Ukrainalaisten kotouttaminen on onnistunut

Anonyymi-ap

Ilahdutti uutisia katsoessa, kuinka Riihimäelle Mariupolista muuttaneet olivat oppineet Suomen kieltä ihan kiitettävästi. Sitten on toisaalla Lähi-Idästä tai muualta tulleita, jotka eivät ole oppineet tai eivät ole halunneet oppia puhumaan suomea.

53

402

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Slava Ukraini!

    • Alakouluikäinen lapsi oppi kielen helposti, koska lapsen kyky oppia kieltä on suurimmillaan juuri tuon ikäisenä ja samalla päiväkoti tai peruskoulun ala-aste tarjoavat lapselle kokopäiväisen kielikylvyn.

      Aikuisen pakolaisen osa on hieman ankeampi. Pitäisi päästä ensin kielikurssille ja pitäisi löytää se suomenkielinen viiteryhmä, jossa kieltä pääsee myös harjoittelemaan. Pelkästään kielen harjoittelu kaupan kassalla ei kovin pitkälle vie. Pannaanko pakasteet pieneen pussiin, on pisin lause, jonka kassalla voi oppia.

      On erinomainen asia, että kaksi vuotta Suomessa ollut ukrainalainen Kristina ja hänen kuusivuotias tyttärensä Jasmina osaat jo hyvin suomea. Samalla täytyy muistaa, että Kristina on ammatiltaan ukrainan kielen opettaja. Koulutetun kielenopettajan kyvyt ja motivaatio oppia hänelle uusi vieras kieli ovat aivan toisella tasolla kuin kirjoitustaidottoman syyrialaisen monen lapsen äidin.

      Ehkä meillä pitäisi olla järki ja kohtuus siinäkin, kuinka nopeaa ja kuinka täydellistä kotoutumista vaadimme pakolaiselta. Aina täytyy muistaa sekin, että pakolainen on lähtenyt pakomatkalle, hän ei ole ensisijaisesti tullut vain ilmaiselle kielikurssille Suomeen.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Kristina ja hänen kuusivuotias tyttärensä Jasmina osaat jo hyvin suomea.

        Ajatteleva ihminen saattaa kummastella sitäkin, miksi sinä et vaan osaa?

        Buahhahhahhaaa!!! Lespaavaa lauantaitaaaaaaaaaaah!


      • Anonyymi

        Jotkut vaan ovat laiskempia opettelemaan Suomen kieltä. Toinen vaihtoehto on, että ovat tyhmempiä. Kolmas vaihtoehto on, että sosiaaliturva on liian hyvä. Ei kannata opiskella kieltä, kun voi vaikka joutua töihin.
        Sellaisia epärehellisiä, valehtelevia, kieroja pakolaisia on. Sopii epäillä ovatko oikeasti pakolaisia vai elintasopakolaisia.

        Itse olen opetellut aikuisena kaksi eri kieltä ennen kuin menin ulkomaille töihin.


      • Anonyymi

        Somalit ja muut kielitaidottomat muslimit voisivat tehdä töitä osaamatta yhtään sanaa suomea.
        Ympäristön hoito kuten roskien kerääminen, rikkaruohojen (pujo, kurtturuusu,kanadanpiisku...) kitkentä ei vaadi kielitaitoa.

        Heidät voisi viedä työmaalle roskasäkki kädessä ja näyttää, mitä otetaan pois säkkiin ja minne säkit viedään. Nykyisin tuon työn tekee seurat ja vapaaehtoiset, joissa ei somaleja ja arabeja ole näkynyt yhtään niinä kymmenenä vuotena, jolloin minä olen kyseisiin talkoisiin osallistunut oman työni ohella.

        Olisi ilahduttavaa nähdä edes yksi somali tai arabi ahkerana töissä. Liekö sellaisia?


    • Anonyymi

      Heti pääsivät töihin panssarivaunu tehtaalle hitsailemaan saumaa.🧐

      • Mietipä tätä:
        - aja panssarivaunu tehtaalle
        - aja panssarivaunutehtaalle

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


    • Anonyymi

      Joko ne on lähtenyt kaikki kottiin🤫

      • Anonyymi

        VALMISTAVAT NENO..LLA AMMUKSIA LISÄÄ JA LÄHTEVÄT AMMUSKUORMAN MUKANA AJAMAA VENÄLÄISET POIS.
        ALKAA VENÄLÄISTEN NISKAAN SATAA RÄJÄHTEITÄ , NIIN HENKSELIT JA HOUSUN PIERUKSET RIEKALEINA ROIKKUU PUIDEN OKSILLA, EI NÄY VENÄLÄISIÄ JA TARVITSE PELÄTÄ JA OLLA KARUSSA.


    • Anonyymi

      Olihan jenginuorien vanhempien haastatteluohjelmassakin Somaliasta Suomeen yli kolmekymmentä (30!) vuotta sitten saapunut nainen joka ei vieläkään pystynyt edes antamaan haastattelua suomeksi vaan ainoastaan somaliaksi...toisaalta Stubbin vaimo, vaikka onkin britti ja asustellut Alexanderinsa kanssa ympäri maailmaa eikä vaan Helsingin lähiöissä kuten tuo somalialaisnainen, puhuu jo ihan mukiinmenevää suomea.

      No, eihän somalialaisnaisen ole edes tarvinnut opetella suomea kun on ollut valtion kustantamat tulkit aina saatavilla, ja useimmat valtion palvelut ja opastukset voi saada myös somaliaksi. Ja mies hoitaa sitten ne tärkeämmät asiat kuten harkinnanvaraisen vaatimisen KELA toimistossa...

      • Anonyymi

        Tulkkipalvelut pitäisi lopettaa, kun on asunut 1- 2 vuotta Suomessa! Hirvittävää veroeurojen tuhlausta.


    • Anonyymi

      Luin tuon ukrainalaispakolaisista Kristinasta ja Jasminasta kirjoitetun jutun. Ja hetkinen...Kristina on ollut Suomessa kaksi vuotta, on töissä ja opettaa suomen kieltä muunmuassa Afgnistanin ja Somalian mamuille. Kristinan mies taas jäi Ukrainaan koska pitää olla valmiina jos kutsutaan puolustamaan maataan.

      Huomaatteko eron Suomeen rynnineiden Irakin, Afganistanin , Syyrian ja Somalian pakolaisten ja tämän ukrainalaisperheen välillä? Ukrainalaisperheen isä jäi kotimaahansa jotta voisi olla avuksi maansa puolustamisessa, Irakin, Syyrian ja Afganistanin “miehet” jättivät suurimmaksi osaksi naiset ja lapset taakse ja pakenivat itse Eurooppaan. Ukrainalaisperheen äiti on oppinut suomen kielen parissa vuodessa niin hyvin että opettaa sitä jo kehitysmaamuslimeille, ja toisaalla televisiossa esiintyi hiljattain tuo Somalian kaapunainen joka tarvitsi tulkkia asuttuaan suomessa “vasta” 30 vuotta. Ukrainalaisnainen kiittelee Suomea ja kehuu kuinka Suomi on ihana, lapsen opettajat ovat ihania ja kannustavia jne. Toisaalta maahanmuuttajat muslimimaista ja afrikasta valittavat kuinka Suomi on rasistinen maa, koulussa ollaan eriarvoisia, työelämässä syrjitään, ei kohdella tarpeeksi hyvin, ruoka on huonoa, ei anneta samoja mahdollisuuksia kuin suomalaislapsille ...

      Ja sitten vielä riittää netissä ihmettelijöitä miksi suomalaiset suhtautuvat ukrainasta saapuneihin pakolaisiin myönteisemmin kuin Irakin, Afganistanin, tai Somalian vastaaviin...

      • Anonyymi

        Totta


    • "....televisiossa esiintyi hiljattain tuo Somalian kaapunainen joka tarvitsi tulkkia...".
      On rumaa nimitellä ihmistä hänen pukeutumisensa perusteella.

      Toisaalta täytyy ymmärtää, että tämäkin somalinainen on pakolaisena Suomessa, ei kielikurssilla. Jospa hän haaveilee pikaisesta paluusta kotiinsa. Kuten hyvin ymmärrämme, Pohjois-Afrikassa on kovin vähän käyttöä suomen kielen taidolla.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Miksi nostatat vihaa?
        Jokainen kirjoitus ivallinen...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nostatat vihaa?
        Jokainen kirjoitus ivallinen...

        "Jokainen kirjoitus ivallinen..."
        Eikä ole.

        Tämähän on vaan sitä vekkulia sarkasmia, siis erästä huumorin alalajia. Tämä on ihan sitä samaa, mitä Jussikin selitteli käyttävänsä, kun joutui rikossyytteeseen paksuista puheistaan.

        Nauretaan yhdessä. ;)


      • Anonyymi

        ...haaveilee pikaisesta paluusta Somaliaan...

        Asuttuaan Suomessa 30 vuotta valittamassa eikä ole opetellut siitä syystä kieltä.

        Byäää. Annan mun kaikki kestää. Äly hoi tekosyynkeksijä!


      • Anonyymi

        Pikaisesta paluusta kotimaahaan nauretaan nyt loppu elämä 😀😀😀😀😀😀😀


      • Anonyymi

        Meillä ei ole mitkään naamiaiset sallittuja kaduilla. Se on vähänkuin kaivettaiin verta nenästä.


    • Anonyymi

      “Somalian kaapunainen”...nainenhan oli Somaliasta, pukeutui kaapuun, ja vieläpä nainenkin...joten kuvaus oli oikea. Mutta Gubta, tällä kertaa voimme todellakin nauraa yhdessä...olet meinaan nyt löytänyt niin ontuvan selityksen miksi tuo somalinainen ei haastattelussa osannut suomea, että onnistuit jopa alittamaan tavanomaiset heittosi:

      “Toisaalta täytyy ymmärtää, että tämäkin somalinainen on pakolaisena Suomessa, ei kielikurssilla. Jospa hän haaveilee pikaisesta paluusta kotiinsa...”

      Joo, kyllä varmaankin on jo 30 vuotta haaveillut pikaisesta paluusta kotiinsa ja siksi ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea - Gubta, joskus kun ei ole mitään viisasta kirjoitettavaa kannattaisi ehkä olla kirjoittamatta.

      • Anonyymi

        Moktarilla kun on 6-vuotiaan jutut, ei ole kasvanut aikuiseksi koskaan, eikä koskaan kasvakaan.


      • "....on jo 30 vuotta haaveillut pikaisesta paluusta kotiinsa..."
        Et taida tietää, kuin kauan Karjalan evakot ovat haaveilleet paluusta takasin kotiin Karjalaan.
        Koko elämä siinä voi kulua vieraassa maassa, mutta kotiinpaluun haave kestää.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        PS.
        "....siksi ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea...."
        Ei se vieraan kielen opiskelumotivaation löytäminen niin helppoa ole. Eikös sitä maahanmuuttovastaisissa piireissä öyhötetä vieläkin siitä pakkoruotsista; kun ei vaan jaksa, eikä kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moktarilla kun on 6-vuotiaan jutut, ei ole kasvanut aikuiseksi koskaan, eikä koskaan kasvakaan.

        Muslimit pitävätkin uskontoaan ainoana totuutena vaikka pitäisi ymmärtää uskomuksen olevan vain uskomus jonka valuvikoja kehittyvä sivistys ja älykkyys parantaa.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        "....on jo 30 vuotta haaveillut pikaisesta paluusta kotiinsa..."
        Et taida tietää, kuin kauan Karjalan evakot ovat haaveilleet paluusta takasin kotiin Karjalaan.
        Koko elämä siinä voi kulua vieraassa maassa, mutta kotiinpaluun haave kestää.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        PS.
        "....siksi ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea...."
        Ei se vieraan kielen opiskelumotivaation löytäminen niin helppoa ole. Eikös sitä maahanmuuttovastaisissa piireissä öyhötetä vieläkin siitä pakkoruotsista; kun ei vaan jaksa, eikä kiinnosta.

        Tämä suomenruotin pakollinen opiskelu on aivan perseestä. Emme tarvitse ruotsia missään. Itse olen vanhaa sukupolvea, joka opiskeli koulussa noin 7 vuotta ruotsinkieltä.
        Se oli minulle aika helppoa. Paremmin se suijui ainakin arvosanojen perusteella kuin suomi, joka on äidinkieleni.
        Maahanmuuttovastaiset vastustavat vain ajan haaskaamista ruotsinkielen opiskeluun. Oppisimme sen sijaan jotain maailmankieliä. Meillä on muutenkin aivan liikaa kieltenopintoja, ei niihin riitä aivokapasiteetti, kun on kerran tärkeämpiä aineita, esim. matematiikka. Sitten pitää oppia myös logiikkaa ja vaikka Boolen algebraa, jota varmasti on pitkän matematiikan kursseilla kouluissa.


    • Laps olen köyhän, kauniin Karjalan,
      nyt vaikka vierahissa vaellan.
      Siell äiti tuuditti mun kehtoain
      ja laulut Laatokan ma kuulla sain.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      • Anonyymi

        Valuuttakauppias on runollisella tuulella:)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valuuttakauppias on runollisella tuulella:)

        Sävel ja sanat: Aili Runne 🎵✍ …

        Nauretaan yhdessä. ;)



      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        Sävel ja sanat: Aili Runne 🎵✍ …

        Nauretaan yhdessä. ;)

        Nauretaan yhdessä ja vaihdetaan valuuttaa ja nikkejä:)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nauretaan yhdessä ja vaihdetaan valuuttaa ja nikkejä:)

        Vaihdetaan toki. Sinulla siten se ahtopainemittari on vieläkin käytössä.

        Huutonaurua vartti. ;)))


      • Moktar.Gubta kirjoitti:

        Vaihdetaan toki. Sinulla siten se ahtopainemittari on vieläkin käytössä.

        Huutonaurua vartti. ;)))

        - siten -> sitten
        Voimme myös käyttää laitteesta sinulle tutumpaa kansanomaista nimeä nimeä rubluutti.

        Ja lisää huutonaurua. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        - siten -> sitten
        Voimme myös käyttää laitteesta sinulle tutumpaa kansanomaista nimeä nimeä rubluutti.

        Ja lisää huutonaurua. ;)

        Älä valuuttakauppias turhaan yritä korjailla kirjoitusvirheitäsi, sillä se on loputon suo ja sotket vielä itsesi silmäkkeeseen kohtalokkain seurauksin.

        Voimme myös käyttää laitteesta sinulle tutumpaa kansanomaista nimeä nimeä rubluutti.

        Buahhahhahhaaa!!! Kylläpäs taas naurattaaaaaaaaah!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valuuttakauppias on runollisella tuulella:)

        Ei se vaan osaa.
        Parsa suoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nauretaan yhdessä ja vaihdetaan valuuttaa ja nikkejä:)

        P.S.

        Ei osaa Moktar tuotakaan oikein kirjoittaa, kun ei älynsä siihen riitä.


    • Anonyymi

      Ei pitäisi ottaa ns. pakolaisia Afrikasta ja arabeja, koska heillä kummallakaan ei ole halua sopeutua Suomalaiseen yhteiskuntaan eikä heitä saa täältä millään takaisin kotiinsa, kun valtio antaa täyden ylläpidon ilmaiseksi.

      Ukrainalaiset ja aikoinaan venepakolaiset ovat osoittaneet, että todella suojelua tarvitseva ihminen haluaa sopeutua ja sopeutuu. Motivaatio on korkea opetella Suomen kieli ja kulttuuri.

      • "Ei pitäisi ottaa...".
        Pakolaisstatus myönnetään aina suojelutarpeeseen perustuen, ei koskaan meidän kotoisten persujen horinoiden perusteella.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


    • Anonyymi

      Muslimien uskonto kompastui jo perustajansa haureuteen.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ukrainalaiset haluu oppia kielen ja työllistyä laittaa lapset kouluun! Vain eri suhtautuminen kuin maahanmuuttajilla ollaan yhteiskunnan rahoilla vuositolkulla!

      • "..haluu oppia kielen ja työllistyä laittaa lapset kouluun!"
        Riippumatta uskonnosta tai etnisestä taustasta tämä taitaa olla yleinen ilmiö.

        Yleensäkin aikuiset ihmiset haluavat työllistyä, haluavat kunnollisen toimeentulon perheelleen ja haluat lastensa käyvän koulua.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "..haluu oppia kielen ja työllistyä laittaa lapset kouluun!"
        Riippumatta uskonnosta tai etnisestä taustasta tämä taitaa olla yleinen ilmiö.

        Yleensäkin aikuiset ihmiset haluavat työllistyä, haluavat kunnollisen toimeentulon perheelleen ja haluat lastensa käyvän koulua.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        Yleensäkin aikuiset ihmiset haluavat työllistyä, haluavat kunnollisen toimeentulon perheelleen ja haluat lastensa käyvän koulua.

        Mutta toisaalta olisi myös hyvin tärkeää osata kirjoittaa oikein.

        Buahhahhahhaaa!! Taas mennään lujaaaaaaaaaaaa!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensäkin aikuiset ihmiset haluavat työllistyä, haluavat kunnollisen toimeentulon perheelleen ja haluat lastensa käyvän koulua.

        Mutta toisaalta olisi myös hyvin tärkeää osata kirjoittaa oikein.

        Buahhahhahhaaa!! Taas mennään lujaaaaaaaaaaaa!!

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16655905/kaunis-kirjoitus-wincapitasta#comment-126449235

        Itkumuurilla rukoilevilla juutalaisilla on tapana työntää muurin rakoseen paperilappunen, johon on kirjoitettu pyyntö tai rukous.

        Kiitoksia paperilappusista. ;)))
        Valuuttakauppias
        2024-02-09 10:14:41
        UUSI

        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pilkkaat juutalaisia? Miksi yleensäkään kirjoitat tuolla nimimerkillä kun sinulla on Moktar ykkösöyhöttäjänäsi ?

        Halusit vielä laittaa lisälappusenkin. Se olkoon sinulle sallittu.

        Itkusi on nyt kuultu, mene rauhassa. ;)))


        Turha peruutella omia kirjoituksiasi yhtään enää.

        Liika on liikaa.

        Käytä vaan kiltisti tuota nettipalvelua. ;)))

        Valuuttakauppias
        2024-02-11 10:27:50

        Jos asia ei mene kerralla jakeluun, opetallaan sitä sitten yhdessä, sanoi se entinen ylivääpeli, joka katseli alokkaiden sulkeisharjoituksia.

        Toistan: Valuuttakauppiaan epävirallinen itkumuuri on nyt suljettu. Ottakaa yhteyttä Jerusalemin itkumuurin viralliseen itkupalveluun. Palvelun nettisoite on annettu teille jo aiemmin. ;)))

        Nyt tämä minun itkumuuripalveluni on lopullisesti suljettu. Jos sinulla on vielä valituksia, valita Jerusalemiin. ;)))

        Valuuttakauppias
        2024-02-12 17:50:44

        Valita asiastasi Jerusalemiin. ;)
        Valuuttakauppias
        2024-02-22 16:35:14
        UUSI

        Tämä paikallisitkumuuri ei enää ota itkujasi vastaan. ;)))

        0

        <50
        Äänestä
        Äänestä
        Anonyymi
        24.02.2024 20:42

        Anonyymi kirjoitti:

        pilkkaaja ja uskonnon herjaaja
        Anonyymi-ap
        2024-02-22 22:37:35

        Valuuttakauppias
        2024-02-09 09:47:01
        UUSI

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16655905/kaunis-kirjoitus-wincapitasta#comment-126449235

        Itkumuurilla rukoilevilla juutalaisilla on tapana työntää muurin rakoseen paperilappunen, johon on kirjoitettu pyyntö tai rukous.

        Kiitoksia paperilappusista. ;)))
        Valuuttakauppias
        2024-02-09 10:14:41
        UUSI

        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pilkkaat juutalaisia? Miksi yleensäkään kirjoitat tuolla nimimerkillä kun sinulla on Moktar ykkösöyhöttäjänäsi ?

        Halusit vielä laittaa lisälappusenkin. Se olkoon sinulle sallittu.

        Itkusi on nyt kuultu, mene rauhassa. ;)))


        Turha peruutella omia kirjoituksiasi yhtään enää.

        Liika on liikaa.

        Käytä vaan kiltisti tuota nettipalvelua. ;)))

        Valuuttakauppias
        2024-02-11 10:27:50

        Jos asia ei mene kerralla jakeluun, opetallaan sitä sitten yhdessä, sanoi se entinen ylivääpeli, joka katseli alokkaiden sulkeisharjoituksia.

        Toistan: Valuuttakauppiaan epävirallinen itkumuuri on nyt suljettu. Ottakaa yhteyttä Jerusalemin itkumuurin viralliseen itkupalveluun. Palvelun nettisoite on annettu teille jo aiemmin. ;)))

        Nyt tämä minun itkumuuripalveluni on lopullisesti suljettu. Jos sinulla on vielä valituksia, valita Jerusalemiin. ;)))

        Valuuttakauppias
        2024-02-12 17:50:44

        Valita asiastasi Jerusalemiin. ;)
        Valuuttakauppias
        2024-02-22 16:35:14
        UUSI

        Tämä paikallisitkumuuri ei enää ota itkujasi vastaan. ;)))

        0

        <50
        Äänestä

        Valuuttakauppias
        2024-02-24 11:28:16
        UUSI

        "Selitetään vielä hieman..."
        Selitys hyväksytty. Sitä en nyt poikkeuksellisesti luokittele itkuksi.

        Niinpä en myöskään velvoita sinua lähettämään tätä selittelyäsi Jerusalemiin. ;)))
        Valuuttakauppias
        2024-02-24 14:44:24
        UUSI

        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulta ei kysytty ei kysytä jatkossakaan mitään lupaa. Mihinkään.

        Tämä viimeisin viestisi minun on pakko luokitella itkuksi. Ole hyvä ja lähetä tämä viestisi suoraan Jerusalemiin. ;)))


      • Anonyymi
        Moktar.Gubta kirjoitti:

        "..haluu oppia kielen ja työllistyä laittaa lapset kouluun!"
        Riippumatta uskonnosta tai etnisestä taustasta tämä taitaa olla yleinen ilmiö.

        Yleensäkin aikuiset ihmiset haluavat työllistyä, haluavat kunnollisen toimeentulon perheelleen ja haluat lastensa käyvän koulua.

        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        Onko n. vuonna 1990 ja senkin jälkeen Suomeen tulleissa somaleissa ainoallakaan oikeaa työpaikkaa Suomessa? Ehkä niiden nuoremmalla polvella on.

        Kun lähes kaikilla on julkisen sektorin suojatyöpaikka, silloinkun ns. ovat töissä, niin ei tästä hyvää seuraa. Oikeasti ovat verorahoilla palkattu tekemään jotain näennäistöitä.


    • Anonyymi

      matokielestä on vaikea siirtyä muihin kieliin sama kun valitsisi englannin ja kiinan välillä

      • "...matokielestä on vaikea siirtyä muihin kieliin..."
        Tämä on varmaankin totta.

        Me emme edes tiedä, onko maailmassa yhtään puhuttua matokieltä vai kommunikoivatko madot mahdollisesti sähköaistinsa avulla.

        Parhain terveisin, Moktar.;)))


    • Anonyymi

      Kysykääpä Ohisalolta.

      • Kasvaako kysykääpä samantyyppisessä ympäristössä kuin vastaakääpä? ;)


    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      ❤️ K­u­­­u­m­a­t­ ­­t­y­t­­ö­­­t­ ­o­­d­o­t­­­t­­a­v­­­­a­­­t­­ ­­s­­i­­­n­­­u­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18283797

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      219
      1733
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1654
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      322
      1301
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1219
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1207
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      94
      1155
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1115
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      1039
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1016
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      1003
    Aihe