Tofu on hyvin proteiinipitoista. Soijan lisäksi sitä voi tehdä härkäpavusta.
Kotimaista härkäpaputofua tekee Valio, mutta myös Kangasalla toimiva Herkkä Snacks.
Olen maistanut kummankin maustamatonta, Original-tofua, ja Herkän tuote maistuu raikkaammalta. Molemmilla on myös valmiiksi maustettua.
Tofu sopii moneen ruokaan, etenkin wokkiin ja erilaisiin muhennoksiin.
Itse valmistan sen näin:
Avaa pakkaus ja valuta sisällä oleva liemi pois. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista pannulla öljyssä vaalean ruskeaksi. Lisää pakastettuja wokkivihanneksia ja kypsennä hetki. Mausta oman makusi mukaan. Suolaa, pippuria, tomaattikastiketta, soijakastiketta, chiliä...
Jos olen käyttänyt valmiiksi maustettuja wokkivihanneksia, niin muuta maustetta ei tarvita.
Härkäpaputofu on tuhtia kotimaista ruokaa
27
316
Vastaukset
- Anonyymi
Tuo Herkkä Snacksin tofun härkäpapu on kotimaassa kasvatettu. Valion tuotteessa sanotaan alkuperämaaksi Eurooppa.
- Anonyymi
Myös monen vastuullisen soijatuotteen alkuperäksi on ilmoitettu Eurooppa. Sitä ilmeisesti kasvatetaan eteläisessä ja Itä-Euroopassa. Eli kaikki soija ei aiheuta tuhoa sademetsissä.
- Anonyymi
Härkäpapu parantaa maan laatua, kuten muutkin hernekasvit, jotka ovat typen sitojia. Härkäpapu möyhentää maata, sillä se on syväjuurinen.
- Anonyymi
Minä laitan tofua myös tomaattikastikkeen kera.
- Anonyymi
Hyvin helppo ja nopea ruoka tulee, kun laittaa härkäpaputofun lisäksi paistinpannulle valmiiksi maustettuja kiinalaisia Pirkka-wokvihanneksia. Noin 5 minuutin paistamisen jälkeen valmista.
On hyvää esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa, joihin laitoin vähän ketsuppia päälle. Papuwokki ei kaivannut ylimääräisiä mausteita..
- Anonyymi
Se on ehdottoman hyvää ravintoa. Proteiinit tulee siinä, sekä kolesteroli laskee.
- Anonyymi
Soija on monin tavoin terveydelle hyväksi. Se on myös varsin edullista, ja Eurooppalaista soijaa on tänään tarjolla. Sanoisin soijan olevat eräs parhaimmista elintarvikkeista. Tofu ja soijamaito on hyviä. Proteiinia tulee runsaasti, kun esim. soijaa, kauraa ja herneitä yhdistetään.
- Anonyymi
Venäläistä rulettia tuolaisten vihervassarien ruokien syönti https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/a86e5069-763d-5c59-89b4-01bc72643f1c
- Anonyymi
Tuossa jutussa varoitettiin syömästä kypsentämättömiä härkäpapuja. Kuka hullu niitä keittämättä syö? Kaikki pavut pitää aina kypsentää, muuten tulee mahanpuruja ja ties mitä.
Härkäpapua on Suomessa syöty jo viikinkiajalla. Ongelma on se, että käyttötavat ovat välillä unohtuneet, joten joku hölmö voi yrittää syödä raakana. Eihän kukaan syö raakana perunaakaan.
Hyvä että Maaseudun Tulevaisuus varoittaa. Jossain koulussa takavuosina keittäjät tarjosivat raakoja papuja, ja lapset saivat mahanpuruja. Pavut pitää aina keittää, paistaa tai valmistaa vaikka tofuksi. - Anonyymi
On hullua leimata kotimaisten maataloustuottajien viljelemä härkäpapu "vihervassarien" tuotteeksi.
Olivatko muinaiset viikingit vihervassareita? Oliko "Hattulan pappilan apupapin papupata" vihervassariruokaa? Mene takaisin kouluun! - Anonyymi
Härkäpäputofua valmistavan Herkkä Snacks firman on perustanut kaksi entistä jääkiekkoilijaa. Ihan miesten ruokaa siis.
- Anonyymi
Minä vaan en ymmärrä miksi härkäpavusta pitää tehdä lihaa muistuttava tuote. Lisäaineineen, valmistuprosesseineen ja mahdollisisne säilyvyysaineineen.
Miksei vaan liota papuja ja herneitä ja keitä itse muhennokseksi. On lisäaineeton, tuore ja monin verroin halvempi kuin kaupan tuote ja ainakin tietää mitä siinä mössössä on (papuja tai herneitä tai molempia) ja mitä siinä ei ole (lisä- ja väriaineita, saostus- ja säilöntäaineita....)- Anonyymi
Tähän voisi sanoa että, niin kauan kun eläimet syövät toisiaan luonnossa minä syön sopivassa määrin lihaa. Ja voin ehkä vaikuttaa liha tuotteen eettisyyteen, ei raadella niin kuin luonnossa tapahtuu. Ei stressiliha tarkoittaa elukoilla on ollut lokoisat oltavat. Valitettavasti näin ei vaan monesti ole .
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähän voisi sanoa että, niin kauan kun eläimet syövät toisiaan luonnossa minä syön sopivassa määrin lihaa. Ja voin ehkä vaikuttaa liha tuotteen eettisyyteen, ei raadella niin kuin luonnossa tapahtuu. Ei stressiliha tarkoittaa elukoilla on ollut lokoisat oltavat. Valitettavasti näin ei vaan monesti ole .
Olen sekasyöjä. Syön myös lihaa, mutta olen vähentänyt terveyssyistä etenkin makkaran popsimista. Juon sekä tavallista maitoa että kauramaitoa. On hyvä syödä monipuolisesti, ja kun kokeilee, niin välillä löytää hyviä uusia tuotteita, kuten kotimainen härkäpapu. Terveisin aloittaja.
- Anonyymi
Hyvä kommentti!
Pavut ja herneet sopivat sellaisenaan keitettyinä patoihin, wokkeihin, salaatteihin ym. Esimerkiksi haarukalla muussattuina niistä voi tehdä pihvejä, lisää vain kananmunaa että pihvi pysyy koossa.
Jotkin raaka-aineet tarvitsevat vähän enemmän. Ostin pakastettuja Quorn- pihvejä. Quorn tehdään hiivasta, ja kun avasin pakkauksen, niin siitä tuli aika vahva hiivan haju. Mutta pannulla paistamisen jälkeen pihvit sekä näyttivät, haisivat että maistuivat tavallisilta jauhelihapihveiltä.
Seitania en ole kokeillut, sillä se tehdään vehnästä eikä ole yhtä proteiinipitoista. Ehkä joku vegaani kaipaa sitäkin vaihteluksi, itse olen sekasyöjä.
- Anonyymi
tofuhan on kuin juusto. kasvisjuusto. mielestäni. tehty tiettyyn olomuotoon. saa käyttää miten tahtoo.
- Anonyymi
Tofu tehdään jauhetusta soijasta tehdystä soijamaidosta juoksettamalla juustoksi, joka puristetaan kuutioiksi.
Minulla on herkkä vatsa, ja saan helposti ilmavaivoja herne- ja papuruoista, mutta tofusta en koskaan.
- Anonyymi
Härkäpapu on helppo kasvattaaitse. Liota siemen, kylvä toukokuussa harvakseltaan, itää jo +3 asteessa ja kestää versottuaan pikkupakkasen. Pohjoisessa taimet pitää esikasvattaa.
Ei kaipaa paljon hoitoa, toki tuottaa hoidettuna paremmin. Itse en ole juuri kitkenyt tai kastellut, satoa on tullut silti.
Voit kerätä jo n. 5 cm kokoisia palkoja. Itse kerään vasta kun siemenet paloissa ovat paisuneet mutta ovat vielä vihreitä ja pehmeitä. Keitä miedossa suolavedessä.
Isommista siemenistä kannattaa keittämisen jälkeen pullauttaa sisus ulos sitkeästä kuoresta, niin pavusta tulee helpommin sulavaa.
Tuleentuneet pavut voi kuivata talveksi.
Parantaa puutarhamaata, vähentää typpilannoitteen tarvetta ja kuohkeuttaa. - Anonyymi
On hölmöä asettaa vastakkain kotimaista kasvintuotantoa ja lihantuotantoa. Kumpaakin tarvitaan. On hienoa että maanviljelijät kokeilevat uusia - (tai vanhoja) - kasveja.
Vielä parempi jos niistä tehty ruoka tehdään Suomessa, kuten tämä Herkkä-härkäpaputofu Kangasalla.
Huonoa on se, että Suomeen tuodaan naudanlihaa Brasiliasta, ja kananlihaa Thaimaasta. Kumpaakin näkee marketeissa. - Anonyymi
Härkäpavun lisäksi on muitakin vähän tunnettuja kasveja, joita voi kasvattaa Suomessa.
Kvinoaa käytetään riisin tapaan, minusta se maistuu hieman herneelle. On proteiinipitoinen.
Teff maistuu ja näyttää hieman ruisjauholta, mutta teff-puuro on hiukan makeampaa. Siinä on hyvä proteiinikoostumus. Kuulemma kolmesta teff-annoksesta saa päivän koko proteiinin tarpeen. Etiopialaiset (joiden maasta teff on kotoisin) syövät teffiä räiskäleinä, joiden kanssa tarjotaan kaikenlaisia muhennoksia ja kastikkeita.- Anonyymi
Noita myydään kauppojen terveys- ym. erikoisruokaosastoilla siksi, että ne sopivat myös keliaakikoille.
Yksi keliaakikkotuote mitä en ole itse maistanut on amarantti, joka on sukua revonhännälle. Sitä kasvaa villinä Keski-Aasiassa, mistä sitä korjattiin jo muinaisaikoina. - Anonyymi
Joka puolelta saa kaupoista kikherneitä. Miedon makuisina ne sopivat mihin vaan.
Kikherneet kasvatetaan ulkomailla, mutta Suomessa niistä tehdään monenlaisia tuotteita. Oma suosikkini on Ilo- merkkinen hummus. Syön sitä voileivän päällä, tai ihan sellaisenaan välipalana. Sopii hienosti yhteen kirsikkatomaattien kanssa.
Nuo Ilo-tuotteet tekee perheyritys Jokilaakson Juusto Jämsässä. Yritys työllistää yli 30 henkeä. On avainlippu-tuote.
Ei tätäkään kannata torjua muka ulkomaisena, kun se tehdään Suomessa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joka puolelta saa kaupoista kikherneitä. Miedon makuisina ne sopivat mihin vaan.
Kikherneet kasvatetaan ulkomailla, mutta Suomessa niistä tehdään monenlaisia tuotteita. Oma suosikkini on Ilo- merkkinen hummus. Syön sitä voileivän päällä, tai ihan sellaisenaan välipalana. Sopii hienosti yhteen kirsikkatomaattien kanssa.
Nuo Ilo-tuotteet tekee perheyritys Jokilaakson Juusto Jämsässä. Yritys työllistää yli 30 henkeä. On avainlippu-tuote.
Ei tätäkään kannata torjua muka ulkomaisena, kun se tehdään Suomessa.Moni suosikkiruokalaji on ulkomainen. Pizza, lasagne, tacot jne.
- Anonyymi
Maustamaton tofu "original" ei maistu oikein miltään. Siksi sitä myydään eri tavoin marinoituna.
Itse tykkään ostaa maustamatonta, ja sekoittaa siihen valmiita kastikkeita. On ollut ihan hyvää italialaisen pastakastikkeen kanssa, samoin itämaisen hapanimeläkastikkeen kanssa. Eikä mikään tietysti estä tekemästä kastiketta itse. - Anonyymi
Ennen vanhaan ihmiset eivät vetäneet pihviä ja makkaraa joka päivä kuten nykyään. Ne olivat juhlaruokaa.
Syötiin puuroa, velliä, leipää, suolakalaa, perunaa, hernettä ja naurista.
Ruoka oli kuitupitoista. Siinä taisi olla liian vähän marjoja ja tuoreita vihanneksia, joten keripukki vaivasi monia. - Anonyymi
Ostin tummaa soijarouhetta varastoon Putinin pelossa. Säilyy pari vuotta ruokakaapissa. Se pitää ennen käyttöä kiehauttaa vedessä 3 minuuttia. Sitten sitä voi käyttää kuin jauhelihaa. Ei maistu itsessään miltään, mutta sittenpähän voi maustaa haluamallaan tavalla.
- Anonyymi
Tofu nimelläkö tota saa ostaa S-myymälästä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus167160- 1992547
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan1041992En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.761538Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k1911079- 41990
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va46959- 77863
- 45729
Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."
Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka7718