Valitus työttömyydestä ja rekrytointiprosesseista Suomessa

Anonyymi-ap

Olen ollut työttömänä jo useamman kuukauden ja vaikka työnhaku ei sinänsä ole minulle haastavaa, olen törmännyt useisiin ongelmiin matkan varrella. Kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten ansioluettelot ja työhakemukset, ovat olleet huolellisesti laadittuja ja liitteet ovat olleet kunnossa. Tästä huolimatta olen saanut kutsun työhaastatteluun vain kerran koko tämän ajan aikana.

On selvää, että rekrytointiprosessista on tehty tarpeettoman vaikeaa. Vaikuttaa siltä, että työnantajat eivät ole valmiita antamaan mahdollisuuksia, vaikka hakija täyttäisi kaikki vaatimukset ja olisi muuten sopiva tehtävään. Tämä herättää minussa kysymyksen siitä, onko maailma todella reilu paikka. Onko oikeudenmukaista, että pätevät ihmiset jätetään huomiotta ilman kunnon syytä?

Jos saisin päättää, haukkuisin suomalaisen rekrytointijärjestelmän pystyyn. Tuntuu siltä, että koko prosessi on suunniteltu estämään hakijoita pääsemästä työhaastatteluun, saati sitten saamaan työtä. Erityisesti vuokrafirmat ansaitsevat kovaa kritiikkiä. Niiden toimintamallit eivät aina ole läpinäkyviä, ja usein tuntuu, että hakijoita käytetään vain välikappaleina, ilman todellista mahdollisuutta saada vakituista työtä.

Vuokrafirmat mainostavat itseään suurina mahdollisuuksien tarjoajina, mutta todellisuus on usein jotain aivan muuta. Monissa tapauksissa työt ovat lyhytaikaisia ja epävarmoja, eivätkä ne tarjoa mahdollisuutta pitkäaikaiseen urakehitykseen. Tuntuu siltä, että vuokrafirmat hyötyvät hakijoiden epätoivosta, tarjoamalla vain pieniä murusia silloin, kun hakijat tarvitsisivat kunnollista työllistymistä ja urapolkuja.

On masentavaa nähdä, kuinka pätevät ja motivoituneet hakijat jätetään huomiotta ja syrjään. Suomalainen rekrytointijärjestelmä kaipaa kipeästi uudistuksia, jotta kaikki hakijat saisivat oikeudenmukaisen mahdollisuuden näyttää kykynsä ja osaamisensa. Nykyinen tilanne on turhauttava ja epäoikeudenmukainen, ja toivon, että tulevaisuudessa voimme nähdä muutoksia parempaan suuntaan.

Nimimerkki:
"Menen töihin, jos sinne pääsee."

21

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen mieluimmin työttömänä kuin alistun riisto vuokrafirman orjaksi!

      • Anonyymi

        Juu, ovat nykyajan ihmis(orja)kauppiaita.


    • Anonyymi

      pointti on siinä että osaa kertoa hakemuksessansa muutakin
      kuin vain oman työkokemuksensa ja ansioluettelonsa lisäksi.
      Millaisen verkoston ja kontaktit tuo mukanansa.
      Myös sen millainen ihminen on työtä tehdessänsä.
      Onko yhteiseen hiileen puhaltava ja muut huomioiva.
      Usein toivotaan myös sitoutumista siihen tulevaan työpaikkaan.
      Tehdä itsestänsä koukuttava juttu.

      Valtaosaan firmoja haetaan onneksi ns. hyviä taviksia ei niinkään huippuja.
      Syynä se että firmatkin ovat perusfirmoja joiden elanto lähtee varsin
      tavallisesta arjen tekemisestä. Perusfirmat eivät tavoittele mitään suurta maailmanvalloitusta. Firmojen johtokin on perustason ihmisiä. Eivät neroja. Perusfirmat hakevat työntekijöiksi helposti korvattavia ja helposti vaihdettavia ihmisiä.

      • Anonyymi

        Lässytyksiä täynnä olevia hakemuksia on joka paikka täynnä. Netistä kopioiduilla pohjilla. Niitä ei kukaan jaksa lukea. Samaa paskaa hieman eri tavoin paketoituna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lässytyksiä täynnä olevia hakemuksia on joka paikka täynnä. Netistä kopioiduilla pohjilla. Niitä ei kukaan jaksa lukea. Samaa paskaa hieman eri tavoin paketoituna.

        johtuu siitää että tavis ihminen harvoin osaa muuta tehdä kuin kopioida.
        Netistä otettu kiiltokuva mallipohja ei kerro hakijasta mitään muuta kuin että on kopioija.
        Hienon näköinen hakemus mutta steriili. Kirjoitusvirheetkään ei todellisuudessa haittaa mutta se haittaa jos hakemuksessa ei ole tolkkua.
        Riippuu tietysti millaista hommaa on hakemassa,
        Kaupparatsuhommaan ei tehdastyöntekijän ajattelulla mennä.
        Ja päinvastoin.


    • Anonyymi

      Mikä on aloittajan ikä? Voi olla ison merkitys....ja toisekseen noita hakamuksia käsittelee ensin ohjelmistorobotit tekoälyineen

      • Anonyymi

        Mistä sulle saataisiin älyä?


    • Anonyymi

      Vuokrafirmojen tehtävä on kusettaa työntekijöitä heikolla palkalla ja epämääräisillä työsuhteilla. Kysehän on ihmisten myymisestä voitolla.

      Samanlaisia ihmiskauppiaita ovat TE-toimistojen henkilökunta. Heidän työ on kusettaa työttömiä turhilla kursseilla, joita omat, sukulaisten tai tuttavien yritykset järjestävät. Näin saadaan verovaroja laskutettua itselleen.

      Kursseilla ei valmistu mihinkään ammattiin, eika edes osatutkintoon, eikä mikään ole opetushallituksen hyväksymä.

      Toinen kusetustapa on ohjata palkattomaan harjoitteluun tai työkokeiluun, josta TE-palvelija saa provision ja kunnan maksuvelvollisuus Kelalle päättyy.

      Koko toiminta on organisoitua ihmiskauppaa.

      • Anonyymi

        Tämä kirjoitus on täyttä totta. Kuntakokeilun Oma valmentaja saa 45% Suoriutumisen lisän palkkaan kun on saanut tarpeeksi päätöksiä tehtyä kuukaudessa + epäilen että sisältää muitakin kriteerejä = kuinka monta henkilöä on saatu "Työllistettyä" tilastoista erilaisiin toimenpiteisiin ja eivät ole "Työttömiä"


    • Anonyymi

      Media, Kokoomus & EK myös jatkuvasti suoltavat propagandaa että "Työttömyys on ainoastaan ihmisen oma vika ja mikään muu asia tähän ei vaikuta"

      Todellisuudessa asiaan vaikuttavat erittäin monet muitkin asiat kuin se pelkkä työtön ihminen.

    • Anonyymi

      Työnhaku nykyisin on monimutkainen prosessi. Vaikka hakemukset olisivat huolella laadittuja ja kaikki tarvittavat liitteet olisivat mukana, monilla on silti vaikeuksia päästä edes haastatteluun. Tämä johtuu osittain siitä, että rekrytointiprosessit ovat muuttuneet yhä monimutkaisemmiksi ja automatisoidummiksi. Voi olevan ohjelmistorobotejen ja tekoälyjen seulovan hakemuksia, mutta ihmisen inhimillinen kosketus jää usein puuttumaan.

      Vuokrafirmat ja lisätäkseni myös rekrytointifirmat saavat usein kritiikkiä toiminnastaan, eikä syyttä. Monille työnhakijoille ne näyttäytyvät yrityksinä, jotka tarjoavat epävarmoja ja lyhytaikaisia työsuhteita heikolla palkalla. Tämä luo tunteen siitä, että hakijoita käytetään "hyväksi" ilman todellista mahdollisuutta pysyvään työllistymiseen ja urakehitykseen.

      Ehkä TE-toimistojen toiminta ja erilaisten kurssien hyödyllisyys ovat myös olleet kiivaan keskustelun kohteena. Voi olla moni kokee, että näillä kursseilla ei ole todellista arvoa, eivätkä ne valmista mihinkään ammattiin tai tarjoa aidosti hyödyllistä osaamista.

      Todellisuudessa työttömyyteen vaikuttavat lukuisat tekijät, kuten talouden suhdanteet, työmarkkinoiden rakenne ja rekrytointiprosessien monimutkaisuus.

      On selvää, että suomalainen rekrytointijärjestelmä kaipaa uudistuksia. Nykyinen tilanne on epäoikeudenmukainen monille työnhakijoille, ja järjestelmään tarvitaan enemmän inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

      • Anonyymi

        "Ehkä TE-toimistojen toiminta ja erilaisten kurssien hyödyllisyys ovat myös olleet kiivaan keskustelun kohteena. Voi olla moni kokee, että näillä kursseilla ei ole todellista arvoa, eivätkä ne valmista mihinkään ammattiin tai tarjoa aidosti hyödyllistä osaamista."

        Erittäin hyvä kirjoitus mutta lisätään vielä: Näihin TE-toimiston Työvoimapoliittisiin kursseihin sisältyy automaattisesti vähintään 1-3 kuukautta palkatonta harjoittelua yrityksissä.


    • Anonyymi

      Tämän hallituksen mukaan olet työtä vieroksuva. Heidän mukaansa töitä on vaikka kuinka paljon ja sellaiseen pääsee heti ilman ongelmia.

      Siihenhän heidän päätökset ovat pohjautuneet. Potkitaan työttömiä päähän, jotta työnteko alkaa maistumaan.

      Kuulemma tulee 100 000 uutta työpaikkaa kun sinäkin menetät tukia kuten ansiosidonnaista ja asumistukea. En kylläkään tiedä vieläkään mistä ne työpaikat tulevat, mutta hallitus on näin päättänyt ja tehnyt päätökset siltä pohjalta.

      Mitä rekrytointiin tulee, niin ymmärrän ettei firmoilla ole aikaa alkaa satoja hakijoita punnitsemaan syvällisesti. Ongelmana on ollut jo vuosikymmeniä liian suuret hakijamäärät työpaikkaa kohden.

      Ne jotka eivät saa työntekijöitä, ovat syystäkin ilman.

      • Anonyymi

        isoihin firmoihin on yleensä paljon hakijoita. Pienempiin firmoihin voi olla hakijapulaa.


      • Anonyymi

        Tässä viestissä on henkilökohtaisuuksia ja yleistyksiä. En ota kantaa, eikä arpaa.


    • Anonyymi

      Aloittaja hakee ilmeisesti työtä kodista max. 500m päästä!
      Kun on valmis jopa muuttamaan työnperässä, mahdollisuudet todellakin paranevat merkittävästi.
      Itse tunnen useita jotka ovat muuttaneet työnperässä useita satoja km entisestä asuinpaikastaan.

      Kokeile vihjettä ihan vapaasti ja mene sitten sinne töihin!

      • Anonyymi

        No ei kuule parane. Älä puhu jaskaa


      • Anonyymi

        Ei välttämättä ole niin yksinkertaista. Jokaisella on omat syynsä, miksi he mieluummin hakevat töitä läheltä tai kaukaa. Muutto työn perässä voi tuoda mukanaan monia haasteita, eikä aina ole realistista tai mahdollista kaikille.


    • Anonyymi

      Tälläiseksi tämä on mennyt. 99% työpaikoista menee täysin suhteilla eli jos et satu tuntemaan ketään yrittäjää tai toimitusjohtajaa niin vaikeeta on töiden saaminen.

      Tai vaikka jos sattuisitkin tunetmaan niin sekin vastaa, että "eipä meillä ole nyt tarvetta palkata lisää työvoimaa"

      • Anonyymi

        jos suhteilla kaikki työpaikat jaettaisiin sukulaisille, niin miksi sitten heillä on niin surkeat palkat.


    • Työnantajille tulee kymmeniä hakemuksia työpaikkaa kohti. Haastetteluun valitaan sopivimmiksi katsotuista muutama. Ei siinä mitään ihmeellistä ole.

      Työhakemuksessa kannattaa yleensä kertoa, miksi hakemasi työ kiinnostaa sinua, ja millä tavalla työkokemuksesi/muu osaamisesi tuo lisäarvoa. Kovin pitkiä hakemuksia ei kannata kirjoittaa, vaan tiivistä siihen olennaisimmat asiat. Silloin vastauksetta jääminenkään ei harmita niin paljoa.

      Etukäteen ei voi tietää mitä työnantaja etsii, josta syystä hakemuksessa kannattaa olla ainakin jossain määrin rehellinen.

      Otetaan esimerkiksi vaikkapa usein edellytetty sosiaalisuus ja asiakaspalveluhenkisyys. Älä tällöin sano olevasi sosiaalinen ja asiakaspalveluhenkinen, koska kliseet eivät kerro mitään. Kerro mieluummin minkälaisissa sosiaalisuutta ja asiakaspalveluhenkisyyttä vaativissa tehtävissä/tilanteissa olet ollut ja miten olet niissä pärjännyt/palautetta saanut jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe