poprilliä,hiillosta vaiko kotimaistamakkaraa?

Nyt pitää saada halpaa makkaraaa, on tullut tehtyä coleslaavia ja sekä porkkanaraaastetta sekä punajuuriomenamajoneesisallaattia. Sen pitää olla halpaa koska aion ostaa kymmenen kotimaista olutta yhden puolen litran tosi vahvan karhun sekä coopin cerveza-oluen.

Mausteina löytyy väkevä sinappi, nagajolokia chiliakastike, x-tran kestuppia sekä valkosipulaa. Pehmentyvistä potaateista voisin väsätä lohkopotut.

Hiillosta enkä kotimaista ole kokeillut? oon yrittänyt löytää sen mahdollisimmin lihaisan.

47

412

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hiillosmakkara ihan syötävä kun saa muhia uunissa. Kabanossista ja wilhelmistä en pidä. Hk n sinistä just äskön söin,viilto ja siihen juustoa.Näitä halpoja uunilenkkejä en osta karseen makuisia.Harvoin tota hk n sinistäkin ostan.

      • mun on pakko ostaa..


    • Anonyymi

      Poprilli saattaa olla kotimaista, vaikka sen valmistaakin Eestin pojat.

      Kotimaista A-olut minullakin näköjään. Sain haalittua tämän kylmäkaapista. Tuli hiki kauppareissulla, ja vesisadekuurokin sattui kohdalle.

      • Ostoshaavini jäi käteen kabanossi kuitenkin.. hyvin meni. uunissa paistui kumiperunoista tehtyjen kotiranujen kanssa. Tänään kävin hakemassa samanlaisen satsin kuin eilenkin. Yksi olut enemmän ja sadekin sattui virkistämään..


    • Anonyymi

      Jotkut nakit hyviä.

      • Anonyymi

        Armeijassa antoivat paskoja nakkeja. Muuten oli hienoa aikaa, koska siellä sai ilmaista ruokaa ja kylmää maitoa hanasta.


      • Nakit, nuo lihaliemessä kiehuvat nakit. ai jai.


    • Anonyymi

      Mutta juuri Wilhelmi ja kabanossi ovat herkkumakkaroita.
      Halvat lenkit eivät ole mielestäni ihmisravintoa.
      Ei myöskään ne halvimmat euron lihapullapussit.

      • Anonyymi

        rahalla saa

        mopolla pääsee


      • Ostin perkule kuitenkin sen kabanossin. oli hinta mikä hyvänsä.


      • Kabanossia tulikin ja wilhelmi on juurikin niin laadukasta kuin nimikin viittaa. Kuninkaallinen Will Hjelmm..

        siltikin..välillä pitää tyytyä vaatimattomiinkin appeisiin..


    • Anonyymi

      Teen kotimaista uunilenkistå välillä makkarakeittoa. Olen myös paistanut välillä pannulla ja lisäksi pari munaa. Hiillos makkara on lempi makkara jos laadukasta ostaa, tai lihaisa Wilhelm

      • Makkarasoppa on parempaa kuin nakkisoppa. nakit ovat kyllä hyviä' mutta sopassa pitää olla makkaraa.


    • Anonyymi

      Musta makkara on näinä päivinä ainakin aivan mautonta, suolatonta mössöä.
      Vissiin sen takia kun Mervi Tapola nakkas haarukan ja veittensä nurkkaa.
      Ennen oli rapea kuori ja kunnolla makua ja suolaa.

      • Anonyymi

        Kuka sinua sitten käskee syödä sitä hyvin yksinkertaista.


      • En oo tapolaa ostanut vähän aikaan.


    • Anonyymi

      Huiluntuhti, wilhelm tai kabanossi.

      • Anonyymi

        Hullun tuhti ihan bueno perusnakki, eikä Snellun kunnon makkarakaan huonoimmasta päästä ole.


      • Joskus aikoinaan luin paketista että hullun tuhti-makkara. enpä oo kokeillu vielä.


    • Anonyymi

      Kabanossi oli jotenkin haaleampaa kuin viime vuonna. Mökillä ostin. Hiillos saattaisi olla parempi ja se poprilli epäilyttää.

      • se on jännä että monien makkaroiden maku muuttuu, vaiko oma maku? reseptejä muutellaan ja leikataan ja säästetään ja makkaraelämys on pilalla. mikään ei ole kuin ennen.

        älkää muuttako reseptejä-julistus vois olla tarpeen näille valmistajjille.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        se on jännä että monien makkaroiden maku muuttuu, vaiko oma maku? reseptejä muutellaan ja leikataan ja säästetään ja makkaraelämys on pilalla. mikään ei ole kuin ennen.

        älkää muuttako reseptejä-julistus vois olla tarpeen näille valmistajjille.

        Kabanossi on nykyään priimaa, samettisen pehmyttä ja jauhoista, sopii huonohampaisillekkin. Silloin lanseerausvaiheessa viime vuosituhannella Kabanossissa oli jänteitä, rustoja ja muita sitkeitä sattumia, joita piti jauhaa kuin purukumia. Pötkön päässä oli joskus rautainen sulkija, jota ei saanut suuhun laittaa hampaita rikkomaan.

        Nykyään on turvallisempaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kabanossi on nykyään priimaa, samettisen pehmyttä ja jauhoista, sopii huonohampaisillekkin. Silloin lanseerausvaiheessa viime vuosituhannella Kabanossissa oli jänteitä, rustoja ja muita sitkeitä sattumia, joita piti jauhaa kuin purukumia. Pötkön päässä oli joskus rautainen sulkija, jota ei saanut suuhun laittaa hampaita rikkomaan.

        Nykyään on turvallisempaa.

        Hyvältä juu kabanossi maistui. Vägevää senappia vielä päälle. Lisukkeineen.


    • Anonyymi

      hk.n sininen se on makkaroiden makkara!
      Sen kun dippaa sulatejuustoon ja haukkaa ahnaasti niin väri muuttuu naamassakin.
      Käy rillattuna, soppiin ja aivan kylmänäkin.

      • Anonyymi

        "aivan kylmänäkin."

        Tuossa tilanteessa pitää olla sit aikamoinen nälkä. Mut joo on HooKoo ihan kelpo makkara.


      • kylmänä menee, mutta oudon rasvainen suutuntuma. paistettuna oikeastaan kauhistus. hk sininen KYLMÄNÄ..tai siis huonelämpöisenä.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        kylmänä menee, mutta oudon rasvainen suutuntuma. paistettuna oikeastaan kauhistus. hk sininen KYLMÄNÄ..tai siis huonelämpöisenä.

        Voiko jauhojen ja rasvan seos olla makuhermoja hivelevää ?
        Taitaa olla vain vanhoja mielikuvia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko jauhojen ja rasvan seos olla makuhermoja hivelevää ?
        Taitaa olla vain vanhoja mielikuvia.

        Gambialainen tapola hivelee nielua

        t naapurin masa,savo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voiko jauhojen ja rasvan seos olla makuhermoja hivelevää ?
        Taitaa olla vain vanhoja mielikuvia.

        Viimeksi hk blue.. hiveli kitalakeni rasvaiseksi.. siihen jäi ikäänkuin.. hmm rasvainen kalvo päälle? en tiedä miten suhtautua.


    • Anonyymi

      Itse en kyllä makkaroita suosi, kun halvimmat makkarat on tehty ihan teurasjätteistä.

      Syön ennemmin broileria tai kalaa, niistä saa proteiinit, eikä tarvitse mitään teurasjätteitä pupeltaa. Katsokaa nyt ne tuoteselosteet, että mitä niihin makkaroihin oikein laitetaan! Kamaraa on lähes jokaisessa halvimmassa makkarassa, jos näette sen, niin ette kyllä makkaraa vilkaisekaan kaupassa.

      Ja käynti kerran makkaratehtaalla riitti, oli sellaista hommaa, että voi hyvää päivää. Yök mitä hommaa oli, niiltä kaatui kärryllinen sitä makkaramassaakin lattialle ja siitä vaan lapioivat takaisin kärryyn ja suoleen vaan se massa, eikä se lattian nyt niin puhdas enää ollut. Yhden kerran maanantai aamuna yksi työntekijä oksensi sinne makkaramassan joukkoon krapuloissaan, siihen loppui minulta makkaran syönti.

      • Anonyymi

        Tehotuotettua broileria ja ei kalaa kannata syödä paljon ympäristömyrkkyjen takia niih varm sinun herkkua on moottoritien läheisyydestä hommatut sienet.Kasviproteiinit terveellisiä.


      • Makkaralla on kai sitten suomessa huono maine vaikka muualla maailmassa..eurooppalaisessa..makkara on yksi hienoimpia ruoka-aineksia. Mistäköhän tämä johtuu? ehkäpä lihapitoisuudesta ja muusta laadusta.

        Makkaroihin on ollut tapana tunkea ne ylimääräiset lihanrippeet mikä onkin ihan järkevää.. mutta suomessa on kai sitten vielä opittavaa makkaroidenkin valmistamisessa. Tai sitten on joitain "juurisyitä" miksi makkarat suomessa valmistetaan niinkuin valmistetaan???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehotuotettua broileria ja ei kalaa kannata syödä paljon ympäristömyrkkyjen takia niih varm sinun herkkua on moottoritien läheisyydestä hommatut sienet.Kasviproteiinit terveellisiä.

        Ja hahhah!
        Kalan terveysvaikutukset ovat moninkertaiset verraten niihin pieniin määriin ympäristömyrkkyjä. Ja broileri on täysin turvallista syödä!
        Kasviproteiinit on todellakin terveellisiä ja niitäkin suosin. Villikalaa syön lähes päivittäin.

        Makkaraan en todellakaan koske, kun lukee ne tuoteselosteet.

        https://www.atria.fi/tuotteet/atria-hiillos-grillimakkara-750g/

        https://www.hkfoodservice.fi/tuotteet/poprilli-grillimakkara/

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumnitriitti

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Stabilointiaine


    • Anonyymi

      Jos et satu tietään niin sitä rasvaa onkin näissä a-luokan makkaroissa. Karseen makuisia nämä halvat uunilenkit huh.Kyllähän makkaroita itse on tehty kautta aikain eikä se nyt niin ihmeellistä,mitä sitä nyt vertaa teolliseen valmistamiseen.

      • Anonyymi

        Grillimakkarassa pitää olla rasvaa vähintään 25 prosenttia. Sen vuoksi makkaraa tehdessä jauhetaan makkaramassaan valkoista laardiakin, koska leikatussa lihassa ei ole riittävästi rasvaa, vaikka käyttäisikin jotain kassleria.


      • rasvaa on ja saa ollakin... rasvan koostumus hk blue..jää kitalkeen rasvakerros..


    • Anonyymi

      Kuivaa tulis jos ei rasvaa ni sama melkeimpä juustoissa.

      • ..rasvalla on paikkansa..kunhan ei tuu vatsamakkaroita..


    • Anonyymi

      Tykkään Piillos makkarasta.
      Kun on oikein rasvanen niin sen parempi.
      Salaattiakin saa olla kylkeen kunhan sekään ei ole suussa.

      Savo
      nais asia mies

      • ..meneekö nämä ruokaperversioiden puolelle?


    • Anonyymi

      Homoillut oon taas koko kesän ja enolla kuulkaas on sellainen makkara kun laskee sarkahousut. Kalastan verkoilla paljon ja annan enolle ahvenaa kun saan imeä.

      • Niin on päässy käymään? no ainakin tuo kalastus on terveellistä..


    • Anonyymi

      Ehkä täytyy siirtyä kasvismakkaroihin. Niistäkään ei kyllä tiedä mitä aineita laittavat, mutta saahan sitä kuvitella.

      • Anonyymi

        Kurkku vastaa muodoltaan melkein käyrää. Sineppiä päälle niin tuskin eroa huomaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kurkku vastaa muodoltaan melkein käyrää. Sineppiä päälle niin tuskin eroa huomaa.

        vetistä ei makua 90 pros vettä.. kuka sellasia ostaa..ostakaa kaalta..


      • Kasviksista ei saa makkaraa tekemälläkään.. seitanikin on saatanasta..kannattaa puhua kasvikset kasviksina juuresket juureskina ja liha lihana.. mietipä jonkun lihan lorvikkeen nimi on seitan? huh...


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heh, Riikka runnoi Suomen BKT:n miinukselle

      Suomi on Riikan irvistysten ansiosta ainoa negatiivisen talouskasvun maa EU:ssa. Ei tästä ainakaan EU:ta voi syyttää, ku
      Maailman menoa
      77
      5481
    2. Erään T miehen viimeinen aloitus tänne

      Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel
      Ikävä
      35
      3285
    3. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      123
      2393
    4. HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta

      Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a
      Maailman menoa
      121
      1992
    5. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      24
      1917
    6. Minkä lempinimen olet

      antanut kaivatullesi?
      Ikävä
      111
      1840
    7. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      6
      1509
    8. Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen

      Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.
      Ikävä
      71
      1482
    9. Björn Wahlroos ykkösaamussa nautittavaa kuunneltavaa

      Ehdottomasti viisaimpia ja tietävämpiä ihmisiä mitä Suomesta koskaan tullut. Naureskeli viherpiipertäjille jotka ihan p
      Maailman menoa
      297
      1445
    10. Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin

      Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma
      Maailman menoa
      54
      1300
    Aihe