Tää on kaunis

Anonyymi-ap

On muuten aivan samanlaista pimputusta tuossa taustalla kuin Castlevania 1 nes-pelissä. Sama julkaisuvuosi, eri säveltäjät. https://www.youtube.com/watch?v=CNt0WMaeULY . Tälleen tyyliin peeaana kun edelleenkin pelimarkkinat kukoistavat huolella, niin yksi potentiaalinen vaihtoehto voisi olla luoda ja yrittää myydä sävellyksiään pelientekijöille 🤔. Vaikein osuus on saada aikaan soundi mikä kuulostaa siltä mitä haluaa. Nappuloiden vääntelyä ja testausta, käytännössä niiden hienosäätöä.

Ydinfysiikkaa 🙃?https://en.wikipedia.org/wiki/Tonto%27s_Expanding_Head_Band#/media/File:TONTO_at_NMC.png . Fyysiset kapistukset vaativat niin paljon tilaa että pitäydyn itse hiiressä, tietokoneen näppäimistössä, headphonseissa sekä digitaalisissa systeemeissä. Ja kyllähän ne härpäkkeet myös maksavat. Tarkkana saa olla mitä ostaa ja mitä ei. Mitä oikeasti tarvitsee, on kysymys mitä on kysyttävä itseltä. Useampi satanen on helposti jouduttava pulittamaan systeemeistään huolellisen harkinnan jälkeen. Mielestäni on hyödyllistä hankkia soittimia digitaalisessa muodossa mitkä sisältävät useita soittimia. Oletusarvona on usein se että äänet ovat sähköpianosyntetisaattorin mukaiset. Siksi soitinten repertuaaria on hyödyllistä kasvattaa. Niitä voi yhdistellä myöhemmin parhaimpansa mukaan. Kyllä ne kuulostavat ihan legiteiltä (rummut, huilut, cembalot jne.).

Ohjelmiston hankkiminen on se kallein osuus. Ilmaisjuttujakin on onneksi olemassa. Usein bundlet eli kokoelmat ovat edullisia mitkä sisältävät niin instrumentteja, kuin eri efektejä. Se on pääluokittelu, eli instrumentit on yksi ja efektit mitkä voidaan äänellisesti liittää niihin on toinen. Tulipahan suollettua digitaaliseen päiväkirjaani = s24:seen taas mitä oli mieleni päällä.

3

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo, näitä instrumentti-sampleja löytyi jo 80-luvulla esim. Amigalle, ST01-STXX-levykkeet, niistä sai tehtyä tuollaista aika huonoa musiikkia trackereilla:
      https://m.youtube.com/watch?v=1E0K2-GI51o

      90-luvulle mentäessä instrumenttien laatu parani, mutta ne veivät myös enemmän muistia. Nykyään löytyy varmaan vaikka mitä ohjelmia, joilla voi tehdä omia sampleja.

      • Anonyymi

        Vanhakaan teknologia ei ole välttämättä huonoa ja nes-peleihin sopii nimenomaan nes-musiikki eikä mikään uudempi. Sen tiedän että itsekehittyjä hacks-pelejä tehtaillaan edelleenkin perustuen vanhoihin peleihin. Vaikka instrumentit ja teknologia kehittyvätkin niin se voi johtaa siihen että äänet kuulostavat liiankin keinotekoisilta. Lisäksi mielestäni musiikki on ylipäätään taantunut noin 2010-luvun alusta lähtien. Jos tekoälyn annetaan luoda sävellyksiä niin se on pois ihmisen omasta luovuudesta. Tekoäly ei voi emuloida sitä miten ihmissäveltäjän uniikki persoona, elämänkokemukset ja sielunmaisema vaikuttavat hänen luomaansa musiikkiin.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe