Teollisuusliiton Riku Aalto puhuu outoja ja jatkaa uhkailujaan.

Anonyymi-ap

Paikallinen sopiminen on hyvä asia työntekijöille. Erityisesti lapsiperheiden vanhemmat voivat sopia joustavista työajoista. Perhe-elämän ja työnteon yhdistäminen ei ole helppoa. Hakaniemestä käsin ei tätä voida tehdä. Työntekijä ja työnantaja ovat samassa veneessä. Ammattiliitot keikuttavat venettä. Väki ymmärtää tämän kiusanteon ja äänestää jaloilla.

Vientimalli on hyvä asia. Palkankorotus voi perustua vain tuottavuuden lisääntymiseen. Suomen kilpailukyky ja viennin menestyminen tuo rahaa maahan. Elätit eli julkisen puolen työntekijät eivät voi ulosmitata enemmän kuin, mitä yksityisen puolen tehtaat ja palvelualan yritykset pystyvät maksamaan. Vientiteollisuus on mittari. Sen takia vientimalli on oikea. Tämänhetkinen ongelma johtuu julkisen puolen palkkojen liian suuresta korottamisesta. Siinä on ohitettu rahoittajien eli yksityisen puolen kyky maksaa veroja, joilla elättien palkat maksetaan. Vientimalli on oikein. Jos joku ala tarvitsee suuremman korotuksen, niin se hoituu, kuten Ruotsissa on tehty. Kysyntä ja tarjonta hoitaa asiat.

Lakkoilijat ovat entistä elämää. Huutelulla, uhkailulla ja kiristämisellä ei saavuteta mitään pysyvää ja kaunista. Pitää osallistua neuvotteluihin. Sitä kautta voi vaikuttaa.

SAK poistui neuvottelupöydistä viime talvena ja aloitti kiristämisen ja vahingonteon lakoilla. Huono päätös. Tosi huono päätös. Siitä ei ollut mitään hyötyä. Lakoista ei ole ollut moneen vuoteen mitään hyötyä. Kissa pöydälle toisin ajattelijat!

Teollisuusliiton Riku Aalto heittää, että hallituksen pitää peruuttaa vientimallin ajaminen. Senkö takia, että Riku Aalto ei osallistunut lakialoitteen muovaamiseen, vaan lakkoili sen sijaan? Ei sitä peruta. Vientimalli viedään maaliin, samoin paikallisen sopimisen laajentaminen. Paikallisen sopimisen kieltäminen kymmeniltä tuhansilta yrityksiltä ja niissä yli 100 000 työntekijältä on ollut perustuslain vastainen toimi, jota SAK on ajanut. SAK liittoineen on hakotiellä.

Kannattaa neuvotella ja edistää työpaikkojen syntymistä, eikä heittää kapuloita rattaisiin.

Viime talven poliittiset lakot olivat väärin. Niillä leikattiin kasvusta pari miljardia, aiheutettiin miljoonavahingot yrityksille. Lakkoihin osallistuvat kärsivät tavalla tai toisella. Suomen maine investointikohteena ja tavaran toimittajana kärsi SAK:n pysäyttäessä vastuuttomasti satamat useaksi viikoksi. Minkä takia? Kun ei viitsinyt osallistua neuvotteluihin.

8

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kumma,kun i tajuta,että paikallinen sopiminen tarkoittaa palkanalennusta. Se tarkoittaa,että verotulot tippuvat,joten lisää leikkauksia,lisää velkaa.Yksittäisen palkansaajan nettotulot tippuvat,mutta menot eivät.Pienet yritykset tulevat poistumaan,kun ei ole kuluttajia.Joku väittää,että hinnat tulevat laskemaan,mutta jos palkat putoavat 15-35 % ja hinnat tipuvat 5-10%,niin ?Ja ei,työnantajien mielestä ei ole hyviä työntekijöitä joista pitää kiinni,koska raha ratkaisee.Kulutukseen perustuva talous ei kestä,jos kuluttajat köyhtyy.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Palkka on pieni tekijä. Turha pelotella olemattomilla.

        On paljon tärkeämpiä tekijöitä työssä ja työpaikalla kuin palkka. Niistä sopiminen, niin että se on etu työntekijälle ja työnantajalle on paikallista sopimista. On ollut kauhean epäoikeudenmukaista, että yli 100 000 työntekijää eivät ole saaneet sopia esimerkiksi lapsen vanhemman joustavasta työajasta. Paikallisen sopimisen laajentaminen on hyvä asia.


    • Anonyymi

      Riku Aalto uhkailee rajoittavansa paikallista sopimista. Ihan itsevaltiaan elkeitä. Kremlissä majaa pitävät rajoittavat hekin. Ei jatkoon.

    • Anonyymi

      Outoa porukkaa.

    • Anonyymi

      Olisi melko erikoista jos valtio ryhtyisi rajoittamaan palkkaneuvotteluja ja rajaamaan vapaata sopimista demokratiassa kunnioittamatta yksilövapauksia ja yksilöiden järjestäytymisoikeutta toteuttaa vapaata yksilö sopimista kahden välisesti. Tässä tapauksessa työnantajien ja työntekijöiden välitä sopimisoikeutta.

      Tuollaista oikeutta ei ole ole hallituksella eikä edes eduskunnalla. Jos puututtaisiin vapaaseen sopimiseen kuten nyt jo on tehty vaatisi se maassa poikkeusoloja ja hyvin peruteltuja sellaisia ,joiksi on katsottava esim sota tila jossa yksilövapauksia voidaan rajoittaa. Nykyisellään on katsottava että hallitus on jo ylittänyt toimivaltansa tuossa suhteessa ja lähtenyt käyttämään omaa asemaansa parhaaksi katsomallaan tavalla lakeja hyödyntäen tavoitellakseen omalle poliittiselle eturyhmittymälleen etuja työlainsäädäntöä purkamalla ja hyväksi käyttäen. Näin ollen mikäli hallitus pyrkii ja ryhtyy rajoittamaan palkkaneuvotteluja tai ylipäätänsä puuttumaan niihin ei ole syytä ryhtyä hallituksen kanssa neuvotteluyhteyteen, sillä tuo tapa jota käytetään ei perustu vapaaseen sopimiseen vaan saneluun ja pakkoihin. Kyseisen kaltaisiin toimiin tulee vastata samalla mitalla ja yksiselitteisesti kieltäytyä neuvottelemasta hallituksen kanssa lainkaan ,sillä se ei ole neuvotteluiden osapuoli. Lakisääteisiin kieltoihin ja rajoitteisiin, jotka käytännössä menee laittomuuksiin ei ole muuta vaihtoehtois kuin vastineeksi vaatia hallituksen eroa ja katsoa kauanko hallitus istuu kun Suomi seisoo.

    • Anonyymi

      Puhuu täyttä asiaa. Yrittävät vuosisadan kusetusta. Palkat alas keinolla millä hyvänsä ,jolla on tarkoitus nostaa, kilpailukykyä. Nyt on vain niin että palkoilla Suomessa ei ole kilpailtavissa. Suomen kilpailukyky perustuu tuotteistukseen ja tekniseen osaamiseen ,jolla on rahastettavissa. Suomessa ei elä kiinalaisilla palkilla ja jollei palkoilla ylipäätänsä elä jää tuo vaje maksettavaksi niille palkansaajille joiden palkoilla vielä elää. Eli, lisää sosiaalituen tarvetta kun palkalla ei elä ja se on tulonsiirtoa yrityksille. Riisto meininki työnantaja puolella, jota tämä hallitus kaikin tavoin auliisti tukee.

    • Anonyymi

      Jos palkkoja korotaan, niin kustannuksia joudutaan karsimaan vastaavasti, Se tarkoittaa irtisanomisia ja lomautuksia. SAK ajaessaan palkankorotuksia ajaa irtisanomisia ja lomautuksia.

      • Anonyymi
        UUSI

        Unohdat tuottavuuden! Monipuolisen, suurehon ja pk-yritystoiminnan alueilla saamieni kokemusvuosien aikana en ole ollut yhdessäkään yrityksessä jossa ei olisi ollut realistisia mahdollisuuksia eri tuottavuustekijöiden kehittämiseen.
        Työvälineet ja laitteet, työmenetelmät, häiriöiden vähentäminen, töiden valmistelu jne.
        Laitteiden käyttö edustaa niihin sidotun pääoman tuottavuutta.
        Raaka-aine ja tarvike hävikit. Niiden pienentäminen. Tietenkin kaikki ostohinnat ja varastointi.
        Työpaikan "me henki". Yhteiset tavoitteet jjoiden saavuttamisesta kaikki hyötyvät.
        Ja paikallinen sopiminen. Siis SOPIMINEN!
        Suorituspalkkauksen perusteista olen SOPINUT suoritusportaan kanssa alan voimassa olevan tessin puitteissa.
        Työaikasovellutukset ovat poikkeuksetta tapahtuneet työntekijöiden aloitteista ja aina on päästy SOPIMUKSEEN.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe