Lolitatyyli?

Lotte

kertokaapas minulle hiukan lolita-tyylin kulmakiviä.. Kiitos! :)

10

1939

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nabokov

      Hiukset poninhännällä tai sitten kahdella sivuponnarilla/letillä, otsatukka mielellään. Ruudullinen polven yläpuolella oleva hame tai nilkkapituiset hiihtohousu-tyyliset jalkoja myötäilevät housut (ehkä pepitaruutuiset). Hameen kanssa nilkkasukat. Pastellivärejä yhdistettynä valkoiseen tai sitten klassista tummansininen/valkoinen yhdistelmää. Paitapuseroita ja bleiseri. Ballerina-tyyppiset kengät tai sitten matalakantaiset soljella koristetut kävelykengät/loaferit.

      • minä.

        Ei näin. Lolitalla harvoin on asukokonaisuuteen liityettynä hiukset poninhännällä. Myöskään mitää määritelmää siitä, että mekon pitäisi olla ruudullinen ei ole. Se voi olla ihan mitä kuviota vain tai yksivärinen, olematta sen vähempää lolita. Myöskään housuja lolitat eivät yleensä käytä, vaan jaloissa on sukkahousut tai YLIpolvensukat, eivät nilkkasukat niinkuin sanoit. Tosin voi nilkkasukkiakin joskus käyttää, mutta yleisimmin käytetään itsemainitsemiani vaihtoehtoja. Myöskään noista sanomistasi väreistä ei ole mitään määritelmää. Lolitassahan voi pukeutua tietenkin melkein mihin tahansa väreihin, riippuen alatyylistä. Esim. country lolita ei yleensä käytä kumpaakaan mainitsemistasi väriyhdistelmistä, ja vaikkapa gothic lolita-tyyli menee yleensä mustavalkoiseen. Lolitassa voi käyttää muitakin kuin ballerinoja, ja yleensä käytetäänkin. Suosittuja ovat esim. Mary Janet, Rocking horset tai tolppakorkoiset tyttömäiset korkokengät.

        Tiivistettynä, suosittelen ottamaan tietoa asioista ennen kuin tulet antamaan aloittelijalle väärää tietoa.


    • egl-tyttönen

      Mä olen kuullut vain näistä gothic lolita, sweet lolita ja egl ja ega-tyyleistä. Egl siis elegant gothic lolita ja ega elegant gothic aristocrat.

      Mitähän mahdoit tarkoittaa?

      • mali

        en nyt muista ihan aivan kaikkia lolityylejä, mutta tässä jotka muistan:

        shiro lolita
        kuro lolita
        sweet lolita
        punk lolita
        classical lolita
        wa lolita
        qi lolita
        pirate lolita
        erotic lolita


    • mali

      jos tahtoo lolityyliin neuvoja ja muuta, suosittelen lämpimästä enfant terribleä.
      se löytyy osoitteesta:
      http://terrible.kupoli.net/

    • Romancer

      Eikös qi lolita ja wa ole ihan sama asia? Juu, kyllähän ne taisivat olla :>

      Enfant Terriblen keskustelufoorumia kannattaa oikeastikin käydä stalkkailemassa, sieltä kun löytyy aikas paljon sellaista oleellista asiaa ompeluvinkeistä käyttäytymiseen asti. Google on myöskin erittäin kiva kaveri tällaisten asioiden kanssa!

      Mutta eniveis, yritän nyt kertoa jotakin, sillä harrastan itse lolitaa. Tämä kuitenkin on niin laaja alue, että luonnollisesti en kerro kaikkea.

      Lolita-tyylillä ei ole mitään tekemistä Nabokovin Lolitan kanssa, mikä on tullut jo lehdissä sekä televisiosta tiedoksi, sen verran paljon lolita on nyt suomalaisessa mediassa pyörinyt. Tämä kuuluu tietää kaikkien :D Niitä ei saa sekoittaa toisiinsa.

      Lolita saa, ja lolitan tulee olla tyttömäinen! Kyseinen tyyli kun ottaa vaikutteita viktooriaanisen ajan lastenpukeutumisesta, ainakin osat ala-lajeista. Hyvälaatuinen (unohda muovipitsit heti sinne kangaskauppaan!) pitsi (esim. brodyyri, venetsian pitsi, puuvillapitsi etc.) on kaiken a ja o. Pukeutumiseen kuuluvat usein polvipituiset puffut hameet sekä mekot, pitsit kuten jo mainitsinkin, rusetit, mamelukit, alushameet (tämäkin on erittäin tärkeää, tuppaa usein aloittelijoilla unohtumaan!), söpöt kengät, polvisukat/sukkahousut, headbow`t, söpöt paidat pyöreillä kauluksilla sekä puhvihihoilla etc, headdressut, kauniit korut (helmet, medaljongit jne), neuleet, bolerot jne. Laukut sekä päivävarjot ovat myöskin erittäin loleja asusteita! Näitähän siis riittää.

      Kuten täällä jo aikaisemmin selvisikin, lolitalla on monen monta ala-lajia.
      Gothic lolita on luultavasti yleisin lolityyli, johon aloittelijat ensimmäiseksi tutustuvat, tietenkään ei voi yleistää. Mustaa sekä valkoista, kauniisti yhdistettynä toisiinsa.
      Kuro lolita on kokomusta lolityyli, erittäin tyylikästä ja eleganttia.
      Sweet lolita on erittäin söpö ja pikkutyttömäinen tyyli. Söpöt pastellivärit (vaaleansininen, vaaleanpunainen jne), yltiösöpöt pitsit sekä rusetit tekevät tämän tyylin. Tämäkin lolityyli on vaikea, kuten kaikki lolitan ala-lajit, lolita ei siis oikeastikaan ole mikään helppo juttu: se vaatii aikaa, rahaa, kärsivällisyyttä, hyvää kykyä yhdistellä vaatteita ja väretä jne.
      Shiro lolita on oikeastaan päinvastainen kuro loli :`D Kyseessä on tosiaan kokovalkoinen tyyli.
      Hime lolita on "prinsessa lolita." Tiarat ja minikruunut kruunaavat hyvin tämän tyylin. Tästä en osaa erityisemmin kertoa.
      Sailor lolita on nimensä mukaisesti esimerkiksi laivastonsinistä käyttävä loli. Kaikkihan nyt sailorit tietää, eli tästä ei varmaankaan enempää selitellä tarvitse?
      Country lolita on taas aikas samankaltainen kuin sweet lolita, mutta tähän tyyliin kuuluvat myöskin eväskorit sekä suloiset olkihatut.
      Classic lolita on minun oma henkilökohtainen suosikki :) Kaikista lolityyleistä se "aikuisin." Vähiten pitsiä, hillittyjä värejä, kuten viininpunainen. Isot rusetit päässä (headbow) ei niinkään ole classicia. Classic lolita on yksinkertainen, hillitty sekä elegantti. Ja todella vaikea toteuttaa.
      Wa-lolita/qi saa inspiraationsa traditionaalisesta Japanilaisesta pukeutumisesta: kimonot sekä yukatat ovat tämän tyylin salaisuus. Itse en ole tähän tyyliin erityisemmin perehtynyt.
      Gurololitalla ei ole mitään tekemistä "kuro lolitan" kanssa. Guro on oikeastaan teemaloleilua. Mekoissa saatetaan olla roiskittu tekoverta ympäriinsä ja silmiesi kohdalla voisi olla esimerkiksi jonkinlainen silmälappu. Hyvä naamiaisiin. Kuollut nukke tulee mieleen näistä.
      Punk lolita on nimensä mukaisesti punkista vaikutteita ottava. Skottiruudut, pääkallot, hakaneulat jne. ovat tämän tyylin valttikortti. Pitää tosin varoa, ettei näyttäisi joltain ernulta, vaan olisi tunnistettavasti punk loli. Esimerkiksi tällainen asukokonaisuus olisi mielestäni erittäin kiva: musta puhvihihainen kauluspaita pyöreillä kauluksilla sekä mustalla HYVÄLAATUISELLA pitsillä, skottiruutuinen puffu hame (muista se alushame), mustat sukkahousut sekä Mary Jane-malliset kengät tai platformit. Päässä voisi olla musta/skottiruutuinen headbow.
      Erololita on... no... eroottinen lolita. Hameet ovat lyhyempiä jne. En kyllä laskisi tämän kuuluvan lolitaan, mutta...
      Aristrokraattinen on pitkiä, yksinkertaisia hameita/mekkoja käyttävä. Värit ovat hillittyjä, musta etenkin on erittäin klassinen, hienostunut sekä elegantti.

      Lolitalla hiukset voisi olla esimerkiksi:
      - suorat
      - korkkiruuveilla
      - kiharalla
      - saparoilla
      - leteillä

      Otsahiukset ovat kiva lisä!

      Esimerkiksi näiden lolibrändien sivuja kannattaa selailla:

      - Angelic Pretty
      - Baby, the stars shine bright
      - Innocent World
      - Moi-meme-Moitie
      - Metamorphose temps de fille
      - Mary Magdalene

      JOS OLET KIINNOSTUNUT LOLITASTA, UNOHDA NE MORTICIAT SEKÄ BACKSTREETIT! Joudut maksamaan paljon pelkästä huonosta. Sweet-sweet-shop on kiva suomalainen lolinettikauppa, kannattaa se tsekata myöskin

    • We

      Qi-lolita in kiina-insiroitunut, kun wa-lolita ottaa vaikutteita kimonoista.

    • lolita fani

      mä haluun lolita tyylin

    • sushichef

      tässä on muuten lolita-tyyliin sopivia merkkejä ja sivustoja (jotka on varsinkin japanissaa yleisiä):

      -Metamorphose temps de fille (metamorphose.gr.jp)
      -BTSSB (www.babyssb.co.jp)
      - Angelic Pretty (www.angelicpretty.com)

      Ja sitten vähän tummempi versio; BTSSB:n "pikkusisko":
      - Alice and the pirates (www.babyssb.co.jp/shopping-ap.html)

      oho, Romancer ehtikin jo laittaa näitä merkkejä, huomasin vasta nyt,... :3

      • sushichef

        niin juu ja siis noi sivustot on aika iskoksi osaksi japania että saattaa olla vaikeaa lukea...... :'D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe