Silloin kun laihduttaa,kalorimääräärä pitää olla pienempi kuin kulutus,silloin syö helposti liian vähän rasvaa.
Se vähä rasva mitä laihduttajan kuuluu syödä pitää olla rasvaa jossa on paljon omega 3:stä.
Se on käytännössä kalan rasvaa ja sitä on paljon myös avokadoissa.
Sopiva määrä rasvaa laihduttajalle on vain 50 grammaa päivässä josta pitäisi olla noin puolet kalanrasvaa
Rasvahapot TOIMII hormoonien rakennusaineena.
https://kotiliesi.fi/terveys/hyvat-rasvat-parantavat-jopa-siemennesteen-laatua-oikeat-omega-rasvahapot-tasapainottavat-hormoneja/
Jos ei syö kalaa ,kalanrasvaa saa ostaa pulloissa.
Jos laihduttaa tai pitää yllä samaa painoa kaikki lihottavat ruoka pitää jättää ostamatta.
Se mitä kantaa kotiinsa vaikuttaa siihen miten laihtuu tai saa ylläpidettyä samaa painoa.
Jos ostaa vaikka suklaatuutteja ei kannata ostaa isoissa pakkauksissa vaikka niissä kilohinta on monta kertaa halvempi koska jos on perso herkuille syö ne kerralla kaikki
Omega 3 rasva on tärkein,kauppaostokset
26
456
Vastaukset
Kalaöljyllä ei ole juurikaan merkitystä koska käyttömäärät ovat Mitättömiä. Myöskään avokadosta ei ole merkittävästi omega-3 -rasvaa. Suomalaiset saavat valtaosan omega-3:sta rypsiöljystä ja siitä tehdystä margariinista.
1800 kcal dieetissä 25% on 450 kcal ja tuo on juurikin 50 g rasvaa.- Anonyymi
Rypsiöljy sopii traktorin tankkiin suuhuni en sitä pistäisi.
- Anonyymi
Voihan sitä lisäksi käyttää kalaöljyäkin ja avokadoa.
Silloinhan rasvaa saa varmasti riittävästi.
Rasvan määrä EI ratkaise vaan laatu.
Rasvainen kala on nykyään liian kallista
25-35 euroa kilo.🫤Onko niin että vain rikkaat pystyy syömään terveellisesti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voihan sitä lisäksi käyttää kalaöljyäkin ja avokadoa.
Silloinhan rasvaa saa varmasti riittävästi.
Rasvan määrä EI ratkaise vaan laatu.
Rasvainen kala on nykyään liian kallista
25-35 euroa kilo.🫤Onko niin että vain rikkaat pystyy syömään terveellisesti.Omega 3 rasvat sydän,aivot,verenpaine yms
https://www.terveystalo.com/fi/tietopaketit/omega-rasvahapot#Omega-3-rasvahappo - Anonyymi
"Kalaöljyllä ei ole juurikaan merkitystä koska käyttömäärät ovat Mitättömiä"
Niin no, loogisesti jos pähkäillään niin merkitystä olisi, jos ihmisen käyttäisi niitä enemmän ja sitä kautta myös sydänterveys ja sperman laatu paranisi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Omega 3 rasvat sydän,aivot,verenpaine yms
https://www.terveystalo.com/fi/tietopaketit/omega-rasvahapot#Omega-3-rasvahappoKyllä se pitää nyt satsata rasvan laatuun,eli ottaa puolet syödystä rasvasta kalasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se pitää nyt satsata rasvan laatuun,eli ottaa puolet syödystä rasvasta kalasta.
Puolet fasupaloista.
Anonyymi kirjoitti:
"Kalaöljyllä ei ole juurikaan merkitystä koska käyttömäärät ovat Mitättömiä"
Niin no, loogisesti jos pähkäillään niin merkitystä olisi, jos ihmisen käyttäisi niitä enemmän ja sitä kautta myös sydänterveys ja sperman laatu paranisi.Kalaöljyä tulee lähinnä kalajauhon valmistuksen sivutuotteena joten sitä ei ole hirveän paljon saatavilla ja tuo kalastus pitäisi kieltää.
Leväöljyä voitaisiin tietysti valmistaa paljonkin ja litrahinta voisi olla niin matala että sillä olisi merkitystä. Tai sitten geenimuuntelulla muuttaa öljykasveja edullisempaan suuntaan.- Anonyymi
"Suomalaiset saavat valtaosan omega-3:sta rypsiöljystä ja siitä tehdystä margariinista."
Tässäkö syy sitten sairaan kansan... Anonyymi kirjoitti:
"Suomalaiset saavat valtaosan omega-3:sta rypsiöljystä ja siitä tehdystä margariinista."
Tässäkö syy sitten sairaan kansan...Suomalaiset eivät enää ole poikkeuksellisen sairaita ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 50-vuodessa 80%.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kalaöljyä tulee lähinnä kalajauhon valmistuksen sivutuotteena joten sitä ei ole hirveän paljon saatavilla ja tuo kalastus pitäisi kieltää.
Leväöljyä voitaisiin tietysti valmistaa paljonkin ja litrahinta voisi olla niin matala että sillä olisi merkitystä. Tai sitten geenimuuntelulla muuttaa öljykasveja edullisempaan suuntaan.Pistä tarkat luvut,mikä ero on kala ja rypsiöljyllä.
Itse olen nyt siinä käsityksessä että laihduttajan vähä rasva PITÄÄ OLLA nimenomaan kalanrasvaa jos haluaa pitää yllä hyvää hormoonitoimintaa. Anonyymi kirjoitti:
Pistä tarkat luvut,mikä ero on kala ja rypsiöljyllä.
Itse olen nyt siinä käsityksessä että laihduttajan vähä rasva PITÄÄ OLLA nimenomaan kalanrasvaa jos haluaa pitää yllä hyvää hormoonitoimintaa.Kalassa on pitkäketjuisempia omega-3 -rasvoja joilla on terveyshyötyjä verrattuna rypsiöljyn sisältämään alfalinoleenihappoon. Jos syöt joka päivä 300 g silakkaa niin saat siitä omega-3 -rasvoja peräti 4.2 g.
Parempi on käyttää sekä rypsiöljyä että kalaa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomalaiset eivät enää ole poikkeuksellisen sairaita ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 50-vuodessa 80%.
"Suomalaiset eivät enää ole poikkeuksellisen sairaita ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 50-vuodessa 80%."
Diabeteksesta on tullut tänä aikana kansansairaus. Anonyymi kirjoitti:
"Suomalaiset eivät enää ole poikkeuksellisen sairaita ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on laskenut 50-vuodessa 80%."
Diabeteksesta on tullut tänä aikana kansansairaus.Kyllä ja se johtuu lihomisesta. Lihomista aiheuttaa liika energia ja tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja huonontaa kolesteroliarvoja. Lihottaa myös.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kyllä ja se johtuu lihomisesta. Lihomista aiheuttaa liika energia ja tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja huonontaa kolesteroliarvoja. Lihottaa myös.
Miksikä jotkut siis suosittelee lihottavaa perunaa ja muuta oikein laihdutuspalstalla, että mahollisimman moni sairastuis lisää....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksikä jotkut siis suosittelee lihottavaa perunaa ja muuta oikein laihdutuspalstalla, että mahollisimman moni sairastuis lisää....
Peruna ei lihota, sitä ei ole vaikeaa ymmärtää. Peruna on matalaenerginen elintarvike, jonka parhaat puolet ovat edullisuus, matala hiilijalanjälki, hyvä nälän poissapitokyky sekä runsa kaliumin määrä ja tietenkin sen hyvä maku. Kun perunan jäähdyttää, se sisältää myös suolistolle sopivaa resistenttiä tärkkelystä.
Peruna sopii myös diabeetikoille, kun määrä pidetään kohtuullisena. Peruna ei sovi tärkkelystä kyttääville, allergikoille tai insuliinitasoherkille. Anonyymi kirjoitti:
Peruna ei lihota, sitä ei ole vaikeaa ymmärtää. Peruna on matalaenerginen elintarvike, jonka parhaat puolet ovat edullisuus, matala hiilijalanjälki, hyvä nälän poissapitokyky sekä runsa kaliumin määrä ja tietenkin sen hyvä maku. Kun perunan jäähdyttää, se sisältää myös suolistolle sopivaa resistenttiä tärkkelystä.
Peruna sopii myös diabeetikoille, kun määrä pidetään kohtuullisena. Peruna ei sovi tärkkelystä kyttääville, allergikoille tai insuliinitasoherkille.Jeps, kun suomalaisten energian saannista tulee 37% rasvasta, 15% sokerista, 6% alkoholista ja 3% perunasta niin on aika selvää ettei peruna lihota.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Peruna ei lihota, sitä ei ole vaikeaa ymmärtää. Peruna on matalaenerginen elintarvike, jonka parhaat puolet ovat edullisuus, matala hiilijalanjälki, hyvä nälän poissapitokyky sekä runsa kaliumin määrä ja tietenkin sen hyvä maku. Kun perunan jäähdyttää, se sisältää myös suolistolle sopivaa resistenttiä tärkkelystä.
Peruna sopii myös diabeetikoille, kun määrä pidetään kohtuullisena. Peruna ei sovi tärkkelystä kyttääville, allergikoille tai insuliinitasoherkille.Eikös diabeetikoilla just ole häikkä insuliien kans?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Jeps, kun suomalaisten energian saannista tulee 37% rasvasta, 15% sokerista, 6% alkoholista ja 3% perunasta niin on aika selvää ettei peruna lihota.
Hyvä sillä jos perunan käyttö lisääntyisi entisestään niin lihavien määrä sen kun lisääntyy.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä sillä jos perunan käyttö lisääntyisi entisestään niin lihavien määrä sen kun lisääntyy.
>>> Miksikä jotkut siis suosittelee lihottavaa perunaa ja muuta oikein laihdutuspalstalla, että mahollisimman moni sairastuis lisää....
Nyt kannattaisi ottaa silmä käteen ja katsoa.
Suomessa käytetään perunaa 52 kiloa vuodessa per capita. Se tarkoittaa 1960-lukuun verrattuna, että määrä on pudonnut puoleen, koska silloin perunaa kului noin 104 kiloa asukasta kohden. Ennätysvuonna 1965 jokainen suomalainen käytti kuitenkin VOITA keskimäärin 18 kiloa.
Perunako se todellakin tämän lihavuusepidemian on saanut aikaan, vaikka sen kulutus on laskenut puoleen? Perunan vähentäminenkö on saanut suomalaisten - varsinkin Itä-Suomessa - eliniän kasvuun?
Juustoa kuluu puolet siitä kuin perunaa eli noin 26 kiloa vuodessa. Vuonna 2022 vehnää kului 48,9 kiloa, kauraa 10,9 ja riisiä 8,1 kiloa. Ruista kului 13,4 kiloa. Lihan kulutus oli vajaa 80 kiloa vuodessa.
Peruna antaa suomalaiselle vuodessa keskimäärin 40 000 kilokaloria, joka vastaa 5,5 kiloa läskiä. Peruna antaa suomalaiselle päivässä reilut 100 kilokaloria.
Eli näin tulkiten peruna on kaiken lihavuuden taustalla. (NOT) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>>> Miksikä jotkut siis suosittelee lihottavaa perunaa ja muuta oikein laihdutuspalstalla, että mahollisimman moni sairastuis lisää....
Nyt kannattaisi ottaa silmä käteen ja katsoa.
Suomessa käytetään perunaa 52 kiloa vuodessa per capita. Se tarkoittaa 1960-lukuun verrattuna, että määrä on pudonnut puoleen, koska silloin perunaa kului noin 104 kiloa asukasta kohden. Ennätysvuonna 1965 jokainen suomalainen käytti kuitenkin VOITA keskimäärin 18 kiloa.
Perunako se todellakin tämän lihavuusepidemian on saanut aikaan, vaikka sen kulutus on laskenut puoleen? Perunan vähentäminenkö on saanut suomalaisten - varsinkin Itä-Suomessa - eliniän kasvuun?
Juustoa kuluu puolet siitä kuin perunaa eli noin 26 kiloa vuodessa. Vuonna 2022 vehnää kului 48,9 kiloa, kauraa 10,9 ja riisiä 8,1 kiloa. Ruista kului 13,4 kiloa. Lihan kulutus oli vajaa 80 kiloa vuodessa.
Peruna antaa suomalaiselle vuodessa keskimäärin 40 000 kilokaloria, joka vastaa 5,5 kiloa läskiä. Peruna antaa suomalaiselle päivässä reilut 100 kilokaloria.
Eli näin tulkiten peruna on kaiken lihavuuden taustalla. (NOT)Kyse on sosioekonomisesta asemasta.
Köyhällä ei ole vara ostaa perunaa, koska siinä ei ole tarpeeksi rasvaa eikä proteiinia. Perunan runsas käyttö myös antaa vaikutelman köyhyydestä, eikä keitetty peruna valmistu itsestään. Se vaatii vaivaa.
Köyhien keskuudessa maku ja helppous haetaan halvoista valmisruuista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyse on sosioekonomisesta asemasta.
Köyhällä ei ole vara ostaa perunaa, koska siinä ei ole tarpeeksi rasvaa eikä proteiinia. Perunan runsas käyttö myös antaa vaikutelman köyhyydestä, eikä keitetty peruna valmistu itsestään. Se vaatii vaivaa.
Köyhien keskuudessa maku ja helppous haetaan halvoista valmisruuista.Eikö joku viitsi laittaa edes pottuja kiehumaan että saa ruokaa😱
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö joku viitsi laittaa edes pottuja kiehumaan että saa ruokaa😱
Se on liian vaivalloista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on liian vaivalloista.
Helpompaa on avata pussi fasupaloja.
- Anonyymi
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
🍑 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞 - Anonyymi
😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋
🔞 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 594753
- 653858
Sanna Marin ja lähestymiskielto
No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.2183346- 1143091
- 482924
- 232588
Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä192226Ero 68-vuotiaana
Minkälaisen keskustelun saan aikaiseksi, kun minä 68-vuotias nainen haluan erota 70-vuotiaasta miehestäni. Olemme kumpi2482060- 381923
- 1081882