Tartarian salaliitto?

Anonyymi-ap

Tässä olisi ihan oikea ja todella mielenkiintoinen salaliittoteoria. Pohjustukseksi ensin pari linkkiä:

https://kalmistopiiri.fi/2023/11/01/tartarian-empire-uskomaton-salaliittoteoria-arkkitehtuurin-historiasta/

https://keskustelu.suomi24.fi/t/13936770/venajan-historiassa-paljon-ristiriitaisuuksia

Empire-State Building ei kylläkään ole paras esimerkki NYCn rakennuksista tuossa asiayhteydessä, koska sen rakennushistoria on tiedossa. Sen sijaan kyseisessä kaupungissa on ollut todella massiivisia, koristeellisia ja hienoja vanhoja rakennuksia, joiden purkaminen on ihmetyttänyt monia. Chicagon maailmannäyttely oli vuonna 1893 ja purettiin pian maan tasalle. Ei tuollaista aluetta koristeellisine rakennuksineen kovin nopeasti rakenneta, kuten aikoinaan uskoteltiin ja nopeasti alue sitten laitettiin maan tasallekin. Eri aikakausilta valokuvia tutkiskelleena ajattelin, että esimerkiksi Yhdysvalloissa vaikutti ensisijaisesti 1800-luvun viktoriaaninen arkkitehtuuri ja monet rakennukset kopioitiin sinne sellaisenaan Euroopasta (mm. osavaltioiden kaupungintalot), mutta onkohan tuo selitys sittenkään ihan oikea?

Chicagon maailmannäyttely 1893:
https://en.wikipedia.org/wiki/World%27s_Columbian_Exposition#/media/File:Looking_West_From_Peristyle,_Court_of_Honor_and_Grand_Basin,_1893.jpg

Buffalo 1901:
https://www.flickr.com/photos/smithsonian/2550669383

Mitä järkeä olisi rakentaa tuollainen valtava esteettisesti hieno alue ja pian purkaa se maan tasalle?

Tartarian salaliittoteoreetikoiden mukaan monet suuremmat vanhat kaupungit on rakennettu paikalle, jossa on jo ollut kaupunki rakennuksineen ja maanalaiset laajat tunnelit. Esimerkiksi LA:n alla on todella muinainen laaja tunneliverkosto ja sen olemassaolo on yleisessä tiedossa.

Kaivauksissa on eri puolilla maailmaa paljastunut monien vanhojen rakennusten ulottuvan maan pintaa huomattavasti syvemmälle ja maan alta on löydetty mm. ikkunoita ja ovia. Tuosta juontunee mutavyöryteoria, jonka mukaan muta hautasi ja tuhosi maailman kaupunkeja osittain arviolta 1800-luvun puolivälissä.

Itselleni tämä aihe on vielä aika uusi, eikä minulla ole kovin varmoja mielipiteitä ja käsityksiä.

6

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voisivat olla hollywoodstudiotyypppisiä lavastemaisia rakennuksiakin nuo Pan American Expon Buffalossa vuonna 1901 olevat rakennukset. Vai mitenköhän muuten olisi selitettävissä tuollaisten rakennnusten ilmestyminen laajalle alueelle kahdessa vuodessa kun niiden joukossa on Dresdenin Frauenkirchiäkin muistuttavia kirkkoja ja sen uudelleen rakentaminen kesti kuitenkin vuosikymmeniä.

      https://www.google.com/search?sca_esv=5f4639c7c08c1296&sca_upv=1&rlz=1C1GCEB_enFI1098&q=buffalo+expo+fair+1901&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjYwduyyLmEAxW-HhAIHRqACigQ0pQJegQICxAB&biw=1920&bih=963

      Tartaria-salaliitossa on hieman erikoista se, että uskotaan maailmanlaajuiseen mutatulvaan, mutta en ole nähnyt selitystä siihen, että mistä kyseinen mutatulva voisi johtua ja miten monet sisämaassakin olevat kaupungit, olisivat joutuneet tulvan armoille. Tuo tulva myös ajoitetaan niinkin läheiseen aikaan kuin 1892. Olisiko noin suuren näkyvän globaalin katastrofin salaaminen ja historiastakin pois pyyhkiminen mahdollista mitenkään?

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        😋 ­N­y­­­m­f­­­o­m­­­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18276558

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Globaalimutatulva oli monien salaliittoteoriaan uskovien mukaan siis vuonna 1892. Pariisissa on ollut 1800-luvulla suuri tulva vuonna 1852 ja valokuviakin katastrofista on nähtävillä. Kuvissa näkyy paljon liejua ja mutaa ja vahingot kaupungille ovat suunnattomat.Ja vuonna 1892 Yhdysvalloissa oli vanhojen mediauutisten mukaan kauhea tulva(“terrible flood”), joka vaikutti ainakin Kaliforniassa ja Nevadassa – siis sisämaassakin. Joidenkin lähteiden mukaan myös New York City oli suuren tulvan vallassa 1892, mutta valokuvia en ole löytänyt. Piirroksia tapahtumasta sen sijaan on kuitenkin runsaasti ja samoin kuin Pariisin kohdalla, niin tuho oli siellä valtavaa. Pariisin kohdalla vuosiluku 1852 saattaa olla lähteessä vääräkin ja kyseessä voisi olla myös vuosi 1892, mutta tästä ei ole tietoa.

      Mutatulva on ehkä harhaanjohtava nimitys, vaikka mudastakin tietysti on kyse kun vesi liejuunnuttaa maa-aineksen ja vyöryy pitkin katuja. Mutta mikä sitten voisi olla tuollaisen jättimäisen äkillisen tulvan syy, joka vaikuttaa globaalisti? Itse en syytä ja selitystä keksi, koska noin suuri laaja tulva vaatisi hyvin äkillistä jäiden merkittävää sulamista planeettamme jäätiköillä. Ei toki kaikkien jäiden sulamista, mutta suuren määrän kuitenkin. Jos oikein muistan, niin USA n länsirannikolta kerrottiin yli 16 jalan vedennoususta, eli siis 4-5 metrin.

      • Anonyymi

        Osa tulvista myös sateen aiheuttamia, koska esimerkiksi Rapid City on sisämaassa USAssa ja kärsi suuria tulvatuhoja vuonna 1892.


      • Anonyymi

        Ainakin New York Journal Herald-sanomalehti on uutisoinut tuosta New Yorkin kaupungin suuresta tuhotulvasta vuodelta 1892. Merkillistä kyllä, mutta samana vuonna Chicagossakin oli tuhoisa jättitulva aiheuttaen valtavat tuhot ja keräsi mutaa kaduille metreittäin. Tuostakin paikallinen sanomalehti uutisoi, mutta muutoin tapaus näyttää olevan vaiettua historiaa. Toisin kuin New Yorkista 1892, niin valokuviakin Chicagon katastrofista löytyy runsaasti. Seuraavana vuonna Chicagossa sitten pidettiin World Fair-maailmannäyttely, jonka ainakin ulkoapäin todella hienot ja koristeelliset rakennukset tuhottiin heti näyttelyn jälkeen.

        Jotkut ovat spekuloineet, että vuonna 1892 olisi ollut kyseessä jonkinlainen resetointi ja yhteiskuntien uudelleenkäynnistys. Tartarian varsinaisen valtakunnan Venäjän nykyalueella uskotaan tuhoutuneen tuolloin kokonaan. Historiassa resetointeja uskotaan tapahtuneen aiemminkin esimerkiksi Atlantiksen aikakauden päättyessä ehkä noin 20 000 vuotta sitten ja raamatullisen suuren tulvan aikana. Korruption paisuminen kestämättömäksi voi olla yksi mahdollinen syy tuonkaltaisiin tapahtumiin, joissa saattaa olla korkeammilla voimilla jotain tekemistä. Tämä on siis kuitenkin nyt vain ja ainoastaan spekulaatiota. USA:n länsirannikolla kolmen osavaltion(Kalifornia,_Nevada, Oregon) alueella oli ennennäkemätön ja kokematon tuhotulva vuonna 1862 ja Pariisissa ilmeisestikin 1852 – ja toisen tiedon mukaan 1892. Se kiinnostaisi nyt aivan erityisesti, että oliko tuhoisia mutatulvia maailmanlaajuisesti vuonna 1892. Varsinaiset mutatulvathan syntyvät yleensä vuorten tai vähintäänkin mäkien rinteistä ja niitä on runsaasti vuosittain esimerkiksi Sveitsissä ja Norjassa. Mikä sitten aiheutti mutatulvia ainakin kahteen USA:n suurkaupunkiin vuonna 1892, vaikka niiden ympäristö on tasainen? Voimakas myrsky on yksi mahdollisuus.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      109
      2221
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      435
      1675
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1353
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      17
      1202
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      80
      1186
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1115
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      288
      1046
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      185
      1041
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      50
      1012
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      202
      870
    Aihe