Muutamia jumalankieltäjien väärinkäsityksiä Jumalasta

Anonyymi-ap

Olen huomannut tämän keskustellessani jumalankieltäjien kanssa ja katselemalla väittelyitä joissa heitä on mukana. He eivät juuri koskaan väittele Jumalaa vastaan pohjaten Raamattuun. He esimerkiksi vertaavat Jumalaa saunatonttuun tai lentävään spagettihirviöön sivuuttaen sen, että Raamatun Jumala on tottakai suurempi kuin koko maailma ja todellisuus ja täten myös lähtökohtaisesti näkymätön eikä hän ole millään tavoin verrattavissa sellaisiin olentoihin joiden olemuksen ihminen pystyy kuvittelemaan, koska ihmismieli ei voi käsittää niin suurta asiaa kuin mikä Jumala on. Universumikin kalpenee olemattomaksi Jumalan suuruuden rinnalla.

Tavallaan ymmärrän tämän piittaamattomuuden Raamattuun, koska Raamattu ei kiinnosta heitä, koska ovat jo lähtökohtaisesti päättäneet ettei mitään Jumalaa ole olemassa. Mutta on surullista että he tekevät päätöksensä ensin tutkimatta minkälainen Jumala oikeasti on. Mutta meidän uskovien ei kannata liikaa lähteä väittelemään jumalankieltäjien kanssa, ainakaan ennenkuin on sovittu, että puhutaanko nyt siitä Jumalasta joka löytyy Raamatusta, vai jostain jumalankieltäjän oman pään tuotoksesta. Raamattu on yhteinen lähde siinä esiintyvälle Jumalalle. Se jos toinen osapuoli vänkää oman mielensä tuotosta vastaan ja toinen tuo ilmi Raamatun Jumalaa, ei ole kovin hyvä lähtökohta keskustelulle.

Tässä joitain jumalankieltäjien väitteitä koskien Jumalaa ja se mitä Raamattu oikeasti kertoo Jumalasta.

- Kuka on luonut Jumalan?

Tämä vastaväite perustuu olettamukseen että kaikella on oltava luoja. Raamatun opetus on että Jumala on ollut iankaikkisesti. Hän ei ole luotu vaan hän on luonut kaiken. Eli tämä vastaväite sivuutta Jumalan iankaikkisuuden, joka tehdään selväksi Raamatussa. Ihmettelen että tätä vastaväitettä vieläkin esiintyy.

- Jos Jumala on kaikkivaltias, miksi hän sallii pahuuden?

Jumala on luonut maailman jossa vapaus on mahdollinen ja ihminen voi tahtoa jotain vastoin Jumalan tahtoa. Jumala on Kaikkivaltias siitä huolimatta. Jumala osoittaa Kaikkivaltiutensa siinä että vaikka ihmiset ja vaikka enkelit kapinoisivat häntä vastaan, ja toimivat oman tahtonsa mukaan, hän toteuttaa silti sanansa maailmassa lopulta. Tämä vastaväite kieltää ihmisen oman tahdon olemassaolon, eli sen että Jumala pystyy luomaan olioita jotka ovat enemmän kuin robotteja. Pohjimmiltaan se siis kieltää Jumalan voiman luomisessa.

- Miksi Jumala loi saatanan jos tiesi että tästä tulee paha? Ja eikö Jumala ole silloin epäsuorasti vastuussa?

Kaikki on olemassa Jeesuksen vuoksi, myös saatana. Saatana on luotu sitä varten että Jumala hänet kukistaisi. Raamattu ei opeta että Jumala olisi vastuussa siitä mitä luodut tekevät. Se nimenomaan opettaa että saatana aivan kuten jokainen ihminen, ovat itse hänelle vastuussa kaikesta mitä tekevät ja mitä ovat. Ihminen ei päätä mistä kukakin on vastuussa Raamatun mukaan, vaan Jumala on oikeudenmukaisuus. Talon rakentaja ei ole vastuussa siitä jos sen asukkaat tuhoavat sitä.

- Hyvä Jumala ei tuomitsisi ketään ikuiseen helvettiin.

Helvetti on Jumalan kosto vihollisilleen. Se ei ole paikka mihin joutuu syyttömiä, vaan kaikki syylliset. Sinne menee jokainen joka on asettunut häntä vastaan (myös ihminen joka ei ota vastaan anteeksiantamusta joka on Jeesuksessa, uskomalla vastaanotettavissa). Raamatun mukaan Jumala oli Jeesuksessa ja Jeesuksessa ihmiskunta tuomitsi hänet kuolemaan. Tuossa tapahtumassa olivat osallisena niin juutalaiset kuin pakanat. Siihen osallistuivat myös kaikki yhteiskuntaluokat sekä kaikki poliittiset, uskonnolliset ja liiketoiminnalliset tahot. Raamatun mukaan ei ole väliä mikä sukupolvi on kyseessä, meidän kaikkien pahoista teoista Jeesus täytyi uhrata. Ja kun iankaikkinen Jumala uhrataan, mitä muuta siitä voi seurata kuin mittaamaton, ilman alkua ja loppua oleva määrä kärsimystä ja kuolemaa? Jeesus on kärsinyt meidän kaikkien synneistä niin paljon, syyttömänä, ettei kukaan muu kuin Jumala yksin tiedä miten paljon. Jeesuksen täydellinen viattomuus teki hänen teostaan lunastuksen.
Ja tähän perustuen hän kostaa kaikille niille, jotka eivät häneen tule uskomaan. Jokainen Jumalan vihollinen saa sen osan minkä Jeesus kärsi heidän puolestaan ristillä. Ja tässä toteutuu täydellinen oikeudenmukaisuus. Jumalalle ei riitä että me teemme jotain yksittäisiä hyviä tekoja pahuutemme hyvittääksemme, vaan hän tahtoo meidän täyden antautumisemme pahuudesta ja hän todellakin ansaitsee että me antaudumme, siksi hän hukuttaa vihollisensa iankaikkiseen tuleen, koska muuta hänen vihollisensa eivät ansaitse torjuessaan hänen rakkautensa ja laupeutensa. Hän on täydellinen rakkaus, hyvyys, oikeudenmukaisuus, viattomuus jne.

Ihminen tuomitsi ensin Jumalan iankaikkiseen rangaistukseen. Meistä jokainen teki sen synneillään. On vain oikein jos meille käy samoin. Mutta kiitos Jumalan armon ja rakkauden, Jeesus ei kärsinyt vain meidän syntiemme tähden, vaan myös lunastaakseen meidät niistä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      Älä unohda että ihmiskunnalla on satoja erilaisia jumalia.
      Ei ole mitään perusteita sille että sunun jumalasi olisi jotenkin parempi tai oikeampi jumala.
      Muidenkin jumalien palvojilla on erilaisia kirjoja ja tarinoita.
      Sinun jumalasi on vain yksi muiden seassa.

      • Anonyymi
        UUSI

        Totta kai on perusteet uskoa että Jeesus on ainoa oikea Jumala. En minä muuten häneen uskoisi. Jo ihan ensimmäiseksi se että kaikki muut jumalat väittävät että ihminen voidaan tehdä täydelliseksi harjoittamalla sitä. Raamatun Jumala on ainoa joka sanoo ettei ihminen voi tulla riittäväksi hänelle, vaan ihminen tarvitsee armon ja anteeksiannon syntisyytensä tähden. Ihminen ei voi itse itseään pelastaa. Ateismi, agnostisismi, islam, juutalaisuus, kirkollinen kristillisyys, hindulaisuus, nämä kaikki väittävät että ihminen itse pystyy korjaamaan itsensä ja virheensä. Raamatun Jumala on ainoa, joka sanoo, ettei pysty, ja enempää kukaan ei voisi olla oikeassa. Et sinäkään saa enää korjattua menneisyyden virheitäsi ja sitä miten ne ovat vaikuttaneet negatiivisesti toisiin ja sinuun itseesi.

        Sen päättelemiseksi kuka on oikea Jumala, voidaan siis katsoa miten sen Jumalan sanat pitävät paikkansa, vaikkapa nyt ihmisyydestä. Ja jos se Jumala ennustaa vieläpä yhden kansallisuuden olemassaolon tuhansien vuosien päähän, se ei haittaa hänen uskottavuutta yhtään.


    • Anonyymi
      UUSI

      Kysymys ei ollutkaan vain sinun perusteistasi uskoa johonkin tiettyyn jumalaan.
      Ja puhuttiin jumalasta eikä jeesuksesta.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ei ole mitään erillistä Jumalaa. Jumalaksi kutsuttu on kaikessa olevassa.

      Ihminen edustaa jumalallisen alempaa ilmentymää, siksi ihminen ei ymmärrä olevansa itse tuo ilmiö, jossa on myös korkeampia hienovaraisempia tasoja.

      Ihmisuskonnot ja myös tiede luovat umpikujan.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kaikkien muiden uskontojen harrastajat ovat varmasti eri mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      4120
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      171
      2533
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2329
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      155
      2315
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      429
      1604
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      152
      1408
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      157
      1307
    8. 79
      1271
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1268
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      58
      1195
    Aihe