Toivoa vai ei

Anonyymi-ap

Kyseessä siis pitkä parisuhde. Olemme olleet yhdessä täysi-ikäisyyden kynnykseltä asti. Mieheni on hyvin impulsiivinen (ollut hyvin nuoresta asti) ja itse taas olen vetäytyvä ja ns. "alistuva". Mieheni saa usein raivokohtauksia, joihin sisältyy mm. tavaroiden rikkomista, tappouhkauksia, haukkumista ja alistamista. Viimeisen 2 vuoden aikana raivokohtauksiin on kuitenkin tullut lisäksi fyysisen koskemattomuuden rajan ylittäminen eli töniminen, tukistaminen ja kuristaminen.
Henkinen väkivalta (haukkuminen ja vähättely) ja tavaroiden rikkominen on ollut suhteessamme mukana aivan alusta asti, ja jotenkin olen jo kasvanut siihen että se on ns. normaalia ja osa hänen luonnettaan. Olenkin siis parhaani mukaan pyrkinyt välttämään konflikteja ja sitä, että raivokohtauksia tulisi, koska hän muuttuu silloin täysin eri ihmiseksi ja on myös itsekin kertonut "päässä pimenevän" silloin kun raivo iskee. Mies on luonteeltaan myös hyvin mustasukkainen ja menojen rajoittaminen on ollut myös kuvioissa alusta asti. Olenkin siis jättänyt usein osallistumatta esimerkiksi ystävien illanistujaisiin välttääkseni riidan ja taas siitä seuraavat raivokohtaukset. Myös seksistä kieltäytyminen on hänelle kova paikka, josta seuraa myös raivokohtaus ja tämähän on siis johtanut siihen, että en uskalla sanoa ei vaikka itseä ei aina huvittaisi.
Usein konfliktitilanteiden jälkeen mies keksii useita syitä käytökselleen, esim; työstressi, taloushuolet ja masennus. Olenkin aina niellyt nämä selitykset ja antanut aina anteeksi. Hän osaa olla erittäin vakuuttava puheissaan, että tämä ei toistu enää koskaan vaikka se on aina toistunut uudelleen.
Myös elämänhallinnassa hänellä on suuria puutteita, työssäkäynti on hankalaa sekä normaalien päivittäisten asioiden hoito on melko vaikeaa, jolloin kaikesta huolehtiminen on ollut minun niskassani.
Luonteeltaan hän on ollut siis kaikki nämä vuodet hyvin ailahtelevainen maanisesta iloisuudesta väkivaltaiseen käytökseen asti. Välillä nämä asiat tuntuvat noudattavan jonkinlaista kaavaa eli vähän aikaa kaikki on erityisen hyvin ja sitten ollaan taas pohjalla. Myös ulkoisilla tekijöillä on erittäin suuri vaikutus hänen mielialaansa, ja usein nämä ovat olleetkin perusteluja hänen käytökselleen.

Nyt ollaan siis tilanteessa, jossa olen päättänyt erota, mutta ympäri puhuminen miehen puolelta on hyvin voimakasta. Taas ne kaikki lupaukset muutoksesta sekä niin sanotusti hyvä vaihe eli aika jolloin hänen hyvä puolensa on esillä välittävänä ja rakastavana ihmisenä. Erään konfliktitilanteen jälkeen hän suostui menemään terapiaan, josta ei hänen mukaansa ollut mitään apua, mutta sai kuitenkin masennusdiagnoosin ja lääkityksen. Lääkitys toki tasasi hänen mielialojaan, mutta ei poistanut kyllä ongelmaa kokonaisuudessaan ja kuten mainitsin että päivittäisten asioiden hoitaminen on vaikeaa niin lääkkeiden säännöllinen syöntikin on siis ollut vaikeaa.

Kysymys kuuluukin siis, että mitä tekisin tässä tilanteessa? Olen käynyt myös mielessäni läpi vaihtoehtoja, että voisiko hänellä olla jokin mielenterveyshäiriö, joka aiheuttaa tällaista käytöstä ja voiko sellaista hoitaa? Olisi kiva kuulla vaikka kokemuksia samankaltaisista tilanteista ja siitä, että onko tuollaiseen käytökseen oikeasti saatavilla jotakin apua?

5

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sisäänkasvannut kynsi tai treenaamisesta johtuva kivulias lihasepätasapaino. B-vitamiinin puutos myös mahdollinen. Uinti auttaa jo viikossa.

    • Anonyymi

      Narsisti jätä välittömästi tai henki lähtee.

    • Anonyymi

      On kokemusta,ja lääkityksen ansiosta aivan eri mies eli kyseessä oli mielenterveysongelmat. Tee selväksi että jonkun on nyt muututtava,teot ratkaisee ei sanat. Voimia sulle ystäväin joskus raja tulee vastaan ja jos toinen ei muutu niin silloin pelasta itsesi.Usein nämä ongelmat on periytyviä eli jos appivanhemmilla näkyy samankaltaista käytöstä niin voi jotain päätellä niin oli omalla kohdallani.

    • Anonyymi

      Mustasukkaisuus ym kontrollointi ei millään lääkityksellä lähde. Onko teillä lapsia? Meillä on vain yksi elämä.

    • Anonyymi

      Miehella taitaa olla useampia ongelmia; Bipolar disorder, moninkertainen persoonallisuushäiriö, keskitäytymisen puute.

      Maalaisjärjellä huomioituna (kirjoituksesi perusteella) miehen oireet ovat voimistumassa iän myötä. Kykenemättömyys hoitaa yksinkertaisia asioita , ja varsinkin nuo voimistuneet raivokohtaukset.

      Ehdottaisin että oikein vakavasti ajattelet tulevaisuuttasi. Mies raivokohtauksen, aivotoiminnan pimentymisen aikana, tahtomattaan saatta murhata sinut. Silloin kaikki on liian myöhäistä.
      Tee kaikkesi että saat hänet hoitoon ja pelasta itsesi vielä kun voit.

      Se saattaa vaatia teidä eroamista, tee se, ennenkuin se on liian myöhäistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4618
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      128
      4060
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      34
      2624
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      200
      1653
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1306
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1279
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1238
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1223
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1183
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1095
    Aihe