Luterilaisuus moderoitsija poisti nopeasti Tämän.

Anonyymi-ap

Evankeliumeita ollut vielä keksitty kun Paavalin kirjeet kirjoitettiin.

Paavali ei käytännössä kirjoita mitään "maanpäällisestä" Jeesuksesta. Paavalin Jeesus oli taivaallinen olento, Arkkienkeli Jeesus.

Jos Paavali yksi saman lahkon johtajista, johon Filon Aleksandrialainen viittaa 1) niin myyttihypoteesin palaset loksahtavat kohdalleen.

1)
Filon Aleksandrialainen kirjoittaa ajanlaskun alun aíkaan sijoittuvasta juutalaisesta kultista, jolla on messias mutta tämä messias on juutalaisten taivaassa. Hän on Jahven esikoispoika ja ylipappi sekä arkkienkeli. Tämän enkelin nimi on Jeesus. Lisäksi tämä Jeesus on tehnyt taivaassa veriuhrin ihmisten edestä, koska Saatana on ristiinnaulinnut Jeesuksen taivaassa. Paikkakin mainitaan, se on heti kuun alapuolella.

Juutalaisessa mytologiassa taivaassa oli 7 tasoa ja niistä ylimmällä asui Jahve palvelijoineen. Taivaassa oli eri tasoilla kaupunkeja ja kyliä, jossa asui erilaisia henkiolentoja - hyviä ja pahoja. Näistä uskomuksista oli useita variaatioita moninaisten juutalaisten lahkojen ja suuntautumisien takana. Yhtenäistä näissä uskomuksissa oli että henkiolennot elivät samanlaista elämää taivaassa kuin mitä ihmiset maanpäällä.

Kultin sisällä epäilemättä uskottiin tähän taivaalliseen Jeesukseen ja valitut kultin johtaja kertoivat Jeesuksen "tahdosta" kultin alemmille jäsenille.

Kun roomalaiset tuhosivat temppelin vuonna 70 niin se olisi onnenpotku tämänkaltaiselle kultille, jonka messiaskäsitys poikkeaa siitä valtavirrasta mihin juutalaiset yleensä uskoivat. Kultin messias siirrettiin omaan lähihistoriaan.

( Päin vittua mutta kuitenkin, kronologia ja maantiede meni sekaisin koska Markuksen kirjoittaja ei tuntenut maantiedettä ja kronologiaa tarpeeksi yksityiskohtaisesti. "Piru onkin yksityiskohdissa" virheet evankeliumissa paljastavat sen fiktioksi. )

Jerusalemin temppelin tuhoa voisi verrata jos Mekka ja Kaaba hävitettäisiin. Koko nykyinen muslimimaailma menisi sekasortoon ja tapahtuisi suuria muutoksia sekä muslimimaailman pirstoutumista.

Juutalaisuudessa kävi samoin, pieni kultti tarjosi teologisen ratkaisun, joka kävi järkeen. Vuosittaista uhria ei enää tarvittu, koska annettiin niin suuri uhri ettei uutta uhria enää tarvittu. Toki valtavirran juutalaisuuskin ratkaisi uhraamisen ongelman omalla tavallaan mutta sitä kannattaa tiedustella juutalaisuus palstalta (lyhyesti: Sovittiin ettei tarvitse uhrata).

Kristinusko voi olla totta vain jos oli yliluonnollinen Jeesus (mitä ei ollut).
Kristinusko ei ole totta jos oli vain historiallisesti tavallinen ihminen tai useampi. Eikä kristinusko ole totta jos sen sankari on ajalleen tyypillinen mysteerijumaluus, joita tunnemme useita muitakin.

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      siksi historia ei tunne jeesusta , jeesus on kuin odysseus

      • Anonyymi

        Ulkopuoliset maininnat Jerusalemin Jeesuksesta ajanlaskun alussa ovat fiktioita.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😋 ­N­­­y­­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kirkon tulisi lakkauttaa itsensä, peruskansalaisten huijaaminen on massiivista vieläkin,

    • Anonyymi

      Joku nostaa vanhoja viestejä mm. tämän edelle.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe