Älä osta nettikirpparilta jos yhtään arveluttaa

Anonyymi-ap

Poliisi epäilee 34-vuotiaan naisen myyneen nettikirpputoreilla olemattomia tuotteita noin 16 000 euron edestä.
Naista epäillään 112:sta petoksesta, jotka tapahtuivat viime vuoden elokuun ja tämän vuoden tammikuun välisenä aikana, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

3

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ohoh, aikamoista. Tapahtuiko tämäkin taas tori.fi:ssä

      • Anonyymi

        Tori.fi, Face ja Marketplace ainakin. Tehokas myyjä. olisi käyttänyt myyntitaitojaan oikean ammatin opiskeluun kaupallisella alalla, niin tiedä häntä kuinka menestynyt ja haluttu työntekijä olisikaan. Takana loistava tulevaisuus?


    • Anonyymi

      Mäntsäläläinen Mirka Rautio päätti valita epätavallisen keinon oltuaan ensin vähintään kymmeniä kertoja yhteydessä yritykseen. Hän marssi Lahden Renkomäessä sijaitsevaan myymälään sisään viltin ja termospullon kanssa.

      – Olen maksanut sen sängyn. Joten jos en voi maata siinä kotona, makaan siinä liikkeessä. Ja makaan siellä tasan niin kauan, että olen saanut sängystä rahat takaisin, Rautio kertoo.
      Toimitukset viivästyneet huomattavasti luvatusta

      Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan kuluttaja voi vaatia kaupan purkua ja rahoja takaisin, jos tuotetta ei toimiteta kohtuullisessa lisäajassa.

      MOT:n näkemissä tilausvahvistuksissa Lux Beds on luvannut toimittaa sängyt esimerkiksi 45–60 päivän sisällä tilauksesta. Todellisuudessa monet asiakkaat ovat odottaneet tuotteita kuukausia pidempään.

      Esimerkiksi Rautio tilasi sängyn lokakuussa. Helmikuussa hänelle kerrottiin, että toimitus olisi mahdollisesti huhtikuussa.
      Kollaasi LuxBeds-yrityksen mainoksista.
      Lux Bedsistä on tullut viranomaisille paljon valituksia, vaikka yrityksellä on vain yksi myymälä ja verkkokauppa. Se mainostaa ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Kuva: Kollaasi: Miia Anttila / Yle, kuvat: Lux Beds

      Selitykset viivästyksille ovat vaihdelleet.

      – Kaikki meriselitykset on kuultu. Kerran sanottiin jo, että sänky on valmis, mutta se oli marras–joulukuussa, sanoo yksi asiakkaista, Tuija Kaisla.

      Kaisla ei ole ainoa: useassa muussakin tapauksessa asiakaspalvelu on kertonut viivästyneen sängyn olevan jo lähes toimitusvalmiina. Myöhemmin tämä on osoittautunut vääräksi tiedoksi.
      Rautio sai rahat takaisin

      Mirka Rautio meni protestoimaan Lux Bedsin myymälään ensimmäisen kerran viime perjantaina. Hän makasi siellä arvionsa mukaan 1–1,5 tuntia.

      Maanantaina hän saapui myymälään uudelleen. Pian sen jälkeen rahat ilmestyivät hänen tililleen. Lux Bedsin edustaja tosin kertoi Rautiolle, että vilttiprotesti ei johtanut rahojen palauttamiseen, vaan asiasta oli päätetty jo aiemmin.

      Raution mukaan hän ilmoitti purkavansa kaupat helmikuussa. Kuluttajansuojalain mukaan myyjän on palautettava rahat viimeistään 14 vuorokauden kuluessa kaupan purusta. Rautio oli maksanut sängystä noin 2 500 euroa.

      Yle on tarkistanut Raution tarinaa hänen tallentamistaan äänitteistä ja pankkikuiteista. Lux Beds ei kommentoi yksittäisen asiakkaan tapausta, mutta sanoo, että ”myymälässä makoileminen ei edistä hyvityksiä tai toimituksia”.
      Kovaa kritiikkiä viranomaisille

      Tämän jutun kirjoittamisen aikana toinenkin MOT:lle tietoja lähettänyt Lux Bedsin asiakas sai rahansa takaisin. Sitä ennen hän oli ehtinyt reklamoida suoraan yritykseen, valittaa kuluttajaviranomaiselle ja tehdä rikosilmoituksen poliisille.

      Rautio ei ole lainkaan tyytyväinen siihen, miten viranomaiset ovat toimineet Lux Bedsin asiassa.

      – Minun mielestä ne eivät ole tehneet mitään.

      Esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ehti saada alkuvuonna lähes 60 yhteydenottoa Lux Bedsin toiminnasta, ennen kuin se varoitti kuluttajia yrityksestä. Virasto julkaisi Lux Bedsistä tiedotteen.

      KKV:stä kerrotaan, ettei virastolla ole nopeita ja tehokkaita keinoja yritysten toimintaan puuttumiseen. Tällä hetkellä KKV seuraa, miten sen julkaisema tiedote vaikuttaa tilanteeseen.

      Korjaus 28.3. kello 16:15: Artikkeliin on tarkennettu, että KKV varoitti kuluttajia yrityksestä 60 yhteydenoton jälkeen. Aikaisemmin artikkelissa luki, että KKV reagoi asiaan vasta 60 yhteydenoton jälkeen.
      Aiheesta enemmän: Paketissa 1 linkki
      Aiheesta enemmän
      Kuluttajat
      Huonekaluliike myy sänkyjä, joita se ei pysty toimittamaan – taustalta löytyy yhteyksiä kiisteltyyn yrittäjään
      28.3.
      Kollaasi LuxBeds-yrityksen mainoksista.
      Kuluttajat
      MOT
      Kilpailu- ja kuluttajavirasto
      Suosittelemme

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe