin pystyisimme elämään tyydyttävää elämää yhdessä. Itselleni eron suurin motiivi oli, että mielestäni lapset kärsivät erimielisyyksistämme.

      Kun ne vähenivät, tuntui että lastenkin oli taas hyvä olla. He nauttivat selvästi perheen yhdessäolosta vaikka meillä ei mieheni kanssa olekaan enää keskenämme varsinaisesti kivaa. Ajattelen kuitenkin, että niin kauan kun oma elämäni on sellaista, että se menettelee, voin elää lapsia ajatellen. Saan heidän hyvinvoinnistaan iloa, joka korvaa parisuhteesta saatavan ilon.

      Nyt valitettavasti näyttää taas siltä, ettei yhteistä tulevaisuutta ole varmaankaan paljoa jäljellä. Kyse on vain siitä milloin sinnittelyn hyödyt jäävät sinnittelystä syntyvien ongelmien jalkoihin. Pohdin, että jaksanko vielä pari vuotta kuopuksen pahimman teinivaiheen yli.

      Meillä ei ole suhteessa väkivaltaa tai muutakaan kamalaa. Vain erilleen kasvamista, kylmyyttä ja arvostuksen puutetta. Silloin kun vuorovaikutus on vain neutraalia, jaksan kyllä. Mutta silloin kun vuorovaikutus muuttuu pelkäksi negatiivisuuden kehäksi tulee arjesta liian kuormittavaa.

      Minulla ei ole sinulle neuvoja, vain vertaistukea siitä että samassa veneessä pitkälti ollaan.

    • Anonyymi

      Avoin suhde toimii kun on rakkautta. Naiset tuntuvat huumantuvan miesten huomiosta ja naisille on muutenkin paljon enemmän tarjontaa. Epäsuhta alkaa heti, jos nainen on paremman näköinen kuin mies.

      Ilmeisesti aloittaja on nainen, joka etsii intohimoa ja avoimen suhteen ehdottaa on hänen miehensä, joka haluaisi enemmän seksiä.

      Todennäköisesti menit naimisiin hyvän miehen kanssa koska olette edelleen yhdessä. Mieti miehesi hyviä puolia miksi alunperin sytyit hänestä. Jutelkaa seurustelun alkuajoista, mitä näitte toisissa ne ja mistä piditte, tuskin olette muuttuneet niin paljoa. Perusluonne on yhä siellä. Miehesi varmaan haluaa sinua myös intohimoisesti ja haluaisi naida sinulta tajun kankaalle, mutta ei uskalla, eikä osaa sanoittaa sitä sinulle. Menkää molemmat teinimoodiin, muistatte mitä esileikki on ja miten tutustuitte toisen vartaloon kiiruhtamatta seksiin.

      Jos miehen libido on heikko, siihen auttaa treeni. Harrastajaa kuukausi seksiä esim 4-5 päivänä viikossa. Erektio ja kovuus paranevat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe