Kumpaanko uskoon haluat tulla...

Anonyymi-ap

Haluatko tulla mieluummin
1. Adventismiuskoon vai
2. Helluntaiuskoon

Kumpikaan usko ei hyväksy protestanttista lapsikastetta vaan ainoastaan uudestikasteen.
Kunnon helluntailaiset tarvitsevat vielä lisäksi toisen kasteen, henkikasteen jossa merkkinä kielilläpuhuminen heidän uskonsa mukaan.

31

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Adventismissa ja helluntailaisuudessa on sama kaste (liittymisrituaali).

    • Anonyymi

      Lahkouskoa on monenlaiseen makuun niinkuin on lahkojakin ja johtajia.
      Eräissä lahkoissa annetaan enemmän sielullisia tunnekokemuksia kuin toisissa.

    • Anonyymi

      Krematoriot pyörivät täysillä.
      Piikkiuskovaisuus oli suurin herätyskamppanja.
      Uususkonnollisuutta tämäkin suoraan jenkeistä.

      • Anonyymi

        Kyseessä oli Putinin salajuoni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseessä oli Putinin salajuoni.

        Helluntaiherätys kaataa ja piikkiusko kaataa ihmisiä.


    • Anonyymi

      Wikipedia
      Helluntailiikkeen aatteen ja opit Suomeen tuonut Norjalainen Gerhard Olsen-Smidt perusti tänne 40 ens. hell.srk. Ensin Helsinkiin v. 1920.
      Oli saanut Amerikan helluntailaisilta "henkikasteen",, mutta ei se estänyt miestä homostelemasta seurakunnan nuorten poikien kanssa, mistä sai 6 kk vankeutta Helsingissä v.1925.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Sinun oppisi luterilainen oppisi on peräisin kansanmurhaajalta!
      Luther pysyi ahdistuneen aggressiivisena ja ristiriitaisena miehenä elämänsä loppuun asti. Vaikka hänen ei tiedetä itse suoraan osallistuneen mihinkään väkivaltaisuuteen, hän lietsoi vihaa ja väkivaltaa sumeilemattoman rasististen puheidensa ja kaikkia vihollisia avoimesti demonisoivien tekstiensä kautta
      Luther kumppaneineen luopuivat näennäisestäkään pidättyväisyydestä väkivallan suhteen.
      Luther käski paitsi teloittaa ja joskus jopa kiduttaa ja hakata kappaleiksi anabaptisteja, katolisia kellokkaita talonpoikaiskapinallisia, juutalaisia, turkkilaisia jne.
      Lutherilla oli suunnilleen yhtä mutkaton ja pragmaattinen suhtautuminen väkivaltaan kuin katolisella kirkolla, jota vastaan itse kapinoi. Väkivalta itsessään ei kuulunut reformaation olennaisiin kiistakysymyksiin. Luther ei juuri problematisoinut väkivaltaa, kunhan sille löytyi myös esivallan kannalta järkevät syyt. Jumala oli monestakin syystä hirvittävän vihainen ja maalliset ruhtinaat olivat Korkeimman vihan palvelijoita, ”Jumalan hirttomiehiä”. Heidän pyhä velvollisuutensa oli käyttää miekkaa Jumalan puolesta. Siksi aseiden siunaaminen on luterilaisessa perinteessä yleensä ollut niin itsestään selvä ja eettisesti ongelmaton asia.
      Maailmallisen miekan ja esivallan tulee tappaa avioliiton rikkoja. Sillä, joka rikkoo avioliittonsa, hän on jo itse erottanut itsensä ja on pidettävä kuolleena miehenä.[
      aikka Luther oli ainakin epäsuorasti itse vastuussa talonpoikaiskapinasta, hän valitsi pysyä itseään suojelevien ruhtinaitten rinnalla, ja vaati heitä vastaan kapinoivan köyhälistön väkivaltaista kukistamista.
      Myös kapinallinen ihminen, josta sellaista voidaan todistaa, on jo Jumalan ja keisarin pannassa, niin että se tekee oikein ja hyvin, joka ensimmäisenä sellaisen tappaa. Sillä itse kukin ihminen on sekä ylituomari että pyöveli, kun on kysymyksessä julkinen kapinannostaja,.. Sen tähden on nyt iskettävä, kuristettava ja pistettävä kuoliaaksi – salaa ja julkisesti – kuka vain osaa, ja ajateltava, että ei voi olla toista sen myrkyllisempää, vahingollisempaa, saatanallisempaa kuin kapinallinen ihminen; niin kuin lyödään kuoliaaksi hullu koira: ellet sinä tapa (häntä), niin hän tappaa sinut ja koko maan sinun kanssasi.[4]
      Talonpoikaiskapinan jälkiselvittelyissä tapettiin noin 100 000 kapinallista. Väestömäärään suhteutettuna se vetää vertoja viime vuosisadan kauheimpiin kansanmurhiin.
      Luther ei luultavasti voinut edes kuvitella elämää ilman pyhitettyä väkivaltaa. Siinä mielessä hän oli täysin aikansa lapsi ja ikivanhan saatanallisen kaaos) voitetaan vain järjestystä palauttavalla hyvällä väkivallalla:

    • Anonyymi

      Henkikasteapostoli Olsen = jumalaton lahkolainen = helluntailainen.

      • Anonyymi

        Helluntailasuus eli Parhamilaisuus on jumalattomien miesten perustama antikristillinen lahkoliike.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Käännyttämällä hminen lahkolaiseksi, hän tulee väärään rauhaan, kun hänelle aiheutetaan aistien välityksella aikaansaatu psykologinen uskoontulo, mielen tasolla, kreikaksi "metanoia".

      Uskotellaan vielä, että nyt kaikki synnit on annettu anteeksi, rauha, rauha, ei mitään hätää. Jumalan lait ja käskytkin on kumottu, nyt vaan seuraat sitä henkeä, mikä sinun sisällesi on pumpattu kätten päälelaitoissa, uudestikasteessa ja muissa henkikasteissa ja hurmoskokemuksissa ja hurmoskokemukset ovat siitä vakuutena.

      Jer. 8:11

      He parantavat kepeästi tyttären, minun kansani, vamman, sanoen: 'Rauha, rauha!' vaikka ei rauhaa ole.

    • Anonyymi

      Helluntaipastorit ovat sokeita sokeiden taluttajia.

    • Anonyymi

      Lahkohenget eksyttävät taitavasti jopa valitut.
      Uususkonnollisia Jenkkilahkoja emme tarvitse vaan Kristusta.

    • Anonyymi

      Lahkopastorit ovat kumonneet Jumalan Kymmenen Käskyä.
      Mutta hyväksyvät homopastorinsa esim. Piensohon.

      • Anonyymi

        Kumoajia on aikamoinen joukko.


    • Anonyymi

      Suomi24 on tehnyt tarkoituksella ja määrätietoisesti helluntailaisuuspalstasta sivut, joissa avoimesti rikotaan Suomen lakeja ja joissa pilkataan ja herjataan Jumalaa ja joissa helluntailaisia vainotaan ja panetellaan. Suomi24 on tuhonnut keskustelun palstan aiheesta, helluntailaisuus.

      • Anonyymi

        Mormonit ovat valittaneet samaa. Mutta hymistelysivustot ovat erikseen. Siis kyseisten lahkojen itsensä sensuroimat. Siis Venäjän tai Pohjois-Korean malliin.
        Suomi24 on vapaa foorumi, jossa saa kertoa myös ikäviä totuuksia.


    • Anonyymi

      Sapatimiin liittyy herjaajat.

      • Anonyymi

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18397126/sensuuri-toimii-idan-uskontoharhojen-ja-evoluutiomyytin#comment-129115511
        Ja sitten alkaa ilmestyä kirjoja, joissa kuvataan kauhuskenaarioita, jotka muistuttavat liiankin paljon keskiaikaisten velhojen hallusinogeenista hourailua, sekä ihmisiä, jotka juoksentelevat kaduilla silmät kiiluen ja huutavat valmiina olevasta Harmageddon-päivästä. Ja todellakin, ei voi olla miettimättä: "Enkö minäkin voisi omaksua heidän uskonsa, ja voisinko välttyä ikuiselta helvetiltä ja voisiko maailmanloppu olla minulle menestys?". Mutta ihmiset tulevat tähän johtopäätökseen pelon paineessa, ja kuten apostoli Johannes sanoi, rakkaus ja pelko eivät sovi yhteen.


    • Anonyymi

      Sapatismi on muiden herjaamista siitä miten ovat laittomuuden tekijöitä ja hurmostelijoita.

    • Anonyymi

      Helposti unohtuu että Luther teki myös hyvää, yksin uskosta yksin armost.
      Se että hän elämäsä ehtoolla puhui ajattelemattomast juutalaisista ei mitätöi hänen hyviä taisteluita Katolista kirkkoa vastaa.

    • Anonyymi

      En kumpaankaan. Adventisteissa on se hyvä puoli, että he ovat kasvissyöjiä. Hellareille ainakin ennen kasvissyönti liittyi New Ageen eli oli siis mukamas perkeleen eksytystä.

    • Anonyymi

      Sapatismi ihannoi suuressa taistelussa Lutheria nimenomaan siksi että herjaa katolisia sekä hurmahenkiä. Siten mielellään kaikkia muita Lutherin vikoja katsotaan läpi sormien, koska herjaaminen pyhittää ne. Sapatismi perustuu nimenomaan muiden herjaamiseen siitä että ovat laittomuuden tekijöitä kun hurmahengessään eivät välitä laista.

    • Anonyymi

      Kumpaan uskoon?!

      Ei ole mitään adventismiuskoa eikä helluntailaisuskoa, sillä molemmat ovat oppisuuntia, joissa uskon kohde on molemmissa sama. Ja kyseinen uskon kohde, Kristus Jeesus, on se oleellisen merkityksellinen asia, johonka kyseiset uskonlahkot perustavat toimintansa.

    • Anonyymi

      Minä olen jo helluntaiuskossa. Vapaakirkko, baptistit ja Onewayn seurakunnat ovat hyviä myös.

      Adventtikirkko kuuluu Suomen vapaakristilliseen neuvostoon joten on heillä kristinuskon perusasiat oikein.
      https://svkn.fi/jasenyhteisot/

      Minun mielestä ainakin nämä opinkohdat, pelastus ja kaste, ovat ihan ok adventisteilla.
      https://www.adventist.fi/uskon-piirteet/pelastus/pelastuksen-kokeminen/
      Perusluonteiset opinkohdat
      10. Pelastuskokemus
      Pyhän Hengen johtamina me tajuamme tarpeemme, tunnustamme syntisyytemme, kadumme rikkomuksiamme ja turvaudumme uskossa Jeesukseen, Herraan ja Kristukseen, Sijaiseen ja Esimerkkiin. Tämä usko, joka ottaa vastaan pelastuksen, tulee Jumalan sanan voimasta ja on Jumalan armon lahja. Kristuksen välityksellä meidät vanhurskautetaan, otetaan Jumalan pojiksi ja tyttäriksi ja vapautetaan synnin herruudesta. Henki synnyttää meidät uudesti ja pyhittää meidät; Henki uudistaa mielemme, kirjoittaa Jumalan rakkauden lain sydämeemme ja antaa meille voimaa elää pyhää elämää. Hänessä pysyen tulemme osallisiksi jumalallisesta luonnosta ja omistamme pelastusvarmuuden sekä nyt että tuomiolla.
      15. Kaste
      Kasteessa tunnustamme uskomme Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen sekä todistamme kuolemastamme synnille ja tarkoituksestamme vaeltaa uudessa elämässä. Siten me tunnustamme Kristuksen Herraksi ja Vapahtajaksi, liitymme hänen kansaansa ja meidät otetaan jäseniksi hänen seurakuntaansa. Kaste on vertauskuva yhteydestämme Kristukseen, syntiemme anteeksiantamisesta ja Pyhän Hengen vastaanottamisesta. Kaste tapahtuu veteen upottamalla ja sen edellytyksenä ovat kastettavan antama vakuutus uskostaan Jeesukseen ja näyttö syntien katumisesta. Kaste seuraa Raamatun opettamista ja sen opetusten vastaanottamista

    • Anonyymi

      Herjaava usko ei ole Jeesukseen Kristukseen uskomista. Niin ollaan paholaisen kätyri.

    • Anonyymi

      Haluatko tulla mieluummin
      1. Adventismiuskoon vai
      2. Helluntaiuskoon
      3. En kumpaankaan, vaan haluan pysytellä hurmosuskonnollisten lahkojen ulkopuolella.
      Valitsen 3.

      • Anonyymi

        Adventtikirkko myi kirkkonsa onko paljoa enää?Sotien jälkeen vasta jälleenrakennusvaiheen jälkeen seurakunnat pystyivät toimimaan,joten vanhat ajat meni menojaan,jos painaa hakkee seurakunnasta työntekijän kanssa keskusteluapua,ettei paina mieltä ja sielulleen rauhan.


    • Anonyymi

      Kumpaanko uskoon haluat tulla...
      Anonyymi-ap
      2024-05-09 08:27:19

      Haluatko tulla mieluummin
      1. Adventismiuskoon vai
      2. Helluntaiuskoon

      Ootko sekaisin,EN KUMPAAKAAN LAHKOON !
      nämä on amerikan 1900-luvun lahkoja ja aivan vääriä.
      En ikinä,jehovat samaa kastia on.

    • Anonyymi

      Se on tärkeintä että kuuluu johonkin amerikkalaiseen uususkonnolliseen järjestöön.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      132
      2895
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      463
      2011
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      127
      1923
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      37
      1728
    5. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1569
    6. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      102
      1540
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      370
      1483
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      208
      1259
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1179
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1116
    Aihe