RAAMATULLINEN PYHÄPÄIVÄ ON SAPATTI-LAUANTAI

Anonyymi-ap

MIkä on raamatullinen oikea pyhäpäivä? Pyhäpäivän vietto on säädetty Jumalan 10 käskyn laissa ja se on lain neljäs käsky. Mikä on oikea pyhäpäivä, tästä on kiistaa kristikunnassa, toiset väittävät sen olevan sunnuntain, toiset sapattilauantain, toiset taas että voi valita minkäpäivän tahansa ja jotkut ettei pyhäpäiväkäsky ole enää voimassa. Kolmannen vaihtoehdon voimme hylätä lähes suoralta käsin, koska neljäs käskyhän määrittelee pyhäpäivän viikon seitsemänneksi päiväksi. Jeesuksen opetus vuorisaarnassa, ettei laista katoa yksikään kirjain tai piirto heittää myös neljännen vaihtoehdon roskiin jopa valtavana röyhkeytenä. Eli jää kaksi vaihtoehtoa: sapattilauantai tai sunnuntai. No....täähän ratkee niin, että meidän tulee vain saada selville, mitä pyhäpäivää Jumalan kansa vietti Vanhan Testamentin aikana. Vanhan Testamentin aikana Jumalan valittu kansa oli Israelin kansa ja Juutalaiskansa. Ja kaikkihan tietää, että juutalaiset ovat aina läpi historiansa viettäneet pyhäpäivänään sapatti-lauantaita, joka alkaa perjantain auringonlaskusta ja päättyy lauantain auringonlaskuun. Ja kun Jeesus opetti, ettei laista katoa yksikään kirjain tai piirto, niin tämä tarkoittaa myös sitä, että raamatullinen pyhäpäivä on edelleen sama kuin Vanhan Testamentin aikaankin, eli sapatti-lauantai. Eli vastaus kysymykseemme on: Oikea raamatullinen pyhäpäivä on Sapatti-Lauantai.
Miksi sitten suurin osa kristikuntaa viettää pyhäpäivänään sunnuntaita. Kirkkohiistoria kertoo, että tämä juontaa juurensa 300-luvun alusta. Tällöin v.321 rooman keisari Konstantinus lailla määräsi sunnuntain, silloisen auringonpalvojien pyhäpäivän, aurinkopäivän Rooman imperiumin yleiseksi pyhäpäiväksi. Vain muutama vuosi tämän jälkeen, jos sitäkään, Rooman kirkon johtaja piispa Sylvester nimesi tekemässään kalenterissa viikon ensimmäisen päivän Herran päiväksi, ja kehotti kristittyjä alkamaan pyhittämään Herran päivää sapatin asemesta. Laodikean kirkolliskokouksessa muutamia vuosia myöhemmin, tämä säädös vahvistettiin, ja julistettiin jopa kirous niille, jotka jatkavat sapatin viettämistä.
Tämä röyhkeä ja antikristillinen muutos ilmoitettiin Danielille tapahtuvaksi pien sarven toimesta. Pieni sarvi tukitaan yleisesti tarkoittavan Katolista kirkkoa.
Sunnuntain pyhyyden takana on siis Katolisen kirkon arvovalta, ja monet Katoliset johtajat opettavatkin, että sunnuntai on heidän kirkkonsa arvovallan merkki.

15

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja täsmennetään vielä, että voi ihan uniikkina Raamatusta lukea 5.Moos.4:10 alkaen, kun tämä tulivuorenjumala antaa nämä kymmenen käskyään tulenliekeistä, niin pääsee tunnelmaan.

    • Anonyymi

      Alkuseurakunnissakin oli launtai lepopäivänä.

      Vuoteen 321 saakka kristittyjen lepopäivä oli launtai.
      Rooman keisari Konstantinus määräsi lepopäivän siirrettäväksi sunnuntaille.

      Pe.ku

      • Anonyymi

        Kyllä Pe.ku tietää.


    • Anonyymi

      jumala oli niin väsynyt , että piti lepoa ikuisuuteen asti 🤣

      • Anonyymi

        No ei tietenkään, vaikka selvästi rasittuikin fyysisesti pelikentän luomisesta. Jäi vain sen jälkeen seuraamaan sivuun, että miten pelaajat selviävät pelistä.

        Tähän mennessä näkyvin siirto on ollut se, että ihmiset ovat vakuuttuneita siitä, että Luoja olikin Saatana, asuu tulivuoren sisällä, jota Saatanaa lepytellään miljardien uskovaisten voimin Jeesus nimisellä, teurastetulla uhrilampaalla Jumala-nimisenä uhrilahjana.


    • Anonyymi

      Viikon seitsemäs päivä on sunnuntai, lepopäivä ja oikea raamatullinen pyhäpäivä kristityillä.

      Sapatti on juutalaisilla lauantai. Islmisteilla taas perjantai on yleinen vapaapäivä. Se ei kuitenkaan ole lepopäivä muslimeille aivan samalla tavalla kuin sunnuntai kristityille, vaan muslimit voivat tehdä työtä tavalliseen tapaan ennen ja jälkeen rukoushetken.

      • Anonyymi

        Sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä.

        Sunnuntai muutettiin kalentereissa viikon seitsemänneksi päiväksi 1973

        Seuraatko sinä aina muutoksia, ja menetkö aina muutoksien perässä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä.

        Sunnuntai muutettiin kalentereissa viikon seitsemänneksi päiväksi 1973

        Seuraatko sinä aina muutoksia, ja menetkö aina muutoksien perässä ?

        Hieman kalenterin yksiköistä
        "SUNNUNTAI: Keisari Konstantinus otti käyttöön seitsemän päivän kalenterin ja teki sunnuntaista viikon ensimmäisen päivän. Tämä tapahtui vuonna 321 j.a.a. Tämä mukaan sunnuntai on omistettu levolle ja jumalan palvonnalle.

        Kristillisille sunnuntai on Herran päivä, eli se on Jeesuksen kuolleista ylösnousemisen muistopäivä. Sunnuntain pyhittäminen on peräisin apostolisilta ajoilta."

        https://lainegraciajoskus.blogspot.com/2012/09/vanhan-maailman-kalentereista.html


    • Anonyymi

      Muslimit ei ole niin harhaoppisia kuin vanhan liiton lakihenkiset.

    • Anonyymi

      Kyllä sen täytyy olla kun niin paljon asiasta yrität vakuutella :D

    • Anonyymi

      Harhaopin tapa on vakuuttelemalla vakuuttaa omaa harhaansa ja muita herjaamalla pyrkiä oikeuttamaan se, että on muka oikeassa sitä enemmän mitä enemmän näkee vikoja muissa.

    • Anonyymi

      Harhaoppisen suunnitelmaan kuuluu että hyökkäys on paras puolustus.

      • Anonyymi

        ‭1. Mooseksen kirja 1:1-5 FB38‬
        [1] Alussa loi Jumala taivaan ja maan. [2] Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. [3] Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli. [4] Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. [5] Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.

        https://bible.com/bible/365/gen.1.2.FB38

        Tämä aikajakso ei ole ensimmäinen päivä, eihän sillä ole aamuakaan. Tämä "alussa" Voi olla ajaksi muutettuna vaikka tuhat miljardia vuotta. Sitähän Jumala ei meille kerro, mutta Jumala kertoo meille sen, että tälle alussa sanalle tuli ehtoo ja tuli aamu ensimmäinen päivä. Nyt avattiin kalenteri Taivaassa numero ykködellä, ja Jumala alkoi luomistyön Valkeuden kanssa. Mitä ensimmäisenä päivänä tehtiin, lue se raamatusta.


    • Anonyymi

      Harhopin sotasuunnitelmaan kuuluu että mitä enemmän herjaa hurmahengillä, niin sitä enemmän oppi laista ja sen viimeistä piirtoa myöten noudattamisesta on totta. Ei niin, että Raamattu tukee sitä, vaan se että muita voi herjata tukee omaa harhaoppia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe