Sosiaalialan ammattilaisen suhde asiakkaan kanssa

Olen 28 v. nainen, ammatiltani sosionomi (mk). Olen työskennellyt kaksi vuotta sosiaaliohjaajana kunnallisella päihdeklinikalla. Asiakaskuntani on hyvin heterogeenista, kaikista yhteiskuntaluokista tulevaa, monen ikäistä. Enemmistö miehiä, mutta myös naisia. Vaihteleva on myös asiakkaiden ongelmien taso, lievistä alkoholiongelmista vaikeisiin huume- ja lääkeriippuvuuksiin.

Asiakkaanani on käynyt alusta asti eräs 40+ ikäinen mies, eronnut, suhteellisen toimeentuleva ja karismaattinen, mutta viinaan menevä. Olen hoitanut häntä ja hänen alko-ongelmaansa yksilökeskusteluilla kahden kesken, tukea ja neuvoja antaen. Pitkässä asiakassuhteessa olen oppinut tuntemaan hänet hyvin.

Hiljattain tapahtui kuitenkin jotain, joka asetti ammatillisuuteni vaikeaan paikkaan. Olin juhlimassa kaupungilla eräänä perjantai-iltana. Baarissa törmäsin tähän asiakkaaseeni. Olimme molemmat humalassa. Minä en käytä alkoholia usein eikä minulla ole ongelmaa sen kanssa, mutta silloin olin melkoisessa huppelissa.
Kuinka ollakaan ajauduin tämän asiakkaani seuraan istumaan koko illaksi. Ja kuinka ollakaan, ajauduin jatkoille hänen kotiinsa, jossa ajauduimme sänkyyn.
Aamulla kumpikin olimme noloja, mutta huomasimme että tapahtunut oli tuntunut hyvältä. Olimme rakastuneet.

Nyt olemme seurustelleet jo pari kuukautta. Vietämme aikaa yhdessä viikonloppuisin, mutta emme suunnittele vielä muuttoa yhteen. Hän ei jatka enää asiakkaanani päihdeklinikalla, koska siinä ei enää olisi järkeä.
En ole puhunut tapauksesta kollegoilleni enkä esimiehelleni, joten en ihan tiedä mitä he ajattelevat ja tietävätkö asiasta.
Mieskaverini eli entinen asiakkaani on pysynyt suurin piirtein kuivilla alkoholista viime aikoina, ja hän sanoo että suhteemme motivoi häntä. Hän sanoi myös haaveilleensa suhteesta kanssani siitä asti kun näki minut ekan kerran.

Hänellä on myös 20 v. tytär, joka paheksuu isänsä suhdetta minuun. Tämä aiheuttaa minulle hieman huonoa omaatuntoa.

Minulle voi laittaa kommentteja myös sähköpostitse: [email protected]

10

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis sosionomi (amk) eikä sosionomi (mk), niin kuin typosin. Ammattikorkeakoulututkinto siis.

    • Anonyymi

      Kuulostaa pelottavalta toimintasi. Ja hoitamisesta tuskin voidaan puhua. Vaan tuesta ja neuvonnasta. Ei kuulosta ammattimaiselta toiminnalta. Olisin huolissani ihan muusta, kuin sinusta. Miksi et välitä työn tai ammattisi etiikasta. Eli et siis tunne lainkaan huonoa omaatuntoa omasta toiminnastasi vaan siitä että miehen tytär paheksuu suhdettanne. Tajuatko yhtään että sinä olet toiminut jopa vaarallisesti. Etkä kuulosta sitä edes tajuavasi. Ja varmasti sen tajuat, että et halua työpaikallasi kenenkään saavan tietää. Jos miettii järjellä. Ja se mieskin tulee vielä niin tekemään. Niin ei hyvältä toimintasi näytä eikä siihen vaikuta se mitä mies tunsi tai oli tuntematta milläkään tapaamis kerralla. Sinä et ole tarinan karismaattisen miehen uhri joka vain ajautui hänen kanssaan sänkyyn ja rakastui. Vaan riskitekijä sille miehelle sekä hänen terveydelleen ja vaarallinen epäammattimainen työntekijä. Kaltaisesi pitäisi pistää toisiin tehtäviin. Ja ehkäpä viimeistään erotessanne niin tulee käymäänkin. Se mies tajuaa miten leikit hänen terveydellään ja avaa vielä suunsa toiminnastasi jossain jollekin vastaavalle mutta ammattiaan sekä asiakkaitaan kunnioittavalle tyypille. Toi ei tule päättymään hyvin.

    • Anonyymi

      Sehän voi jollekin sosiaalihuollon tai päihdehuollon asiakkaana olevalle reppana-miehelle olla oikein unelmien täyttymys, jos pääsee asiakkaaksi hyvännäköiselle sossulle tai hoitsulle, joka täyttää kaikki tarpeet. ;)

    • Anonyymi

      Karmaisevan epäammattimaista. Työpaikan vaihto ja nopeasti, ennen kuin tuo tulee julki. Saatat menettää ammattioikeutesikin, jos oikein huonosti käy; asiakkaiden kanssa ei harrasteta seksiä eikä parisuhteilua! Englannissa hoitsu 'rakastui' potilaaseen ja antoi sairaalan pihalla auton takapenkillä poskihoitoa. Ammattioikeus lähti että heilahti.

      • Anonyymi

        Aloittaja on päihdelinkin keskustelufoorumia vuosia terrorisoinut trolli. Kaikkea muuta kuin 28vuotias nainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja on päihdelinkin keskustelufoorumia vuosia terrorisoinut trolli. Kaikkea muuta kuin 28vuotias nainen.

        Eiks sen Päihdelinkin trollin nimimerkki ollut joku Fernetti tms.? Se joka sai bannin jatkuvasti kun se rääväili siellä menemään päivät ja yöt pääksytysten?


    • Anonyymi

      Siitä hyvä jatkaa yliopistoon Onhan siinä ihanuutensakin ymmärrän sen.

      • Anonyymi

        Joo tuolta pohjalta hyvää lähteä hakemaan yliopistoon, valtsikkaan opiskelemaan sosiaalityöntekijäksi... jolla on oikeesti jo paljon valtaa.


    • Anonyymi

      Hei riikka, oikein paljon kiitos sulle aivan erinomaisesta kysymyksestä 😇. olen hyvin pahoillani riikka 😌 mutta valitettavasti ei kuulosta ihan ammattimaiselta toiminnalta mitä ohjeisiin tulee kaupungin puolesta, toki tiedän että johtava sosiaaliohjaaja suhtautuu kuitenkin kaupungin puolesta aika suopeasti tälläiseen, ja helsingin kaupungilla on tosi upea yhteisöllinen moniammatillinen osaava työporukka sosiaali ja terveysalan rautaisia ammattilaisia, jotka tekevät työtä suurella sydämmellä 💖 myös asiakkaiden hyvinvointi ja jaksaminen on meille sydämmenasia, itse tulee osallistuttua helsingin kaupungin mt-päivätoimintaan päivittäin, ja oon vähä sillee voisko sanoo kokemustantuntija vertaisohjaaja, itsellä kun on nuoreen ikääni nähden aika paljon käytännön kokemusta osaamista ja ymmärrystä mitä sosiaali- mielenterveys- ja päihdepalveluihin tulee, myös jonkinverran käytännön kokemusta ja tietotaitoa asunnottomuustyöhön liittyen. kuitenkin käsitykseni mukaan esimerkiksi diakonissalaitoksella ollaan paljon tarkempia tälläisiin työpaikkaromansseihin liittyen. itse kuitenkin yksinäisenä ihmisenä en voi olla kuin iloinen puolestanne 🥰 itselläni ei oikeesti oo yhen yhtä ystävää elämässä, paitsi tietysti tääl Suomi24 ikävä-palstalla lähinnä 😌 ja on hienoa että sait edes yhden henkilön elämänsyrjään kiinni, onhan siihenkin jo aika paljon työtunteja palanut sulla kiitos että välität 💖. itsellenikin on ollut helsingin päivätoiminnan sosiaaliohjaajien tuki mittaamattoman arvokasta, ilman tukea apua ja kaikkia niitä kauniita sanoja en olisi jaksanut elämässä eteenpäin 😥💔 joskus riittää vain että joku kuuntelee, on tukena, läsnä elämässä silloin kun ei enää yksin jaksa 😪 oikein aurinkoista ✨ siunattua kesänalkua 🙏 sulle ystäväin 💝 ja paljon iloa valoa ja toivoa elämään 🥰
      Ystävällisin Terveisin 🎗️
      Antti Elme Makkonen 23v. Helsinki ✨

    • Anonyymi

      Ihan sitä mieltä olen,että kuormasta ei syödä!
      Jos teil tulee ns ero. Olet hylkääjä ja tekosi syy, alkaa taas ryyppäämään... Mitä muutakin saattaa tulla...?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      194
      1621
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1424
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1228
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      120
      1085
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1065
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      133
      1023
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      989
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      969
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      950
    Aihe