Tämän tiedämme Vantaan ampumisesta

Anonyymi-ap

Toinen eloonjääneistä uhreista on kosovolainen albaanityttö

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4566319b-8320-4f29-8728-c31c9301b6c9

Lisäksi on kerrottu, että kuollut oli ampujan sukulainen. Poliisi on kertonut, että kyseessä oli murha ja sen yrittämiset, eli tekijä oli suunnitellut nimenomaan uhrien surmaamista jo pidempään.

Ehkä siis kaikki ovat olleet sukua toisilleen ja albaaneja, jolloin kyseessä voisi olla jonkin sortin kunniamurha. Tekijän ja uhrien nuori ikä puhuu sitä vastaan.

Teko muistuttaa Seinäjoen teinisurmaa 2015. Se on tehty pitkään jatkuneen suuren tunteen vallassa. Teko on suunniteltu huolella, siitä eteenpäin ei ole suunniteltu mitään. Motiivina voi siis olla se, että tekijää on kiusattu uhrien toimesta, tai sitten mustasukkaisuus, kuten Seinäjoen tapauksessa. Myös jotenkin petetyksi tulemisen tunne herättää voimakkaita vihantunteita, jotka sumentavat kyvyn ajatella seurauksia itse tekoa pidemmälle.

Balkanin väestöön liittyy klaanirikollisuutta, joten se selittäisi sen. miksi ase on ollut niin helposti saatavilla.

KAIKKI YLLÄ ON KUITENKIN SPEKULAATIOTA. Poliisi tiedottaa sitten, kun saa asian tutkittua. Seinäjoen tapauksessa motiivin löytäminen kesti kauan. Voimakkaan tunteensa vallassa murhaaja kokee tilanteensa epätoivoiseksi ja ainoaksi mahdollisuudekseen murhata uhrinsa. Kun teko on tehty ja tulee eteen sen jälkeen arki, jota ei ole voimakkaan tunteen vallassa miettinyt ollenkaan, käsittää, ettei teko muuttanut mitään. Edes hyvityksen tunnetta ei oikein saa. Siinä vaiheessa tulee häpeä teosta ja voimakas halua unohtaa kaikki, sulkea kaikki tapahtunut mielestään. Tekijän on siinä vaiheessa enää vaikea eläytyä tunteeseen, jonka vallassa tekonsa teki ja hän voi suorastaan kokea, että sen teki joku toinen.

Kunniamurhaajan kohdalla tilanne on toinen. Hänelle on selvää, että teosta on seurauksensa, mutta hän on valmis ottamaan ne vastaan, koska kokee toimineensa oikein. Rangaistus ikään kuin pyhittää hänen tekonsa. Emotionaalinen konnektio tekoa edeltävään tilanteeseen säilyy selkeänä ja henkilön kognitio ei hajoa.

Myös kostaja saattaa tuntea toimineensa oikein ja hänenkin kognitionsa on selkeä, sillä oikeudentoteutumisen tunne on sama kuin ennen tekoa. Hän voi silti pyrkiä kätkemään tietoisesti todellisen motiivin senkin takia, ettei halua paljastaa nöyryytystä, joka herätti kostonhimon.

Odotamme siis poliisitutkinnan tuloksia. Ja sitä, että murha.infoon taas pääsee. Siellähän takuulla olisi täydentävää tietoa, mutta saitti on niin tukossa, että siihen ei saa yhteyttä.

7

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaihteeksi tiedot ristiriitaisia. Ensin poliisi tiedottaa, että kaikki osalliset olivat tavallisia suomalaisia, nyt Kosovon ulkoministeriö kertoo toisen loukkaantuneen tytön olevan kosovolainen.

      Aiemmin liikkui tieto, että kuollut uhri ja tekijä olisivat sukulaisia, nyt sellaista ei löydä.

      Poliisi puhuu murhista ja suunnitelmallisuudesta, jolla sitten ehkä viittaa vain aseen mukaan ottamiseen. Nettihuhut vihjaavat enempäänkin. MTV3 taas kertoo uhrien valikoituneen satunnaisesti. Ketähän nyt uskoisi.

      Poliisi varoittaa levittämästä väärää tietoa. HLVETTI kun poliisi itse ja media olisivat sitä levittämättä! Klikattavaa tulee joka tuutista enemmän kuin riittää sormia hiiren vasemmalle napille, eli tavallinen vyörytys. Kuten näkyy, ristiriitaista, eli osa on pakko olla väärin.

      Epävirallisissa lähteissä on arveltu tekijän nimi, ja se on täysin kantasuomalainen. Siellä puhutaan koulukiusaamisesta ja siitä, ettei tekijän asetta ensin otettu todesta, ja että hän olisi uhannut tappaa kaikki. Silloin ei olisi valikoinut uhrejaan, vaan ampui lähimmät. Naureskelu aseelle, jos sellaita on esiintynyt, on tietenkin raivostuttanut tekijää lisää.

      Häirikön maine, jonka Iltalehti mainitsee, on voinut johtua siitä, että hän on ollut inkluusiotapaus, jota muut ovat vierastaneet, jonka taas ampuja on kokenut kiusaamisena. Aseen saaminen noin helposti viittaa, että perheenkään elämä ei ehkä ole täysin normaalia, jota tukisivat nimettömät väitteet, ettei pojan perhe-elämä ole ollut kovin hyvää.

      Kunhan media on rahastanut, ja kaikki turhat julkkikset Orposta alkaen esittäneet valittelunsa, parin päivän päästä yksityiskohdat ehkä ovat paremmassa järjestyksessä.

      Yksi ammuskelussa kuollut saa aikaan tuollaisen hullun myllyn täällä Suomessa, suruliputus ja kaikki kommervenkit. Gazassa kuolee jonkun verran enemmän, mutta se nyt vaan ei kiinnosta p...kaakaan.

      Että aika tyylipuhdas suoritus oli taas.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4566319b-8320-4f29-8728-c31c9301b6c9

      VÄHÄNPÄ TIEDETÄÄN-
      JA MEDIA KERTOO TEILLE NII VÄHÄN KUIN MAHDOLLISTA... MYÖS KOKO POHJOSMAAT SAMAA mediaa jossa ei enää puhuta asioista suoraan.

      https://omni-se.translate.goog/senaste?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc&_x_tr_hist=true

      iltalehti (yllä):
      """"" Kosovon ulkoministeriön mukaan toinen Viertolan kouluampumisessa vakavasti loukkaantuneista on Kosovon albaani.

      Kosovon ulkoministeriö kertoo asiasta Facebookissa.

      Kosovolaisen Klan Kosova -median mukaan ulkoministeriö sai tiedon asiasta Kosovon Tukholman-suurlähetystöltä, joka on ollut yhteydessä Suomen viranomaisten ja tytön perheen kanssa."""""

      SIIS HETKINEN!!!!!:
      ....ulkoministeriö sai tiedon asiasta Kosovon Tukholman-suurlähetystöltä, joka on ollut yhteydessä Suomen viranomaisten ja tytön perheen kanssa....

      SIIS HETKINENN - miksi tuota ei tiedotettu julkisuuteen vaikka siis tiesivät tuon asian?- eli valtio SALASI nuo asiat kansalta?

      MIKSI?- ja mitä muuta nyt salaillaan?

    • Anonyymi

      mitään kummiamuhria ei ole olemasa-

      mutta jos olisi niin ne toimintana EI välttämättä perustuisi ollenkaan henkilökohtaiseen tunteeseen- vaan kulttuuriin eli tapoihin tai perheen, suvun, yhteisön aiheuttamana.

    • Anonyymi

      Ja verrattuna kautta niin ja noin...

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      😍 K­u­u­­m­­­a­­t­­­ ­t­­­y­­t­ö­­t­ ­o­­d­­o­t­­t­­­a­­v­­­­a­­­t­­­ ­s­­­i­­n­­u­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18345431

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      153
      8034
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      65
      7016
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3522
    4. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1282
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1253
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      15
      1141
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      226
      1104
    8. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      68
      955
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      953
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      901
    Aihe