Popahtavaa intiaanimusiikkia?

Inkkarimusaan hurahtanut...

Käväisin tänään markkinoilla ja siellä oli esiintymässä kolmen intiaanin ryhmä. Soittivat mukavaa musiikkia, mutta vielä ihanampaa soitattivat nauhalta. Sellaista popahtavaa panhuilumusaa. Ei varmaan ihan perinteistä intiaanimusaa vaan sellaista "menevämpää"... Heillä oli myynnissä levyjä, mutta jäi ostamatta ja nyt harmittaa. Tietäisikö joku, löytyykö esim. netistä inkkarimusaa ja millä nimellä? Tai mistäs alkaisin levyjä kyselemään...?

2

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurahtanut jo aiemmin!

      90-luvulla alkoi kadunkulmissa soittaa etelä-amerikkalaisten ryhmiä sekä Tukholmassa että Suomen kaupungeissa. Yhdellä tai useammalla on niistä panhuilu. Hurahdin 90-luvulla hyvätasoisen ryhmän, Machu Picchun soittoon, ja pysähdyin aina töistä tullessa Kolmen sepän patsaan juureen kuuntelemaan heitä! He levyttivätkin ainakin yhden cd:n nimeltä Machu Picchu, A la vida. Kappaleita: El negro José, El condor pasa, Moliendo cafe, Gracias a la vida, jne. Lempparikappale on cd:n viimeinen: Caballo viejo (Bamboleo). Tarkoititko ehkä tällaista musiikkia? Oletko käynyt Digeliuksella, joka on etnoon ja maailmanmusiikkiin erikoistunut levykauppa jossakin Eiraa lähellä Hesassa? Mulla on tuo Machu Picchun cd, lisäksi taitaa olla pari kolme C-kasettia samantyyppistä.

      Jos joku olisi kiinnostunut kuuntelemaan nettiradion kautta unkarilaista kansanmusiikkia, tässä neuvo, miten löytää asema. Huom! Pitää olla kuuntelun onnistumiseksi laajakaista, jossa vähintään 500-600-nopeus.

      http://www.radiomax.fm/playlist.php?channel=hunfolk&radiomax=53f09cf56640e22ad47feb638adabb53

      Sivu avautuu suoraan Radiomax.fm -sivuston unkarilaisen kansanmusiikin soittolistaan. Tuo Playlist taitaa vaihtua päivittäin. Sitten etsimään soitinta ja nopeutta, jolla kuunteleu edes jotenkuten onnistuu, eli on valittava vaihtoehdoista hitain, joka on valitettavasti mono, ei stereoääni: laita kohdistin ylhäällä olevan palkin kohtaan "zenehallgatás", josta putoaa putousvalikko, josta valitaan "magyar nepzéne csatorna", ja siitä sitten joko Winamp tai Windows Media Player, ja jos sinulla ei ole tosi nopeaa laajakaistaa, valitse hitaampi, 48 kbit -nopeus. Valittu asema näkyy Winamp-soittimen ML- eli Media Libraryn äsken soitettujen asemien listalla numeroilla ja merkinnällä "hunfolk". Tämä äsken soitetut on vasemmalla palkissa (Media Library avattuna) nimellä "Recent items". Samasta paikasta löydät muita Winamp-musiikkiasemia vasemman valikon linkistä "Shoutcast Winamp radio". Jatkossa sinun ei tarvitse mennä joka kerta Radiomaxin kotisivulle, vaan voit vain klikata Winampin Media Libraryn auki, ja klikata "hunfolk"-riviä hiiren oikealla painikkeella, ja valita "Play Selection". Yhteys on herkkä katkeamaan vähäisestäkin surffauksesta samaan aikaan, mutta sitten on vain klikattava soittimen play-nappia uudestaan. Soittimen asemannimi-ikkunassa pitäisi näkyä "(Radiomax) Hungarian folk music channel". Aika usein kuulee esim. Márta Sebestyenin kauniita lauluja. Jos omistaa hyvän kotitietokoneen ja nopean laajakaistan, ei tarvitse juosta kaupassa ostamassa kalliita cd-levyjä.

      Unkarilaisen kansanmusiikin ystävänä halusin neuvoa tämän mahdollisuuden kuunnella aika ajoin tulisia csardas-rytmejä tältäkin asemalta!

    • ite levyn omistava

      markkinoilla olen törmännyt näihin ns. "intiaaneihin" jotka soittavat siis todella ihanaa musiikkia, ostin heidän levyn markkinoilta ja semmoinen yhtye se on kuin GREAT SPIRIT samaten kaupittelivat semmoista levyä kuin APACHE.
      toivottavasti löydät nämä jostain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2850
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      111
      2096
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe