Erittäin voimakas aurinko purkaus osuu Suomeen?

Anonyymi-ap

Saattaa aiheuttaa valtavaa tuhoa sähkölaitteissa,
ja tuotannossa.Onko ongelmaa vähätelty
ettei tapahtuisi panikoitumista.Lauantai-sunnuntai ?

44

268

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä. Sellainen purkaus joka tuhoaisi kaikki digilaitteet on unelmani. Tämä tuskin on lähellekään niin iso, vaikka ilmeisesti osuukin samaan aikaan pari suurempaa purkausta.

    • Anonyymi

      Viimeksi kun yhtä voimakas purkaus oli,se meni
      ohi maapallon.Jälkeenpäin nasa ilmoitti että
      kyseinen purkaus olisi aiheuttanut valtavaa
      tuhoa maapallolla jos olisi osunut maapalloon?

      • Anonyymi

        Ainahan nuo ilmoitetaan jälkikäteen, tarkoittaa siis sitä että jos massiivinen katastrofi kohtaisi ihmiskuntaa, ei siitä etukäteen kerrottaisi.
        Menihän tuossa taannoin yksi suuri asteroidi kuun ja maan välistä, siis TODELLA läheltä, mutta jälkikätedn siitäkin vasta kerrotiin.


    • Anonyymi

      Ai, olen ymmärtänyt Suomen olevan hyvin varautunut tämän kaltaiseen ongelmaan. Näitä on otettu huomioon jo sähköinfrastruktuurin suunnittelussa.

      • Anonyymi

        Ei ole otettu huomioon. Puhetta on ollut, tekoja ei yhtään, aivan kuten Orpon hallituksellakin.


      • Anonyymi

        🤣Nyrjähtikö kielesi kun tavasit tuon sanan. Kerropas nyt, että miten se on otettu huomioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole otettu huomioon. Puhetta on ollut, tekoja ei yhtään, aivan kuten Orpon hallituksellakin.

        Aivan kuten vanhassa orpo pojan valssissa ohdakkeista on...


      • Anonyymi

        Voimakas sähkömagneettinen pulssi kun osuu maahan, ei siinä mitkään varautumiset auta vaan kaikki elektroniikka on sitten kaput. Tulisi aika kiire laittaa kaikki sähkölaitteet faradayn häkkiin joka estää pulssin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole otettu huomioon. Puhetta on ollut, tekoja ei yhtään, aivan kuten Orpon hallituksellakin.

        Kyllä on otettu huomioon. Se, että muuntajat palavat Kanadassa, mutta eivät koskaan Suomessa revontulien takia, ei johdu "syrjäisestä sijannistamme", vaan siitä, että meillä sähköverkonmuuntajille on asetettu paljon kovemmat vaatimukset. Ylijännitteen sieto on oltava hyvä ja maadoitukset yms kunnossa.

        Eikä vain Suomessa, käsittääkseni myös muissa Pohjoismaissa on sama korkea vaatimustaso.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimakas sähkömagneettinen pulssi kun osuu maahan, ei siinä mitkään varautumiset auta vaan kaikki elektroniikka on sitten kaput. Tulisi aika kiire laittaa kaikki sähkölaitteet faradayn häkkiin joka estää pulssin.

        EMP ei kyllä ole sama asia kuin aurinkomyrsky.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EMP ei kyllä ole sama asia kuin aurinkomyrsky.

        Se on kuule täsmälleen sama asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EMP ei kyllä ole sama asia kuin aurinkomyrsky.

        Ei olekaan, mutta se aihettaa sähkömagneettista häiriötä joka on sama asia.


    • Anonyymi

      Yhteensä kuusi 6 purkausta on matkalla kohti maata ja ensimmäisen vaikutus säteilytasoissa on saattanut jo alkaa.
      https://www.youtube.com/watch?v=bKGlGCIiyZE
      Vaikutuksia on myös pitkällä aikajaksolla (30 pv). Itse näin viime yönä unta merkittävästä tulivuorenpurkauksesta. Tuli mieleen tuo Italian supertulivuori, joka on kipuillut jo muutaman vuoden. Samoin maanjäristykset ovat todennäköisiä. Yksilöllisistä vaikutuksista puhumattakaan. Sydänkohtaukset, autoimmuunitaudit ja mielenterveysongelmat ovat noita todistettuja seurauksia tälläisistä auringonpurkauksista.
      Jättäkää perheriidat väliin, sillä seuraukset voivat olla arvaamattomia. Katselkaa sen sijaan kauniita revontulia.

    • Anonyymi

      Ei hätää, asia on huomioitu sähkön hinnoittelussa.
      Siirtomaksuja on korotettu linjojen vahvistamiseksi purkauksia kestäviksi.
      Tosin nyt ollaan vielä vaiheessa jossa vasta kerätään rahaa.
      Jollei linjat kestä niin sitten kerätään enemmän rahaa.
      Siirtomaksuilla on tekijänsä.

    • Anonyymi

      Osua Suomeen? Ei aurinkotuulipurkaukset ole maihin suunnattuja. Sitä tuulta tulee sieltä koko pohjoiselle pallonpuoliskolle, tietenkin se voi hieman vaikuttaa, miten läpäisevässä kohtaa vuorokauden kierrossa maa sattuu olemaan purkauksen aikana.

      Suomalainen sähköverkko on aikojan alusta saakka rakennettu kestämään revontulia ja siten avaruussään vaihteluita. Kanadalainen ei ole, ja siksi siellä aika ajoin jokin osa maata pimenee voimakkaiden revontulipurkausten takia.

      Vielä toistaiseksi ei ole maapallolle osunut niin rajua purkausta, että sillä olisi ollut vaikutusta meidän verkkoomme, mutta voi kai sellainenkin joskus sattua. Ehkä se vaatisi jonkun muutoksen auringon toiminnassa.

      Tapaan kiittää kaikesta hyvästä aina Kekkosta, koska hän yleensä ansaitsee kiitoksen, mutta päätökset siitä, mitä sähköverkon tulee kestää, tehtiin kai jo ennen kuin Kekkonen pystyi vaikuttamaan tuollaisiin asioihin. Silloin joskus ennen kun vielä insinööritkin olivat insinöörejä. Ja kansallismielisiä.

      • Anonyymi

        Kyllä maapalloon on osunut auringon massapurkaus, joka nykyaikana aiheuttaisi pahimmillaan erittäin vakavaa tuhoa. Kyseinen Carringtonin tapaus sattui syyskuussa 1859. Sillon ei ollut olemassa nykyaikasta elektroniikkaa, mutta maapalloon osunut purkaus aiheutti silti merkittävää tuhoa. Nykyään maailman on aivan toisenlainen kuin vuonna 1859. Nykyään elektroniikkaa on aivan kaikkialla ja meidän maailmamme on täysin riippuvainen elektroniikasta ja sähköverkoista yleisesti sekä erityisesti tietotekniikasta ja tietoliikenneyhteyksistä. Jos vuoden 1859 kaltainen purkaus osuisi maapalloon, kuten ennenpitkää ihan varmasti osuu, niin se aiheuttaisi pahimmillaan massiivistakoko yhteiskunnan lamauttavaa tuhoa joka tulisi hyvin kalliiksi. Myös satelliitit olisi suuressa vaarassa ja kuten kaikki tietää koko maailma on riippuvainen tietoliikenne- ja paikannus- jne satelliiteista. Vuonna 1859 päästiin lopulta kuitenkin suht säikähdyksellä, mutta maailma ei ollutkaan sillon nykyisen kaltainen.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Väärä palohälytys tuli tänään 10.5.2024 kello noin 18.30. Alkoi rappukäytävässä palovaroitus soida.

      • Anonyymi

        Kekkoselle kiitos ettei ollut tulipaloa.


    • Anonyymi

      Täytyypä katsoa näkyykö revontulia yöllä.

    • Anonyymi

      Kaikki menee paskaksi, kuten aina. Muusi kiehuu jääkaapissa, pakastin poreilee turpoavia hillorasijoita. Ilma kuumenee ja vesi haihtuu hajulukoista, aurinkolaiseitta silmät sumenee, eikä näe ilta , eikä aamuruskoa jne.

    • Anonyymi

      ONKO SE VOITON VAI TAPPION PÄIVÄ, KUN MEIDÄN ON UMMISTETTAVA SILMÄT TÄLLE MAAILMALLE?

      Voiton päivän juhlissa esiintyneen Putinin ilmeistä on tulkittu näkyvän vihan.

      Olen eri mieltä. Minusta Putinan kasvojen ilmeistä tuona voitonpäivän juhlapäivänä näkyy syvä huolestuneisuus, murhe ja ikävä. Siinä näkyy myös kaipaus ja suru. Putinkin on ihminen. Hän on ottanut tehtäväkseen raskaan taakan kantamisen. Kuolleiden omaiset itkevät, kuolleiden ruumiit ja sielut kummittelevat Putinin mielissä öin ja päivin. Elämän lyhyys ja merkityksellisyyden haun turhaksi kokeminen heijastuu lapsuuden traumaattisista muistoista. Sota Ukrainaa vastaan ei ole tuonut sitä kunniaa ja merkityksellisyyttä, jota Putin odotti.

      Sota, jota hän mielikuvissaan piti pyhänä sotana on alkanut näyttää sen maallisemman puolensa ja ydinsota uhkaa myös Putinin kotimaata. Olen varma, että hän on tietoinen monahien ennustuksista, että pian Moskovaa ja Pietaria ei enää ole. Kunniaa ei tullutkaan. On vain lukemattomia suruja, itkuja, turhia toiveita, kuolonkorinoita, ja lopulta myös suuri tyhjyys. Siitä turhuudesta on kirjoitettu Raamattuun myös Salomon Saarnaajan kirjassa. ”Kaikki on turhaa ja tuulen tavoittelua.” Suurimpienkin uhrausten takana ja jälkeen on vain suurten arojen tyhjyyttä, vihan ja toran ääniä, jotka yritetään tukahduttaa valheilla ja vodgalla. Ehkä huumeillakin.

      Olemme nyt kohta viimeisellä rajalla, josta ei ole enää paluuta. Putin voi vielä säästää kotimaansa ja säästyä itsekin. Mutta onko hänessä miestä kääntää kelkka kohti rauhaa ja sovintoa. Ylpeys tuhoaa lopulta myös Venäjän kauniin maan ja sen hienon kansan ja kulttuurin. Itse toivon, että Putin muuttaa kurssia kohti rauhanponnistelujen todellisia pyrkimyksiä. Eskalaatiosta ja ydinsodasta ei tule yhtään kunniamainintaa kotimaan raunioilla. On varsin todennäköistä, että ”punaisten ja muistien nappien verinen karnevaali” kuvitteluttaa lopullisen voiton olevan ovella. Sitä voittoa ei tule. Eikä tarvitsekaan tulla. Kenelle ja mille maalle on hyötyä tai positiivista merkitystä ydinkatastrofista. Siitä ei tule kunniaa Lukasenkallekaan.

      Rukoillaan Putin yhdessä. Näin, että sinä rukoilit kirkossa. Jeesuksen rukous: ”Minä en rukoile sitä, että sinä ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä heidät pahalta varjelisit.” Uskon niin, että sinä Putin uskot oikeasti sisimmässäsi Jumalaan. Siksi minä rukoilen myös sinun puolestasi. Joka kunnioittaa Jumalaa, sitä minäkin kunnioitan. Mutta rauha, se on nyt tehtävä, jotta elämä voittaisi kuoleman kauhut ja Jumalan armo, se on varattu katuville ihmisille. Jeesus on kuollut ristillä syntiemme tähden ja noussut ylös Taivaaseen vanhurskauttamisemme tähden. Vielä on autuuden päivä ja rikokset voi saada anteeksi Jumalan kasvojen edessä. Tiedän, että sinä nykyisellä sydämen tilalla pelkäät kuolemasi jälkeistä uskomaasi 40 päivän ”korridor” aikaasi. Vielä ei ole myöhäistä tehdä parannus ja omistaa syntien sovitus omakohtaisesti. Ydinsodassa voi kadota myös mahdollisuus löytää oikea tie, totuus ja elämä Jeesuksessa Kristuksessa. Ilman uskoa on mahdoton kelvata Jumalalle.

      Mutta epätoivoon ei tarvitse vaipua niin kauan kuin Jumalan armo on tarjolla niin minulle kuin sinullekin. Se on hyvä sanoma syntien sovituksesta katuvalle ja se mahdollistaa ikuisen elämän Jumalan taivaassa.

      Kun viime kesänä kävin San Dona di Piavessa, lähellä Veneziaa Italiassa, olin mietteissäni kun kävelin yhtä katua tuoreiden kevätkukkien ja kevätvihreiden pensaiden tunnelmassa ja tuoksuissa kaupungin keskustasta rautatieasemalle, matkalla Veronaan. Katsahdin ylös ja näin kadun nimen, jota olin myös alitajuisesti juuri pohtinut. Kadun nimi on Dante Alighierin katu. Danten kuvaus Helvetistä on kauhistuttava, mutta elävä todistus siitä, että sinne iankaikkiseen vaivaan emme halua joutua. Emmehän? Et sinä, enkä minä. Olen myös joskus perehtynyt Gogolin tarinoihin. Niissä pahuus on kerrottu sellaisessa muodossa, josta voi päätellä, että emme halua sellaisia olioita kohdata tai joutua niiden piiriin ikuisiksi ajoiksi ilman lohtua ja kunniaa. Synti erottaa ihmisen Jumalasta. Lue Raamatusta mitä tarkoittaa ”toinen kuolema”. -ikuinen ero Jumalasta. Olenko väärässä, jos luen sinun kasvoistasi, että olet ymmärtänyt, että meille kummallekin, erehtyneille ja synteihinkin joutuneille on suurin kaipaus ja onni kun saamme kumpikin uskoa suuret syntimme anteeksi. Jumalaton maailma ei sitä käsitä. Mutta niille, jotka uskovat, Jumala antaa voiman Jumalan lapseksi tulla. Se on suurin kunnia, minkä ihminen voi saavuttaa. Se edellyttää nöyryyttä. Näen silmistäsi, että kaipaat oikeaa yhteyttä Jumalan kanssa ja etsit oikeaa tietä Taivaan kotiin.

      ”Jos evakeliumi on peitetty, se on niille peitetty, jotka kadotetaan.” (Biblia) ”Vieruju” ”Otsenas” ”Psalm 50” (Suomenkielisessä Raamatussa psalmi 51) ”Psalm 1”.

    • Anonyymi

      Joko on alkanut purkaus?

      • Anonyymi

        Eiköhän se ole jo alkanut. Kunhan vielä hieman hämärtyy niin täytyy tarkastaa näkyykö revontulia.


    • Anonyymi

      Purkaus vie ilmakehän mennessään.

      • Anonyymi

        Mitäs sitten hengitetään?


      • Anonyymi

        Jos tarpeeksi iso osuu niin kyllä vie.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Revontuliteho 200 gigawattia.


      • Anonyymi

        Aika tapissa mittarit, luulisi reposia näkyvän.


      • Anonyymi

        Muutaman minuutin päästä osuu kunnon piikki maahan.


    • Anonyymi

      Taivas edelleenkin niin valoisa ettei pelkoa revontulien näkemistä, ja tuskin tuosta enää pimeneekään.

      • Anonyymi

        Kyllä näkyy, mutta todella heikosti. Punaista väriä paljon eli voimakas purkaus. Olisi aikamoinen show jos olisi täysin pimeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näkyy, mutta todella heikosti. Punaista väriä paljon eli voimakas purkaus. Olisi aikamoinen show jos olisi täysin pimeää.

        Tähän vuodenaikaan oikeastaan turha enää edes yrittää mitään revontulia katsella. Loppukesästä sitten uutta yritystä.


    • Anonyymi

      Todella upeat punaiset revontulet! Koskaan nähnyt moisia.

    • Anonyymi

      UPEETA! Uskomattomat revontulet!!

    • Anonyymi

      Kamerassakin ihme kohinaa, hyvä että kuvia saa.

    • Anonyymi

      Ajatella, että auringosta asti ja osuu juuri Suomeen!

      • Anonyymi

        Idiootti...


    • Anonyymi

      On kyllä hienoin show miesmuistiin, jos koskaan noin komeita tullut katseltua.

    • Anonyymi

      Huomenna näkyy uutisista, kuinka sekaisin tämä sähkömagneettinen myrsky saa ihmiset. Perjantaina näkyi jo kaikenlainen häiriökäyttäytyminen lisääntyneen.
      Saas nähdä, mikä on Malmössä lopputulos. Hollanti on jo ulkona loppukilpailusta sekoilun takia.
      Se on nimittäin se seitsemäs purkaus nyt matkalla maahan ja sen voimakkuus on lähes kaksinkertainen (X5.8) edellisiin verrattuna.

    • Anonyymi

      Heräsin viime yönä noin yhden aikaan . En nähnyt revon tulia silloin.

      • Anonyymi

        Yritetään ensi yönä uudestaan.


      • Anonyymi

        Oli niitä silloinkim, mutta parhaillaan oli joskus hieman sen jälkeen. Yhtäkkiä koko taivas valahti ikäänkuin maidon valkoiseksi, se oli todella mielenkiintoista.


    • Anonyymi

      Aurinkomyrsky on välillä ollut "äärimmäinen", silti ei ole tainnut sähkölaitteet kärsiä? Ollut jopa huomattavasti voimakkaampi mitä on ennustettu. Aikamoinen aurinkomyräkkä siis parhaillaan menossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      118
      7229
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      64
      3283
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      72
      1705
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      58
      1349
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1283
    6. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      114
      1057
    7. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      1040
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      962
    9. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      47
      914
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      55
      897
    Aihe