niin lainsäädäntö on hyvä tietää jos jotain kameroita kuvaavia on

Anonyymi-ap

Yleistä paikkaa saa tietysti vapaasti kuvata jos sattuu joku ihmisolento tai autokin vahingossa kuvaan, resoluutio pitää olla niin pieni että esim autojen rekisterinumeroita tai tunnistettavasti ihmisiä ei saa olla.

7

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ... jatkan vähän niin tuo ottaa automaattisesti sääkuvia ei itse ohjelmakaan ole muistissa aina kuin sen sekunnin milloin ottaa kuvan... tuo idea tosiaan tuli mieleen kun noita ilmastonmuutos-hössötyksiä....

      Ei valvontakamera... nyt toinen ikkuna näyttää lämmöt 22.3 ulkona 2.3 :)

    • Mistä lainsäädännöstä on kyse? Vapaasta kuvaamisesta julkisella paikalla, vai mitä?

      "Kuvaaminen katsotaan sallituksi kaduilla, toreilla, metsissä tai muilla vastaavilla yleisillä paikoilla. Yleisiksi paikoiksi katsotaan myös muun muassa koulut, kirjastot, ostoskeskukset sekä metroasemien ja lentoasemien aula- ja odotustilat. Julkisilla paikoilla kuvaamisen oikeus perustuu Suomen perustuslakiin. Kuvaaminen on luvallista myös yksityisissä myymälöissä, mutta omistajalla on aina oikeus itse valita asiakkaansa. Sen vuoksi kuvaajaa voidaan pyytää poistumaan. Mikäli kuvaaja on kuitenkin jo kerennyt ottamaan kuvia ennen poistumistaan, ei niitä tarvitse näyttää tai poistaa."
      https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-kuvaaminen

      • Se onkin aika erikoinen juttu, että sillon kun kuvaa ihan laillisesti, niin tulee melkein koko ajan sanomista, mutta sitten jos ottaa vähän siellä lain rajoilla, niin kukaan ei sano mitään. Tuli tässä sellanenkin esimerkki mieleen, että kerran kuvasin jo pääosin tyhjentyneessä kauppakeskuksessa, niin yhtä yrittäjää häiritsi vaikka olin selkä hänen liikettään kohti. En viittiny ruveta riiteleen, niin lähdin pois ja kävin kuvaamassa kauppakeskuksen ilmakonehuoneen ja katon ja hylätyn talkkarin asunnon, mihin ei periaatteessa ois saanu mennä, mutta se taas ei ketään kiinnostanut.


      • JeroP kirjoitti:

        Se onkin aika erikoinen juttu, että sillon kun kuvaa ihan laillisesti, niin tulee melkein koko ajan sanomista, mutta sitten jos ottaa vähän siellä lain rajoilla, niin kukaan ei sano mitään. Tuli tässä sellanenkin esimerkki mieleen, että kerran kuvasin jo pääosin tyhjentyneessä kauppakeskuksessa, niin yhtä yrittäjää häiritsi vaikka olin selkä hänen liikettään kohti. En viittiny ruveta riiteleen, niin lähdin pois ja kävin kuvaamassa kauppakeskuksen ilmakonehuoneen ja katon ja hylätyn talkkarin asunnon, mihin ei periaatteessa ois saanu mennä, mutta se taas ei ketään kiinnostanut.

        Julkisilla paikoilla saa kuvata, mutta niiden kuvien julkaiseminen onkin jo eri asia. Siihen on olemassa jo omat sävdokset.
        Tietysti yksityiset voivat pyytää poistumaan, mutta niillä ei ole oikeutta nähdä mitä kuvia/ kuvamateriaalia on otettu.

        Harmi, että sinua häirittiin kuvausprojektin aikana. Teit ihan oikein. Riiteleminen ei kannata, parasta vaan poistua.

        Kannattaa olla varovainen niillä raja-alueilla. Koskaan ei tiedä, mitä hulluja siellä on liikkeellä. Turvallisuus edellä.


    • Anonyymi

      Aidattujen kiinteistöjen sisälle ei saa kuvata ja henkilöautojen sisätilat ovat yksityisalueita eli niitäkään ei saisi kuvata mutta käytännössä se on aika mahdotonta pystyä välttämään sitä. Salakuuntelu on aina rikos. Omaan turvallisuusalan koulutustaustaa niin tiedän nämä jutut. Baareista en silti osaa sanoa miten on niiden laita. Yksityisten kiinteistöjen kuten vaikkapa rivitalojen tai omakotitalojen pihoja ei saa käsittääkseni kuvata. Se on kuitenkin ihan eri juttu jääkö kuvaamisesta tai kuuntelusta ylipäätään kiinni vai ei. Tekniset apuvälineet kyseessä siis. Silmälasit eivät ole tekninen apuväline mutta muu optiikka on. Niin no, ei varmaan tavallinen kuulolaitekaan ole luvaton.

      • Anonyymi

        Kerrostalojen raput ovat mielenkiintoinen lisänsä. Se on häilyvä käsite ovatko ne kuinka julkisia tai yksityisiä. Nykyään ne ovat pääsääntöisesti lukittuja tiloja joten silloinhan ne ovat pikemminkin yksityisalueita. Muuta asiaa, poliisi saa väkisin katsoa ihmisen henkkarit ja jos se on edellytyksenä baariin tai festareille pääsemiselle tai kaljan ostamiselle niin ne on näytettävä tai jää puille paljaille. Vain järkkärit, vartijat, poliisi ja ajoneuvojen omistajat saavat heittää ulos ihmisen toimialueensa sisällä. Ajoneuvon kuljettaja saa myös valtuuttaa muita ihmisiä heittämään häiriköijät veks esim. bussista. Asunnon omistaja saa myös tehdä niin ja ilmeisesti myös vuokralainen vaikkei olisikaan omistusasunto. Julkisella paikalla kuvatuksi tuleminen voi olla väärin vain jos joku kokee sen häirinnäksi/vainoamiseksi. Häirinnän tulee olla kuitenkin toistuvaa ja mikään randomi kuvaaminen ei sitä ole.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2464
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      284
      2118
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2050
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1771
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1681
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      109
      1259
    Aihe