Oudot vatsakivut ja muut oireilut

Anonyymi-ap

Kirjoitan nyt lähinnä siksi, että saan tämän huolen purettua ulos. Jos se vaikka vähän helpottaisi. Oudot oireilut alkoivat viime marraskuun lopulla. Olen 36-vuotias nainen ja ollut aina pääasiassa hyvin terve. Kesken työpäivän minulla alkoi yhtäkkiä rintakehässä vannemainen puristus. Nopeasti nousi kylmä hiki, alkoi etoa, ja tuntui että puristus levisi kohti kaulaa. Koko oirehdinta loppui melko nopeasti, n. 15 minuutissa, mutta kävin varmuudeksi päivystyksessä jossa minulta otettiin sydänfilmi. Siitä ei ilmennyt mitään tavallisesta poikkeavaa.

Tämän jälkeen riesakseni jäi satunnaisesti vaivaava vatsakipu, johon alkuun liittyi hieman pahoinvointiakin. Tai en ole varma voiko puhua oikeastaan kivusta. Enemmänkin se on sellainen epämiellyttävä tunne, joka tuntuu keskellä ylävatsaa, rintalastan alta kun alkaa pehmeä kohta (solar plexus?). Lääkäri epäili närästystä, vaikka vatsakivun tuleminen ja meneminen eivät noudata mitään kaavaa ruokailun kanssa. Kokeilin närästyksen hoitoon lääkärin ohjeiden mukaan somacia, jolla ei ollut merkittävää vaikutusta.

Samoihin aikoihin tai ehkä hieman aiemmin minua on alkanut vaivamaan ummetus, lievä virtsankarkailu (pissahätä tulee yhtäkkiä ja silloin vessaan on päästävä pian!) ja välillä alapäässä epämiellyttävä tunne. Tosin virtsajutut liittyvät luultavasti hormonitasapainoon/matalaan estrogeeniin, sillä lopetin vuosi sitten e-pillerit monen vuoden jälkeen ja vähän aikaa otettu vagifem poisti oireet (mutta aiheutti muita oireita, jonka vuoksi en jatkanut sitä). On myös pidemmän aikaa tuntunut siltä, että uni ei meinaa virkistää minua ja olen monesti väsynyt jo herätessä. Aloitekyvyn puute kiusaa myös ja koen siitä kauhean huonoa omatuntoa. Iltaisin paleltaa helposti ja raajat puutuvat nopeasti jos ovat vähänkään huonossa asennossa/puristuksissa.

Vatsavaivojen jatkuessa kävin uudestaan lääkärissä, jossa sain lähetteen verikokeisiin, mahalaukun tähystykseen sekä ylävatsan ultraääneen. Verikokeet olivat kaikki viitteissä, ultrassa ei näkynyt muuta kuin että suolikaasua on melko reippaasti ja tähystyksessä ja sen yhteydessä otetuissa koepaloissa ei myöskään ollut mitään löydöksiä.

Vatsa vaivaa kuitenkin edelleen ja tunnustellessa se on jokseenkin arka. Myös alimpien kylkiluiden alareunat tuntuvat aroilta ja saattavat joskus vihlaista lievästi, samoin ylempien kylkiluiden kiinnityskohdat rintalastaan ovat arat painellessa.

Näiden lisäksi myös jalat ovat alkaneet oireilla. Vasen lonkka on joinakin päivinä hyvinkin arka ja kipeä ja uusimpana oikean nilkan seutu aristaa paineltaessa. Joskus tullut myös ohimeneviä polttavia tunteita eri niveliin, useinmiten oikean peukalon tyveen. Viimeksi eilen kävin taas lääkärissä ja hän ehdotti rintarangan magneettikuvaa, koska joskus kuulemma rintarangan vaivat tuntuvat kehon etupuolella.

Itse olen ihan väsynyt kaikkiin näihin oireisiin ja epätietoisuuteen. Ehkä kiinnitän niihin liikaa huomiota, mutta toisaalta on vaikeaa koittaa olla välittämättä niistä kun ne kuitenkin aiheuttavat vaivaa. Tiedän, että ei ole fiksua googlailla oireita, mutta olen koittanut itsekin saada selvyyttä oireilleni. Oman terveyden (tai sen puutteen) ajatteleminen ja siitä murehtiminen vievät ison osan ajastani ja en käsitä, miten olen voinut tulla näin raihnaiseksi näin nopeasti. Tietysti olen kiitollinen siitä, ettei kokeissa ole löytynyt mitään, mutta toisaalta on hyvin turhauttavaa, ettei oireille ole löytynyt mitään selitystä. Alkaa epäillä välillä itseäänkin kun mistään ei ole selvinnyt mitään, mutta toisaalta tiedän etten kuvittele näitä oireita.

Kiitos kun sain tämän ulos ajatuksistani. Nyt menen ulos ja koitan nauttia pitkästä aikaa pilkistävästä auringosta.

4

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisiko lihasjumioireilua? Syvät vatsalihakset, lonkka ja rintakehä kun kaikki ovat yhteyksissä toisiinsa.
      On hämmästyttävää oikeasti, kuinka pelkät jumit, puristukset aiheuttavat vaikka mitä oireita. Sellaisiakin, ettei osaisi edes itse kuvitella. Ihminen on kuitenkin yhtenäisyys, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen.

    • Anonyymi

      Minullakin on ollut samankaltaisia oireita mutta ne lähtivät n. parissa vuodessa itsestään pois. Vatsaoireisiin kannattaa käyttää Vi-Sibliniä päivittäin. Se on tuonut helpotusta minun oireisiini. Vi-siblin on laadukasta kuitua sisältävä ravintolisä ja se on oikeasti todella tehokas monenlaiseen vaivaan (turvotus, ummetus, kaasu, jne...). Minä myös aloin syömään maitohappobakteereja ja D-vitamiinia ( 50 mikrogramman öljykapseleita, suosittelen Puhdas+ merkkisiä). Ne imeytyvät paremmin kuin tavalliset D-vitamiinitabletit. Käytän myös vuorotellen Puhdistamon molempia probioottikapseleita tyhjään mahaan (nämä 2 tuotetta sisältävät eri probiootteja).

      Somac ja muut närästyslääkkeet eivät sovi pitkäaikaiseen käyttöön koska voivat aiheuttaa hapotonta mahaa.

      Suosittelen myös että pyydät lääkäriltä jonkin tulehduslääkkeen kuuriksi. Jos et heiltä sellaista saa, voin suositella että käytät Disperiniä pakkauksen ohjeen mukaan n. parin viikon ajan. Disperin on sellainen aspirinvalmiste joka ei ärsytä vatsaa yhtä herkästi koska se tabletti sisältää puskuriaineita (mutta se kannattaa aina ottaa silti ruokailun yhteydessä). Jos haluaa käyttää apirinia pidempään, ei kannta käyttää normaalia aspirinia tai Disperiniä. Parempi lääke on Primaspan jota käytetään normaalistikkin pitäaikaisesti (eli vuosikausia) sydärin jälkeen. Aspirin ei tosin sovi jos on astmaatikko.

      Minulla on ollut myös pitkään unettomuutta ja olen saanut apua Mirtazapiinista. Jos ei halua syödä lääkeitä unettomuuteen, voi ostaa myös tryptofaania ja melatoniinia. Reseptillä saatava melatoniini on parempaa (ja vahvempaa) kuin ilman reseptiä saatavat tuotteet. Muitettava on että tryptofaani ei sovi mm. masennuslääkkeiden kanssa.

    • Anonyymi

      Sekin on muistettava, että hyvin usein masennuslääkkeet aiheuttavat myös ummetusta. Eli ei aina paras vaihtoehto, jos on suoliston kanssa vaivaa.

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      🍒 ­­V­­­i­­t­t­­­u­­­ ­t­­­ä­­­m­­­ä­­­ ­k­­u­u­­m­­­a­­­ ­­­n­a­­­r­­­t­­t­u­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      287
      2596
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      95
      2050
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1437
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1278
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe